aktiv-eiendomsmegling
Fasade

STORÅS Laksøybygdveien 62

Enebolig i landlige og fine omgivelser i Laksøybygdveien, ca. 1,5 km. fra Storås sentrum.

 • kr 1 490 000
 • BRA 146 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 490 000
 • Omkostningerkr 53 392
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 543 392
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 960
 • Soverom2
 • ArealP-rom 76 m²
 • Tomt1 008 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  37 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000))

  53 392 (Omkostninger totalt)

  1 543 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Eiendommen ligger i Laksøybygdveien, ca. 1,5 km fra Storås sentrum. Storås er et tettsted i tidligere Meldal kommune (Orkland kommune fra 2020). Her er det butikk, bensinstasjon, barnehage, bussforbindelser m.m. Storås ligger ved elva Orkla, og har fine naturområder. Fra eiendommen tar det ca. 30 min. å kjøre til Orkanger og ca. 10 min. til Meldal. Kort kjøretur opp til bl.a. Hostovatnet med dets fine områder. Nærhet til Litjåsen Skiarena. I Meldal er det barne-og ungdomsskole. Videregående på Løkken. Boligen inneholder: - 1.etg: Entré, stue, kjøkken, gang, bad og 2 soverom. Det er overbygd inngangsparti i ca. 2010. Her er plass for utemøbler. - Kjeller: 5 boder. Dobbelgarasje.

Laksøybygdveien 62, Trøndelag

 • Tomt
  1008m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomt med plass for flere biloppstillingsplasser og plen. Eiendommen er ikke oppmålt, kun skylddelt. Det tas derfor forbehold om tomtestørrelse og kjøper aksepteres et ev. avvik på tomtestørrelsen ved senere oppmåling. Konferer megler for nærmere opplysninger. I skylddelingen fra 1959 står det at tomten er 1008 kvm. Dagens eiendomskart mottatt fra kommunen viser tomtestørrelse 758 kvm. Da eiendommen er skylddelt vises tomtegrensen på eiendomskartet som "hjelpelinje fiktiv". Iht. denne grensen vises garasjen delvis utenfor tomten. Dette kan være uriktig da kartet ikke viser sikre grenselinjer. Det vil være kjøpers ansvar og risiko om det ved senere oppmåling skulle vise seg at garasjen faktisk er utenfor tomtegrensen. Konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet
  Tidligere Meldal kommune ligger midt i Orkdalsføret og grenser i nord mot tidligere Orkdal kommune, i øst mot Melhus og Midtre Gauldal, i sør mot Rennebu og i vest mot Rindal. Totalt bodde det ca. 4000 innbyggere i kommunen, og det var fire tettsteder: Meldal, Løkken Verk, Storås og Å. I dag er Meldal en del av storkommunen Orkland. Her bor det i underkant av 20 000 innbyggere. Kommunen har opplevd befolkningsvekst siste året, og det er et godt arbeidsmarked med etablering av flere store bedrifter de siste år. Fra Storås tar det ca. 30 min å kjøre til Orkanger/Fannrem.

  Adkomst
  Fra Storås følg veien i retning Rindal. Ta til høyre mot Hoston/Laksøybygda. Følg Laksøybygdveien, og boligen er på venstre side av veien. Vil bli skiltet ved fellesvisninger. Se også kart.

  Byggemåte
  Hentet fra tilstandsrapport: Boligen er oppført i 1960. Hovedkonstruksjon av bindingsverk, utvendig kledd med liggende kledning. 2-lags vinduer og metallplater som taktekking. Det bemerkes at de fleste bygningselementer er i ferd med å nå / har nådd forventet brukstid, slik at det satt tlistandsgrad ut i fra alder, samt et det må påregnes oppgraderinger av enkelte bygningselementer. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Renner og nedløp av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har teak hovedytterdør. Det er etablert overbygd terrasse ved inngangsparti. Konstruksjon av trevirke. Kjeller: 70 kvm Bra og 0 kvm P-rom. 1.etg: 76 kvm Bra og 76 kvm P-rom. Totalt: 146 kvm Bra og 76 kvm P-rom. Dobbelgarasje: 53 kvm Bra. Følgende rom inngår i primærareal: Kjeller: Ingen P-rom, kun boder. 1.etg: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom, gang, entre. Kommunen informerer at det ikke foreligger bygningstegninger i deres arkiv. Megler får dermed ikke kontrollert mot dagens bruk, og byggeår er ikke dokumentert. Tas derfor forbehold om byggeår. Et ev. avvik aksepteres av kjøper. Det foreligger tegninger av tilbygg enebolig og garasje. Se vedlagte tegninger av garasjen i prospektet. Disse er datert 2008. Takstmann skriver byggeår 2010. Endelig ferdigstillelse av garasjen er ikke sikkert, men man må anta at den er bygd en gang mellom 2008-2010.

  Innhold
  Enebolig: - 1.etg: Entré, stue, kjøkken, gang, bad og 2 soverom. Det er overbygd inngangsparti i ca. 2010. Her er plass for utemøbler. - Kjeller: 5 boder. Dobbelgarasje.

  Standard
  Utdrag fra rapport utført av takstmann: « Innvendig er det gulv av laminat og belegg. Veggene har trepanel og veggplater. Etasjeskiller er av betongdekke. Det foreligger ingen informasjon ang. radonmåling. Boligen har mursteinspipe. Gulvet i kjeller er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende konstruksjoner. Betongvegger. Boligen har tretrapp til kjeller. Innvendig har boligen finèrdører. Bad Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Hulltaking er ikke foretatt da badet står foran full oppgradering samt at det er betongdekke. KJØKKEN Kjøkkenet har vinylbelegg på gulv og plater på vegger. Ventilator over stekesone. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. TEKNISKE INSTALLASJONER Innvendige vannledninger er av kobber. Det er avløpsrør av støpejern og plast. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Alder på dreneringen er ikke kjent. Bygningen har betonggrunnmur, innvendig belagt med tresonitt og trepanel. Terrenget er tilnærmet flatt. Utvendige avløpsrør er av betong/støpejern og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Det er septiktank med overløp til grøft og privat vannverk. Septiktanken er av glassfiber, alder ukjent.» Boligen er gjennomgått av takstmann. Følgende har fått TG3 og TG2: TG3: Bad Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet har vinylbelegg på gulv og plater på vegger. Det er feil fallforhold på gulv, men dusjsone har tett gulvlist, og vannet begrenser til våtsone. Det er åpen rør i gulv fra tidligere badekar som går til soilsluk. Ved oppgradering av badet må soilsluket skiftes da disse har høy skadefrakvens. Det registreres fukt /kondensmerker i ventil i himling. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 TG2, avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Vinduer Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Innvendig > Pipe og ildsted Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Rom Under Terreng Kostnadsestimat: Under 10 000 Innvendige trapper Kostnadsestimat: Under 10 000 Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Tomteforhold > Drenering Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Det registreres fuktinntrekk i bod i kjeller. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Tomteforhold > Septiktank Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Kun ev. integrerte hvitevarer medfølger handelen. For nærmere opplysninger, se tilstandsrapport fra takstmann Egil Indergård i salgsoppgave.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Oppstillingsplass på egen tomt, samt garasje. Se vedlagte tegninger av garasjen i prospektet. Disse er datert 2008. Takstmann skriver byggeår 2010. Endelig ferdigstillelse av garasjen er ikke sikkert, men man må anta at den er bygd en gang mellom 2008-2010.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  37 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000))

  53 392 (Omkostninger totalt)

  1 543 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming og vedovn. Varmepumpe på stua. Følgende avvik er opplyst av kommunen på pipe/ildsted: Adkomst på tak. Det gjøres oppmerksom på at eldre piper, da særlig teglstein, vil komme krav om utbedring. Om slikt krav kommer ved neste tilsyn, vil dette være kjøpers ansvar og risiko.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  655

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  I kommunale avgifter inngår kun feiin og tilsyn. I tillegg betales kr 3250,- i renovasjon og kr 1794,- for slamtømming til Remidt. Det betales også kr 3200,- til Storås Vassverk pr. år.

  Formuesverdi primær
  361974

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1303107

  Formuesverdi sekundær år
  2021

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5059/570/16: 01.10.1959 - Dokumentnr: 2113 - Bestemmelse om gjerde 27.11.1959 - Dokumentnr: 2667 - Erklæring/avtale Vegvesenets betingelser vedtatt
  AD. AVKJØRSEL FRA BYGDEVEG
  20.08.2007 - Dokumentnr: 657502 - Bestemmelse om gjerde 19.01.2023 - Dokumentnr: 68881 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Orkla Eiendomsmegling AS
  Org.nr: 913 118 219
  Elektronisk innsendt
  03.08.1959 - Dokumentnr: 1571 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:5059 Gnr:570 Bnr:1
  01.01.2018 - Dokumentnr: 191415 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1636 Gnr:170 Bnr:16
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1592340 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:5023 Gnr:170 Bnr:16


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen eller midlertidig brukstillatelse. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Privat avkjørsel fra offentlig vei. Vann: Privat. Storås Vassverk. Avløp: Septik. Denne er trolig fra byggeår. Pga. alder kan det komme pålegg om utbedring/utskifting av septikkanlegget. Et slikt fremtidig pålegg vil være kjøpers risiko, kostnad og ansvar. Konferer megler ved spørsmål.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i LNFR-område (Landbruks-, natur og friluftsområder) i henhold til kommunedelplan. Dette kan medføre begrensninger når det gjelder utvikling av eiendommen. Kommunen opplyser at det ikke foreligger reguleringplan og at kommuneplanen gjelder. Det er pågående arbeid med kommuneplan. Se kommunens hjemmesider for nærmere informasjon.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  37 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000))

  53 392 (Omkostninger totalt)

  1 543 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  53392

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingshonorar kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 13 900,-, visninger kr 1 990,-, samt dekning for alle dokumenterte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand, er det avtalt at oppdragsgiver skal betale alle dokumenterte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Anders Skjetne Rygg

Megler

Anders Skjetne Rygg

91 75 88 29

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev