aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Unik beliggenhet med havet som nærmeste nabo.

TANANGER Sjøleik 58

Sjelden mulighet - Funkisvilla i første rekke mot havet - Panoramautsikt

 • kr 10 000 000
 • BRA 199 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 10 000 000
 • Omkostningerkr 267 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 10 267 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 013
 • Soverom3
 • ArealP-rom 163 m²
 • Tomt426.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 10 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  250 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000))

  267 042 (Omkostninger totalt)

  10 267 042 (Totalpris inkl. omkostninger)
"Himmel og hav " er hva jeg tenker når jeg ankommer Sjøleik 58. Boligen har en beliggenhet som gjør at himmel og hav nærmest trekkes inn i boligen. Fred og terapautiske omgivelser finner du her, med tursti langs havet og mulighet for et bad ved det populære sjøbadet på Myklebust, som bare ligger en liten spasertur unna.

Sjøleik 58, Rogaland

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig m/garasje
  Bruksareal
  Kjeller: 101 kvm
  1. etasje: 98 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 82 kvm Stue, 3 soverom, garderoberom, 2 bad
  1. etasje: 81 kvm Gang, bakgang, toalett, stue, kjøkken
  Sekundærrom
  1. etasje: 17 kvm Garasje
  1. etasje: 19 kvm Stort lagringsrom/bod  Tomt
  426.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Flott opparbeidet tomt i første rekke mot sjøen. Det er anlagt terrasser rundt hele boligen i flere plan. Kjekk pergola på sjøsiden. Blomsterbed i flere nivå. Flott steinlagt gårdsrom.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger fint til i første rekke mot sjøen i nyere boligfelt på Myklebust. Panoramautsikt med sol fra morgen til kveld. Her har du flere turmuligheter i umiddelbar nærhet som Sjøbadet og flott tursti langs sjøen mot Jåsund. Her vil man oppleve å bo landlig men likevel sentralt.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Skolekrets
  Storevarden skole

  Offentlig kommunikasjon
  God bussforbindelse like ved.

  Byggemåte
  For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 12.04.23 av takstmann Rune Sivertsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  1. etg.: Gang, bakgang, gjestetoalett, stue og kjøkken med utgang til balkong. U.etg.: TV- stue med utgang til stor terrasse, bad m/kar/wc/vask og opplegg for vaskemaskin, 2 soverom, 1 hovedsoverom med egen garderobe og eget bad m/dusj/wc/vask. Stort lagringsrom/bod. Garasje med El-bil lader. Under inngangsparti ved trapp ned til terrassen er det støpt et eksra rom som brukes til lagring. Rommet er ikke byggemeldt da det var meningen at dette skulle fylles med masse.

  Standard
  Boligen holder en gjennomgående og god standard fra byggeår. Malte veggflater og parkett på gulv. Begge bad har flis på gulv og vegg. Varmekabler i badegulv. Fint speil rekkverk for trapp i gang og balkong. Gasspeis i stue. Vinduene i boligen er selv vaskende. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Balkonger, terrasser og rom under balkong Vurdering av avvik: ? Det er påvist andre avvik: Glass har fått fuktskade mellom glass. Tiltak ? Andre tiltak: Det er nå ikke nødvendig med tiltak, men glass må regnes med å byttes ut på sikt. Utvendige trapper Vurdering av avvik: ? Det er påvist andre avvik: Håndløper på vegg mangler i trapp. Tiltak ? Andre tiltak: Rekkverk/håndløper er sentral i forhold til sikkerhetsforanstaltninger mot fallulykker og det anbefales derfor tiltak slik at nødvendig / tilfredsstillende rekkverk/håndløper etableres. Innvendig overflater Vurdering av avvik: ? Det er påvist andre avvik: Gulv fliser i entre har knirk og ligger løse enkelte plasser. Gulvfliser i bod i kjeller har bom enkelte plasser i gulvet. Tiltak ? Andre tiltak: Gulv fliser må tas opp og legges på ny i entre. Gulvfliser i bod i kjeller ligger stabilt og er ikke nødvendig med tiltak nå. Ventilasjon Vurdering av avvik: ? Det er påvist andre avvik: Ventilasjons aggregat fungerer ikke slik det skal. Tiltak ? Andre tiltak: Ventilasjons aggregat har behov for service. (Service vil bli tatt før overlevering) Varmtvannstank Vurdering av avvik: ? Det er påvist andre avvik: Bereder blåser ut i overtrykks ventil i bunn av bereder. Tiltak ? Andre tiltak: Service er påkrevd av trykktanker som ligger over bereder.   Forhold som har fått TG3: Utvendige dører ? Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Karmer har råteskader i nedre del. Tiltak ? Døren(e) står foran utskiftning.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering i garasje samt på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  Trygg

  Polisenummer
  7139848

  Prisantydning inkl. omkostninger
  10 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  250 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000))

  267 042 (Omkostninger totalt)

  10 267 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Hovedsakelig elektrisk, varmekabler på bad. Gasspeis i stue/kjøkken.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  14147

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  1587632

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  5715475

  Formuesverdi sekundær år
  2023

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1124/3/1137: 19.04.2010 - Dokumentnr: 274065 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Sola Kommune
  Org.nr: 948 243 113
  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.04.2010 - Dokumentnr: 274065 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Jåsund Utviklingsselskap AS
  Org.nr: 989 301 977
  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.04.2010 - Dokumentnr: 274065 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Lyse Dialog AS
  Org.nr: 980 335 178
  Rettighetshaver: Telenor Asa
  Org.nr: 982 463 718
  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
  Bestemmelse om telefonledning/telesentral
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.04.2010 - Dokumentnr: 274065 - Erklæring/avtale Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
  Gjelder denne registerenheten med flere
  26.11.2009 - Dokumentnr: 905230 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:1124 Gnr:3 Bnr:1127


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse datert 02.08.2013.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  10 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  250 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000))

  267 042 (Omkostninger totalt)

  10 267 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  267042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr. 75.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19.900,- oppgjørshonorar kr  5 900,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Alle beløp er inkl. mva. 

Målfrid Tjora

Megler

Målfrid Tjora

90 55 75 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev