aktiv-eiendomsmegling
Fasade
Fasade

STJØRDAL Øverlands gate 28

Praktisk 2-roms andelsleilighet i 2.etg. med renoveringsbehov

 • kr 1 950 000
 • BRA-i 52 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 950 000
 • Omkostningerkr 11 240
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 082 049
 • EierformAndel
 • Byggeår1982
 • Soverom1
 • Andel fellesgjeldkr 120 809
 • Felleskostnaderkr 3 344
 • Tomt4 865 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 1 890 000 (Prisantydning) 120 809 (Andel av fellesgjeld)   2 010 809 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   2 022 049 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Øverlands gate 28 - 2D - 2. etasje - Letterhead.jpg
Meget sentralt beliggende leilighet bare en kort spasertur fra alle sentrumsfasilitetene som bl.a. butikker, bevertningssteder, parker og kulturtilbud. Leiligheten har behov for betydelige oppgraderinger. Leiligheten innehar kvaliteter som f.eks.: - Lys og romslig stue med store vindusoverflater. - Mulighet for vedfyring - Soverom på 11 kvm. - Vestvendt terrasse med gode solforhold. - Gode oppbevaringsmuligheter i innebod (4 kvm.) og sportsbod (3 kvm.). - Sentral beliggenhet
Stue. Leiligheten er tom. Noen bilder er illustrert med møbler
 • Tomt
  4865m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget, opparbeidet med asfalterte biloppstillingsplasser, og grøntarealer.

  Beliggenhet
  Borettslaget Sandan ligger i Stjørdal sentrum, med gangavstand til butikker, offentlig service og kollektivtransport. Leiligheten ligger i 2.etasje.

  Adkomst
  Ta av E-6 mot Stjørdal. Ta av til venstre i andre rundkjøring. Passer Torgkvartalet og ta av til høyre inn Ole Vigs gate. Ta av til venstre ved byggeplass inn Øverlandsgate. Leiligheten ligger innerst til høyre i denne gaten. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Eiendommens bygningsmasse består av 2 etasjes trehus, med 8 leiligheter i hvert bygg.

  Barnehage/skole/fritid
  Flere barnehager, skoler og fritidstilbud i gangavstand fra boligen.

  Skolekrets
  Halsen barneskole. Stokkan ungdomsskole

  Offentlig kommunikasjon
  Gangavstand til busstopp og jernbanestasjon.

  Byggemåte
  Boligbygg oppført i 1982. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

  Innhold
  Leilighet beliggende i byggets 2. etasje. Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av: Entre, stue, kjøkken, soverom, bad og bod. Utgang fra stue til veranda.

  Standard
  Entre/gang: Gulv belagt med belegg. Vegger av malt strie. Trepanel i himling. Stue: Gulv belagt med teppe. Vegger av malt strie. Trepanel i himling. Pipe og veggmontert panelovn. Kjøkken: Gulv belagt med belegg. Vegger av malt strie. Trepanel i himling. Folierte skrog med slette fronter. Laminert benkeplate med nedsenket utslagsvask i rustfritt stål og ett-greps armatur. Belegg på vegg over benkeplate. Integrert ventilator, ellers frittstående hvitevarer. Soverom: Gulv belagt med teppe. Vegger av malt strie. Trepanel i himling. Garderobeskap. Bad: Gulv- og veggflater av belegg. Trepanel I himling. Gulvstående toalett. Vegghengt servantinnredning med ett-greps armatur. Dusjnisje med vegghengt blandebatteri og garnityr. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3: Bad - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Det ble avdekket symptomer på svikt i tettesjiktet på befaringsdagen. Våtrommets tettesjikt har passert forventet normal brukstid og fremstår flere steder utett. TG-3 er satt da våtrommet ikke tilfredstiller krav til tetthet. Våtrommet må totalrenoveres for å tåle normal bruk etter dagens krav. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: Tiltak mellom 100.000 ? 300.000 Forhold som har fått TG2: Bad - Totalvurdering av overflater: Overflatene har oppnådd forventet levetid og tiltak må påregnes. Totalvurdering av sanitært utstyr og ventilasjon: Det bemerkes svelleskader og høy slitasje på servantskap. Det er ikke etablert tilstrekkelig ventilasjon da rommet kun har naturlig avtrekk og tilkuftspalte i terskel ikke er tilstrekkelig. Forholdet fører til forhøyede fuktverdier på rommet og det bemerkes fuktskjolder i panel rundt ventil som konsekvens. Innvendige overflater : Gulv- og veggflater samtlige rom er preget av høy slitasje. Tiltak kan ikke utelukkes. Kjøkken: Det registreres en del slitasje på innredningen i form av svellinger, hakk og generell høy bruksslitasje. Det bemerkes også lekkase fra blandebatteri. Tiltak kan ikke utelukkes. VVS: Det ble ikke avdekket tegn til lekkasjer på rørføringer. TG-2 er satt med bakgrunn i alder på eldre rør og avløp installasjoner, som har oppnådd forventet normal brukstid. Eldre vannrør av kobber kan over tid få svekkelser innvendig (groptæring). Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av rørstrekk, bend og eventuelle skjøter på vannrør som er over 30 år. Komfyrvakt ikke installert. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har tegnet kollektivavtale for tv/bredbånd. Grunnpakken er inkludert i fellesutgiftene.

  Parkering
  Parkering på oppmerket p-plass på fellesareal. Evt. ledig carport oppsatt på borettslagets fellesareal, kan leies etter søknad til styret. Kr. 150,- pr. mnd.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 890 000 (Prisantydning) 120 809 (Andel av fellesgjeld)   2 010 809 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   2 022 049 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk. Muligheter for vedfyring.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  579158

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  2200799

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med Hegra Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket mottar ikke provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Andelsnummer
  6

  Part.obl.nr.
  971585218

  Felleskostnader etter avdragsfri periode
  Etter avdragsfri periode estimeres det en økning i månedlige felleskostnader på kr 505,-, ref. vedlagte årsregnsskap for 2023.

  Felleskostnader pr. mnd.
  3344

  Andel fellesgjeld
  120809

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-12-30T23:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Borettslagets fellesgjeld per 31.12.2023 er kr. 3.350.431,-. Rentesats per 31.12.2023 er nom. 6,7% (3 mnd Nibor + 1,8% margin). Avdragsfrihet til 06.08.2025.

  Rentekostnad fellesgjeld
  7486

  Andel fellesformue
  8586

  Andel fellesformue per dato
  2023-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Sandan I Borettslag

  Borettslagets org.nr
  971585218

  Om borettslaget
  Borettsalget Sandan I består av 24 andelsleiligheter fordelt på 3 leilighetsbygg.

  Forkjøpsrett
  Da andelen tilhører et frittstående borettslag, er det kun de øvrige andelseierne i borettslaget som har forkjøpsrett. Avklaring om forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andre andelseierne i borettslaget har 30 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vedlagt i salgsoppgaven følger årsregnskapet for 2023. Årsregnskapet viser et negativt regnskap på kr. 242.659,-. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  80792483

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Gang- og trappevask utføres av andelseierne iht. turnusliste.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere med tanke på støy, hygiene o.l. 

  Eierskiftegebyr
  5775

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5035/102/799: 03.05.1982 - Dokumentnr: 3741 - Rettigheter iflg. skjøte Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Med flere bestemmelser
  29.10.1981 - Dokumentnr: 11176 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:5035 Gnr:102 Bnr:22
  01.01.2018 - Dokumentnr: 48198 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1714 Gnr:102 Bnr:799


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger brukstillatelse datert 22.12.1982. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei fram til borettslagets fellesareal. Tilknyttet offentlig vann og avløp via felles privat stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til bolig. Det foreligger ingen kjente planer i nærområdet som vil påvirke leilighetens omgivelser

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 890 000 (Prisantydning) 120 809 (Andel av fellesgjeld)   2 010 809 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   2 022 049 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  11240

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr. 50 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 11 525,- oppgjørshonorar kr. 4 375,- og visninger kr. 1 900, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 34 743,-. Utleggene omfatter fotografering, takstmann, markedspakke og gebyrer innhenting av lovpålagte opplysninger. Alle beløp er inkl. mva. 

Henrik Valstad

Megler

Henrik Valstad

95 73 48 60

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev