aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Sundvegen 742!

Stor, stilfull familiebolig med hybeldel, garasje og carport! Solrike utearealer med terrasse og hage!

 • BRA 242 m²
 • 5 soverom
 • OMKOSTNINGER121 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 611 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 973
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 241 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT573 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  105 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  121 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 611 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i en unik bolig, i barnevennlige omgivelser med kort vei til skoler, barnehager og dagligvarebutikker. Boligen må ha den riktige atmosfæren, størrelsen skal være god og planløsningen perfekt. Kanskje nettopp her er den muligheten?

Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Sundvegen 742!

Boligen er topp moderne med gjennomgående høy standard på innredning og utstyr. Praktisk planløsning med luftige rom og store vindusflater. Separat hybeldel gir grunnlag for gunstige leieinntekter. Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Steinsland med kort vei til alle hverdagsfasiliteter.

Du møtes av en velstelt eiendom med arkitektonisk fremtoning. Luftige rom og meget praktisk planløsning. Flott utsikt over nærområdet og gode solforhold. På tunet er det parkeringsplass for flere biler, samt garasje og carport med elbillader hvor bilen kan stå tørt og fint under tak. Inngangspartiet har et innbydende preg hvor det også er opparbeidet terrasseplatting med plassbygd benk.

På innsiden møtes du av en luftig og romslig hall utført med lekre fliser på gulv. Her er god plass til stor garderobeinnredning for oppbevaring av klær og sko. I hallen ligger også et toalettrom som er lekkert utført med flotte fliser på gulv og slette vegger. Det er innredet med vegghengt toalett og benkeskap med servant. I denne etasjen finner man et separat vaskerom, et soverom og utleieleilighet. Vaskerommet er utført med fliser på gulv og malte vegger. Det er innredet med skapinnredning og benkeplate med utslagsvask hvor det er plass til vaskemaskin og tørketrommel under. Soverommet er lyst og luftig med plass til stor seng, nattbord og garderobeskap. Fra entrèen er det trapp opp til 2.etasje.

2.Etasje
I denne etasjen finner du de viktigste oppholdsrommene hvor familien kan samles - stue, spisestue og kjøkken. Rommet er stort og åpent med naturlig inndeling. Store vindusflater med masse lysinnslipp og nydelig utsikt over nærområdet er med på å underbygge den gode atmosfæren i rommet.

Kjøkkeninnredningen har et moderne utrykk med slette fronter i hvit utførelse og overskap i kontrastfarge, laminat benkeplate med nedfelt vask. Kjøkkenutstikker gir både ekstra lagringsplass og spiseplass. Kjøkkenet er velutstyrt med integrerte hvitevarer som induksjon platetopp, oppvaskmaskin, stekeovn og mikrobølgeovn. Kjøkkenet har opplegg for kjøleskap. Det er god plass til spisebord på kjøkken.

Spisestuen finner sin naturlige plass mellom stue og kjøkken. Her er det rom for stort spisebord hvor det kan dekkes til hverdag og fest. Fra spisestuen er det flott utsikt gjennom store vindusflater. Fantastisk atmosfære. Det er også utgang til en stor og solrik terrasse hvor det er plass til flere sittegrupper, solsenger, parasoll og gassgrill. Terrassen er delvis overbygget og kan således nytes selv på grå regnværsdager.

I stuen er det god plass til innredning med sofagruppe og TV-møbel. Lekker peisovn kan tas i bruk for ekstra stemning.

Begge soverommene i denne etasjen er lyse og luftige og av god størrelser med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Hovedsoverommet har også utgang til terrassen.

Badet er lekkert helfliset med varmekabler i gulv. Det inneholder badekar, benkeskap med servant, dusjnisje og vegghengt toalett.

Hybeldel
I 1.etasje ligger boligens hybeldel som gir grunnlag for gunstige leieinntekter. Hybeldelen er innholdsrik og har en praktisk planløsning med åpen løsning mellom stue og kjøkken, 2 soverom (i tegninger mottatt fra kommunen er det ene definert som disp.rom men benyttes som soverom), bad og vaskerom.

Kjøkkeninnredningen består slette sorte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask. Integrerte hvitevarer er stekeovn, induksjon platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Det er plass til spisebordsgruppe på kjøkken.

Stuen lar seg enkelt innrede med sofa - og tvmøbler.

Begge soverommene er lyse og luftige med plass til stor seng, nattbord og garderobeskap.

Badet er utført med fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Det inneholder dusjkabinett, benkeskap med servant og gulvmontert toalett. Badet har gulvvarme.

Vaskerommet inneholder utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og utslagsvask.

Eiendommen har flotte utearealer med terrasseplatting som strekker seg rundt nesten hele boligen. Her er det god plass til møblering av hagemøbler. Fra terrassen er det en flat og grønn plen som er perfekt for ballspill og lek. Meget solrikt.
Her er det rom for stort spisebord hvor det kan dekkes til hverdag og fest.

Sundvegen 742, Vestland

 • Gulv: Fliser på bad, vaskerom og entré. Laminat i øvrige rom.
  Vegg: Baderomsplater på bad. Ellers malte slette flater.
  Tak: Slette malte himlinger.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Boligen er priset gunstigere enn markedsverdi grunnet tg3 feil som er beskrevet under;

  Forhold som har fått TG2:
  Drenering: Det er ikke mulig å vurdere dreneringen med sikkerhet i forhold til funksjonalitet ut fra visuell besiktelse. Det kan være flere forhold under
  bakkenivå (vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt etc) som kan ha negativ betydning. På boliger av denne alder må det påregnes fare for noe
  fuktighet i grunnmur, dette fordi datidens byggeskikk ikke ble utført med tilfredstillende fuktsikring, ved bruk av knotteplast og drensrør, lik
  dagens byggeskikk tilsier. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Ikke funnet behov for strakstiltak. Fungerer med dagens tilstand.

  Radonsikring: Det er ikke utført radonmålinger i boligen. Det er krav til radonkartlegging i boliger som leier ut delvis eller helt.
  Tiltak: Det anbefales å utføre målinger for å kartlegge radonkonsentrasjon i boligen.

  Rom under terreng: Fundamenter og kjellergulv er med bakgrunn i byggeår og byggemetode på oppføringstidspunktet etablert direkte mot grunnmasser uten isolasjon og grunnmursplast. Det vil derfor være påregnelig at kjellergulv og grunnmur trekker fukt.
  Anbefalte tiltak: Fungerer dagens tilstand. Anbefaler dog jevnlig kontroll ved inspeksjonshull/-luke i utforede vegger.

  Balkong/terrasse: Det er ikke registrert skader eller forhold med behov for tiltak utover normalt vedlikehold og montering av rekkverk på steder med høyder over 0,5m. TG 2 pga overnevnte.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga overnevnte: Det må monteres rekkverk på deler av terrasse/altan med høyder over 0,5m. Videre bør det ettermonteres bjelkesko på bærende bjelker samt montering av ny søyle for bedre understøtte ved inngangsparti.

  Taktekking og beslag: Tekkingen er fra byggeår og er i nyere tid fornyet/malt. Undertak er trolig fra byggeår. Ikke avdekket lekkasjer. TG 2 pga alder. Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand.

  Etasjeskille: Det ble ikke avdekket vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative konsekvenser. Viktig å merke seg at etasjeskillere i eldre boliger ikke nødvendigvis tilfredsstiller dagens krav til stivhet da disse er bygget etter eldre forskrifter. TG 2 pga overnevnte avvik.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga overnevnte avvik: For å avdekke årsak til påviste svekkelser må det foretas ytterligere undersøkelser av bærekonstruksjoner.
  Dette krever inngrep som faller utenfor denne rapportens mandat.

  Toalettrom: Overflater og innredning fremstår i normalt god stand. TG 2 pga manglende synliggjøring av lekkasjevann fra innebygget sisterne.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga manglende synliggjøring av lekkasjevann fra innebygget sisterne: Anbefaler etablering av lekkasjevarsler ved innebygget sisterne.

  Trapp: Trapp i trekonstruksjoner med normal bruksslitasje. TG 2 pga manglende vangerekkverk og håndløper på vegg.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga manglende vangerekkverk og håndløper på vegg: Anbefaler montering av rekkverk/håndløper på vegg.
  Varmesentral: Se overnevte. TG 2 pga usanert oljetank. Anbefalte tiltak: TG 2 pga usanert oljetank: Anbefaler sanering av oljetank.

  Ventilasjon: Ventilasjonsrør er ikke tilkoblet viftemotor på loft. TG 2 pga overnevnte.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga overnevnte: Anbefaler utbedringer/tilkobling av ventilasjonskanaler til viftemotor.

  Bad - 1.Etg:
  Totalvurdering overflater: Ved evt oversvømming på badet vil vann ledes i retning dør hvor det ikke er etablert opptrekk av membran ved dørterskel. TG 2 pga motfall på deler av gulv samt manglende fuktsikker oppkant ved dør.
  Anbefalte tiltak overflater: TG 2 pga motfall på deler av gulv samt manglende fuktsikker oppkant ved dør: Det må etableres en fuktsikker oppkant ved dør på minimum 25mm for bedre sikring ved evt lekkasje/tett sluk. Fliser ved dør demonteres slik at membran kan skjøtes og trekkes opp ved dør.

  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll i sluk. TG 2 pga mangelfull dokumentasjon.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga mangelfull dokumentasjon: Arbeider på badet er utført som egeninnsats av forrige eier. Det er derfor vanskelig å få skaffe tilveie tilstrekkelig dokumentasjon. Se ellers kommentarer vedørende overflater.
  Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Innredning og utstyr fremstår i normalt god stand. TG 2 pga manglende synliggjøring av lekkasjevann fra innebygget sisterne.
  Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: TG 2 pga manglende synliggjøring av lekkasjevann fra innebygget sisterne: Anbefaler etablering av dette utført av rørlegger/fliselegger med tilstrekkelig kompetanse.

  Bad - hybeldel (U.Etg):
  Totalvurdering overflater: Overflater fremstår i normalt god stand. Bunnlist til baderomsplater er ikke montert i henhold til monteringsveileder for leverandør av baderomsplatene som er benyttet. Vegg gir etter ved press. TG 2 pga feilmontering av bunnlist til baderomsplater.
  Anbefalte tiltak overflater: TG 2 pga feilmontering av bunnlist til baderomsplater: Videre bruk av dusjkabinett anbefales. Anbefaler å forsøke å lime/silikonere overgang sokkelflis og bunnlist for bedre fuktsikring.

  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll i sluk. TG 2 pga manglende dokumentasjon.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga manglende dokumentasjon: Arbeider på badet er utført som egeninnsats av forrige eier. Det er derfor vanskelig å få skaffe tilveie tilstrekkelig dokumentasjon. Se ellers kommentarer vedørende overflater. Vaskerom - utleiedel: Fremstår i normalt god stand. TG 2 pga manglende dokumentasjon på utførelse (egeninnsats fra forrige eier).
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga manglende dokumentasjon på utførelse (egeninnsats fra forrige eier): Fungerer med dagens tilstand og bruk.
  Vaskerom - Hoveddel: Fremstår i normalt god stand. TG 2 pga manglende dokumentasjon på utførelse (egeninnsats fra forrige eier) Anbefalte tiltak: TG 2 pga manglende dokumentasjon på utførelse (egeninnsats fra forrige eier): Fungerer med dagens tilstand og bruk.

  Forhold som har fått TG3:
  Vinduer/dører: Utvendig belistning og fuktsikring av vinduer med hensyn til vannbordbeslag/vannbrett og utvendig vindusmyg er ufagmessig utført. Utetthet under terskel til altandør. På sikt vil dette med stor sannsynlighet gi lekkasjer inn mot yttervegg og videre inn i ytterveggskonstruksjonen.
  Enkelte vinduer kniper i karm. TG 3 pga svak utvendig fuktsikring av vinduer og dører.
  Anbefalte tiltak: TG 3 pga svak utvendig fuktsikring av vinduer og dører: Alt utvendig listeverk må demonteres for ytterligere undersøkelser. Dersom
  vindtetting er forskrifts-/fagmessig utført kan man remontere utvendig listeverk og vannbord på fagmessig måte (her anbefales
  preaksepterte ytelser). Dersom vindtetting ikke er tilstrekkelig utført, må det påregnes større omfattende arbeider med mulig demontering
  og remontering av vinduer/dører. Kostnadsetstimatet er usikkert da totalt omfang ikke er kartlagt.
 • Boligen ligger i et rolig område på Steinsland med kort vei til skole, barnehage, dagligvarebutikk og flotte bade- og turmuligheter. Det er gode kollektivtilbud like i nærheten, busstoppet Bakka med rutene 420, 452, 454, 457, 458 og 459. Til Bergen sentrum tar det rundt 30 minutter med bil. For et bredere butikk- og serviceutvalg er det ca. 25 minutter med bil til Straume og Sartor.

  Nærmeste dagligvarebutikker er Spar Steinsland og Bunnpris Spildepollen. Sund senter har også blomsterbutikk, jernvarehandel, apotek og kafé.

  Det er flere skoler og barnehager i nærheten.
  - Stranda skule skule (1-7 kl.)
  - Sund ungdomsskule (8-10 kl.)
  - Sotra vgs - avd. Sund
  - Sotra vidaregåande skule
  - Stranda barnehage (0-6 år)
  - Skogsvåg barnehage (0-6 år)
  - Sauafjellet FUS barnehage (0-6 år)

  For den spreke og turglade er Sprek og Blid en kort kjøretur unna. Liaskjærshallen AS kan også være et godt alternativ, og by på mange gode muligheter. Skulle en tenke seg å trene utendørs, kryr det av muligheter. Her kan blant annet nevnes turmulighetene ved Indrafjellet, Liatårnet, Veten, Goltasundet, Golta, Bekhilderen og Sotra Golfklubb.

  Boligen er ellers sentralt plassert i forhold til kjente museer og festninger. Steder verdt å besøke er blant annet Nordsjøfartmuseet og Fjell festning.
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.
 • Grunnmurer av murt Leca. Yttervegger av trekonstruksjoner med trekledning i fasade. Etasjeskillere i trebjelkelag. Saltak av
  trekonstruksjoner tekket med betongtakstein.

  ENDRINGER ETTER BYGGEÅR (Kilde: Eldre prospekt)
  2020/21:
  - Nye takrenner.
  - Takfornying.
  - Ny ytterkledning og etterisolering med 50mm isolasjon.
  2019/2020:
  - Nytt kjøkken i utleiedel.
  - Nye overflater i utleiedel.
  2019:
  - Oppgradert begge vaskerom.
  - Nye sikringsskap.
  2018/19:
  - Montert varmepumpe.
  - Nye overflater i u.etg, hoveddel.
  2018:
  - Oppgradert bad i 1.etg.
  2006-2018: Skiftet alle vinduer og ytterdører. (her må tiltak utføres på nytt - se rapport fra takstmann)
  2011: Ny kjøkkeninnredning i 1.etg.
  1985: Påbygg/tilbygg.

  Takstmann har gitt 17 punkter TG2 i sin Rapport. 13 punkter er gitt TG1, 2 punkter har fått TG0 og et punkt har fått TG3.
 • 1.etg: P-rom 115 m² / BRA 116 m²
  2.etg: P-rom 125 m² / BRA 125 m²
  Totalt: P-rom 241 m²/ BRA 242 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hybeldel - U.Etg: - Entré/gang (4,9 m²), stue/kjøkken (27,6 m²), soverom 1 (8,3 m²), soverom 2 (8,9 m²), bad (3,1 m²), vaskerom (9,2 m²).
  Hoveddel - U.Etg: Entré/gang (19,8 m²), soverom 3 (8,7 m²), toalett (3,4 m²), vaskerom (12,5 m²)
  Hoveddel - 1.Etg: Gang (11,6 m²), stue/kjøkken (70,3 m²), soverom 4 (15,4 m²), soverom 5 (14,9 m²), bad (8,6 m²).

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Hoveddel - U.Etg: Kott (0,9 m²)

  Øvrige bygg:
  Garasje (20,9 m²)

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
  Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Ildsted og varmepumpe. Ellers elektrisk oppvarming og gulvvarme i alle rom med unntak av soverom
 • Tomten er pent opparbeidet med terrasseplatting og grønn plen.
 • Parkering i garasje og i carport (elbillader).
 • Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og privat septikanlegg. Det er adkomst fra fylkesvei over i privat vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 832 401 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 996 644 per 31.12.20
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • Kr. 16 302 pr. år
  Inkluderer vann, renovasjon, slam og feiing.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 16.302,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på kommunale avgifter og eiendomsskatt. Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse for bustadhus datert 13.09.1973.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Dagens planløsning av hybeldel samsvarer ikke med bygningstegninger mottatt fra kommunen. Det ene soverommet i hybeldel er betegnet som disp.rom.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Grunndata
  1972/200998-1/50 Registrering av grunn 15.02.1972
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4626 Gnr:128 Bnr:4

  2020/587251-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 4626-129/23
  Rettigheter i eiendomsrett

  1973/6971-1/50 Bestemmelse om bebyggelse 07.09.1973
  rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:128 Bnr:39
  Rettigheter på 4626-128/21
  Rettigheter i eiendomsrett

  2014/720836-2/200 Bruksrett 28.08.2014
  rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:128 Bnr:39
  Bruksrett til garasje
  Med flere bestemmelser

  Rettigheter på 4626-128/21
  Rettigheter i eiendomsrett

  2014/1138647-1/200 Erklæring/avtale 24.12.2014
  rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:128 Bnr:39
  Bestemmelse om bruksrett til halvparten av garasje
  Med flere bestemmelser
 • Kommuneplan:
  Plannavn: Komuneplan for Sund Kommune.
  PlanID: 124520110006
  Delarealer: 573 m²
  Arealbruk: Spredt boligbebyggelse,Nåværende
 • Gnr. 128 Bnr. 39 i Øygarden kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 24.028,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Aina Kristin Stegen
  Jim Leander Finsaas
Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev