aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Seljevegen 15

Tau Seljevegen 15

Tau - Påkostet og innholdsrik enebolig med stor hage og terrasse, sentralt på Tau.

 • 3 890 000
 • BRA 188 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING3 890 000
 • OMKOSTNINGER113 220
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 003 220
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 927
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 183 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT653 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 3 890 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-))
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  113 220,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 003 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Enebolig som inneholder:
Loft/Hems: 2 soverom*, trapp/gang
2.etasje: Gang/trapp, 3 Soverom, bad
1.etasje: Entre/gang/trapp, bad, stue/kjøkken
Kjeller: Vaskerom, kjellerstue, wc, inngang kjeller

I tillegg bod i 2.etasje.

*Soverom på hems ikke søkt om varig opphold.
Flere uteområder med gode solforhold

Seljevegen 15, Rogaland

 • Boligen har blitt betydelig påkostet i senere år. Det kan bl.a. nevnes at det meste av overflatene i boligen er fornyet, de fleste vinduene og ytterdørene er skiftet, el-anlegget er skiftet, vann og avløpsrørene er skiftet. Ytterveggene som opprinnelig er av liggende plank er isolert på utsiden med 7cm isolasjon, vindsperret med asfaltplate og med 5 cm isolasjon på innside. Det er skiftet kledning på hele boligen i årene etter 2010. Kald-loftet er åpnet opp og innredet til hems med to soverom*. Pusset opp alle overflater på hovedsoverom ellers malte overflater i flere rom.

  Først kommer en inn i en åpen og romslig hall i 1.etasje som ble sammen med resten av boligen renovert i senere tid. Fliser med varmekabler på gulv, malt panel i moderne farger på vegg og gips med spotter i tak. Alle innerdører og lister i boligen er originale og er med på å skape et spennende særpreg i boligen. Fra hallen har du tilgang til både kjeller, loft, bad og stue/kjøkken.

  Bad: Badet i 1.etasje ble ifølge. tidligere eier renovert med nye overflater i 2006. Det ble lagt nye fliser av forrige eier i 2017. Badet er utstyrt med klosett, dusj og servant i møbel. Avtrekksvifte på vegg.

  Stue: Stor og lys stue med god plass til flere sittegrupper og spisestue. Tv-stue var tidligere soverom. Vegg ble revet i 2017, da ble også resten av stuen renovert med nytt laminatgulv (varm type), nytt tak med spotter og malte overflater på vegg. Varmepumpe ble innstallert i 2021 og gir en jevn og god varme. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse.

  Kjøkken: Delvis åpen kjøkkenløsning med innredning fra Ikea. Kjøkkeninnredningen ble selvtegnet og satt opp nytt i 2008 og ny benkeplate og vask fra 2022. Koketopp og stekeovn fra 2021/22. Kjøkkenet har nymalte fronter med nye håndtak, integrerte hvitevarer og godt med benk og skapplass.

  Kjeller: Fra hallen i 1 etasje kommer du ned til kjeller via hjemmesnekret sambatrapp. Kjelleren ble innredet i ca. 2011, da ble det opprinnelige betonggulvet meislet vekk og gravd ned noe dypere, samt støpt nytt betonggulv. Overflater i kjellere består av Gulv i betong med flis og malte overflater. Vegger med malte betongoverflater og lecaoverflater. Himlinger med malte overflater. Det er varmekabler i gulv i kjeller.

  Vaskerom: Romslig vaskerom med fliser og varmekabler på gulv. Opplegg for vaskemaskin, bereder og vaskekar i møbel. Varmtvannsbereder er fra 2010. Godt med oppbevaringsplass i skap. Fra vaskerommet er det videre utgang til hagen. Det er opplyst fra tilstandsrapport at det ikke er membran i gulv.

  Bod: Romslig bod med godt med oppbevaringsplass i stedbygde og praktiske hyller.

  Kjellerstue: Stilig kjellerstue, med barløsning og kjøleskap. God plass til sofagruppe som passer perfekt for vennegjengen på besøk. Rommet er lydisolert og har både vedovn, samt varmekabler i gulv.

  Toalett: Toalettrom med enkelt klosett. Inngang både fra kjellerstue og yttergang.

  Loft: Sammen med resten av boligen er både innredning, material og fargevalg nøye valgt og fremstår i klassisk stil med god standard. Loftet består av trappegang, garderoberom, 3 soverom og bad.

  Soverom nr.1: Soverommet er av god størrelse med sovealkove helt innerst i rommet. God plass til seng og sofa med tv-benk. Det er lagt opp til tv i alle soverommene på loftet. Overflater på rommet er vegg til vegg teppe som holder små føtter varme og gode, samt nymaltemalte gipsvegger i moderne og behagelige farger.

  Soverom nr.2: Soverommet blir i dag brukt som hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Soverommet har også utgang til en luftig balkong med fantastisk sjøutsikt. Soverommet er nylig renovert med nye overflater fra gulv til tak.

  Soverom nr.3: Soverommet er som de andre soverommene av god størrelse med plass til både dobbeltseng og skrivepult. Vegg til vegg teppe på gulv og tapet på vegg. Soverommet har direkte tilgang til bad på loft.

  Bad: Badet ble ifølge. tidligere selger etablert i 2008/09. Flis på gulv og våtroms tapet og fliser på vegg. Badet er utstyrt med innebygd badekar, vegghengt toalett og servant i møbel. Badet har fått tg.3 i tilstandsrapporten blant annet pga. motfall generelt

  Garderoberom: Praktisk rom som i dag brukes til garderobe.

  Hems: Høgloftet ble av nåværende eier åpnet opp og innredet til hems. Hemsen består av gang/stue og to soverom med begge plass til dobbeltseng. Bruksendringen er ikke søknadsgjort.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Utvendig
  Taktekking,TG2
  Tekket med skiferstein. Befaring er foretatt fra bakkenivå da det et var ikke mulig å overholde arbeidstilsynets forskrift § 17-21 ved bruk av stige. Det er ikke montert snøfangere iht. dagens tekniske forskrifter.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Skifer fra byggeåret, denne er lagt om på siden mot nord, på den andre siden er den ikke lagt om. Opplyst i tidligere rapport. Mer enn 50% av normal levetid som er 30- 60 år er oversteget. Byggforskserien 700.320
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Ingen umiddelbare tiltak. Jevnlig kontroll og utskifting etter vurdering/behov.

  Nedløp og beslag,TG2
  Takrenner, beslag og nedløp. På fasade nord er plastrenner fra 2016, fasade sør fra 2011 ifølge tidligere tilstandsrapport.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Det mangler nedløpsrør på takrennen fra utvendig bod ved inngang. Enkelte nedløp mangler innfestning.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Tilkobling og innfesting av nedløp anbefales Jevnlig overvåking anbefales.

  Veggkonstruksjon - 2,TG2
  Laftekonstruksjon. Tilleggsisolert opplyst av eier.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Tg2 grunnet alder.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Ingen umiddelbare tiltak.

  Takkonstruksjon/Loft,TG2
  Takkonstruksjon i tre. Takkonstruksjonen er helt tildekket / innkledd. Utførelse mht. lufting / ventilasjon mellom isolasjon og sutak kan ikke vurderes. Ut fra alder må det regnes med aktivitet av borebille (morr), enkelte steder i konstruksjonen.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - TG.2 er satt ut fra høy alder i forhold til levetidstabeller.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Ingen umiddelbare tiltak. Jevnlig overvåking anbefales.

  Vinduer - 2,TG2
  Vinduer i kjeller fra byggeåret. Enkle glass med jernsprosser. 2 stk vinduer i boder andre etasje av eldre dato med enkeltglass.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Mer enn 50% av normal levetid som er 20- 60 år er oversteget. Byggforskserien 700.320 Vinduene har slitasje på rammer/beslag og pakninger. Slitasjen er normal iht. alder.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Vedlikehold og på sikt utskiftninger må påregnes.

  Vinduer - 3,TG3
  Vinduer i kjeller.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Enkelte knuste og bristet glass i kjeller.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Utskiftninger må påregnes.

  Dører - 2,TG2
  Kjellerdør av eldre dato.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Mer enn 50% av normal levetid som er 20-40 år er oversteget. Byggforskserien 700.320
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Justeringer/vedlikehold og på sikt utskiftninger må påregnes.

  Utvendige trapper,TG3
  Utvendig trapp i metall. Utvendig trapp i lødd stein.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Det er ikke montert rekkverk.
  - Det er ikke montert rekkverk i trapper, og på forstøtningsmurer.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Rekkverk til trapper og på forstøtningsmur må monteres for å lukke avviket.

  Innvendig
  Etasjeskille/gulv mot grunn,TG2
  Etasjeskillere i tre og betong mot grunn.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kjeller: -20mm høydeforskjell i kjellerstue. 1etg: - 20mm høydeforskjell i stue/kjøkken. -15mm høydeforskjell i gang. 2etg: -Under 15mm høydeforskjell i gang. -Under 10mm høydeforskjell på soverom. Loft: -20mm høydeforskjeller på kontrollerte steder i loftsetasje. Knirk og ujevnheter som normalt iht alder. Ut fra alder må det regnes med aktivitet av borebille (morr), enkelte steder i konstruksjonen. Kjellerstue har ujevnheter på fliser, og enkelte fliser har bom.
  Tiltak
  - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendige trapper - 2,TG2
  Trapper i tre.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Trapp til kjeller og loft holder ikke dagens krav til stigningsforhold. Trapp til kjeller mangler håndløper og rekkverk. Trapp til andre etasje har for stor åpning i vangen iht dagens krav som er maksimum 10cm. Trapp til loft mangler håndløper.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Oppgradering etter behov. Håndløper iht. dagens tekniske forskrifter bør monteres. Åpninger større enn 10 cm bør utbedres. Rekkverk til kjellertrapp bør monteres.

  Innvendige dører - 2,TG2
  Innvendige dører i tre og finer av eldre dato.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Tg2 grunnet alder.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Vedlikehold/justeringer og på sikt utskiftninger.

  Våtrom
  Kjeller > Vaskerom
  Generell,TG3
  Vaskerom av eldre ukjent dato. Våtrommet(bad/vaskerom) er bygget før 1997(Tek 97) (Grunnstamme) Materialer som er brukt på våtrommet som f.eks membran, fliselim, vinylbelegg osv ansees å ha en svært redusert levetid, og derfor også påfølgende fare for utettheter og lekkasjer. Tg 3 settes av den grunn som en følge av alder, men også grunnet faren for følgeskader ved en evt lekkasje.
  Vurdering av avvik:
  - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  - Det er ikke påvist membran i våtrommet.
  Tiltak
  - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
  - Andre tiltak:

  Overflater vegger og himling,TG2
  Flis på vegg og malt innvendig tak.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Ujevnheter i flis og fug. Enkelte riss/sprikk i fug.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Badet fungerer med dette avviket.

  Overflater Gulv,TG2
  Flislagt gulv med elektriske varmekabler.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Noe ujevnheter i flis/fug
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Badet fungere med dette avviket.

  Sluk, membran og tettesjikt,TG2
  Plast sluk med metallrist.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Alder på membran har oversteget 50% av normal levetid på 20-40 år iht. Byggforskserien 700.320 Ikke synlig membran i sluk. Kan være skjult.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Renovering opp til dagens krav for våtrom anbefales.

  Sanitærutstyr og innredning,TG2
  Innredning på bad med speil, benkeskap, servant og blandebatteri. Toalett montert på gulv. Dusj med glassdør. Opplegg for vaskemaskin med stoppekrane.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Benkeplate har svell i underkant. Overflater har slitasje.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Ingen umiddelbare tiltak. Oppgradering etter ønske/behov.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner,TG2
  Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i hulltakingen.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Det ble målt vektprosent fukt på 19,4%. Høyeste tillate vektprosent fukt før innbygging av
  konstruksjoner er 15%.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Overvåk tilstanden jevnlig.

  Overflater vegger og himling,TG2
  Flis på vegg og malt innvendig tak.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Det er registrert sprekk/riss i enkelte fliser. Ujevnheter er registrert mellom flis og fug flere steder. Det er vindu i våtromssonen.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Badet fungerer med dette avviket.

  Overflater Gulv,TG3
  Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Motfall fra terskel mot sluk under badekar.
  Vurdering av avvik:
  - Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall).
  - Dette betyr at ved en eventuell lekkasje fra kobling i vask vil vannet ikke renne ned i sluk før det renner over terskel og inn til tilstøtende rom.
  Tiltak
  - Andre tiltak:
  - Renovering opp til dagens krav for våtrom anbefales.

  Sanitærutstyr og innredning,TG2
  Innredning på bad med speil, benkeskap, servant og blandebatteri. Toalett montert på vegg. Det er ikke synlig drenering fra innebygget sisternen. Den kan være skjult. Badekar.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Innredning er av eldre dato. Innredning har slitasje og svelling i nedre del av skapfronter.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Oppgradering etter ønske/behov.

  Spesialrom
  Kjeller > Wc
  Overflater og konstruksjon,TG2
  Wc med toalett montert på gulv.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Toalett er ikke tilkoblet med vann inntak.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Tilkobling av vann anbefales.

  Teknisk anlegg,TG2
  Ventilasjon for wc.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Det er ikke ventilasjon på wc rommet.
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Mekanisk ventilasjon må monteres for å lukke avviket.

  Tomteforhold
  Drenering,TG2
  Etter alder, er det trolig ikke ivaretatt drenering utover stein/singel i byggegrop som var normalt på oppføringstidspunktet. Det er ikke synlig utvendig fuktbeskyttelse på grunnmuren.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak
  - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Grunnmur og fundamenter,TG2
  Grunnmur i betong/gråsteinsmur/lecablokker.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Mer enn 50% av normal levetid som er 20- 60 år er oversteget. Byggforskserien 700.320
  Tiltak
  - Tiltak:
  - Grunnet alder bør det påregnes jevnlig kontroll/vedlikehold.

  Enebolig

  Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
  Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger
  Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja
  Det er utført mindre oppgraderinger.
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei
 • Eiendommen har en god og attraktiv beliggenhet i et godt etablert og barnevennlig boligområde. Området har sentral plassering hvor du har gåavstand til skole, (barnehage, ungdomskole og videregående), barnehage, idrettsanlegg og Tau sentrum, med blant annet butikker, hurtigbåt, bussholdeplass, ny handelspark, nytt hagesenter og mye mer. Det er også meget kort gange bort til den flotte Mølleparken ved Krossvannet, samt turområder like utenfor døren. Den populære "hjerterunden" går ikke langt unna boligen og det er ellers kort vei til skog og mark med godt utvalg av merkede stier.

  Ryfast tunnelen er nå åpnet noe som gir reisetiden mer fleksibel og betraktelig kortere, og dermed gjør Tau til ett enda mer attraktivt sted å bosette seg.

  I tillegg til sentral beliggenhet er avstanden også kort til flotte turområder. Ryfylke er kjent for sin fantastiske natur og mangfoldige turområder både til fjells og til sjøs.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Ta av riksveien ved det gamle helsesenteret på Tau. Følg Bedehusveien og ta til venstre i andre kryss. Følg vegen til du får boligen på din høyre side på toppen av bakken.

  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt i regi av Aktiv Eiendomsmegling ved fellesvisninger.
 • Tekket med skiferstein. Trekledning av nyere dato. Trekonstruksjon med liggende plank.
  Isolert på utsiden med 7cm isolasjon, og med 5cm isolasjon på innsiden.
  Takkonstruksjon i tre. Takkonstruksjonen er helt tildekket / innkledd. Vinduer med isolerglass. Etasjeskillere i tre og betong mot grunn.
 • Loft: 6 Bra
  2.etasje: 64 Bra
  1.etasje: 81 Bra
  Kjeller: 37 Bra

  I tillegg bod i 2.etasje på 5 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Loft: 2 soverom, trapp/gang
  2.etasje: Gang/trapp, 3 Soverom, bad
  1.etasje: Entre/gang/trapp, bad, stue/kjøkken
  Kjeller: Vaskerom, kjellerstue, wc, inngang kjeller
 • El-bil lader
  Lyse Altibox
  Integrerte hvitevarer
  Drivhus
  Varmepumpe
 • Varmepumpe, elektrisk, vedovn/peis og varmekabler.
 • Tomten er pent opparbeidet med hage, blomsterbed og innkjørsel lagt med belegningsstein. God plass til parkering opptil flere biler.

  Deler av eiendommen ved innkjørselen ligger på naboeiendommen, men ifølge. eier kan kjøp diskuteres med nabo.

  Støttemur mot nabo i front er under rekonstruksjon og vil fortløpende bli byttet ut med ny. Nåværende selger dekker alle kostnader ved dette.
 • Oppstllingsplass på egen tomt.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 2 573 003 pr.31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 714 723 pr.31.12.2020
 • Kr. 13 434 pr. år i kommunale avgifter.

  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, eiendomsskatt, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Oppgitte kommunale avgifter er uten renovasjonsavgift. Renovasjonsavgift innkreves av IVAR renovasjon Ryfylke og varierer i pris etter hvilken ordning den enkelte velger. Renovasjonsavgiften koster fra kr. 3.997,- til kr. 4.796,- og kommer i tillegg til andre kommunale avgifter.
 • Det vil påløpe vanlige løpende kostnader til forsikring, strøm, internett, tv, kommunale avgifter, renovasjon etc.
 • Det foreligger ikke ferdigattest på boligen. Men foreligger ferdigattest på tilbygg.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Se punkt om støttemur under tomt.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  1927/904090-1/45 Rettigheter iflg. skjøte
  26.08.1927
  Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om gjerde
  Bestemmelse om vann
  Med flere bestemmelser

  1977/1258-2/45 Bestemmelse om gjerde
  01.03.1977

  1979/4355-1/45 Bestemmelse om bebyggelse
  30.07.1979

  Mer informasjon fås ved henvendelse til megler.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 31 Bnr. 48 i Strand kommune
 • Kjøpesum og omkostninger innbetales til megler innen avtalt overtakelsestidspunkt.
  Kjøper innbetaler i forbindelse med oppgjør et akonto beløp på kr. 5000,- for avregning av kommunale avgifter/renovasjon/fellesutgifter/festeavgift.
  Ved innbetaling av for mye, blir tilgodehavende tilbakeført kjøpers konto.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Fremgangsmåte ved budgivning: Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan. Bekreft at innholdet i bud er korrekt ved å signere elektronisk. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert. Budforhøyelser kan gjøres enten ved å logge inn på nytt med BankID eller du kan sende svar til SMS-kvitteringen. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS. For bud som inngis skriftlig ved hjelp av budskjema, må budgiver ha legitimert seg overfor megler. Legitimeringen bør ikke skje ved oversendelse av kopi av bankkort. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Alle bud bør derfor ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. februar 2012 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Det følger av lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering at meglerforetaket er forpliktet til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen. For oppdragsgiver skjer dette i forbindelse med inngåelse av oppdraget, og for kjøper på tidspunkt for kontraktsinngåelse. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres, er meglerforetaket pålagt å avstå fra gjennomføring av oppgjøret. Partene er selv ansvarlig for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre, uten at det kan anføres et kontraktsrettslig ansvar overfor meglerforetaket.

  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man kan gå ut ifra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Ønsker du tilbud på finansiering av bolig?
  Kontakt en av våre rådgivere i Hjelmeland Sparebank for et tilbud på;

  oBoliglån
  oLivs- /gjeldsforsikring
  oForsikring
  oSparing

  Telefon: 51 75 44 00
  E-post: post@hjelmeland-sparebank.no
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjon kr 39.000,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 7.900-, . Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 19.241,-. Utleggene omfatter markedsføring, prospekter, fotograf, webmegler, sikringsobligasjon og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket tilrettelegging og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Åge Henning Bakken
Helene Byberg

Megler

Helene Byberg

90 62 32 72

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev