aktiv-eiendomsmegling
Stein Chr. Dykesteen har gleden av å ønske velkommen til Turbinveien 40!

Stilren hjørneleilighet med lekre detaljer. Eksklusiv med meget god standard i bygg fra 2019. Utleiedel. Stor balkong.

 • 3 980 000
 • BRA 106 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 980 000
 • OMKOSTNINGER17 076
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER8 197 076
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 019
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 106 m²
 • ANDEL FELLESGJELD4 200 000
 • FELLESKOST./MND11 631
 • TOMT3 601 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 3 980 000,- (Prisantydning)
  4 200 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  8 180 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr obligasjon BRL)
  500,- (Depositum brl)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 076,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 197 076,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi ønsker dere velkommen til Turbinveien 40!

Dette er en innholdsrik og flott hjørneleilighet med tilgang til egen utleiedel. Leiligheten har en god planløsning med moderne farge- og materialvalg. Bygget stod ferdig i 2019 og leiligheten holder meget god standard. Her bor dere moderne og behagelig i et nyere, lettstelt hjem.

• Åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til herlig balkong på 12m²
• Kjøkkeninnredning fra Aubo med rom for spisebord mellom sonene
• Flislagt bad med varmekabler og opplegg for vaskemaskin
• Gjennomgående, lys og slitesterk parkett
• Hybel med eget bad og inngang fra stor, felles entré
• TV/bredbånd samt oppvarming inkludert i felleskostnader
• Det medfølger kjellerbod
• Barnevennlig nabolag uten gjennomgangstrafikk
• Flott, felles takterrasse med svært gode solforhold
• Ingen dokumentavgift

Leiligheten byr på en god planløsning med mye boltreplass:
Romslig entré som er felles for hovedleiligheten og utleiedelen. Et praktisk garderobeskap gir god oppbevaringsplass for yttertøy og sko.
Entréen er tilknyttet en innvendig bod som i dag brukes som kontor. For ytterligere lagringsplass egner rommet seg også som omkledningsrom.
Hovedleiligheten har videre en hall som knytter rommene i hovedleiligheten naturlig sammen.
Åpent og sosialt oppholdsrom med hyggelig stue- og kjøkkensone.
Flott hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og nattbord, samt plass til ønsket garderobeløsning.
Soverom 2 egner seg både som barnerom, gjesterom og kontor - alt etter behov!
Flislagt baderom med varmekabler i gulv.
Utgang til en flott balkong med god plass til utemøbler.

Hybelen:
Utleiedelen har inngang fra leilighetens felles entré.
Åpent oppholdsrom med hybelkjøkken og stue/soverom.
Flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin.

Bo godt i Kværnerbyen:
Tanken bak Kværnerbyen er at det skal være enkelt å bo der. Dagligvarehandel gjøres hos KIWI på vei hjem fra jobb. Trenger findressen rens og skoene en puss, kan du levere dette til renseriet og skomakeren ved siden av butikken. Ellers finner du apotek, blomsterbutikk, frisør, barnehager, treningssenter mm. på området. Når Kværnerbyen står ferdig vil det bo cirka 4000 mennesker her, og cirka 1000 vil ha området som sitt arbeidssted. I 2016 startet de på siste byggetrinn og innbyggerne merker at området virkelig har begynt å sette seg.
På kveldstid er det stemningsfullt inne.

Turbinveien 40, Oslo

 • Et kjøkken som innbyr til matlaging
  Leiligheten har en AUBO kjøkkeninnredning med hvite/glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin og integrert stekeovn med nedfelt induksjon koketopp, samt ventilator.

  Flislagt baderom
  Badet har flis på gulv og vegger med elektrisk gulvvarme. Videre er badet utstyrt med servant, servantskap, speilskap, veggmontert toalett, dusj med
  dusjvegger/hjørne. Det er opplegg for vaskemaskin.

  Balkong
  Fra stuen er det utgang til en flott balkong på 12m². Tregulvet gir balkongen et lunt uttrykk og det er god plass til å innrede med flere sittegrupper. Her er det er tillatt å benytte el- eller gassgrill ved grilling på balkongen.

  Hybelen:
  Kjøkkenet i hybelen består av AUBO kjøkkeninnredning med hvite/glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Det er integrert stekeovn, med nedfelt induksjon koketopp, samt ventilator.

  Hybelen har flislagt bad med elektrisk gulvvarme. Badet er utstyrt med dusj med dusjvegger, veggmontert klosett, servant, baderomsinnredning, speilskap og opplegg for vaskemaskin.

  Innvendige gulv
  Parkett.

  Innvendige vegger
  Malte flater.

  Innvendig himling
  Malte flater. Innfelte downlights i tak i entre, gang og begge bad.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten ligger i et sentralt og populært boligområde i Kværnerbyen i Oslo kommune. Kværnerbyen ligger skjermet og rolig til mellom Vålerenga og Ekebergåsen, og er utviklet på Kværner Brugs gamle tomt hvor flere av de gamle lokalene og detaljene er ivaretatt. Området har blitt forvandlet fra et industriområde til en av Oslos mest spennende boligprosjekter. Kværnerbyen er i dag et livskraftig bomiljø med arbeidsplasser og rikt kulturliv. Alnaelva er gjenskapt som et vakkert vannspeil gjennom boligområdet og om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøyteis. Det som kjennetegner Kværnerbyen er en sammensetning av trivelige og velfungerende borrettslag og sameier med pent opparbeidende fellesarealer. Her er det godt å bo!

  Sentral beliggenhet med kort avstand til Gamlebyen, samt Bjørvika, der Operaen og Oslos nye finansdistrikt allerede er etablert. En kort spasertur unna har du blant annet Fuglen Coffee Roasters Oslo, et populært stoppested for kaffeentusiaster. Like ved, ligger også Ladegården Café hvor du kan sitte ute i solen i sommerhalvåret og nyte en italiensk steinovnsbakt pizza servert med noe godt i glasset.

  Det er i tillegg gangavstand til Bjørvika og Sørenga. Langs Barcode er det flere restauranter som Vaaghals, Nodee Barcode og Nodee Sky. Flere cafeer, butikker og diverse treningstilbud som SATS & Barry's Bootcamp finner du også her. Om sommeren er det også bademuligheter på Sørenga og fra Bjørvika, samt ytterligere tilbud av restauranter med uteservering på bryggen. Det er også kort vei til Tøyen, med ca. 20 minutters gange kommer du til Tøyen torg der du finner hyggelige steder som Postkontorets pizza og øl. Grønland med sitt yrende folkeliv med spennende, særpregede butikker ligger også i gangavstand fra Kværnerbyen.

  Kværnerbyen byr på treningssenter, kort vei til idrettshall, samt Jordal sportspark med bl.a. fotballbane, skøytehall, amerikansk fotball og skateanlegg m.m. Det er etablert fine grøntområder med vannspeil, hyggelige møteplasser og torg i nærområdet. I Kværnerbyen finner du også Nordstrand Konditori - Piece of cake. I tillegg til kaffe og kaker holder de åpent på kveldstid med servering av pizza, øl og vin. Restaurant Kraft er nabolagsrestauranten i Turbinveien 26. Ved Vålerenga-parken som ligger en kort spasertur unna leiligheten, finner vi Smia Galleri (samme eier som Kraft) en skjult perle som tilbyr gourmetmat i et sjarmerende lokale.

  En rekke parker og fine rekreasjonsområder ligger i gangavstand, blant annet Ekebergparken, Klosterenga kulturpark, Middelalderparken, samt Tøyenparken og Botanisk hage. Øyafestivalen arrangeres også årlig i dette området. Langs Alnaelva kan man gå inn mot Svartdalen med flotte skogsområder for både turgåere og mosjonister. Svartdalsskogen som er Oslos siste urskog har fine turstier og er et ypperlig sted for å ta seg en joggetur. Gjennom Kværnerbyen går vannspeilet en liten kanal med dam. I vinterhalvåret kan du ta frem skøytene, og om sommeren er dette et fint sted å samles eller gå tur. Kværnerbyen er pent opparbeidet med elementer fra gamle Kværner Brug.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi i Kværnerbyen, Kværnerbyen frukt og grønt, og Rema 1000 på Vålerenga. I Kværnerbyen finner du også treningssenteret Fitnessroom, apotek, frisørsalong, neglesalong, renseri og ikke minst blomsterbutikken Rosé. Kværnerbyen frukt og grønt har i tillegg søndagsåpent og utlevering av pakker fra Post Nord. Nærmeste postkontor er post i butikk hos Coop Prix i St. Halvardsgate, kun en liten spasertur fra boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Barcode/Bjørvika, Oslo City, Byporten, Aker Brygge og Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kafeer, barer og restauranter ligger godt innen rekkevidde.

  Området gir gode mulighet for offentlig kommunikasjon. Nærmeste holdeplass er Kværnerbyen, med 32-bussen fra Kværnerbyen tar det ca. 6 minutter til Bjørvika og 17 minutter til Rådhuset og Aker brygge. I helgen fra lørdag til søndag går også 32-bussen som nattbuss til Kværnerbyen. Linje 32 Kværnerbyen og 37-bussen går også like i nærheten.

  Fra Konows gate går buss 34, 70 og 74 fra holdeplassen Kværner. "Kværnertrappa" gjør busstoppet i Konows gate lett tilgjengelig for alle beboere i Kværnerbyen. Videre går buss nr. 20 og 37 fra Galgeberg og trikk 18 og 19 fra St.Halvards plass. Det går bussrute døgnet rundt til Galgeberg, i tillegg til nattbuss fra lørdag- søndag til stoppet Kværner som ligger på toppen av "Kværnertrappa". Dette er buss nummer 18N og 70N. I Kværnerbyen er det etablert Oslo Bysykkelstativ og eget EL-sykkelstativ der sykler kan leies til en rimelig pris for rask adkomst til byen eller en hyggelig søndagstur. El-sparkesyklene kan også benyttes til og fra Kværnerbyen.

  Med bil fra Kværnerbyen tar det ca.:
  -1 min til både E6 og E 18
  -3 min til Gamlebyen
  -4 min til Oslo S
  -8 min til Grünerløkka
  -8 min til Majorstuen
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.
 • Blokkbebyggelse fra 2019. Yttervegger med i hovedsak spekket teglstein. Flat takkonstruksjon tekket med papp/folie. Felles takterrasse i borettslaget.
  Etasjeskillere i betongelementer. Heis i trappeoppgangen.

  Vinduer
  Vinduer med 3-lags isolerglass.

  Balkongdører.
  Heve/skyvedør til balkong fra stue i hovedenhet.
  Dobbeltfløyet balkongdør til Fransk balkong i hovedsoverom, og i stue i hybel-del.

  Dører
  Brann- og lydklassifisert entredør. Ei-30, 35 dB klassifisert dør.
  Lydklassifisert dør fra entre og inn til hybeldel, og inn til hoved-del.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
  Utgang fra stuen til romslig balkong på ca. 12 kvm. Det er lagt tregulv. Rekkverkhøyde målt til 124 cm.
 • 4.etg: Bra / P-rom: 106m² / 106m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hoveddel: Felles entré, gang, bad, 2 soverom, kontor, stue/kjøkken
  Hybel: Stue/kjøkken og bad

  Kommentar fra takstmann:
  I denne leiligheten blir opprinnelig innvendig bod benyttet som et kontor. I følge gjeldende måleregler skal rom benevnes i rapporten, kun ut ifra rommets bruk på befaringsdagen. Da rommet blir benyttet som kontor, blir det medregnet i boligens P-rom.

  Det bemerkes at dette rommet ikke tilfredsstiller krav til rom for varig opphold. Det har bl.a. ikke dagslys/utsyn. Forandret bruk av rommet kan forandre om rommet blir vurdert som P-rom eller S-rom. Det er ikke søkt om bruksendring for dagens bruk, og leiligheten har med dagens løsning ikke forskriftsmessig bod-areal.
 • Garderoveløsning i entre.
  Garderobeskap i soverom.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Radiatorer tilkoblet fjernvarme.
  Elektrisk gulvvarme i begge bad.
 • Tomtens grunnareal: 3601 kvm. Gårdsrommet er bilfritt og godt tilrettelagt for lek og opphold med variert beplantning, lekeapparater, sittegrupper, sykkelparkering og belysning. I tillegg har borettslaget felles takterrasse med heisadkomst. Her kan dere nye lange sommerdager med svært gode solforhold.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
  Garasjeanlegg i kjelleren med mulighet for kjøp/leie av parkeringsplass så langt det er tilgjengelige plasser.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Generelle opplysninger om Kværnerdammen Borettslag
  Kværnerdammen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921393148.
  Det ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
  Turbinveien 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 54 og 56.
  Gårds- og bruksnummer: 236, 241
  Første innflytting skjedde i mars 2019.
  Borettslaget er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom (borett), og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette.
  Borettslaget består av 96 andelsleiligheter.

  Forretningsførsel og revisjon
  Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
  Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
  Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

  Årsregnskapet for 2020
  Inntekter: Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 9 665 638,-.
  Kostnader: Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 3 452 053,-.
  Resultat: Årets resultat på kr 10 923 866,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.
  Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
  Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 1 661 489,- og viser borettslagets likviditet.

  Styret
  Styret har egen hjemmeside på vibbo som er primær informasjonskanal. Henvendelser til styret rettes per e-post til kvaernerdammen@styrerommet.no. Styret har også egen postkasse i oppgang 42. Styreleder er Marius Tangnes.

  Vibbo
  Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.

  Vaktmester
  Kværnerdammen Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Service Management AS som kan kontaktes på telefon 480 00 152 /
  913 18 332. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv.

  Renhold
  Borettslaget har avtale med Renhold Senter om renhold av fellesarealene.

  Energiavregning
  Avlesning skjer via Techem Norge AS - Avregning gjøres for perioden 01.01.-31.12. Strømavlesningsskjema kan lastes opp fra leverandørens hjemmeside: http://www.techem.no/eier-administrator/eierskifteskjema/

  Reklamasjon mot utbygger
  Reklamasjoner sendes til Inattika - følg link https://www.agorainattika.no/web/kvaernerdammen.
  Brukernavn og passord skal være sendt til den enkelte. Kontakt evt. support@inattika for å få påloggingsinformasjon.
  Etter innlogging velg "kundesenter" og "registrer reklamasjon". Ved eierskifte må selger registrere ny eier i eget eierskifteskjema hos Inattika.
 • Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt nettside eller e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte frist. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort på www.obos.no.

  Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

  Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Konferer megler for ytterliggere informasjon.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men eiendommen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. For det tilfelle det er endelig avklart at erververen ikke godkjennes, kan borettslaget kreve andelen tvangssolgt, jf. lov om Burettslag § 4-8
 • Fra borettslagets husordensregler:
  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.
  Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 6869117
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 929 587 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 946 511 per 31.12.20
 • 11 631 pr. mnd. Herav:
  Felleskostnader:
  Kapitalkostnader: OBOS01
  Akonto oppv. og vann: kr. 767,-
  TV Start 30: kr. 153,-
  Bredbånd 500/500: kr. 182,-

  Vi gjør oppmerksom på at felleskostnadene skal øke med 3,5 % fra 01.03.2022.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld pr. 08.12.21 kr. 4.200.000,-
  Andel fellesformue pr. 31.12.20 kr. 20.781,-
 • Lånenr: OBOS01-98207574562
  Type lån: A
  Restsaldo: 313.850.000,-
  Restløpetid: 37 år 5 md.
  Term pr år: 12
  Avdragsfrihet til og med: 01.05.2024
  Type rente: Flyt
  Rente: 1,49%
  Andel av fellesgjeld: 4.200.000,-

  Boligens totalpris er pt kr 8 900 000,- som består av en kjøpspris kr 4 700 000,- og en fellesgjeld kr 4 200 000-. Dette betyr at man må kunne fremlegge en finansiering på totalt kr 8 900 000,- fra banken sin.
  Hvis man betaler ned hele fellesgjelden som er mulig, vil de månedlige fellesutgiftene falle til ca. kr 5500, pr mnd.
  Det er også mulig å betale inn deler av fellesgjelden og da vil jo fellesutgiftene falle deretter, se mer under IN-ordning.

  Hvis man derimot betaler inn kr 4 500 000,- vil man beholde fellesgjelden. Denne er avdragsfri til og med 28.02.2024 og avdrag vil etter dette påløpe. Avdraget vil utgjøre ca. kr 7 900,- pr mnd.

  Fellesgjelden utgjør et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Lånet løper med flytende rente. Rentesatsen er pr. i dag på 1,49 % oppdatert desember 2020 fra forretningsfører.

  Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 22 % etter gjeldene regler. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

  IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Dette får umiddelbar virkning på de månedlige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld.
  Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt. avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

  IN-lån: Ja
  For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold. Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen har innført eiendomsskatt. For andels-/aksjeboliger faktureres dette av forretningsfører i tillegg til felleskostnadene. For selveide boliger faktureres det fra kommunen.
 • Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.02.2020.

  VIKTIG informasjon - borettslaget har mottatt varsel om mulig tilbaketrekking av ferdigattesten - les beskrivelse under nøye og se vedlegg i prospektet.

  Plan- og bygningsetaten gjennomførte i 07.06.21 uavhengig kontroll på byggeplassen og har utarbeidet tilsynsrapport, se vedlegg.
  Det ble avdekket avvik fra tillatelser, gjeldende forskrifter og plan- og bygningsloven.
  Det gjennomførte tilsynet på bakgrunn av innkommet klage fra beboer om tilgjengelighet for rullestolbrukere. I forkant av tilsynet ble også rømning og oppvarming tatt opp av styret. Siden ferdigattest er gitt, avtalte kommunen tilgang til bygget direkte med styret i borettslaget.

  Utbygger/ arkitekt er ikke enig med alle kommunens påstander, se Arkitektens svarbrev som ligger vedlagt i prospektet.

  29.10.21 Mottok utbygger/ Arkitekten varsel om pålegg fra Oslo kommune, se vedlagt dokument i prospektet.

  17.11.2021 Mottok utbygger/ Arkitekten varsel om tilbaketrekking av ferdigattest, se vedlagt dokument i prospektet.

  25.11.2021 Ble det sendt svarbrev fra Arkitekt/utbygger på varsel om uavhengig kontroll og pålegg om mulig tilbaketrekking av ferdigattest, se vedlagt svarbrev og brannteknisk vurdering. Utbygger har gjort noen utbedringer og er ikke enig i kommunens vurderinger om grunnlag for tilbaketrekking.
  I samtale med prosjektleder Arid Rosvold 21.12.21 fremkommer det at ytterligere dokumentasjon er sendt kommunen, selv om disse ikke fremkommer under saksnummer. Dersom etaten velger å trekke ferdigattesten, bes etaten utstede midlertidig brukstillatelse samtidig som ferdigattesten trekkes. I følge kommunens saksbehandler, i samtale 21.12.21, er det lite trolig at det ikke gis midlertidig brukstillatelse dersom ferdigattesten trekkes.

  Plan- og bygningsloven § 21-10 fastslår at søknadspliktige tiltak skal avsluttes med ferdigattest. Ferdigattesten bekrefter at byggearbeidene er ferdige og at de er utført i tråd med tillatelse gitt av bygningsmyndighetene. I de aller fleste tilfeller markerer også ferdigattesten slutten på bygningsmyndighetenes befatning med byggesaken.

  Ferdigattesten utstedes på bakgrunn av sluttdokumentasjon og erklæring om ferdigstillelse enten fra tiltakshaver eller fra ansvarlig søker. Sluttdokumentasjonen skal vise at tiltaket er utført i samsvar med tillatelsen og bestemmelsene gitt i eller i medhold av plan- og bygningsloven.

  Skulle det vise seg at ferdigattest er utstedt på feil grunnlag har kommunen rett til å trekke tilbake ferdigattesten. Plan- og bygningsetatens grunnlag for å trekke tilbake ferdigattesten fremgår av plan- og bygningsloven § 21-10 og forvaltningsloven § 35 1. ledd, bokstav c.

  Hva skjer om det ikke er ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse? Denne tillatelsen gir rett til å ta bygget i bruk til tross for at arbeidene ikke er helt ferdigstilte.

  Ved innføringen av ny plan- og bygningslov i 2008 ble det økt fokus på at alle bygg skal ha ferdigattest, men som følge av at Norge er et land hvor f.eks. utearealer vanskelig kan ferdigstilles i vinterhalvåret var det nødvendig å videreføre bestemmelsene om midlertidig brukstillatelse.

  Ved utstedelse av midlertidig brukstillatelse skal kommunen sette en tidsfrist for når arbeidene skal være ferdigstilt. Dersom arbeidene ikke utføres innen fristen skal kommunen gi pålegg om ferdigstillelse slik at ferdigattest kan gis.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  1935/990973-1/105 Skjønn
  28.12.1935
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1935/990976-1/105 Skjønn
  28.12.1935
  Bestemmelser om felles vannverk/ledning
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1949/411063-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  27.08.1949
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1951/400603-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
  12.01.1951
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1952/408260-1/105 Bestemmelse om veg
  26.06.1952
  Med flere bestemmelser
  Korrekt dgbnr. er: (40)8360/1952
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1954/418553-1/105 Bestemmelse om gjerde
  15.10.1954
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1958/519327-1/105 Best om garasje/parkering
  01.12.1958
  Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1962/502374-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
  12.02.1962
  Rettighetshaver: NSB
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1962/506525-1/105 Bestemmelse om veg
  02.05.1962
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1963/509937-1/105 Erklæring/avtale
  08.07.1963
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1964/509963-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  06.07.1964
  Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.
  lagerbygning
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1966/500615-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  10.01.1966
  Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.
  fundamentering
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1974/505809-1/105 Bestemmelse om vannledn.
  28.03.1974
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1977/517483-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  26.04.1977
  Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.
  planeringsarbied
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1977/570483-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  26.04.1977
  Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.
  planeringsarbeide
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1979/501181-1/105 Erklæring/avtale
  19.01.1979
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1984/533172-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  14.06.1984
  Bestemmelse om bruksendring
  Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2006/471398-1/200 Utbyggingsavtale
  03.10.2006
  Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF
  Org.nr: 976062035
  Offentlig veianlegg.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2007/367287-1/200 Erklæring/avtale
  03.05.2007
  Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE VANN- OG AVLØPSETATEN
  Org.nr: 971185589
  Bestemmelse om vann og kloakkledning
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2007/784680-1/200 Erklæring/avtale
  02.10.2007
  Rettighetshaver:ELVIA AS
  Org.nr: 980489698
  Bestemmelse om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon i bygg, 1. etg. (stedsevarig rett)
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke
  fra Hafslund Nett AS
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2008/656176-1/200 Erklæring/avtale
  13.08.2008
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:212
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:216
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:536 Bnr:2
  Bestemmelse om adkomstvei
  Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/29325-3/200 ** Diverse påtegning
  15.01.2009
  Gjelder ikke for gnr. 236, bnr. 218

  2008/656176-4/200 Erklæring/avtale
  13.08.2008
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:212
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:216
  Bestemmelse om biloppstillingsplass/garasjeplass
  Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/29325-3/200 ** Diverse påtegning
  15.01.2009
  Gjelder ikke for gnr. 236, bnr. 218

  2008/656176-6/200 Erklæring/avtale
  13.08.2008
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:212
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:216
  Bestemmelse om balkonger
  Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/plan-og bygningsetaten
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/29325-3/200 ** Diverse påtegning
  15.01.2009
  Gjelder ikke for gnr. 236, bnr. 218

  2008/656176-8/200 Erklæring/avtale
  13.08.2008
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:212
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:216
  Bestemmelse om vann-og avløpsanlegg
  Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/29325-3/200 ** Diverse påtegning
  15.01.2009
  Gjelder ikke for gnr. 236, bnr. 218

  2008/656176-9/200 Erklæring/avtale
  13.08.2008
  Bestemmelse om felles stikkledning
  Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fa Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/29325-3/200 ** Diverse påtegning
  15.01.2009
  Gjelder ikke for gnr. 236, bnr. 218

  2009/29325-1/200 Erklæring/avtale
  15.01.2009
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:218
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om bebyggelse
  Bestemmelse om vann og kloakkledning
  Bestemmelse om 7 biloppstillingsplasser
  Bestemmelse om rett til bruk av nødvendig grunn for vedlikehold og reperasjon av bygninger
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/29325-2/200 Best. om vann/kloakkledn.
  15.01.2009
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/117060-1/200 Erklæring/avtale
  18.02.2009
  Rettighetshaver:ELVIA AS
  Org.nr: 980489698
  Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0862 i bygg
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/117088-1/200 Erklæring/avtale
  18.02.2009
  Rettighetshaver:ELVIA AS
  Org.nr: 980489698
  Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0629 i bygg
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/49045-1/200 Erklæring/avtale
  18.01.2013
  Rettighetshaver:FORTUM OSLO VARME AS
  Org.nr: 977296919
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Bestemmelse om adkomstrett
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/219919-1/200 Bestemmelse om veg
  15.03.2013
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:222
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:224
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:226
  Kan ikke slettes/endres uten samtykke fra Oslo kommune, org.nr. 958935420
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/219919-3/200 Best. om adkomstrett
  15.03.2013
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:222
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:224
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:226
  Kan ikke slettes/endres uten samtykke fra Oslo kommune, org.nr. 958935420
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/219919-7/200 Erklæring/avtale
  15.03.2013
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:222
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:224
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:226
  Rett til bruk av nødvendig grunn til reparasjoner og vedlikehold
  Kan ikke slettes/endres uten samtykke fra Oslo kommune, org.nr. 958935420
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/241910-1/200 Bestemmelse om veg
  22.03.2013
  Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  Gjelder bestemmelse om opparbeidelse av veg
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/723942-1/200 Best. om adkomstrett
  29.08.2013
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:231
  Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/723942-2/200 Erklæring/avtale
  29.08.2013
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:231
  Rett til bruk av nødvendig grunn for vedlikehold av bygning/underjordisk garasje.
  Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/996163-1/200 Erklæring/avtale
  18.11.2013
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:214
  Permanent nødutgang fra barnehagen
  Eksisterende rømningsvei fra tilfluktsrom
  Eksisterende tekniske anlegg i grunnen
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2014/36115-1/200 Bestemmelse om veg
  14.01.2014
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:229
  Bestemmelse om adkomstrett
  Gjelder også fremtidige utskilte parseller av gnr. 236 bnr. 40
  Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2014/821309-1/200 Erklæring/avtale
  26.09.2014
  Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  Hjemmelshaver påtar seg ansvaret for drift og vedlikehold av kabel og belysningsplan for Kværner Torg
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2015/451283-1/200 Best. om vann/kloakkledn.
  22.05.2015
  Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE
  Org.nr: 958935420
  Bestemmelse om adkomstrett
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2016/577393-5/200 Best. om adkomstrett
  27.06.2016
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:228
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:229
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:1
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:2
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:3
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:4
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:5
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:6
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:7
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:8
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:9
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:10
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:11
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:12
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:13
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:14
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:15
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:16
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:17
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:18
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:19
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:20
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:21
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:22
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:23
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:24
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:25
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:26
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:27
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:28
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:29
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:30
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:31
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:32
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:33
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:34
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:35
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:36
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:37
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:38
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:39
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:40
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:41
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:42
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:43
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:44
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:45
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:46
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:47
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:48
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:49
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:50
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:51
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:52
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:53
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:54
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:55
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:56
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:57
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:58
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:59
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:60
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:61
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:62
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:63
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:64
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:65
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:66
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:67
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:68
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:69
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:70
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:71
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:72
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:73
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:74
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:75
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:76
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:77
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:78
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:79
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:80
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:81
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:82
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:83
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:84
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:85
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:86
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:87
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:88
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:89
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:90
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:91
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:92
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:93
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:94
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:95
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:96
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:97
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:98
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:99
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:100
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:101
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:102
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:103
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:104
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:105
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:106
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:107
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:108
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:109
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:110
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:111
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:112
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:113
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:114
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:115
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:116
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:117
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:118
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:119
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:120
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:121
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:122
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:123
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:124
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:125
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:126
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:127
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:128
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:129
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:130
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:131
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:132
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:133
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:134
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:135
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:136
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:137
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:138
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:139
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:140
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:141
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:142
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:143
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:144
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:145
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:146
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:147
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:148
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:149
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:150
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:151
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:152
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:153
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:154
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:155
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:156
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:157
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:158
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:159
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:160
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:161
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:162
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:163
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:164
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:165
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:166
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:167
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:168
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:169
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:170
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:171
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:172
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:173
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:174
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:175
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:176
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:177
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:178
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:179
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:180
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:181
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:182
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:183
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:184
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:185
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:186
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:187
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:188
  rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:236 Snr:189
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-236/40
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2019/527458-1/200 Bestemmelse om adkomstrett
  09.05.2019 21:00
  Rettighetshaver:OBOS KVÆRNERBYEN AS
  Org.nr: 995325055
  Bestemmelse om adkomstrett gjennom garasjeanlegg
  Bestemmelse om etablering av åpning med port i enden av garasjeanlegget
  Bestemmelse om vedlikehold
 • Eiendommen ligger i felt F1 under regulering "byggeområde for bolig, kontor, forretning, bevertning og verksted" datert 07.12.2005 med saksnr. S-4198.

  Det vil skje en utbygging på nabotomten Jøtulbygget, Enebakkveien 69 jfr. reguleringskart. Se saksnummer 200705311 i saksinnsyn hos Oslo kommune for detaljert innsyn. Status for saken er at det er levert inn planforslag til politisk behandling. Planforslaget åpner for en utbygging med anslagsvis 162 leiligheter av variende størrelse. Utbyggingen vil ha direkte betydning for boligens utsyn. Vedlagt i prospektet ligger det illustrasjoner hentet fra siste oppdaterte planforslag, datert 07.10.2021.

  Det foreligger forslag om Turbinveien 28 - Detaljregulering - Regulering til bevaring, ref. saksnummer 201904699 - reguleringssak. Intensjonen med reguleringsplanen med tilhørende bestemmelser er å regulere den frittstående bygningen Fyrhuset til bevaring. Dagens bruk av bygningen videreføres med formålene annen offentlig eller privat tjenesteyting (forsamlingslokale), kontor, bevertning, industri og energianlegg. I denne planen innebærer underformålet forsamlingslokale en bruk som vel/bydelshus. Industriformålet begrenses i denne planen til å omfatte verksted- og
  håndverksvirksomhet som ikke vil være i konflikt med boligformålet i nærområdet.

  Oslo kommune vedtok en ny kommuneplan 23. september 2015 som gjelder fram til 2030.
  Dette har betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
  Ved bestilling av reguleringskart følger nå et utsnitt av kommuneplanen som viser arealbruk og hensynssoner for et større område rundt reguleringskartutsnittet. Det er derfor viktig at alle som benytter reguleringskart fra Plan- og bygningsetaten i form av utskrifter eller en av våre innsynsløsninger kontrollerer informasjonen mot kommuneplanen.

  For øvrige juridisk bindende kart, se link nedenfor:
  https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/?mode=kommuneplan

  Informasjon om kommuneplanen finner du på:
  https://www.oslo.kommune.no/getfile.php/1374702/Innhold/Politikk%20og%20administrasjon/Politikk/Kommuneplan/Ny
  %20kommuneplan%202015/Kommuneplan%202015%20del%202%20justert%2031.01.2017.pdf
 • Andelsnr. 41 Orgnr. 921393148 i Oslo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1% av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 19.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 2.490,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 12.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Meglerpakke kr 1.955,-
  Meglerlisens kr. 393,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 3.600,-
  Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 5.995,-
  Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 480,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • André Vågen Birkenes
Stein Christian Dykesteen

Megler

Stein Christian Dykesteen

48 99 20 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev