aktiv-eiendomsmegling

Enebolig over to plan med fin beliggenhet på Stavsjø - Fin familiebolig - Stor tomt med gode solforhold

 • 2 100 000
 • BRA 105 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING2 100 000
 • OMKOSTNINGER68 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 168 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 955
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 105 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 949 m²
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • 2 100 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-))
  --------------------------------------------------------
  68 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 168 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:

1. etasje: Vindfang, gang, bad/vaskerom, soverom, kjøkken og stue
2. etasje: Tre soverom, kontor og gang
Kjeller: Tre bodrom, ikke målbart areal

Med eiendommen følger også frittliggende garasje/uthus og lekestue.
Fasade

Stavsjøvegen 890, Innlandet

 • Velkommen
  Velkommen til Stavsjøvegen 890! Eiendommen har en rolig og landlig beliggenhet sentralt på Stavsjø. Området er barnevennlig og byr på fine turmuligheter i umiddelbar nærhet. Det er kun ca. 1 km til Stavsjø sentrum der du finner blant annet skole, barnehage, fotballbane, dagligvare og bensinstasjon. Boligen strekker seg over to etasjer med kjeller. Festet tomt på litt under to mål. Det er god plass til parkering på egen tomt, og en ønskes velkommen inn i boligens vindfang med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg uteskoene før en går videre inn i boligen.

  Stue
  Stuen er todelt og lys med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Det er dagligstue og spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Fra stuen er det utgang til terassen som ble bygget i 2022.

  Kjøkken
  Kjøkkenet er lyst og har kjøkkeninnredning med laminert benkeplate, over- og underskap, folierte fronter, rustfri oppvaskkum og ettgreps blandebatteri. Avsatt plass til frittstående hvitevarer som kjøleskap og komfyr. Pålimte plastplater med flismønster i benkerygg. Kjøkkenventilator fra Ikea over komfyr. Avtrekk ut gjennom yttervegg.

  Bad og vaskerom
  Boligens bad/vaskerom er praktisk nær inngangspartiet. Badet er funksjonelt og innredet med servant, gulvstående toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin, men det bør oppgraderes for å tilfredstille dagens krav til standard.

  Soverom
  Boligen har fire soverom. Alle rommene har plass til både seng, nattbord og tilhørende oppbevaring.

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulvflater med laminat, vinylbelegg, malt furugulv og fliser. Overflater med malte plater, panelplater, tapetiserte plater og panel. Himlinger med malt panel, malte plater, malt MDF-panel og folierte takessplater.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Fin beliggenhet i rolig og barnevennlig område ca. 1 km unna Stavsjø. Her bor du landlig og fint til, og i Stavsjø finner du blant annet barnehage, barneskole, ungdomsskole, matvareforretning og idrettsplass. Om vinteren er det fine skiløyper og en liten alpinbakke. Brumunddal sentrum ligger ca. 15 km unna og her finner du et bredt utvalg av butikker og servicefasiliteter. Området byr ellers på flotte turmuligheter rett utenfor døra.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Tom Inge Jahnsen.

  Enebolig oppført i 1955, tilbygget i 1971. Byggegrunn antatt med morenemasser. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Støpte kjelleryttervegger av sparesteinsmur. Saltak med kaldloft, utført som sperretakkonstruksjon med uklassifisert
  skurlast. Adkomst til loft via himlingsluke i gang. Undertak med trefiberplater, antatt fra 2001. Himling isolert med flis. Kledde gesimser med minimal utlufting. Pultakkontruksjon ved inngangsparti/bad, antatt isolert med flis og/eller mineralull. Kledd gesims uten utlufting. Takflatene er tekket med betongtakstein. Helbeslått pipehatt. Beslått luftehatt. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Isbordbeslag. Adkomst for feier på nordsiden i form av stigetrinn. Vannbrettbeslag under vinduer. Boligyttervegger i bindingsverkskonstruksjon, isolert med flis og/eller mineralull. Tilleggsisolert innvendig med 50mm mineralull i 2. etasje, jamført opplysninger fra eier. Vindsperre utført med duk. Yttervegg kledd med stående malt panel med fals, fra 2021. Malte trevinduer med 3-lags glass. Malte trevinduer med 2-lags glass på soverom og kontor mot øst i 2. etasje. Observert isolerglass fra 2020. Malt hovedytterdør med 2-lags isolerglass fra 2017. Malt terrasseskyvedør i stue med 2-lags isolerglass fra 2017. Enkel plassbygd kjellerdør i tre, pålagt isopor på innvendig side. Åpen terrasse mot sør med adkomst fra stue, bygget i 2022. Fundamentert på ringmur av lettklinkerblokker. Bjelkelag av impregnerte bjelker. Gulv av impregnerte terrassebord. Rekkverk med liggende impregnerte spiler og impregnert håndløper. Utvendig tretrapp med adkomst til terrasse. Utført med impregnerte bjelker og terrassebord. Åpen platting/terrasse ved inngang. Bygget i 2022. Ukjent fundamentering, antatt lagt på terreng. Bjelkelag av impregnerte bjelker. Gulv av impregnerte terrassebord. Utvendig kjellertrapp med adkomst fra hjørnet bak vindfang. Pålagt trelem utvendig. Trapp og sidevegger i støpt betong.

  Garasje/uthus på ca. 32 m², antatt oppført på samme tidspunkt som eneboligen i 1955. Fundamentert på støpt grunnmur. Yttervegg kledd med tømmermannspanel. Liggende kledning i gavler. Saltakkonstruksjon. Ingen undertak. Takflatene er tekket med takstein. Forkantbord, vindskier og isbord i malt treverk. Malte sidehengslede porter. Varevindu fra byggeår. Utebelysning på gavlvegg.

  Lekestue med ukjent byggeår. Yttervegg kledd med tømmermannskledning. Liggende kledning i gavl. Saltakkonstruksjon. Takflatene er tekket med takshingel. Vinduer med 2-lags glass fra 1991. Overbygd terrasse på ca. 2 m². Utført med terrassebord. Malt rekkverk.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Etasjeskille: Målt høydeforskjell på mellom 10-20 mm innenfor en lengde på 2 m. TG 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Rom under terreng: Kjeller har begrenset ventilering. Ved bruk av fuktindikator ble det målt fuktvariasjoner i kjeller.
  - Krypkjeller: Krypkjelleren har risiko for ytterligere skadepotensiale. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren.
  - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er målt en rekkverkshøyde på ca. 85 cm i 2. etasje.
  - Innvendige vannledninger og avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Det er enkelte knekte taksten.
  - Nedløp og beslag: Takvann ledes rett ned på terreng ved grunnmur. Rustutslag på pipehatt. Mangler snøfangere.
  - Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Observert vepsebol og muselort på kaldloft.
  - Gulvflater 1. etasje: Knirk i gulv på stue mot vest og soverom i 1. etasje. Skjøter i belegg har løsnet flere steder.
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Kjøkken/avtrekk: Filter mangler.
  - Ventilasjon: Veggventil er ikke tilstrekkelig festet innvendig på soverom i 2. etasje. Veggventil utvendig ved terrasse er ikke tilstrekkelig festet.
  - Drenering: Ikke fungerende drenering og fuktsikring av kjelleryttervegger, påvist med saltutslag i kjeller.
  - Grunnmur og fundamenter: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Avskaling på grunnmur på hjørnet ved fasade mot sørøst.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Kjellerdør: Observert råte og muggdannelse i terskel.
  - Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Avflassing av puss i trappetrinn. Blottlagt og rust på armering over kjellertrapp. Det mangler håndløper på en side.
  - Pipe og ildsted: Sotluke stenger ikke og har mye rust. Sotvann/tjæren har stedvis trukket gjennom pipe på kaldloft. Indikasjon på at pipetoppen er i dårlig forfatning. Observert riss i murpuss på pipe på kaldloft.
  - Innvendige kjellertrapp: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
  - Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  - Branntekniske forhold: Det finnes ingen røykvarsler i kjeller. Etter forskriftskrav skal det være minimum en røykvarsler i hvert etasjeplan. Røykvarsler i 1. etasje mangler batteri. Brannslukker er fra 2006.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 64 m² / P-rom: 64 m²
  2.et: BRA: 41 m² / P-rom: 41 m²
  Kjeller: Ikke måleverdig areal, 3 bodrom med takhøyde på1,84-1,89 meter

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.et: Vindfang, bad/vaskerom, gang m/trapp, soverom, kjøkken og stue.
  2.et: Tre soverom, kontor og gang.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk:
  - Panelovner på et soverom og kontor i 2. etasje
  - Luft-til-luft varmepumpe i stue
  - Stråleovn på bad/vaskerom

  Fyring:
  - Kombiovn med ved og parafin
 • Festet tomt på ca. 1.949,4 m². Tomten er opparbeidet med gressplen og diverse beplantning. Innkjørselen og gårdsplassen er gruset.

  Ettersom målebrevet inneholder flere gnr/bnr, er tomtestørrelse/-areal hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

  Bortfester er Ragnar Dobloug. Det er etablert festekontrakt for 99 år, gjeldende fra og med 01.01.1953. Årlig festeavgift utgjør kr 600,-. Årlig serviceavgift utgjør kr 0,-. Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester. Festeavgiften reguleres i henhold til endringer i konsumprisindeksen.

  Det er mulighet for innløsning av tomten. Første mulighet for innløsing vil bli etter avtale med bortfester. Bortfester har forkjøpsrett, men denne vil ikke bli benyttet ved denne overdragelse.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at ved utløp/forlengelse av festeforholdet etter tomtefestelovens § 33, kan bortfester kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (såkalt engangsløft) slik at den svarer til 2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

  Eiendommen har vannforsyning fra brønn. Det er privat avløpsanlegg med septiktank.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 425 268 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 530 964 per 31.12.20
 • Kommunale satser 2022 i Ringsaker kommune (alle beløp er inkl. mva.):
  - Renovasjon(140 L): Kr 5.208,75.
  - Feiing bolig hvert fjerde år: Kr 600,-.
  - Slamtømming m/wc: Kr 1.827,50.
  - Tilsyn fyringsanlegg bolig: Kr 292,50.
  - Eiendomsskatt(prognose for 2022): Kr 3.978,-.

  Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "Tomten", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. I det tilfelle boligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2018, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2038.

  Feiing ble utført siste gang i 2022. Tilsyn ble sist gang utført i 2021. Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved at "stengsel/hengsling på feie/sotluke er defekt." og "brannslokkningsapparat bør ha 10 års kontroll.". Status ved siste feiing var "ingen hjemme". Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 2692, tinglyst den 28.08.1954. Gjelder festekontrakt.

  Dokumentet er vedlagt i salgsoppgaven.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Ringsaker kommune 2015-2026, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse, nåværende. Deler av eiendommen ligger i støysonen til Stavsjøvegen. Områdene rundt eiendommen forutenom de bebygde nabotomtene er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak i dette nærområdet vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.

  Eiendommen omfattes også av planforslaget for kommunalplanens arealdel for Ringsaker kommune 2022-2026 som er under behandling, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse, nåværende. Det er ingen avvik i denne planen ift. planen for eiendommen og områdene rundt om en sammenligner med ovennevnte kommuneplan.
 • Gnr. 628 Bnr. 1 Fnr. 19 i Ringsaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? ''Lekkasje fra gulv''.
  Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? ''Dårlig drenering''.
  Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? ''Sprekker i mur''.
  Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? ''Mus''.
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner? ''Ny hovedkabel lagt av Eltera''.
  Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? ''Ja, for egeninnsats. Eier er fagmann''.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen, ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Aimar Mirosnitsenko
Karl Kristian Fjeld

Megler

Karl Kristian Fjeld

45 02 41 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev