aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Sidesporet 4!

STRØMMEN Sidesporet 4

Sjelden og eksklusiv toppleilighet med en unik, privat takterasse på 95 kvm. 2 bad. Garasjeplass m lader

 • kr 12 900 000
 • BRA 109 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 12 900 000
 • Omkostningerkr 335 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 13 235 542
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 020
 • Soverom2
 • ArealP-rom 109 m²
 • Felleskostnaderkr 5 104
 • Tomt5 369.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 12 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 322 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 900 000,00))   335 542,- (Omkostninger totalt)   13 235 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til denne strøkne toppleiligheten i Sidesporet 4! Leilighetens desidert beste kvalitet er den fantastiske, private takterrassen. Her er det rikelig av boltreplass, samt kjøkken- og barløsning. Du får også en herlig balkong som strekker seg langs halve leiligheten, og begge utestedene vil fungere som ekstra oppholdsrom på vår- og sommerhalvåret. Innvendig fremstår leiligheten som lys og innbydende, med en sosial åpen stue- og kjøkkenløsning, bad, entré, 2 soverom og 2 bad. Hovedsoverommet har walk-in og eget bad, så her får du hotellfølelsen hjemme. Det er vannbåren gulvame i alle gulv, utenom soverommene. Det følger med en stor frittstående garasjeplass med el-billader. Med leiligheten føler det også en stor kjellerbod på hele 12 m². Denne muligheten vil du ikke gå glipp av!

Sidesporet 4, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  7. etasje: 109 kvm Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, vaskerom.
  Primærrom
  7. etasje: 109 kvm Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, vaskerom.  Tomt
  5369.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er fellesareal for sameie, og for Strømmen verksted velforening, som sameiet er en del av. At tomten er fellesareal innebærer at sameiet og velforeningen eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt seksjon en eksklusiv rett til bruk eller å disponere over områdene, med mindre annet er uttrykkelig avtalt/det følger av vedtektene. I vedtektene fremkommer det at velforeningen har til formål å sørge for et enhetlig uttrykk i kvartalet Strømmen verksted, samt å regulere og forvalte fellesfunksjonene mellom sameiet og øvrige medlemmer i velforeningen.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en meget sentral beliggenhet på Strømmen i Lillestrøm kommune, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til fotballbane, ballbinge, lekeplass, skøytebane, svømmehall, akebakker, hesteridning, skateramp, golfbane, tennisanlegg og flere treningssentre med mer. Boligen ligger også i nærheten av flotte tur- og friluftsområder med badevann, skiløyper og turstier, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. En kort sykkeltur unna, i Lillestrøm, ligger Nebbursvollen Friluftsbad, som er byens populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk med mer. Boligen ligger nært Strømmen sentrum og ca. 5 min fra togstasjonen som gir fleksibel tilgang til både Oslo, Lørenskog, Gardermoen og Lillestrøm. Dagligvarehandelen kan man gjøre på Rema 1000, Coop Prix, Kiwi elller Meny som ligger kun noen minutters gange fra boligen. Kort sagt, det meste av fasiliteter man trenger finnes rett i nærheten! Fra boligen er det gangavstand til Strømmen Storsenter, som i dag fremstår som landets mest innholdsrike kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Det er i tillegg kort vei til Lillestrøm sentrum, samt Lørenskog med både Metro og Lørenskog Storsenter/Triaden.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass ligger i umiddelbar nærhet fra boligen. Det tar ca. 25 minutter med toget inn til Oslo, og ca. 3 minutter til Lillestrøm hvor det går direktetog og flytog som tar deg til Oslo lufthavn og Oslo S på ca. 10 min. Fra Strømmen tar det ca. 4 min med bil til Lillestrøm, ca. 20 min til Oslo og ca. 25 min til Gardermoen.

  Byggemåte
  TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Tilstandsrapporten har TG1 på alle punkter.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ladeboks fra MER med 11 kwh effekt.

  Innhold
  3-roms leilighet med entré, stue/kjøkken, 2 soverom, 2 bad og vaskerom. Balkong og egen privat takterrasse. Leiligheten disponerer en bod i kjeller på 12 m², samt garasjeplass i felles anlegg med elbil lader.

  Standard
  Leiligheten er beliggende i byggets 7.etg. og fremstår med: - 1-stavs parkett på gulvene og malte veggflater. - Badene er flislagt på gulv og vegger. - Kjøkkeninnredning fremstår med integrerte hvitevarer. Leiligheten ble bygget i 2020, og fremstår med mindre bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Bygninger kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Særlig kritiske områder er membranløsninger i våtrom, isolasjon i gulv, vegger og himlinger, vann- og avløpsrør og evt. drenering. Elde og utidsmessig het kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. Kommentar til areal: Alle innvendige sjakter, rørkasser o.l. er medberegnet i boligens areal. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet er definert som P-ROM eller S-ROM i arealoppsettet. Dette betyr at rommet både kan være i strid med Teknisk forskrift (TEK) og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg av romdefinisjon. Primærrom er skjønnsmessig vurdert på stedet og tilfredsstiller ikke nødvendigvis kravene i Teknisk forskrift for rom til varig opphold mht. rommets størrelse, takhøyde, lysforhold og rømning. Innbygde/plassbygde skap er skjønnsmessig vurdert på stedet og inkludert i primærrom.

  Innbo og løsøre
  Følgende medfølger ikke salget: Varmepumpe på soverommet. Frittstående gasspeiser på terrasse. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  TV/Bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Det følger med en stor frittstående garasjeplass med el-billader. Denne er organisert som en egen næringsseksjon (snr. 71) i samme bygg. Egne felleskostnader samt at ved eierskifte/salg tilkommer ett administrasjonsgebyr til forr.fører iht gjeldende prisliste. Sameiets 51 parkeringsplasser er organisert som en egen næringsseksjon med egne vedtekter. Sameiet er delt i 51 sameieandeler med en sameiebrøk på 1/51 pr. garasjeplass. Hver sameier eier en ideell andel av sameiets eiendom. Styret i Sameiet har ansvar for å fordele parkeringsplasser i henhold til avtale med de respektive seksjonseierne, og skal til enhver tid føre oversikt over fordelingen. Styret kan endre fordelingen av parkeringsplasser på bakgrunn av dokumentert behov for HC-plass, ved behov for ladeboks for lading av el-biler eller ved samtykke fra den berørte seksjonseier. Styret kan fastsette nærmere retningslinjer for bruken av parkeringsplasser sameiet til enhver tid disponerer. Vedtekter for garasjesameiet følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  12 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 322 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 900 000,00))   335 542,- (Omkostninger totalt)   13 235 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming. Begge bad har gulvvarme. Vannbåren varme i alle gulv, utenom soverommene.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Info om eiendomsskatt
  Det er eiendomsskatt i Lillestrøm kommune. Eiendomsskatt i året for Sidesporet 4 er kr. 5.619,-

  Formuesverdi primær
  1767156

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  6715194

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel fyring, strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  108/6598

  Felleskostnader pr. mnd
  5104

  Felleskostnader inkluderer
  Fjernvarme, TV/bredbånd, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, styrehonorar, revisjon, forretningsførsel osv.

  Andel fellesformue
  31639

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet består av 71 seksjoner. Sameiet Strømmen Verksted 1 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 827298662, og ligger i Lillestrøm kommune. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Tor-Sigve Bjørndal. Sameiets revisor er BDO AS. STYRETS ARBEID I 2022: Det har i 2022 vært avholdt 1 ordinært fysisk årsmøte, 1 ekstraordinært fysisk årsmøte og 1 ekstraordinært digitalt årsmøte. Videre har styret avholdt 13 styremøter og behandlet 97 saker. Av større saker som styret har behandlet nevnes: Etablering av overvåkningskameraer: 8 kameraer er montert i 2022 og ytterligere 11 kameraer vil bli satt opp i begynnelsen av 2023. Bygningsmessige tvister: Styret valgte å legge frem to saker om bygningsmessige endringer for avgjørelse på ekstraordinære årsmøter. Den ene saken omhandlet drivhus på en markterrasse, den andre omhandlet installasjon av varmepumpe/aircondition. I begge tilfeller ble det flertall for styrets instilling om at installasjonene skulle fjernes og i begge tilfeller har eierne akseptert dette. Fjerning og tilbakestilling vil bli gjort i løpet av første halvår 2023. Nytt låsesystem i bodene: Det er skiftet låsesylindre og satt på pumper slik at dørene skal kunne gå igjen uten at en må låse dørene med nøkkel. Flytting av waterguarder: 7 waterguarder er flyttet ut av boder slik at de kan nås hvis vanntilførsel til leilighetene skulle stanse. Etter flyttingen har det vært problemer med 1 waterguard i bodrommet i C-bygget. Garasjeporter: Det har vært problemer med å åpne portene den senere tid Styret har kontakt med entreprenøren for å finne en god og permanent løsning.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har ingen felles lån pt.

  Styregodkjennelse
  Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr 2 960 161,- Innkrevde felleskostnader avviker negativt, som skyldes at innkreving til fjernvarme er tatt med i beregningen. Inntekter og kostnader ift energi/vann avregning er balanseført. Det vil si at verken inntekter eller kostnader, som avregnes mot eierne, vil fremgå i resultatregnskapet. Alt skal føres i balansen og det er laget egen note på energiavregning Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 2 598 163,-. Kommunale avgifter avviker negativt som skyldes at forbruk vann- og avløp ikke er avregnet eierne. Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Arbeidskapitalen vises i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2022 var kr 1 729 277,-. I budsjettet har styret tatt hensyn til ovennevnte, samt øvrige prisendringer knyttet til produkter og tjenester sameiet anskaffer. Dette danner grunnlaget for foreløpig fastsettelse av felleskostnader for 2023. Fra 01.04.2023 ble det gjort endring i beregning av felleskostnader: Følgende kostnadselementer fordeles likt mellom seksjonseierne: - Forretningsførsel, revisjon og andre administrasjonskostnader, herunder kostnader til telefon, kontordata, trykksaker, porto, bank-/kortgebyr, møtevirksomhet, kurs, gaver og andre fremmede tjenester. - Honorar til tillitsvalgte. - Kabel-TV/Internett De som har stor sameiebrøk vil dermed få litt lavere kostnad pr. måned mens de som har liten sameiebrøk vil få litt høyere kostnad pr. måned. Endringen i felleskostnader for resten av 2023 vil variere fra reduksjon på ca. kr. 210 til økning på ca. kr. 240 pr. måned.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet har panterett i hver seksjon for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravets størrelse utgjør det beløp for hver bruksenhet som - dersom ikke lovgivningen anviser et høyere beløp - svarer til folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt da tvangsdekning besluttes gjennomført.

  Sameiets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.  Vedtekter: Under årets generalforsamling ble det fremmet forslag om endring i vedtektene. Endringen omhandler ny §8 Tillegg til bygningsmessige arbeider og installasjoner. Paragrafen begrenser pt. styrets myndighet til visse godkjennelser. Styret ber derfor årsmøtet om fullmakt til å utrede kameraovervåkning. Forslaget ble vedtatt. For dekning av utgifter til drift og vedlikehold av parkeringsplasser betales et årlig á-konto beløp per parkeringsplass. Når sameiet mottar regnskap fra forretningsfører gjøres en årlig avregning. Ettersom Velforeningen forvalter drift og vedlikehold av vesentlige fellesfunksjoner i Strømmen Verksted, vil Sameiets andeler av kostnadene til Velforeningen variere uten at seksjonseierne kan motsette seg dette. Ved behov kan Sameiet kreve ekstra innbetalinger for å dekke kostnader påløpt i Velforeningen, på tilsvarende måte som for øvrige felleskostnader. Sameiets andel av Velforeningens kostnader betales ved kvartalsvis akontobeløp. Utvendige endringer av fasaden, herunder maling/beising i andre farger, montering av markiser, utvendige persienner, vinduer, skjerming av balkonger, o.l. er ikke tillatt uten styrets samtykke. Oppsetting av terrasseskillevegger og etablering av faste bygningsmessige installasjoner, terrassegulv, gjerde, hekk, og lignende er ikke tillatt uten skriftlig godkjenning fra styret. Likeledes skal hekker ikke være høyere enn 1,0 meter. Hekker skal heller ikke vokse ut på fellesområdet. Oppsetting av parabolantenne eller annen antenne på fasade, tak, terrasse eller balkong er ikke tillatt.

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregnes.

  Dyrehold
  Det er tillatt med dyrehold så lenge det ikke er til sjenanse for naboene. Alle beboere skal holde sine dyr i bånd og være nøye med å plukke opp avføring og kaste den i søppeldunk. Hunder eller andre dyr skal ikke under noen omstendighet gjøre fra seg innendørs på fellesområder eller utendørs på lekeområder.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for Stasjonsveien 1, Strømmen verksted - Sidesporet 2, 4, 6 - ferdigattest for byggetrinn 1 - Bygg A, B, C med tilhørende underliggende parkeringskjeller og utomhusarealer - byggetrinn 1.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Boligen ligger i et område regulert til kombinert bebyggelses- og anleggsformål. Omkringliggende områder er regulert til annet kombinert formål bolig/forretning/kontor, friområder, kjørevei og boligbebyggelse. Reguleringsplanen har tilhørende reguleringsbestemmelser for Strømmen Verksted, datert 24.11.2015. Det foreligger kommuneplan for Lillestrøm kommune 2019-2030. Boligen ligger i et område avsatt til sentrumsformål - fremtidig. Omkringliggende områder er avsatt til sentrumsformål - nåværende, grønnstruktur, veiarealer, bebyggelse - nåværende og fremtidig, tjenesteyting mm. Innenfor planområdet fremkommer hensynssone H130, H810_2, H320_3 og H570_22. Hensynssonene gjelder sikringssone for jernbanetunell, gjennomføringssoner for områder med sentrumsformål - med krav om felles planlegging, hensynssone for flom langs Sagelva og hensynssone med særlig hensyn til kulturmiljø. Strømmen sentrum, og Strømmen verksted er i stadig utvikling og det må beregnes byggeprosjekter i nærområdet. Pt. pågår det bygging av leiligheter vest for sameiet. I reguleringsplanen fremkommer det at Strømmen verksted skal være et attraktivt sentrumsområde med varierte formål inkludert boliger og et badeland. Det foreslås flere torg og møteplasser og et nett av ganglinjer som sikrer god tilgjengelighet i og gjennom området. Det er etablert turvei på vestsiden av Sagelva, som knytter seg til etablerte ganglinjer utenfor planområdet. Reguleringsplan og kommuneplan finnes på Lillestrøm kommune sine nettsider: https://kartutside.lillestrom.kommune.no/Html5Viewer/index.html?viewer=Lillestromkart.Lillestromkart&locale=nb-NO. Konferer gjerne megler vedrørende bruken av siden. Reguleringsplan, reguleringsbestemmelser og kommuneplankart følger vedlagt i salgsoppgaven. Kommuneplanens bestemmelser kan fås tilsendt ved henvendelse til megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Ikke aktuelt.

  Kommentar konsesjon
  Ikke aktuelt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke aktuelt.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  12 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 322 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 900 000,00))   335 542,- (Omkostninger totalt)   13 235 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  335542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en fastpris på kr. 65.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 19.500,- Visninger/Overtakelser 4 stk Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 18.890,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.115,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 4.200,- Tinglysing av pantedokument kr. 585,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 25 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Tommy Stenseth

Megler

Tommy Stenseth

94 84 97 57

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev