aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Engaveien 8 er en stor enebolig over tre plan i landlige omgivelser.

Stor enebolig med integrert garasje, 2 stuer, flere ildsteder og 3,3 måls solrik tomt. Oppgraderingsbehov og potensial.

 • BRA 284 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER81 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 881 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 942
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 171 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT3 318 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  65 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  81 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 881 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Engaveien 8 er en stor enebolig over tre plan i landlige omgivelser. Eiendommen ligger ca. 3,4 km fra Løken sentrum med utsyn til jorder og spredt bebyggelse. Tomten er på over 3,3 mål har en stor hage og gode parkeringsforhold. I tillegg er det garasje, overbygd veranda og en liten uteplass tilknyttet inngangspartiet.

Huset er fra 1942, med innholdsrik planløsning, men det bør påregnes oppgraderinger for å møte dagens krav til standard. Hovedetasjen har fire ildsteder, hvorav én åpen peis. Etasjen består av to stuer, et stort spisekjøkken med hvitevarer i nyere innredning, bod/spiskammers og et kontor. I andre etasje er det bad med dusjhjørne og tre store soverom - ett med kott og ett med vedovn. Kjelleren har flere større boder/kjellerrom. Velkommen!

Kort fortalt
- Stor enebolig med 3,3 måls tomt.
- Oppgraderingsbehov.
- Garasje og parkering i gårdsrom.
- Solrik hage med plen.
- Velkomstterrasse og overbygd veranda.
- Entré med garderobeskap.
- Hall med garderobeløsning og åpen peis.
- Spisekjøkken med peis og hvitevarer.
- To stuer med vedovn.
- Bad med gulvbelegg og dusjhjørne.
- Vaskemaskinopplegg i kjøkkenet.
- Tre store soverom og et kontor.
- Store boder, i kjeller og ved garasje.

Planløsning
1. etasje: Entré, gang/trapperom, kjøkken, 2 stuer, kontor/mellomgang, bod, bod/spiskammers og garasje.
2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc, 3 soverom og kott.
Kjeller: Trapperom/kjellerrom og 3 boder/kjellerrom.
Annet: Bod/uthus.

Entré
Det er brede trappetrinn opp til inngangspartiet som har hvitmalt ytterdør med smalt vindu. Entreen innenfor har grått belegg med flismønster, trepanel på vegger og et enkelt garderobeskap. To boder er tilliggende. Videre inn ligger en trappegang med åpen garderobeløsning, hjørnepeis i hvitmalt mur og dør til kjøkken.

Kjøkken og bod/spiskammers
Kjøkkenet er stort med god plass til spisebord og rommet har adkomst fra to sider. Rommet har gråmalte panelvegger, heltregulv og lys fra en vindusrekke mot hagen. I det ene hjørnet står det en peisovn på sort skiferplate.

Kjøkkeninnredningen er fra nyere tid og fordelt på tre seksjoner med oppbevaringsplass. Innredningen har profilerte trefronter og laminatbenkeplate med dobbel vaskekum.

Videre er innredningen utstyrt med integrert stekeovn, koketopp og ventilator, samt opplegg til vaskemaskin under benk og nisje til kjøleskap. I et tilliggende rom er det bod/spiskammers med skapseksjon og plass til ekstra kjøleskap eller fryser.

2 stuer
På hovedplan er det to stuer med dør imellom. Vindusrekker sørger for dagslys til begge rom. Stuene har henholdsvis laminat og heltregulv, og oppvarming fra vedovn på oppmurt del. Veggene er malt i lysegrått, men i den ene stuen har én av veggene panel. Fra den ene stuen er det adkomst til et kontor. Fra kontoret er det utgang til verandaen.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad i andre etasje med belegg på gulvet, baderomsplater på veggene og mekanisk avtrekk. Rommet har servantskap, veggskap og speil med lysarmatur, samt gulvfestet toalett og et dusjhjørne med skyvedør. Det er opplegg for vaskemaskin under benk på kjøkkenet.

Soverom og garderobe
Boligen har tre soverom i andre etasje. Ett av soverommene har utgang til balkong og ett er utstyrt med vedovn. På det ene soverommet er det kott, mens et annet har flere skap. Videre har boligen garderobeskap i entré og lagringsplass i en rekke boder; en bod i første etasje med arbeidsbenk, en bak garasjen og tre store i kjelleren. To av bodene i kjelleren har hyller og den ene har boden har vært i bruk som verksted.
Entreen innenfor har grått belegg med flismønster, trepanel på vegger og et enkelt garderobeskap.

Engaveien 8, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 30.03.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Balkong i 2. etg.
  Balkong over rom i 1. etg. og dels over veranda i 1. etg. Betongdekke over rom i 1. etg. Trebjelker over veranda. Betongdekke er tekket med membranduk fra senere tid, dog er ikke årstallet kjent. Rekkverk og overflategulv mangler. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det er noe pløser i membranduken. Det mangler overflategulv. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Utbedringer må påregnes.

  Innvendig > Etasjeskillere - gulv i 1. etg. og 2. etg.
  Etasjeskillere konstruert med trebjelkelag. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er merkbare og vesentlig skjevheter/planavvik i gulv. Trebjelkelag/gulvkonstruksjon av denne alder har normalt behov for rehabilitering. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring.

  Innvendig > Trapp mellom kjelleretg. og 1. etg.
  Rett tretrapp. Trappen antas å være fra byggeåret. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Uhensiktsmessig lav takhøyde i trapp. Tiltak: Trappen må påregnes skiftes ut. Åpninger er såpass store at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Våtrom > Generell > Bad/wc
  Bad/wc består av: Gulvmont. wc. Dusjnisje med skyvedører. Baderomsinnredning med servantskap, overskap, speil og lysarmatur. Gulv: Gulvbelegg.
  Vegger: Baderomsplater. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Mekanisk avtrekk med vifte til gang. Baderommet har enkel standard med bruksslitasje og har nådd forventet levetid som våtrom. Vannrør er ført inn i rommet via gulv i dusjnisje og dette er uhensiktsmessig løsning med fare for lekkasjer. Gulvet har marginalt fall til sluk med totalt 10mm. fall fra gulv ved dør til topp slukrist. Det er kun sluk i dusjnisje som har tett terskel og evt. lekkasjevann fra andre installasjoner vil dermed ikke finne vei til sluk. Avtrekksvifte går til gang (må føres ut i det fri). Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Elektrisk anlegg av ukjent alder.

  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
  2. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Ja
  3. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei
  4. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Taktekking
  Yttertaket er tekket med betongtakstein. Taktekking har ukjent alder, men takstein er nyere enn fra byggeåret. Taktekking over bod/spiskammers er med sementtakstein fra byggeåret. Yttertaket ble besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
  taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Takstein er mosegrodd og har slitasje/falming. Det anbefales ytterligere undersøkelser av taktekking. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Fornyelse av taktekking må påregnes i nær fremtid.

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Plattform for feier må monteres. Snøfangere bør monteres.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Vegger er oppført med reisverk av tre fra byggeåret. Vegger er utvendig kledd med liggende bordkledning. Det er synlige plugger i trekledning og vegger antas dermed å være etterisolert med innblåsing av isolasjon i senere tid. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Kledningen har generelt stor vær- og aldersslitasje med bla. malingsflass. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det bør utføres rehabilitering av kledningen med evt. sandblåsing, skraping eller lignende og ny overflatebehandling. Trekledning må stedvis skiftes ut.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft. Undertak av tre. Loftet ble begrenset besiktiget fra luke stående på gardintrapp. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er fuktmerker i takkonstruksjon rundt pipe. Det er ingen ventiler i gavler. Det mangler vindsperre på gavler. Loftsluke er i enkel og utett trekonstruksjon og vil ha varmetap og fare for kondensdannelse på loftet. Tiltak: Lokal utbedring bør utføres. Lufting/ventilering bør forbedres. Det må gjøres nærmere undersøkelser.

  Utvendig > Vinduer
  Doble hengslede vinduer med enkle glass i trerammer. Vinduene antas å være fra byggeåret. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Vinduene har generelt stor vær- og aldersslitasje. Vinduene har nådd forventet levetid. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utskifting av vinduer må påregnes.

  Utvendig > Dører
  Entredør i malt trekonstruksjon med glassfelt. Verandadør i 1. etg. er malt dobbel tredør med enkle glass. Balkongdør i 2. etg. i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass (nyere dør, dog er alder ukjent). Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Entredør har utvendig slitasje/sprekker og døren subber i vannbrett over. Verandadør i 1. etg. har enkel standard, slitasje og har nådd forventet levetid. Balkongdør i 2. etg. har normalt god standard, dog mangler utvendig tetting, beslag og omramming. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring. Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
  Veranda i 1. etg. Trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Veranda er takoverbygd med bjelker som har profilerte takplater under. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Det er åpning i rekkverk på 1 side. Det er åpning mellom gulv og rekkverk. Det er enkelte provisoriske fundamenter. Det er gjenstående arbeider på taket. Veranda har generelt enkel standard. Tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Utbedringer må påregnes.

  Utvendig > Utvendige trapper
  Trapp i enkel trekonstruksjon til veranda. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

  Utvendig > Garasje og bod/uthus
  Entre, bod, uthus og garasje. Bygningen er fundamentert dels med ringmur og dels med pilarer av betong. Deler av gulv er konstruert av tre. Deler har gruset dekke/jordgulv. Vegger er oppført med reisverk av tre som utvendig er kledd med liggende trekledning. Leddport i trekonstruksjon. Gangdør av enkel standard fra bod og ut på baksiden. Utedo. Bygningen er uisolert og har enkel standard. Vurdering av avvik: Det er sprekker i grunnmur. Det er skjevheter i konstruksjonen. Det mangler trapp ved dør ut på baksiden og denne må sikres for fall. Bygningen har et generelt vesentlig rehabiliteringsbehov. Tiltak: Rehabilitering må påregnes.

  Innvendig > Overflater
  Gulv: Laminat, gulvbelegg, teppe, heltregulv og betong. Vegger: Trepanel, malte flater, panelplater og baderomsplater. Himling: Trepanel, himlingsplater og malte slette flater/plater. Stubbloft/trebjelker i kjeller. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
  Det er stedvis gjenstående arbeider. Generelt moderniseringsbehov. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

  Innvendig > Trapp mellom 1. etg. og 2. etg.
  90 graders tretrapp. Trappen antas å være fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Håndløper eksisterer men det mangler spiler/rekkverk mellom håndløper og trappevange. Tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Åpninger er såpass store at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Det må gjøres utbedringer.

  Innvendig > Innvendige dører
  Slette malte dører. 1 dør med glassfelt. 1 innebygd skyvedør. Enkelte dører i enkel trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Tiltak: Lokal utbedring må påregnes. Ved evt. oppussing av boligen vil det være naturlig med utskifting av
  innerdører.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og 1-speil trefronter. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum av metall.
  Integrert platetopp og stekeovn. Ventilator med avtrekk. Innredningen er fra nyere tid og fremstår med normalt god standard og normal bruksslitasje.
  Vurdering av avvik: Det mangler sokler/sokkellister. Vaskemaskin er tilkoblet og plassert på kjøkkenet. Det er ikke anbefalt å ha vaskemaskin på kjøkken da dette ikke er våtrom. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Sokkellister bør monteres. Det bør etableres lekkasjevarsler/vannstoppesystem på kjøkkenet i forbindelse med oppvaskbenk og vaskemaskin.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
  Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Vurdering av avvik: Avtrekksrøret stikker for langt ut av ytterveggen. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Avtrekksrør må tilpasses og det må gjøre utbedring med tetting rundt utvendig.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Vannrør av kobber. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Avløpsrør av støpejern. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Avtrekk fra ventilator kjøkken via yttervegg. Veggventiler i kjeller. Forøvrig ingen ventilering av boligen. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Ca. 200 liters varmtvannstank prod. 1994. Plassert i kjellerrom som har sluk i gulv. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Tomteforhold > Drenering
  Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Drenering antas å være fra ca. 1999-2000 iht. opplysninger gitt av boet og beskrivelse i fremvist takstrapport fra år 2000. Vurdering av avvik: Grunnmursplate er stedvis skadet og det mangler topplist/klemlist stedvis. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier nederst på innvendig grunnmur og i betonggulv i kjeller. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Det anbefales ikke innredning (bruk av organiske materialer) i kjeller på bygning av denne alder. Tiltak: Grunnmursplate må utbedres. Utførelse og tilstand på drenering bør undersøkes nærmere.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Grunnmur av betong/sparesteinsmur. Kjeller under hoveddel. Under kontor/mellomgang antas det å være krypkjeller/blindkjeller (ingen tilgang). Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er stedvis påvist riss/sprekker i grunnmur. Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Tomteforhold > Terrengforhold
  Hovedsaklig flat tomt rundt grunnmur. Vurdering av avvik: Det er manglende eller dårlig fall på terrenget fra grunnmur. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør etableres bedre fall på terrenget fra grunnmur.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Innvendig > Gulv i kjeller - gulv mot grunn
  Betonggulv i kjeller. Gulvkonstruksjon fra byggeåret. Vurdering av avvik: Enkel standard fra byggeåret og gulvet antas å være uisolert. Det ble påvist forhøyede fuktverdier i gulv som er normalt på bygning av denne alder, da betonggulv fra denne byggetiden normalt ikke er fuktsikret. Gulvet ble ikke nivellert/kontrollert for skjevheter/planavvik, dog må dette påregnes på gulv av denne alder. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Innvendig > Rom Under Terreng
  Betonggulv og vegger av betong/mur. Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Med dagens bruk av kjeller vil det ikke være nødvendig med tiltak. Det må opprettholdes varme og ventilasjon i kjeller.

  Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen:
  Utvendige vann- og avløpsledninger
  Utvendige vann og avløpsledninger av ukjent alder. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved
  eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med
  bistand av teknisk sakkyndig.

  Selger opplyser videre at en fugl har fløyet inn i et vindu i 2. etasje slik at det kun er det innerglasset som er helt.
 • Eiendommen ligger i landlige omgivelser på Fosser i Aurskog-Høland kommune. Området har et godt utbygd nett av gang- og sykkelvei, og til barneskolen på Løken er det ca. 3,3 km. Videre er det nærhet til bussholdeplass, nærbutikk, grendehus og fotballbane.

  På Løken er det blant annet lysløype og idrettshall. Idrettslaget er veldrevet og tilbyr en rekke aktiviteter med utgangspunkt i Hølandshallen. Høland Idrettslag har blant annet fotball, ski, sykkel og håndball på agendaen.

  Øst for tettstedet ligger Fosståskollen med mulighet for fine fjellturer. Her finnes også rester av en gammel bygdeborg fra folkevandringstiden. Området har flere vann, bl.a. Bjørkelangensjøen, Botnersjøen og Fossersjøen, som har stor artsrikdom.

  Det er ca. 10 minutter å kjøre til idylliske Damtjern, som ligger lett tilgjengelig i flotte omgivelser med gode parkeringsmuligheter. Vannet er godt besøkt av turgåere hele året og av badegjester om sommeren. På Aurskog finner du golfanlegg, mens Bjørkelangen har en liten alpin.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Joker på Fosser og Rema 1000 og Kiwi på Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Løken senter og Bjørkelangen et godt og variert utvalg. Det er ca. 40 minutter å kjøre til Mysen og Lillestrøm, og en drøy time til shopping i Töcksfors og Charlottenberg.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og nærmeste holdeplass er Fosser som ligger ca. 320 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Løken, 12 min til Bjørkelangen, 35 min til Fetsund, 40 min til Mysen og 44 min til Lillestrøm.

  Fra eiendommen er det gang- og sykkelvei til Løken barneskole. Det er også barnehage på Løken. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til ungdomsskole. Det finnes to videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 30.03.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vegger er oppført med reisverk av tre fra byggeåret. Vegger er utvendig kledd med liggende bordkledning. Entre, bod, uthus og garasje: Bygningen er fundamentert dels med ringmur og dels med pilarer av betong. Deler av gulv er konstruert av tre. Deler har gruset dekke/jordgulv. Vegger er oppført med reisverk av tre som
  utvendig er kledd med liggende trekledning. Leddport i trekonstruksjon. Gangdør av enkel standard fra bod og ut på baksiden. Etasjeskillere konstruert med trebjelkelag. Betonggulv i kjeller.
 • 1.et: 132 kvm Bra
  2.et: 79 kvm Bra
  Kjeller: 73 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entré, gang/trapperom, kjøkken, stue 1, stue 2, kontor/mellomgang. 2. etg.: Trapperom/gang, bad/wc, soverom 1, soverom 2, soverom 3.

  Takhøyde i kjeller varierer mellom ca. 1,95 - 1,99 meter. Trapperom ved utvendig kjellerlem har takhøyde under 1,90 meter og er ikke måleverdig areal/ikke medtatt i arealberegningen. Kaldloft/kryploft har adkomst via enkel loftsluke uten stige og loft har ikke måleverdig areal.

  Lovlighet
  Enebolig med garasje: Det foreligger ikke tegninger.

  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen:
  Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger bygningstegninger for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger tegninger for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Ventilasjonen er basert på naturlig og mekanisk avtrekk. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i kjeller.

  Følgende opplysninger er mottatt fra Elverket Høland:
  Det elektriske anlegget blir kontrollert i nær fremtid. Har ikke historikk på tidligere tilsyn.
 • Eneboligen har peisovn på kjøkkenet, vedovn i stuer, peis i gang/trapperom, vedovn på soverom og vedovn i kjellerrom. I tillegg er det diverse andre varmekilder.

  Følgende opplysninger er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen:
  Skorsteinsløp: 2 løp. Siste tilsyn 14.10.2020 (feiet).
  Ildsted: Jøtul 602. Monteringsår 1950. Soverom. Siste tilsyn 26.04.2010 (status ukjent).
  Ildsted: Jøtul 602. Monteringsår 1950. Kjeller. Siste tilsyn 26.04.2010 (status ukjent).
  Ildsted: Ukjent murt peis. Monteringsår 1950. Hall. Siste tilsyn 26.04.2010 (status ukjent).
  Ildsted: Jøtul 8. Monteringsår 1950. Stue. Siste tilsyn 26.04.2010 (status ukjent).
  Ildsted: Jøtul kombi. Monteringsår 1950. Stue. Siste tilsyn 26.04.2010 (status ukjent).
 • Boligtomten har store arealer hvor det er opparbeidet med plen, prydbusker og trær. Innkjørsel og gårdsplass er gruslagt. Hagen har noe nivåforskjell, og en liten trapp forbinder de ulike sonene.

  Uterommet byr på gode solforhold. Verandaen ligger i første etasje og har glassdør til trapp som leder ned til hage. I andre etasje er det en balkong som mangler rekkverk, og det er en liten uteplass i forbindelse med inngangspartiet.

  Da eiendommen ikke er oppmålt i senere tid er eiendomsgrenser og areal usikre. Det anbefales å gjennomføre oppmålingsforretning for å
  fastsette grenser og tomteareal.
 • Boligen har integrert garasje og gode parkeringsforhold på tomten.
 • Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Privat veitilknytning. Det må påregnes kostnader for veivedlikehold, snømåking mm.

  Det gjøres oppmerksom på at Aurskog-Høland kommune har vedtatt i hovedplan vann- og avløp 2022-2023 at alle nyoppførte boliger tilknyttet kommunal vannforsyning får installert vannmåler. Dette er starten på en langsiktig plan om gradvis innføring av vannmålere hos alle abonnenter i kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 034 457 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 724 043 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 20 093 pr. år
  Eiendomsskatt utgjør kr. 3.700,- av de kommunale avgiftene.
 • Strøm, forsikring, oppvarming, kommunale avgifter, drift og vedlikehold av privat vei, eiendomsskatt, nett/tv osv.
 • Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen:
  Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Tomta ligger innenfor hensynssone for støy i kommuneplanen. Deler av tomta ligger innenfor framtidig gang-/sykkelveg. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 59 Bnr. 23 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 26.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Erik Frøshaug
  Jan Hallvard Myhre
  Madelen Myhre Frøshaug
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev