aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Parkgata 12! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

Hønefoss Parkgata 12

Nydelig 3-roms toppleilighet som var totalrenovert i 2019. Fransk balkong - utsikt & parkering m/el. 105 kvm gulvareal!

 • 3 490 000
 • BRA 86 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING3 490 000
 • OMKOSTNINGER99 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 589 392
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 939
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 86 m²
 • FELLESKOST./MND1 118
 • TOMT800 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 3 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-))
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  99 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 589 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten har en flott plassering i byggets toppetasje (3. etasje) og inneholder følgende:

Gang med adkomst til walk-in garderobe, 2 soverom, bad/wc/vaskerom og åpen stue kjøkkenløsning med fransk balkong.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod, samt en biloppstillingsplass på felles gårdsplass.

Felles boder til lagring av hageredskap, utstyr, ski og sykler i kjeller med praktisk adkomst fra egen dør ved gårdsplassen.

Parkgata 12, Viken

 • En svært delikat og gjennomført 3-roms eierleilighet med suveren beliggenhet. Leiligheten har en flott plassering i byggets toppetasje med fransk balkong og fantastisk utsikt! Felles parkering med en biloppstillingsplass med elbil-lader med easee equalizer tilhørende denne leiligheten.

  Leiligheten er nyinnredet i forbindelse med at bygget ble ombygd og totalrenovert i 2018/2019 både utvendig og innvendig med blant annet nye overflater, nye vinduer, rør og elektrisk.

  Boligen har en gjennomgående god planløsning og et gulvareal på hele 105 kvadratmeter. Leiligheten fremstår som svært innbydende med velvalgte farge- og materialvalg, og utstrakt bruk av downlightsbelysning. Enstavs eikeparkett og lune farger som gir leiligheten et moderne og helhetlig uttrykk. Alle overflater i gang/stue/kjøkken er nymalt i 2022.

  Gang
  Lys og innbydende gang med eget innhukk for plass til sko og yttertøy - i tillegg til walk-in gardeorbe med spesialtilpasset innredning som gir optimal plassutnyttelse. Boligen disponerer i tillegg en kjellerbod på hele 12 kvm med god oppbevaringsplass.

  Stuen og kjøkkenet er samlet i en åpen løsning - med takvinduer og fransk balkong som gjør at leiligheten oppleves som lys og luftig. Praktisk kjøkkenøy med sitteplass på ene siden skaper et naturlig skille mellom rommene. Det er god plass til både spisebord, sittegruppe og hjemmekontor i stua.

  Kjøkken
  Meget pent kjøkken med god skapplass. Flott kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt kum i stål med ett greps blandebatteri. Fliser mellom overskap og kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer som platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap med frysedel og komfyr i praktisk arbeidshøyde. Kjøkkenventilator i overskap med avtrekk ut. Alle hvitevarer på kjøkken er integrert og medfølger i handelen. Waterguard (vannstoppeventil) montert i benkeskap.

  Bad
  Lekkert helfliset bad som i likhet med resten av leiligheten var nytt i 2019, utført i sin helhet av fagfolk. Moderne LED-downlightsbelysning i himling. Badet er innredet med Litex vegghengt toalett med innebygd sisterne, dusjhjørne med rainshower og innfellbare dører i glassutførelse og hvit baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil og belysning - i tillegg til høyskap på motstående vegg. Badet er tilrettelagt for oppkobling av vaskemaskin. Varmekabler. Avtrekksvifte. Vannrør i rør i rør system med vannfordelingsskap på badet.

  Soverom
  Boligen har to soverom av god størrelse. Begge soverom har god plass til både dobbeltseng og skrivepult. Skyvedør med speilfront til walk-in garderobe med tilpasset innredning som gir optimal plassutnyttelse av rommet. Garderobeinnredningen er fra Ikea og var ny i 2021/2022.

  EL
  Elektroanlegg komplett nytt i 2019 med nytt strøminntak fra Parkgata. Nytt inntak og hovedfordeling i teknisk rom med smartmålere for alle leilighetene og sikring for fellesanlegg. Utebelysning mot gårdsplass og på mur ved biloppstillingsplasser er tilkoblet felles Astro ur tennes automatisk. Elektroarbeider er utført av Brødrene Helgesen AS og Tekoda Elektro AS. Felles inntaksskap med fjernavlest måler i teknisk rom kjeller tilkoblet elbil-lader med montert easee equalizer. Easee Equalizer er et produkt som kobles til strømmåleren din og som automatisk balanserer det totale energinivået mellom laderoboten og hjemmet ditt. Noe som gjør at du kan lade smartere, tryggere og raskere avhengig av ladeinstallasjonen og den totale kapasiteten i hjemmet.

  VVS
  VVS anlegg er levert av Ødegaard VVS AS. Utvendige arbeider og an-boring til kommunalt VA system er utført av Senneseth Betong og Anlegg AS. VVS anlegg komplett nytt i 2019 med nytt vanninntak og avløp fra hovedledning i Parkgata. Egen vannmåler til hver leilighet. Rør i rør system med vannfordelingsskap på bad med kursoversikt og avrenning til gulv.

  Drenering og utearealer
  Ny drenering rundt bygningen og bak mur i 2019 med egen spylekum for dreneringssystem. Taknedløp og
  overvann er tilkoblet synkekum som igjen har overløpsrør til kommunal overvannsledning i Parkgata. Hekk i
  tomtegrense mot Parkgata er plantet i 2019, og det er lagt ned 2 x15 m dryppslange for vanning. Grøntarealer er
  opparbeidet med nye masser og ferdigplen. Støttemur mot satt inn i terreng for parkering er bygget i 2019. Terrengfall fra bygg og fuktsikring.

  Boligens innvendige overflater består av:
  Gulv: Enstavs eikeparkett, fliser på bad.
  Vegger: Loftetasje: Malte glatte flater, fliser på bad.
  Tak/himling: Malte glatte flater.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har en sentral, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet ved foten av vakre St. Hanshaugen på nordsiden av Hønefoss. Veldrevet sameie med flotte fellesarealer, noe felles plenareal og felles uteplass med plass til utemøblement og bålpanne! Felles gårdsplass og en biloppstillingsplass med elbil-lader tilhørende denne leiligheten. Den aktuelle boligen har en flott plassering i byggets toppetasjen (3. etasje) med flott utsikt over byen!

  Nærmeste dagligvarebutikker er Rema100 rett på andre siden av veien og det er under fem minutters kjøring til Hønefoss sentrum med Kuben med alle handels- og servicetilbud.

  Området byr på fine turmuligheter og fra sameiets uteplass er det port som leder rett inn på stien opp til St. Hanshaugen. Det er også fint å rusle ned til Glatved Brygge og Hønefossen. Det er også fine turmuligheter videre innover Hovsmarka og Tyrimyra og på Holttangen er det badeplass. Vinterstid er det oppkjørte lysløyper i Hovsmarka. På Ringkollen som ligger rundt et kvarters kjøring fra boligen, er det både lysløyper, alpinbakke, hoppbakke og akebakke for de minste. Med bil tar det rundt omtrent like lang tid å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området, og skiforeningens løypenett i Nordmarka.

  Studentvennlig beliggenhet med kort avstand til USN - Universitetet i Sørøst-Norge Campus Ringerike med egen studentkro på campus, studentidrettslag og studentforeninger. Kort avstand til Ringerikshallen med Norges første tennishall med takbaner, plexipave-baner og en minitennisbane.

  Barnevennlig nabolag med gangavstand til barnehager, nye Ullerål skole, Hov ungdomsskole og flere barnehager i nærområdet.

  Gode kollektivforbindelser under fem minutter til nærmeste bussholdeplass Hvitbrua med avgang for linje FB20, 221, 223 og 225 - og under 20 minutters gangavstand til Hønefoss togstasjon. Leiligheten har også en sentral beliggenhet for pendlere i retning Oslo-området og rundt en times kjøring til Gardermoen.
 • Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.
 • På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.
 • Bygningen er fra 1939 og har verneverdi. Opprinnelig var bygningen innredet med tre leiligheter, i tillegg til avdeling for fødehjem og rom til pleierske og hushjelp. Bygningen består i dag av fem leiligheter og bygget ble bruksendret og ombygd i 2018/2019. Yttervegger over grunnmur er bindingsverk med underpanel og utvendig liggende panel. Ny kledning på deler av gavlvegg mot sør og deler av langvegg mot øst. Det er etterisolert med ny isolasjon i eksisterende bindingsverk, samt tilleggs isolasjon med 50 mm innvendig. Totalt isolert 150 mm. Vegger bygget opp med bindingsverk av tre, steinull-isolasjon og gipsplater. Taktekke/takstein er hovedsakelig fra 80-tallet, deler av undertak, papp, lekter og takstein byttet i 2019. Etablert ny papp i randsoner mot takrenner, oppløft, og ved nye lyrer/gjennomføringer. Takrenner, beslag og snøfangere er nytt i 2019. Oppløft bygd i 2019 og gamle taksperrer er forsterket. Oppløft og forsterket bærekonstruksjon prosjektert av Roar Jørgensen AS. 50 mm luftesjikt med vindsperre mellom taksperrer, ny blåseisolering med et snitt på ca. 220 mm. Luftet konstruksjon over leilighet i tredje etasje, med luftinntak i gesims og utlufting gjennom nyetablerte lufte-lyrer på mønet. Etasjeskiller av trebjelkelag med stubbloftsleire fra byggeår. Opprinnelig tregulv er skrudd over, lagt ny trinnlydsduk, grovavretting med lettmasse, gulvavretting med et snitt på 30 mm og eikeparkett. Underside av bjelkelag med stubbeloftbord, trepanel i himling, gipsplate, nedhengt trekonstruksjon i stålbøyler med gips. Vinduer med tolags glass i trekarm med sidesving. Fransk balkong i stue til dobbel terrassedør med sidefelt glassfelt fastkarm. Lyd og branndør inn til leiligheten fra felles trapperom. Takvinduer Fakro toveis i stue og kjøkkendel.

  Deler av bygningsbeskrivelse er hentet fra tilstandsrapport som ble benyttet ved forrige salg. For nærmere beskrivelse av byggemåte og byggeteknisk tilstand henvises til vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann.
 • Primærrom: 86 m², Bruksareal: 86 m², Bruttoareal: 92 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang, bad, 2 soverom, stue/kjøkken i åpen løsning.
 • Easee Elbil-lader med Easee Equalizer, installert i 2021.
  Fibernett fra Altibox
  Felles brannvarslingsanlegg
  Dørcallinganlegg med telefon og døråpner
  Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
  Automatsikringer
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. Elektriske panelovner. Varmtvannsbereder Høiax Titanium ECO 200 fra 2019 er plassert i kott.
 • Felleseiet tomt i sameiet som er pent opparbeidet med gruset gårdsplass med parkeringsarealer, beplantninger, støttemur og felles uteplass på øversiden av støttemuren.
 • En biloppstillingsplass på sameiets fellesareal (3. plass fra venstre). Easee elbillader elbil-lader montert 2021 av Brødrene Helgesen AS. Det er montert Easee Equalizer som er er et produkt som kobles til strømmåleren din og som automatisk balanserer det totale energinivået mellom laderoboten og hjemmet ditt. Noe som gjør at du kan lade smartere, tryggere og raskere avhengig av ladeinstallasjonen og den totale kapasiteten i hjemmet.
 • Offentlig vei. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
 • Forretningsfører: Thea Krüger
  Parkgata 12 3513 Hønefoss
 • Sameiet består av 5 leiligheter.

  Fellesareal/hage i front av bygget disponeres eksklusivt av de to seksjonene i byggets 1. etasje.

  Fellesplikter: felles dugnad og trappevask/renhold i fellesarealer.

  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Det er ikke kjent for megler at det foreligger noe forbud mot dyrehold.
 • Gjensidige forsikring
  Polisenummer: 88876484
 • Formuesverdi som primærbolig kr 662 706 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 385 740 per 31.12.21 Formuesverdi er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).
 • 1 118 pr. mnd. Felles bygningsforsikring, fiberaksess, strøm i fellesarealer, serviceavtale brann, snøbrøyting, vedlikehold mv.
 • Andel fellesgjeld kr 0 pr. 06.04.2022.
 • Sameiets samlede fellesgjeld er ifølge regnskap pr. 06.04.22 kr 150 418 i Skue Sparebank. Lånenr 2230.28.07756. Forventet innfrielsesdato er: 04.08.2030. Effektiv rente på sameiets felleslån utgjør pr 06.04.2022 5,54%. Seksjonseier av seksjon nr 5 som selges har nedbetalt sin andel av sameiets felles lån.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 4 747,64 per år.

  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Eiendomsskatt kr 1 803 for 2022.

  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023.
  For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.
 • I tillegg til kommunale avgifter påløper kostnader til bl.a. strøm, innboforsikring, vedlikehold, TV/internett mm. Altibox Fiberbredbånd 100/100, kr 349/mnd betales i tillegg til fellesutgiftene. Se for øvrig Altibox sine sider for fullstendig prisoversikt. Det tilbys også høyere hastigheter.

  Boligens strømforbruk vinterstid utgjør ca 1000-1300 kWh vinterstid og ca 270-400 kWh sommerstid ifølge selger.
 • Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår på eiendommen. Ringerike kommune har utstedt ferdigattest for bruksendring og hovedombygging med ny støttemur og riving av eksisterende garasje datert 21.08.2019. Bygningen er fra 1939 og har verneverdi.
 • Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

  Doknr 881 tinglyst 01.07.1938 Bestemmelse om gjerde. Overført fra: 3007-317/216. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

  Ingen tinglyste rettigheter på andre eiendommer.
 • Eiendommen er regulert i henhold til planid 74-01 Parkgt Tordenskjoldsgt vedtatt 06.03.1975 og Hønefoss vedtatt 18.02.1956, samt reguleringsplan 7. Det er ikke utarbeidet reguleringsbestemmelser til reguleringsplan 74-01. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende og krav vedrørende infrastruktur.
 • Gnr. 317 Bnr. 216 Snr. 5 i Ringerike kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger. Vennligst presiser ønsket overtagelse ved bud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 54 750. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke
  Tilretteleggingsgebyr kr 13 900
  Markedsføringspakke kr 19 900
  Innhenting av opplysninger kr 6 400
  Oppgjørshonorar kr 5 500
  Visninger kr 2 900 pr stk
  Sikkerhetsstillelse kr 2 900
  Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500
  Grunnboksutskrift pr stk kr 350
  Servitutter pr stk kr 350
  Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585

  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kim Arne Boska
Marthe Nickoline Grini Brenden

Megler

Marthe Nickoline Grini Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev