aktiv-eiendomsmegling
Elvegata 1

STEINKJER Elvegata 1

Sentrum - Selveierleilighet etablert i loftetasje i 2017. Romslig veranda og parkeringplass. 2 soverom. Lave fellesutg.

 • kr 2 490 000
 • BRA 67 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 490 000
 • Omkostningerkr 85 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 575 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 949
 • Soverom2
 • ArealP-rom 64 m²
 • Felleskostnaderkr 942
 • Tomt951.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 490 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 62 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000)) 10 000 (Omkostning kjøper - egenkapital til sameiet) 85 292 (Omkostninger totalt) 2 575 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Pen og moderne leilighet beliggende i Føinum gården på sørsia i Steinkjer sentrum. Leiligheten bleombygget og modernisert i 2017/2018, og holder en gjennomgående god standard. God planløsning og godt med lysinnslipp på stue/kjøkken. Bod i kjelleren på 10 kvm. Leiligheten ligger i 4. etasje og har adkomst via felles trapperom mot nord. Porttelefon ved inngangsparti. Lyse overflater, synlige takbjelker samt pent flislagt bad og moderne kjøkkeninnredning. Fra stuen har man utgang til romslig veranda med flott utsikt mot Rismelen, Steinkjerelva og omkringliggende bebyggelse. Fra leiligheten har du gangavstand til butikker, jernbane, skole, kjøpesenter m.m. Ikke langt unna ligger Nord universitet.

Elvegata 1, Trøndelag

 • Tomt
  951.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt. I all hovedsak bebygd eller avsatt til parkering.

  Beliggenhet
  Pen og moderne leilighet beliggende i Føinum gården på sørsia i Steinkjer sentrum. Fra leiligheten har du gangavstand til butikker, jernbane, skole, kjøpesenter m.m. Ikke langt unna ligger Nord universitet.

  Adkomst
  Direkte adkomst fra Elvegata. Se etter tilsalgsskilt fra Aktiv. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Steinkjer barne- og ungdomsskole. Kort gange til barnehager, videregående skole og univeristet.

  Skolekrets
  Steinkjer

  Offentlig kommunikasjon
  Kort gange til buss- og togstasjon.

  Byggemåte
  Leilighet i 4.etasje. Etasjeskiller, yttervegger og en del innvendige vegger av betong. Takkonstruksjon av trevirke. Taket er tekket med papp. Innvendige vegger og himling er kledd med gipsplater. Gulv av laminat. Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 28.03.2023 av Norconsult AS for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Nytt bad ble bygget i løpet av 2017 med ferdigattest 1.Februar 2018. - Alt av el-anlegg ble lagt opp nytt når leiligheten ble bygd i 2017 og med ferdigattest 1 februar 2018. - Det er godkjent påbygg ev eksisterende bygg på nabotomten Kongens Gate 30. Det vil ikke påvirke utsikten av noebetydning fra leiligheten. Mer info om det kan fås hos eiendomsmegler. - Leiligheten ble bygd i løpet av 2017 og ferdigstilt 1 februar 2018 på loft i et eksisterende bygg fra år 1949. Det er også en bod i kjelleren på 10 kvadratmeter som følger med leiligheten.

  Innhold
  Primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue, 2 soverom Sekundærrom: Bod Leiligheten disponerer en bod på 10 kvm. i kjeller. Denne boden er ikke medtatt i arealsammenstillingen. Boligen er endret fra opprinnelig godkjente tegninger.

  Standard
  Leiligheten ligger i Føinumgården - som har opprinnelig byggeår fra 1949. I 2017/2018 ble det foretatt ombygginger hvorav tidligere hybler ble ombygd til leiligheter. Denne leiligheten ble ferdigstilt i 2018. Bad: Bad som er ferdigstilt i 2018, areal er oppmålt til 5,8 kvm. Rommet har støpt golv med golvvarme. Flislagt golv og vegger, sparklet og malte gipsplater i himling. Rommet inneholder et en enkel foliert baderomsinnredning med hel servanttopp. Veggmontert klosett med innebygd sisterne og en dusjnisje med nedsenket golv, veggmontert dusjgarnityr og vegghengslede dusjvegger av glass. Kjøkken: Nybygd kjøkken som er ferdigstilt i 2018, åpen kjøkkenløsning mot stue. Laminat på golv, malte gipsplater på vegger og i himling. Innredning med folierte skrog og malte slette fronter. Laminat benkeplater med nedfelt oppvaskbeslag. Mekanisk avtrekksvifte over kokeplass, starter ved enkel testing. Integrert oppvaskmaskin, komfyr, komfyrtopp og kombinert kjøl- fryseskap. Automatisk vannstoppeventil og føler i benkeskap under oppvaskbenk. Montert komfyrvakt over kokeplass. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: - Ildsted/skrostein innvendig i boligen Totalvurdering: Pipa er inkledd, men er heller ikke i bruk. Anbefalte tiltak: Montering av ildsted er søknadspliktig. - Våtrom Totalvurdering overflater: Det registreres bom i flis ved sluk (manglende heft til underlaget) med risiko for at flis kan løsne. Anbefalte tiltak overflater: Missfarget fugemasse i overgang gulv/vegg bør utbedres. Badet fungerer med dagens tilstand, men påviste forhold (bom i flis ved sluk) anbefales utbedret.  

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

  Moderninseringer og påkostninger
  Leiligheten ble etablert i 2017/2018. I forbindelse med etablering av leiligheten ble det også skiftet yttertak og vinduer.

  TV/Internett/bredbånd
  Tilknyttet fiberlinje. Hver seksjonseier må selv bestille abonnement på tv/internett.

  Parkering
  Det er gitt eksklusiv bruksrett til 1 biloppstillingsplass i bakgård for denne seksjonen, jf. vedtektene. Bruksretten følger seksjonen ved salg.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 490 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 62 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000)) 10 000 (Omkostning kjøper - egenkapital til sameiet) 85 292 (Omkostninger totalt) 2 575 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming med strøm. Luft-til-luft varmepumpe montert av Trønderservice i 2022. Multi split varmepumpe, som er aircondition\varmepumpe på både stuen og begge soverommene Leiligheten har balansert ventilasjon med varme gjenvinner. Tilluftsventiler på stue/kjøkken og soverom. Avtrekksventiler på stue/kjøkken og bad. Anlegget ble montert i 2017 og er kun satt i drift.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  12847

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkl. vann/avløp, renovasjonsavgift og eiendomsskatt.

  Formuesverdi primær
  616666

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2219999

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Eventuelle renter og avdrag på lån, forsikring, strøm, tv/internett, løpende vedlikehold m.m.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  67/1216

  Felleskostnader pr. mnd
  942

  Felleskostnader inkluderer
  Følgende inngår i fellesutgiftene: Forsikring, brøyting, fellesforbruk strøm, felles vannmåler, HMS - kun boliger og avsetning til vedlikehold. Fellesutgiftene er stipulert av selger, da han vil være forretningsfører for sameiet. Beløpet er stipulert og kan endres noe. Det må etableres et styre og da fastsettes konkrete utgifter.

  Styregodkjennelse
  Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold må søkes styret.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 04.04.2017 - Dokumentnr: 291078 - Resek/deling av seksjon Seksjon som deles:
  Snr: 3
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 174/1262
  Seksjon som deles:
  Snr: 5
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 173/1262
  Ny seksjon:
  Snr: 8
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 63/1262


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Foreligger fra Steinkjer kommune.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og kloakk. Private stikkledninger.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 490 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 62 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000)) 10 000 (Omkostning kjøper - egenkapital til sameiet) 85 292 (Omkostninger totalt) 2 575 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  85292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  5900,- oppgjørshonorar kr  4750,- og visninger kr  1875, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  35900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  1927,-. + takst og foto. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket inntill kr 10000.  Alle beløp er inkl. mva. 

Georg Høin

Megler

Georg Høin

99 00 00 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev