aktiv-eiendomsmegling
Velkomen til Hystadvegen 58A - Presentert av Elisabeth Nonås Fylkesnes i Aktiv Eiendomsmegling Sunnhordland

STORD Hystadvegen 58A

Stor og lekker horisontaldelt del av tomannsbustad | 4 soverom, 2 bad og 2 stover | 2 etasjer

 • kr 4 200 000
 • BRA 146 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 4 200 000
 • Omkostningerkr 121 142
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 321 142
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 016
 • Soverom4
 • ArealP-rom 138 m²
 • Tomt944 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-)) 121 142,- (Omkostninger totalt) 4 321 142,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hystadvegen 58A er ein horisontaldelt tomannsbustad som går over to etasjer. Bustaden går over to etasjer og har ein god planløysing. Bustaden inneheld: 1.etg.: Gang, bad, soverom, stove og kjøken Loft: stove, tre soverom og bad Det er i tillegg ei sportsbod i uneretasjen, samt parkeringsplass på asfaltert område. Verdt å merke seg: - God planløysing - Nydeleg utsikt - Gode solforhold - 4 soverom og 2 bad - Kjekk plassering - Innflyttingsklart - Nyare standard

Hystadvegen 58A, Vestland

 • Tomt
  944m²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt på 944 m².

  Beliggenhet
  Bustaden ligg flott til på Hystad med storslått utsikt og gode solforhold. Nærmaste busstopp er ca. 0,1 km frå bustaden. Det er kort veg til Leirvik ca. 9 min frå bustaden. Servicetilbodet på Leirvik er stort, og det kan mellom anna nemnast Amfi-senteret med over 35 butikkar, senteret Bytunet, TRIO-bygget, Borggata og alle dei frittliggande butikkane. Her er noko for ein kvar smak! Stord kulturhus er samlingspunktet for kulturlivet på Stord med framsyningar, konsertar og kulturskulen. I tillegg er det tilbod som bibliotek, symjing, kino og petanque-bane mm.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.

  Bebyggelse
  Veletablert bustadområde beståande av einebustader, tomannsbustader og småhus.

  Byggemåte
  Sjå vedlagt eierskifterapport avholdt 28.04.2022 iht. NS3940 av Thomas Angel Langli for teknisk skildring av eigedomen.

  Innhold
  Hystadvegen 58A er ein horisontaldelt tomannsbustad som går over to etasjer. Bustaden inneheld: 1.etg.: Gang, bad, soverom, stove og kjøken Loft: stove, tre soverom og bad Verdt å merke seg: - God planløysing - Nydeleg utsikt - Gode solforhold - 4 soverom og 2 bad - Kjekk plassering - Innflyttingsklart - Nyare standard Velkomen inn! Stor og lys entré med god plass til å henge frå seg yttertøy og sko. Det er varmekabler i golvet. Det er plass til garderobeskap på venstre sida for inngangsdøra og ei praktisk bod under trappa med oppbevaringsplass. Stova Stor og lys stove med store vindauge i front som både gir storslått utsikt og godt med lysinnslepp. Det er god plass til sittegruppe og etestove i stova. Stova er måla i ein behageleg og moderne farge. Det er ei delvis open stove- og kjøkenløysing med naturleg inndeling av romma. Det er utgang til ein balkong i front av bustaden frå kjøkenet. Kjøkenet er eit kvitt profilert kjøken med laminat benkeplate og nedfelt vask i stål. Det er god skap- og benkeplass, samt kjøkkenøy med plass til sitteplass. Overdskåpa er takhøge. Kjøkenet har integrert oppvaskmaskin, komfyr, kjøl/frys og platetopp. Det er spottar i taket. Hovudsoverommet Hovudsoverommet ligg i 1.etasje. Det er god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Bad i 1.etasje Badet i 1.etasje er heilflisa med varmekablar i golvet. Det er innreia med vegghengt toalett, bua dusjdører i glass, opplegg for vaskemaskin, servant med skapinnreiing og spegel Loftsstova Bustaden har ei lys og romsleg loftstove med vindauge i front. Det er god plass til ein ekstra tv- og sofakrok. Badet i loftsetasjen Badet i loftsetasjen er heilflisa med varmekablar i golvet. Det er innreia med vegghengt toalett, bua dusjdører i glass, servant med skapinnreiing, opplegg for badekar og spegel. 3 soverom Det er totalt 4 soverom i bustaden, 3 av desse er i loftsetasjen. Soveromma er av god storleik og det er plass til seng, garderobeløysing, nattbord mm på kvart av romma. Uteområdet Leilegheita har ein terrasse i front, ein ved inngangspartiet og moglegheit for uteplass i bakkant av bustaden. Sjå vedlagte teikningar på forslag til uteområdet. Det er og ei sportsbod i underetasjen.

  Standard
  Innvendige overflater: 1. etasje: Fliser i gang. Parkett i øvrige rom. Malte slette vegg og himlingsflater med listefri overgang vegg-himling. Loft: Parkett på alle golvflater. Malte slette vegg og himlingsflater med listefrie overgangar i himling. Bad 1. Golv: Fliser Vegg: Fliser Tak: Malt slett himling Utstyrt med: Vegghengt toalett, bua dusjdører i glas, opplegg for vaskemaskin, servant med skapinnreiing og spegel Golv: Fliser Vegg: Fliser Tak: Malt slett himling Utstyrt med: Vegghengt toalett, bua dusjdører i glas, servant med skapinnreiing, opplegg for badekar og spegel 10. VVS Punktet "10.1 WC og innvendig vann- og avløpsrør" har fått TG2 med følgende kommentar: Tg2 settes da det mangler inspeksjonsmulighet og/eller spalte på innebygde sisterner. Seljar har opplyst at dette blir utbetra før overtakelse.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Følgjande følger med i handelen: - Kvitevarer på kjøkken

  Parkering
  Parkering på felles parkeringsplass

  Diverse
  Etter aksept av bod, vil eigedommens salssum bli meddelt dei som ev. måtte etterspørre denne. Eigedomens salssum vil bli offentleg tilgjengeleg ved overføring av heimel. Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe ein bustadseksjon dersom kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eigar av fleire enn to bustadseksjoner i eigarseksjonssameiet. Begrensninga gjelder ikkje kjøp av fritidsbustader. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-)) 121 142,- (Omkostninger totalt) 4 321 142,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

 • Oppvarming
  Varmekablar på begge bad og i gang Elles elektrisk

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  15757

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er fordelt slik: Årsavgift vatn kr. 6.593,76 Årsavgift avlaup kr. 5.826,24 Årsavgift renovasjon kr. 3.337,68

  Info om eiendomsskatt
  Eigedomsskatt kr. 3768,96

  Vannavgift
  6593

  Vannavgift år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankane i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tenester. Aktiv Sunnhordland sin samarbeidsbank er Tysnes Sparebank (tlf: 53 43 03 00). Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarleg for eit uforpliktande tilbod vedrørende finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon. På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4614/26/142/1: 21.03.1946 - Dokumentnr: 473 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4614 Gnr:26 Bnr:142 Gjelder denne registerenheten med flere 30.07.1952 - Dokumentnr: 2088 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4614 Gnr:26 Bnr:142 Gjelder denne registerenheten med flere - Gjerdeplikt ifm. frådeling av hovudeigedommen 26.08.1994 - Dokumentnr: 7820 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4614 Gnr:26 Bnr:674 Overført fra: Knr:4614 Gnr:26 Bnr:142 Gjelder denne registerenheten med flere - Bestemmelser ifm. hovdtomta før frådeling 13.10.2016 - Dokumentnr: 940676 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 35/100

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eigedomen, datert 02.02.2017 ifm. nybygg 2 samankjeda eienebustader m. kjellarhusvære i Hystadvegen 58A-D.

  Vei, vann og avløp
  Eigedomen er tilknytt offentleg vatn og avlaup. Eigedommen er tilknytt fylkesveg via privat veg.

  Regulerings- og arealplanner
  Eigedomen ligg i eit område som er regulert til frittliggande småhusbebyggelse iht. Plan-ID R-022-000 Det er videre inndelt slik: Delareal 41 m Formål Felles avkjørsel Delareal 20 m Formål Kjørevei Det er ein reguleringsendring i 1980 som har gitt følgjande slikdring av reguleringen: Delareal 67 m Formål Frittliggende småhusbebyggelse Delareal 6 m Formål Felles avkjørsel Delareal 20 m Formål Kjørevei

  Adgang til utleie
  Det foreligger ingen offentlegrettslege reglar som er til hinder for utleige av eigedommen.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eigedommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikkje odel på eigedommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-)) 121 142,- (Omkostninger totalt) 4 321 142,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

  Omk. kjøper beløp
  121142

  Betalingsbetingelser
  Kjøper skal betale inn kjøpesum inkludert omkostninger, slik at det er innbetalt og står disponibelt på meklarføretakets klientkonto innen overtakelse. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Seljar har ikkje teikna boligselgerforsikring på bustaden. Seljer har likevel utarbeidet ein eigenerklæring som kjøpar bør gjera seg kjend med før bodgiving.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Elisabeth Nonås Fylkesnes

Megler

Elisabeth Nonås Fylkesnes

97 06 16 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev