aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Leiligheten er plassert i byggets femte etasje, med spektakulær utsikt over Byfjorden og opp mot byfjellene.

Stilfull og moderne 4-roms leilighet med 2 balkonger, garasje med ladepkt, heis og nydelig sjøutsikt - solrikt!

 • BRA 136 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER270 592
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER10 960 592
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 014
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 133 m²
 • FELLESKOST./MND2 958
 • TOMT1 168 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 10 690 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  261 250,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  270 592,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  10 960 592,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Beliggenheten er unik, med nydelige solforhold og fantastisk sjøutsikt hvor sameiets tomt grenser til sjøen. På Nyhavn bor man i rolige og fine omgivelser, samtidig som man er i kort avstand fra utallige butikk - og servicetilbud i Bergen sentrum. Velkommen til en fantastisk opplevelse!

Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Nyhavn 10B!

Leiligheten er plassert i byggets femte etasje, med spektakulær utsikt over Byfjorden og opp mot byfjellene. Båttrafikken på fjorden er nær og spennende, og skaper en levende utsikt under stadig endring. Bilen parkeres tørt og trygt på fast parkeringsplass i sameiets garasje med elbillader.

Alle flater er malt i behagelige delikate farger, gulvet er moderne, lys enstavs parkett i hele boligen forutenom bad. Dette gir leiligheten et helhetlig og gjennomført preg. Planløsningen er smart, og leiligheten er godt utnyttet.

Sameiet har et svært tiltalende og pent felles inngangsparti, og det er heisadkomst til leilighetsplan. Leiligheten har en innbydende entré med god plass for yttertøy og sko i ønsket garderobeløsning.

Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, og fremstår som et svært hyggelig og sosialt samlingspunkt med store vindusflater og spektakulær utsikt mot sjøen. Stuen lar seg enkelt møblere med stor sofa, daybed og tvmøbler. Det er blitt installert motoriserte blendingsgardiner i stuen. Spisestuen finner sin naturlige plass mellom kjøkken og stue. Her er det god plass til stor spisebordsgruppe hvor det kan dekkes til både hverdag og fest. Fra stuen er det utgang til en østvendt balkong på ca. 5,8 kvm hvor man kan nyte fin utsikt over nærområdet.

Kjøkkeninnredningen er fra kvalitetsmerket HTH og består av en moderne innredning med slette hvite fronter og laminat benkeplate med nedfelt stålvask. Det er fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Her er rikelig med oppbevaringsplass såvell som gode arbeidsflater. Integrerte hvitevarer er stekeovn, platetopp med induksjon, kjøl/fys og oppvaskmaskin. Fra kjøkken er det utgang til en herlig sørvestvendt balkong på ca. 24,3 kvm. Balkongen strekker seg rundt deler av leiligheten og har nydelige sol - og utsiktsforhold. Her kan man møblere med flere sittegrupper og nyte varme sommerdager.

Leiligheten har tre store soverom, hvor hovedsoverommet har bad "en-suite". For øvrig er alle soverommene utstyrt med garderobskap, og det er god plass til stor seng, nattbord og annet ønskelig møblement.

Leiligheten innehar to lyse og pene bad. Det ene badet ligger strategisk til ved entréen, og har hvite fliser på vegger og sorte fliser på gulv. Videre har badet dusjnisje med glassvegg, vegghengt toalett, speil og baderomsinnredning med servant. Badet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel samt gullvarme.

Det andre badet har adkomst fra hovedsoverommet, og er lekkert helfliset med hvite fliser på vegger og sorte fliser på gulv med gulvvarme. Det inneholder baderomsmøbel med servant, speil og ett-greps servantkran, vegghengt toalett og dusj med glassvegger.

For ytterligere lagringsplass ligger det en bod på ca. 3,4 kvm like ved entrèen. Det medfølger også en ekstern bod i kjeller på 7,5 kvm.
Nydelig utsikt!

Nyhavn 10B, Vestland

 • Gulv: 1-stavs parkett.
  Vegger: Slettmalte vegger.
  Tak: Slettmalt himling.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven.
 • Nyhavn 10b er attraktivt beliggende i Ytre Sandviken, like ved Gamle Bergen. Dette er et rolig og etablert område.

  Av dagligvarebutikker er de nærmeste alternativene Spar i Øyjordsveien, Coop Extra Maasekjæret og Joker Nyhavn. Sistnevnte er også søndagsåpent og er kun 3 minutter gange unna.
  Området er bla. svært ideelt for deg som ønsker å bo sentralt med likevel litt tilbaketrukket fra byen støy og larm.

  Bussholdeplass noen minutters gange fra leiligheten med hyppige avganger mot både mot sentrum og mot Åsane. Det er ellers tilrettelagt med gang/sykkelsti hele veien til sentrum.

  For den aktive typen er nærheten til flott turterreng et stort pluss med å bo i Nyhavnsveien. Du kan for eksempel rusle opp Munkebotn, eller legge turen opp majestetiske Stoltzekleiven med sine 908 trappetrinn opp mot Sandviksfjellet.

  Foretrekker du å trene innendørs er Bergen Fitnessenter i i Nyhavn og Sats Sandviken gode alternativer. Videre har man Stemmemyren idrettspark hvor du kan spille fotball eller tennis med en vennegjeng. En kort spasertur unna boligen ligger Just padel Sandviken hvor man kan spille padeltennis.

  I nærområdet ellers finner man Gamle Bergen med sine verneverdige og historiske hus med benker hvor man kan sette seg ned og slappe av.
  Få minutters fra leiligheten finner man også Sandviken Sjøbad som er et populært friluftsområde med badeplass.

  Med bil kommer du deg til Bergen sentrum på ca. 5-6 minutter.

  Se gjerne vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven for ytterligere informasjon om nærområdet.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger, småhus og leilighetsbygg.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Takkonstruksjonen er utvendig tekket med takbelegg/membrantekking.
  Bygningen har yttervegger av trekonstruksjoner.
  Utvendig fasade av marmor/flis.
  Vinduer med 3-lags isolerglass.
  Entredør: Malt, slett. Brann- og lydklasse B30/40db.

  Takstmann har gitt 29 punkter TG1 i sin Rapport. 1 punkt er gitt TG0.
 • 5.etg: P-rom 133 m² / BRA 136 m²
  Totalt: P-rom 133 m²/ BRA 136 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang (12,1 m²), bad 1 (4,7 m²), bad 2 (3,4 m²), soverom 1 (13,4 m²), soverom 2 (8,3 m²), soverom 3 (10,0 m²), kjøkken (12,5 m²), stue (64,7 m²).

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Teknisk rom (3,4 m²)

  Det medfølger en ekstern bod i kjeller på 7,5 kvm.

  Balkong mot øst: ca.5,8 m²
  Balkong mot sørvest: ca. 24,3 m²
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
  Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Vannbåren gulvvarme på bad samt oppvarming via radiatorer. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner
 • Tomten er opparbeidet med asfalt og belegningsstein. Flotte fellesareal.
 • Parkeringsplass i garasjeanlegg med elbillader.
  Mot tillegg i pris vurderes også båtplass i marina solgt.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private
  ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk
  vedlikeholdsplikt.
  Eiendommen har tilkomst via kommunal vei og videre inn på privat vei.
 • Forretningsfører: BOB Eiendomsforvaltning AS
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Sameiets vedtekter begrenser ikke adgangen til dyrehold. Vanlige naborettslige regler gjelder.
 • Storebrand Forsikring AS
  Storebrand Forsikring AS
  Polisenummer: 0035058419
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 813 950 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 530 218 per 31.12.20
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • 2 958 pr. mnd.
  Felleskostnadene er fordelt på driftskostnader, byggforsikring, TV/internett samt avsetning til et overskudd.
  Det gjøres oppmerksom på at innboforsikring ikke er inkludert i felleskostnadene.
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. 31.12.21 11:32.
  Andel fellesformue kr 47 402,- pr. 31.12.21 11:32.
 • Sameiet har ingen fellesgjeld.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 25 305 pr. år
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 58.801,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på kommunale avgifter, eiendomsskatt og fellesutgifter. Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.05.2015.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
  Båtplass i marina vurderes også solgt mot tillegg i pris.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Følgende heftelser er tinglyst i eiendommen:

  2013/576682-2/200 Erklæring/avtale
  09.07.2013
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1081
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1083
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1085
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1086
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1087
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1088
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1089 Snr:1-3
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1955
  Gjelder omlegging av eksisternede ledningsnett for spillvannlsedning og ny samlekum for spilvann.
  Bestemmelse om ansvar for vedlikehold.
  Kan ikke slettes uten samtykke av kommunen.
  Overført fra: 4601-168/2112

  2014/333168-1/200 Bestemmelse om veg
  28.04.2014
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2097
  Gjelder også senere utskilte parseller og seksjoner
  Overført fra: 4601-168/2112
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2014/333189-1/200 Erklæring/avtale
  28.04.2014
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2097
  Rett til å knytte seg til fjernvarmeanlegg/energisentral.
  Overført fra: 4601-168/2112
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Følgende grunndata er tinglyst i eiendommen:

  2020/1875493-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
  01.01.2020 00:00

  2014/638222-1/200 Seksjonering
  31.07.2014
  opprettet seksjoner:
  snr: 20
  formål: Bolig
  tillegsdel: Bygning
  sameiebrøk: 136/2263

  Rettigheter på andre eiendommer:

  2014/1049687-1/200 Bestemmelse om parkering
  01.12.2014
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2112 Snr: 2, 3, 5, 6, 14, 15, 18, 19, 20, 22 og 23.
  Rettigheten kan ikke overdras separat. Overføres kun sammen med hver seksjon.

  2020/2702787-2/200 Bestemmelse om adkomstrett
  06.07.2020 21:00
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2097
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2106
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2111 Snr:1-28
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2112 Snr:1-25
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2134 Snr:1-23
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:168 Bnr:2135
  Rett til tilkomst over eiendommen via garasjeanlegg til snr. 46
  Bestemmelse om solidaransvar
 • Reguleringsplaner på grunnen
  Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1063 MFL, SANDVIKEN, NYHAVNSBUKTEN
  Planid: 18200000
  Dekningsgrad: 100%

  Reguleringsformål (reguleringsplaner på grunnen)
  Formål: Bolig/kontor
  Dekningsgrad: 99,8%

  Formål: Felles grøntareal
  Dekningsgrad: 0,2%

  Reguleringsplaner under arbeid
  Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1091 MFL., HEGRENESET
  Planid: 70640000
  Dekningsgrad: 0,1% (0,0 m²)

  Kommuneplan
  Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
  Planid: 65270000
  Dekningsgrad: 100%

  Arealformål i kommuneplanen
  Formål: Sentrumsformål - byfortetningssone
  Dekningsgrad: 100%

  Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen
  Beskrivelse: Historisk sentrum
  Dekningsgrad: 100%

  Kommunedelplan(er)
  Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD
  Planid: 15750000
  Dekningsgrad: 99,4%
  Arealformål: Erverv. 57,7%
  Arealformål: Boligområder. 41,7%

  Plannavn: BERGENHUS. KDP BERGEN HAVN
  Planid: 18740000
  Dekningsgrad: 0,6%
  Formål: Erverv

  Andre opplysninger
  Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk,
  motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens
  bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen
  av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Gnr. 168 Bnr. 2112 Snr. 20 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,7% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- og oppgjørshonorar kr 4 375,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 31 250,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bjørn Ove Nymark
Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev