aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling ved Roger Glesnes har gleden av å presentere en idyllisk og herlig fritidseiendom!

Straume Bildøy

Idyllisk og unik fritidseiendom på Søre Bildøy helt ved sjøkanten | Meget gode solforhold og flere trivelige uteplasser

 • 4 690 000
 • BRA 130 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 690 000
 • OMKOSTNINGER133 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 823 392
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 960
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 67 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 690 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-))
  --------------------------------------------------------
  133 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 823 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hva en forbinder med fritidsbolig eller hytte kan være så mangt. Mange drømmer om et fristed, hvor en kan slappe av og lade batteriene. Vi i Aktiv Eiendom tror at hytten skal ha en unik atmosfære som sjarmerer og begeistrer. Eiendommen skal ha gode kvaliteter, og mulighetene skal være mange. I tillegg bør det være rikelig med sengeplasser slik at man har plass til hele familien, og hyggelige gjester. Eiendommen må være solrik, det må være båtmuligheter og egen strandlinje er et absolutt krav. Da mener vi oppskriften på å skape gode sommerminner er klar.

Aktiv Eiendomsmegling ved Roger Glesnes har gleden av å presentere en idyllisk og herlig fritidseiendom. Eiendommen ligger vestvendt til, helt ved sjøkanten. Her er det ca. 100 meter strandlinje, flere trivelige uteplasser og egen brygge på til sammen 130 kvm.

Det første som møter deg er en romslig flislagt entré med plass til yttertøy og sko. Herfra er det tilkomst til toalettrom på 1,3 kvm. Videre inn i gangen finner man vask med servantskap for praktisk oppbevaring.

Fra gangen kommer man videre inn til stue og kjøkken på 34,9 kvm. Store vindusflater i stuen og på kjøkkenet sørger for rikelig med sol- og lysinnslipp, samt flott utsikt over nærområdet. Stuen lar seg lett innredes med sofagruppe, spisegruppe og ellers ønsket møblement. Her er det etablert ildsted som varmer godt på kalde dager. Fra stuen er det utgang til altan på ca. 22 kvm.

Tidløst kjøkken fra 2016 med hvite slette fronter, laminat benkeplate og nedfelt vask. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass, så vel som gode arbeidsflater. Her er det integrerte hvitevarer som keramisk platetopp, steikeovn og kjøleskap.

Hyttens tre soverom er av god størrelse (7,4 kvm, 5,2 kvm og 12,1 kvm) og har plass til ønsket innredning - seng, nattbord og garderobe. Alle soverommene har stort vindu som sørger for rikelig lysinnslipp av naturlig lys.

I 1. etasje finner man stort naust/kjeller med god lagringsplass, med direkte adkomst ut til sjøen og byggen. I denne etasjen finner man også et adskilt område med dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Her er det også montert varmtvannsbereder.

Eiendommen har flere gode uteplasser som kan benyttes av både store og små. Her kan du nyte solen enten på bryggen eller på gressplenen. Her har du ca. 130 kvm med brygge du kan boltre deg på. Bryggene er utbedret med betong og kledd med tre. Det er i tillegg stor altan/terrasse ved inngangsparti på ca. 25 kvm.

Biloppstillingsplass like over eiendommen med gangvei ned til hytten.

Bildøy, Vestland

 • Gulv: Støpt gulv i u.etg. Fliser i entré og ellers laminat.
  Vegg: Veggpaneler i alle rom i 1.etg.
  Tak: Himlingsplater i 1.etg og trepanel i u.etg.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  - Drenering:
  Totalvurdering:
  Det er ikke mulig å vurdere dreneringen med sikkerhet i forhold til funksjonalitet ut fra visuell besiktelse. Det kan være flere forhold under bakkenivå (vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt etc) som kan ha negativ betydning. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak:
  TG 2 pga alder: Ikke funnet behov for tiltak ved dagens bruk.
  - Yttervegger:
  Totalvurdering:
  Selve veggkonstruksjonen ble ikke inspisert da det er en lukket konstruksjon. For inspeksjon kreves destruktive åpninger, noe som ikke ble foretatt på befaringsdagen. Det ble ikke registrert tegn til sopp- eller råteskader ved innvendig og utvendig besiktigelse. TG 2 pga manglende musetetting og dels grunnet ventilering i bunn.
  Anbefalte tiltak:
  TG 2 pga manglende musetetting og dels grunnet ventilering i bunn: Anbefaler ettermontering av musebørste samt utbedring av ventilering i bunn kledning.
  - Taktekking og beslag:
  Totalvurdering:
  Tekkingen fremstår i normalt god stand. Ikke funnet innvendige tegn til lekkasjer. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak:
  TG 2 pga alder: Normalt vedlikehold.
  - Etasjeskille:
  Totalvurdering:
  Det ble ikke avdekket vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative konsekvenser. Viktig å merke seg at bjelkelag/etasjeskillere i eldre boliger ikke nødvendigvis tilfredsstiller dagens krav til stivhet da disse er bygget etter eldre forskrifter. TG 2 settes pga avvik registrert på kjøkken.
  Anbefalte tiltak:
  TG 2 settes pga avvik registrert på kjøkken: Fungerer med dagens bruk men bør overvåkes (følge med på evt utvikling).
 • Eiendommen har en vestvendt beliggenhet med svært gode solforhold i flotte omgivelser i sjøkanten på Søre Bildøy. Hytten har flott utsikt over til Bildøystraumen mot Bildøy Marina på Døsjø. Det er kort gangavstand til Bildøystranden, en barnevennlig sandstrand. Det er også kort vei til skog og mark på Bildøy hvor du kan oppleve de beste turområdene Sotra har å by på. Det er 7 minutters kjøretur til Sotra Golfklubb. Bildøyhallen ligger 5 minutters spasertur unna, her finner man aktivitetshall med blant annet ballspill og vollyball. Nærmeste busstopp ligger 3 minutter unna og har avganger til blant annet Straume terminal.

  Havner i området:
  - Tona Båtlag Gjestehavn
  - Brattholmen Gjestehavn. Her selger de drivstoff og matvarer.
  - Libasbruket. Her selger de drivstoff

  Det er ca. 8 minutters kjøring til Sartor senter med blant annet kino, paintball, gokart, flere restauranter og sitt rike tilbud av butikker og ca. 20 min kjøring til Bergen sentrum.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger og tomannsboliger.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Boligen er oppført med grunnmur oppført i betong. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner med trekledning i fasade. Etasjeskiller av trebjelkelag (isolert mot underetasje). Sperretak tekket med stålplater.

  ENDRINGER ETTER BYGGEÅR (Kilde: Eier)
  2022:
  - Lagt inn avløpsrør til kjøkken og toalett samt til dusj og øvrige installasjoner i u.etg.
  2021:
  - Utbedret deler av taktekkingen samt gjennomført service på taket.
  - Utbedret kjellergulv samt malt dette.
  2020:
  - Lagt opp downlights under kistekledning ved altan.
  - Ny himling i entré/gang med downlights.
  2019: Utbedret kai med trekonstruksjoner.
  2018:
  - Bygget trappeadkomst og terrasse ved inngangsparti.
  - Utbedret kai med trekonstruksjoner.
  2017: Skiftet kledning på yttervegg inngangsside.
  2017-2019: Skiftet kistekledning på takutstikk.
  2016:
  - Skiftet alle vinduer i 1.etg (hovedplan).
  - Ny kjøkkeninnredning.
  - Kledd inn pipe over tak.
 • 1.et: 63 Bra
  2.et: 67 Bra

  Totalt bruttoareal: 144 m²
  Totalt bruksareal: 130 m²
  Totalt primærrom: 67 m²
  Totalt sekundærrom: 63 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  2. etg: Entré, toalettrom (1,3 m²), gang m/servantskap/vask, stue/kjøkken (34,9 m²), soverom 1 (7,4 m²), soverom 2 (5,2 m²) og soverom 3 (12,1 m²).

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  1. etg: Naust med opplegg for dusj i dusjkabinett i delvis adskilt område.

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Ildsted i stue. Og ellers elektrisk oppvarming.
 • Eiet tomt med grunnareal på 1 812,6 m².
 • Det er etablert parkeringsplass like ovenfor eiendommen ved stien ned til hytten.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Offentlig vann er tilkoblet privat vannledning via Bildøy Marina. Det er varmekabel i vanntilførsel inn til hytten. Eiendommen har vannmåler. Kloakk går rett i sjø.
  Eiendommen er tilknyttet kommunal vei. Eiendommen har egen parkeringsplass like ovenfor hytten.
 • Formuesverdi kr 66 525 per
  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe.
 • Kr. 5 168,36 pr. år
  Inkluderer standardgebyr hytterenovasjon, prognose vann og feiing.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 2 775,- for 2021. Kostnadene er fordelt på renovasjon og feiing. Merk at utgifter knyttet til vann, strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det finnes ingen ferdigattest eller midl.brukstillatelse i arkivene til Øygarden kommune. Dette er ikke uvanlig grunnet hyttens alder.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Båt og alt inventar medfølger handelen.

  Det opplyses at selger har renovert eksisterende kaianlegg, men har ikke byggemeldt noe.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Rettigheter på andre eiendommer:
  1947/3669-1/50 Bestemmelse om veg - 05.08.1947. Bestemmelse om adkomstrett. Gjelder denne registerenheten med flere.
 • Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse, friområde, naturområde, gangveg, kjøreveg, lekeplass m.m. PlanID. 124619830001. Plannavn: 8-1 RP Søre Bildøy (34). Ikrafttredelse: 30.06.1983. Formål: Annet friområde.

  Kommuneplan:
  PlanID: 124620130020. Plannavn: 390 KP Arealdelen til kommuneplanen (2015 - 2026). Ikrafttredelse: 18.06.2015. Arealbruk: Grønnstruktur.
 • Gnr. 34 Bnr. 20 i Øygarden kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Dersom bud aksepteres i 2021, gjelder følgende:

  Eiendommen selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig.

  Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller:
  1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl. § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
  2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl. § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide.
  3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl. § 3-9.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 12 990,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 22 393, -. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Inger Britt Evensen
Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev