aktiv-eiendomsmegling
Bilde 2

STEINKJER Skippergata 18 H0203

Townhouseleilighet over 2 plan. Leiligheten har egen balkong i tillegg til del av felles takterrasse.

 • kr 2 560 000
 • BRA 142 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 560 000
 • Omkostningerkr 143 044
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 243 044
 • EierformAndel
 • Byggeår2 022
 • Soverom3
 • ArealP-rom 142 m²
 • Andel fellesgjeldkr 3 540 000
 • Felleskostnaderkr 21 578
 • Tomt -
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 560 000,- (Prisantydning) 3 540 000,- (Andel av fellesgjeld) 6 100 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte) 123 412,- (Andel omkostninger til Borettslaget) 5 000,- (Startkapital til Sameiet) 5 000,- (Andelskapital til Borettslaget) 5 000,- (Startkapital til Borettslaget) 3 500,- (Tilknytningsavgift NTEBB) 143 044,- (Omkostninger totalt) 6 243 044,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende andelsleilighet med lavest salgssum, jfr prisliste. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

Meld deg på visning!

Påmelding
Skippergata 18 ligger i 2 etasje og er en flott Townhouse leilighet. Har et bruksareal på hele ca. 143 kvm. fordelt over 2 etasjer.

Skippergata 18 H0203, Trøndelag

 • Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt for borettslaget.

  Beliggenhet
  Steinkjer brannstasjon - et urbant og unikt boligprosjekt, på historisk grunn! En sjelden mulighet! Lekre og moderne leiligheter med mye historie i veggene og dets omgivelser, er nå til salgs! 14 nyoppførte, topp moderne leiligheter i et viktig bygg i Steinkjer - som tidligere brannstasjon, vaktsentral, teknisk etat og legevakt, men også som visuelt kjennemerke i byen med et 27 meter høyt tårn som er synlig fra mange steder i bykjernen og de nærmeste omgivelsene. Brannstasjonstårnet har også en rolle i gjenreisningsreguleringsplanen fra 1940-tallet, som en synsmessig bakgrunn i forlengelsen av Kongens gates akse på Sørsia. Allerede er 11 av de 14 leilighetene solgt og innflyttet. Du kan fortsatt sikre deg en leilighet i dette historiske bygget. Skippergata 18 ligger i 2 etasje og er en flott Townhouse leilighet. Har et bruksareal på hele ca. 143 kvm. fordelt over 2 etasjer. Denne leiligheten har egen balkong, samt areal på takterrassen. Leiligheten har 2 bad samt vaskerom og ekstra wc, 3 soverom og stor loftstue. I tillegg har man egen bod i kjeller på ca. 5 kvm. I tillegg til de14 leilighetene, er det 8 stk. hybler/hybelleiligheter med størrelser fra 14 til 32 m2. Soverom fra 1 til 3 stk. Kjøpere av leiligheter, gis fortrinnsrett til å kjøpe hybler, så langt antallet hybler rekker. Velkommen til en enklere hverdag i Brannmesteren Borettslag!

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Innhold
  Arealene i salgsoppgaven og annet markedsførings materiale er oppgitt i bruksareal (BRA), og er å betrakte som omtrentlig areal. Dette arealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger, inklusiv areal for ev. innvendig bod. I tillegg til bruksarealet kommer bod utenfor, eventuelt parkeringsplass og balkong/markterrasse. Da de oppgitte arealer i markedsføringen er å betrakte som et ca. areal, har partene ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Hver boenhet har en rett, men ikke plikt til å leie 1 stk. P-plass på gnr 197 bnr 1557. Det er tinglyst leierett til parkering for alle seksjoner i naboeiendommen gnr 197 bnr 1557 i Steinkjer kommune til 1 stk P-plass pr. boenhet , betingelser iht tinglyst erklæring. Pris for leie av P-plass, vil i 2022 være kr. 575,- pr. måned som faktureres kvartalsvis. Leien reguleres for senere år i henhold til KPI indeks november-november foregående år, leien kan dog ikke reguleres ned. Det blir etablert HC parkeringsplasser som fordeles etter behov. Ved ønske om el-billader, kan dette etableres etter behov fra den som leier P-plass. Kostnader til etablering av el-lader og strømforbruk betales av den som leier P-plass. Den leilighetseier som etablerer og bekoster el-lade punkt, opparbeider en rettighet til dette som følger leiligheten i fremtiden.

  Diverse
  Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova. Entreprenøren skal stille garanti straks etter avtaleinngåelse, jf. bustadoppføringslova § 12. Dersom det er tatt forbehold om åpning av byggelån, salg av et bestemt antall boliger eller tillatelse til igangsetting, er det tilstrekkelig at entreprenøren stiller garanti straks etter at forbehold har falt bort. Det samme gjelder ved forbehold med tilsvarende virkning fra forbrukerens side. Entreprenøren skal uansett stille garanti før byggearbeidene starter. Garantien er pålydende 3 % av kjøpesum i byggeperioden frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5 % av kjøpesummen og gjelder i fem år etter overtakelse. Garantien gjelder som sikkerhet både for selve leiligheten, og for ideell andel i fellesareal, utvendige arealer, ev. parkeringskjeller, herunder ferdigstillelsen av disse. Dersom garanti ikke stilles straks etter avtaleinngåelse kan kjøper holde tilbake alt vederlag inntil det er dokumentert at garanti er stilt. Selger vil ikke få instruksjonsrett over midlene før garanti etter bustadoppføringslova § 47 er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 560 000,- (Prisantydning) 3 540 000,- (Andel av fellesgjeld) 6 100 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte) 123 412,- (Andel omkostninger til Borettslaget) 5 000,- (Startkapital til Sameiet) 5 000,- (Andelskapital til Borettslaget) 5 000,- (Startkapital til Borettslaget) 3 500,- (Tilknytningsavgift NTEBB) 143 044,- (Omkostninger totalt) 6 243 044,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende andelsleilighet med lavest salgssum, jfr prisliste. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

 • Oppvarming
  Elektrisk og vannbåren varme fra luft til vann system. Det er vannbåren varme i stue, kjøkken og gang. Det er ikke lagt gulvvarme på soverom og under kjøkkeninnredninger. Men ved eventuelt behov/ønske om varme på soverom, leveres det med i leiligheten montert stikkontakt for tilkobling av panelovn etter individuelt behov. På bad og vaskerom er det lagt gulvvarme med termostatstyrt elektriske varmekabler. Kostnader til drift og forbruk av varmtvann og vannbåren varme, fordeles over felleskostnader og er nærmere regulert i vedtektene. Strøm til varmekabler på bad og vaskerom er for de 14 leilighetene knyttet opp mot strømmåleren i leiligheten som betales av leilighetseier.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Andre utgifter
  Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm og innboforsikring i tillegg til tidligere opplyste fellesutgifter. Utgiftene varierer ut ifra personlig forbruk og ønsker.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  9

  Part.obl.nr.
  929126475

  Felleskostnader pr. mnd.
  21578

  Andel fellesgjeld
  3540000

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-10-31T23:00:00Z

  Innskudd
  2560000

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Brannmesteren Borettslag

  Borettslagets org.nr
  929126475

  Om borettslaget
  Selger har på vegne av Borettslaget, inngått bindende forretningsføreravtale med 6 måneders oppsigelsestid vedrørende løpende forvaltning, stifting, utarbeidelse av budsjett og vedtekter med Boligbyggelaget Midt (Bomidt). IN-ordning (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld) Det er planlagt forsøkt tilrettelagt for IN ordning, men borettslaget står fritt til å vedta individuell nedbetaling av fellesgjeld. I så fall kan kjøper selv bestemme størrelsen på andel fellesgjeld man ønsker å ha, ved å foreta en ekstra innbetaling av egenkapital i tillegg til innskuddet. Disse midlene vil bli sikret med sideordnet 1. prioritets pant i hovedlångivers pantedokument. Dette får virkning på de månedlige felleskostnader som da blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader og således lavere månedlige felleskostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen som innskudd og egenkapital, og dermed ikke ha andel fellesgjeld. Nedbetaling av andel fellesgjeld kan normalt gjøres et bestemt antall ganger i året med et avtalt minimumsbeløp pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Det presiseres at en nedbetalt andel fellesgjeld ikke kan reverseres. Det vil ikke være mulighet for innfrielse av felleslån før alle avtaler er signert mellom forretningsfører, boligselskap og långiver. Første mulighet for nedbetaling av fellesgjeld vil være ved første forfall på felleslån etter signert avtale.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Total fellesgjeld: 35.688.000,- Långiver: DNB Bank ASA Total løpetid: 45 år Avdragsfrihet: 10 år Annuitetslån. Rentesats pr 01.10..2022 på 4,26 %, flytende rente. Ut i fra dagens lånebetingelser vil første avdrag om forfaller til betaling i år 11 utgjøre i snitt fra ca. kr. 2.250,- til kr. 6.451,- pr mnd.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er.., avtalens varighet er oppgitt til og vilkår for oppsigelse er.

  Vedtekter/husordensregler
  Utkast til budsjett og vedtekter for borettslaget følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at budsjett og vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, stiftelse av borettslaget.

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Fellesareal for Sameiet som borettslaget disponerer er ilagt vedtektsfestet bruksrett for borettslaget. Bruksretten er gitt mot pliktig ansvar for drift og vedlikehold. Fellesareal overtas samtidig med at den enkelte leilighet overtas. Det vil gjennomføres en befaring av fellesarealer med styret for borettslaget og sameiet for å avdekke evt. feil og mangler samt manglende ferdigstillelse. Gjennom Sameiets fellesareal er man pliktig til å vedstå seg og respektere sameiets og borettslagets rettigheter og plikter. Fellesarealer skal være tilgjengelig for alle seksjonseiere. Areal for øvrig, gjennom tinglyst erklæring skal være åpne for allmenn ferdsel til fots sykkel og lignende, og for maskinelt vedlikehold, snøbrøyting, nødtrafikk og nødvendig tilbringertjeneste. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli belastet via Sameiets felleskostnader som inngår i de månedlige felleskostnadene til Borettslaget.

  Dyrehold
  Må søkes styret

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse.

  Vei, vann og avløp
  Boligene vil være tilknyttet offentlig vei og offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan: Regulering Nordsia bydel, datert 09.11.07 med revisjoner 14.08.08 og 03.02.11. Det er gitt dispensasjon fra formål; brannstasjon og offentlig kontor, regulert byggegrense (som overstiges av balkonger), energikrav etter TEK 17 (grunnet bestående bygning) og fasadeendring av bygg til bevaring. Det gjøres oppmerksom på at areal ned mot elven p.t er privat parkeringsareal. Kan påregnes fortetting.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringslova). Bustadoppføringslova bruker betegnelsene entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene.   Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Buofl. kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som næringsdrivende/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen som hovedregel reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger kan likevel velge å selge etter buofl., men dette må avtales særskilt ved avtaleinngåelsen. Når midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger og arbeidene er ferdigstilt, vil handelen reguleres av avhendingsloven.   Buofl. kan ikke fravikes til ugunst for forbruker, jf. buofl. § 3.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 560 000,- (Prisantydning) 3 540 000,- (Andel av fellesgjeld) 6 100 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte) 123 412,- (Andel omkostninger til Borettslaget) 5 000,- (Startkapital til Sameiet) 5 000,- (Andelskapital til Borettslaget) 5 000,- (Startkapital til Borettslaget) 3 500,- (Tilknytningsavgift NTEBB) 143 044,- (Omkostninger totalt) 6 243 044,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende andelsleilighet med lavest salgssum, jfr prisliste. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

  Omk. kjøper beløp
  143044

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende i følge betalingsplan. Beløpet innbetales meglers klientkonto ved kontraktsinngåelse og er avtalt å være forskudd i samsvar med bustadoppføringslovens § 47 (2) under forutsetning av at selger stiller garanti for beløpet etter bustadoppføringsloven § 47 (3). Forskuddet skal være fri egenkapital og det kan ikke tas pant i kjøpt eiendom for forskuddsbeløpet. Når selger har stillet lovpålagt sikkerhet for beløpet vil selger få instruksjonsrett over beløpet på meglers klientkonto. Opptjente renter tilfaller etter dette selger. Betalingsforpliktelsen inntrer uansett ikke før tilfredsstillende garanti er stilt.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørshonorar kr  4 750,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket .  Alle beløp er inkl. mva. 

Dokumenter

Tomas Høin

Megler

Tomas Høin

48 14 58 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev