aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Kvernevikstemma 20

Tertnes Kvernevikstemma 20

TERTNES | Meget romslig 2-roms leilighet med fast garasjeplass | Stor & solrik balkong | God oppbevaringsplass

 • BRA 73 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER13 776
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 430 243.91
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 977
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 66 m²
 • ANDEL FELLESGJELD126 467.91
 • FELLESKOST./MND4 318
 • TOMT30 565 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 2 290 000,- (Prisantydning)
  126 467,91 (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 416 467,91 (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  13 776,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 430 243,91 (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Kvernevikstemma 20 - En meget romslig 2-roms leilighet i et populært boligområde på Tertnes. Boligen har en svært solrik beliggenhet som kan nytes på leilighetens balkong. Balkongen er av god størrelse med et areal på hele 17,5 m², og her er god plass til planter og utemøblement. Leiligheten holder en gjennomgående normal standard. Fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg med innvendig adkomst.

Stue:
Meget romslig stue med et areal på 30 m². Her kan man enkelt innrede med både sofagruppe og spisebord. Stuen er i lys og moderne utførelse, og har mye lysinnslipp fra de store vindusflatene. Fra stue er det utgang til den solrike balkongen på 17,5 m². Selger opplyser at midtsommers kan man nyte solen helt fra ca. 10:00 - 21:30. Med andre ord kan man nyte en senere frokost, lunsj og middag i solen.

Kjøkken:
Tidløs kjøkkeninnredning på 6,6 m² med hvite profilerte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet er innredet med integrerte hvitevarer herunder platetopp, stekeovn og kjøleskap. Det er opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer på kjøkken vil medfølge med unntak av løse småapparater. Innredningen gir god lagringsplass for kjøkkenutstyr samt god arbeidsplass for på kjøkkenbenk.

Soverom:
Leilighetens soverom er av svært god størrelse og måler hele 15,2 m². Her er det gode innredningsmuligheter for dobbeltseng, romslig garderobeløsning og annet soveromsmøblement. Rommet er nok såpass stort at det vil være muligheter å lage til et walk-in-closet. Soverommet er malt i lyse og tidløse farger.

Bad/wc/vaskerom:
Helfliset bad på 5,1 m² i lys utførelse med varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med badekar m/dusj, toalett og baderomsinnredning med
heldekkende servant samt belyst speil.

Entré:
Stor entré på hele 6 m². Her kan man innrede med garderobeløsning for oppbevaring av yttertøy og sko. Fra entré er det tilkomst til bod på 3,5 m² og 3,6 m². Bodene gir god lagringsplass til leiligheten, og kan også benyttes som garderobeplass i forbindelse med inngangspartiet. Nåværende eier har innredet et av soverommene med kontorpult.
Stemningsbilde

Kvernevikstemma 20, Vestland

 • Leiligheten har en god planløsning og holder en gjennomgående normal standard på utstyr og innredning.
  Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder:
  Entre 6 m²
  Bod 3,5 m²
  Bod 3,6 m²
  Bad/vaskerom 5,1 m²
  Stue 30 m²
  Kjøkken 6,6 m²
  Soverom 15,2 m²

  Innvendige overflater:
  Gulvene er belagt med: flis og laminat.
  Innvendige vegger er bekledd med: malt betong, malt platekledning og flis.
  Himlinger består av: malt betong.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport:
  Avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
  Tiltak: Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  Tilak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med skrusikringer.
  Tiltak: Vurdering av el.anlegg er basert på en standard sjekkliste og visuell befaring. Takstmannen har ikke fagkompetanse på område og tilstandsgrader settes ut fra standard (NS 3600). På generelt grunnlag anbefales kontroll av el.anlegg av autorisert elektrikerfirma. Det tas forbehold om skjulte feil/mangler på el.anlegget. Dersom det ikke foreligger dokumentasjon på ombygging/endring av el.anlegg må kjøper ta en viss risiko ved,
  overnevnte forhold.

  Takstmann har gitt tilstandsgrad 3 på følgende punkter i sin rapport:
  Store eller alvorlige avvik:
  Våtrom > Generell > Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Om badet ikke blir modernisert må badekar m/dusj benyttes videre.
 • Eiendommen ligger fint til i et populært og meget sentralt boligområde i Åsane. Tilbaketrukket, men samtidig meget sentralt med en rekke fasiliteter i nærområdet. Kort avstand til Åsane storsenter som innehar alt av motebutikker, apotek, cafeer, restauranter, vinmonopol og dagligvarehandel. I nærområdet finner du også Horisont kjøpesenter, IKEA og Gullgruven kjøpesenter med ytterlige servicetilbud.

  Bussholdeplass ligger ca. 500 meter fra boligen med hyppige avganger. Åsane Terminal ved senteret har god bussdekning i alle retninger. Gangvei til flere skoler og offentlig etater, samt kort kjøretid til sentrum. Flere idrettsanlegg og fritidstilbud i nærområdet.

  For de turglade er det fine turmuligheter med bl.a. Geitanuken, Hjortlandsdalen og Høgstefjellet. Veten er også en populær fjelltopp, og byr på panoramautsikt mot fjorden. Med utgangspunkt fra IKEA, kan du følge den Trondhjemske Postvei. Denne tar deg videre til Sætregården som er en perfekt søndagsaktivitet for familien.
 • Området består av boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter:
  Betong/murkonstruksjoner på antatt faste masser av sprengstein/fjell. Fuktvandring via/ i grunnmur (under terreng) må påregnes pga alder. samt svekket drenering.

  Yttervegger:
  Betongkonstruksjoner og bindingsverk med fasadeplater og malt enkelt falset kledning. Skillevegger og bærevegger er oppført i plasstøpt betong.

  Takkonstruksjon:
  Flatt tak med antatt tekking av sveisepapp/folie.

  Etasjeskille:
  Bygningen har etasjeskille av betong.

  Vinduer:
  Vinduer med isolerglass i malte trekarmer med varierende alder.

  Dører:
  Hvit glatt entredør i utførelsen B-30 og Db-35. (Brann og lyd krav)
  Balkongdør med 2-lags isolerglass i malt trekarm.
  Hvite formpressede dører innvendig i leiligheten.
 • Totalt primærrom: 66 m²
  Totalt bruksareal: 73 m²

  P-rom inkluderer:
  Entré, bad//wc/vaskerom, soverom, kjøkken og stue.

  Areal er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmekabler på bad.
  Øvrig elektrisk oppvarming.
 • Borettslaget har en meget pent opparbeidet tomt med fine grøntareal. Her er mange bed, prydbusker og pleneareal. Fine rekreasjonsområder for vokne og barn. L
 • Leiligheten har fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Enkel adkomst til garasjeanlegget via innvendig trapp.

  Elbil:
  Tertnes borettslag har tilbud til beboere med biloppstillingsplass i garasje om installering av ladestasjon for elbil. Borettslaget har installert strømfremføring til de enkelte parkeringsplasser, samt trådløst nettverk i garasjeanleggene. Ladestasjonene som er valgt kommuniserer ved hjelp av trådløst nettverk. Kostnadene ved etablering av infrastruktur forskutteres av borettslaget og dekkes gjennom en tilkoblingsavgift (engangsavgift) for hver andelseier som installerer lader. Tilkoblingsavgiften er kr.4.000,-. Ladestasjon i borettslaget er: Zaptec Pro

  Borettslaget har ekstra parkeringsplasser til leie for beboerne. Kontakt styret for leie.
  Gjesteparkeringsplasser ved begge blokkene er reservert for besøkende til borettslaget.

  Dekkhotell: Borettslaget har plass for oppbevaring av bildekk. Kontakt styret for nærmere informasjon.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger.
  Tilkomst via offentlig vei.
 • Forretningsfører: BOB Eiendomsforvaltning
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
  For godkjennelse av ny andelseier skal de møte på styrekontoret mandager mellom kl.1800-1900. Styregodkjenning skal alltid sendes til styret.
 • Hundehold er tillatt. Før anskaffelse skal søknad behandles i styret. Søknaden skal inneholde opplysninger om type hund, kjønn og alder. Det er tillatt med katt i borettslaget under forutsetning at den til enhver tid holdes inne i leiligheten og ikke slippes ut. Det stilles krav om søknad til styret på like vilkår som ved anskaffelse av hund.
 • If Skadeforsikring NUF
  If Skadeforsikring NUF
  Polisenummer: SP712960
 • Formuesverdi som primærbolig kr 612 642 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 205 511 per 31.12.20
 • 4 318 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer fellesvask/gangvask, kabel-tv, vedlikehold, kommunale avgifter, eiendomsskatt, drifskostnader og renter og avdrag på fellesgjeld.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 126 467,91,- pr. 18.08.22.
  Andel fellesformue kr 130 712,10,- pr.31.12.2021.
 • Bank: Husbanken
  Lånenr.: 13543611
  Lånebeskrivelse: Husbanken, Annuitet, flytende rente
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 1,23%
  Andel av saldo 30 817,79 Innfrielsesdato: 31.12.2028

  Bank: Nordea Bank Norge Asa
  Lånenr.: 60308110071
  Lånebeskrivelse: Nordea, Annuitet, Flytende rente
  Lånetype: Annuitetslån
  Rentesats: 2,50%
  Andel av saldo 95 650,12 Innfrielsesdato: 30.12.2044
 • Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.
 • Faste løpende kostnader er inkludert i felleskostnader til borettslaget.
  Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 23.01.1976.

  Det foreligger ferdigattest for fasadeendring datert 15.09.2003 og 09.09.2003.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Tertnes Borettslag har egen hjemmeside, www.tertnes-brl.no

  Lampe i gang medfølger ikke boligen.

  Hver oppgang skal ha en oppgangstillitsvalgt (OT). OT er bindeleddet mellom andelseierne og styret.

  Grilling på terrassene er kun tillatt med elektrisk grill og gassgrill.

  Andelseier kan ikke foreta ombygging, påbygging eller andre endringer av bygg eller grunn uten å innhente skriftlig samtykke fra laget.

  Utskifting av sluk og avløpsrør mv. som følge av modernisering /oppussing eller grunnet slitasje/elde er andelseiers ansvar. Borettslaget kan dekke inntil kr 10.000,- totalt per andel, ved utskifting av sluk. Søknad om dekning sendes styret.

  Fra årsmøte:
  Styret har tilrettelagt for installasjon av elbil-lading for andelseiere med fast biloppstillingsplass ute.
  Styret og dugnadsutvalget har jobbet med felling av trær. Priser for felling er hentet inn.
  Siden august 2020 har det vært gjennomført rehabilitering av terrasser.
  Det har vært flere tyverier fra garasjene, spesielt garasjen i blokk B har vært utsatt for mye tyveri. Løse eiendeler, men også fastmontert utstyr på biler har blitt frastjålet. Det er vedtatt å montere kamera i garasjeanlegg.

  Opplyst fra selger:
  Det er planlagt noe vedlikehold (rengjøring) på ventilasjons anlegget. Det er også avklart at det skal monteres opp felles brannvarsling og vannlås under kjøkkenvask, det er Sfty som er leverandør for dette. Usikker når dette skjer.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen er regulert til boligområder (blokker 6 etg), parkeringsplasser, friluftsformål, kombinert formål samf.anl. - teknisk infrastr.tras., kjørevei, avløpsanlegg, annen veigrunn teknisk anl., annen veigrunn grøntareal, gate med fortau, grønnstruktur og øvrige komm. tekn. anl.

  Reguleringsplaner på grunnen:
  Planid: 3640000
  Plannavn: ÅSANE. GNR 187 BNR 26, HAUKEDAL, TJUVADALEN
  Ikrafttrådt: 28.11.1973
  Dekningsgrad: 93,3 %
  - Arealet er avsatt til boligområder (blokker 6 etg) etter reguleringsplanen på grunnen.

  Planid: 61950000
  Plannavn: ÅSANE. GNR 185 BNR 2, GNR 187 BNR 233 MFL., KVERNEVIK RENSEANLEGG
  Ikrafttrådt: 26.06.2013
  Saksnr: 201111824
  Dekningsgrad: 6,7 %
  - Arealet er avsatt til parkeringsplasser (1,5 %), friluftsformål (1,2 %), kombinert formål samf.anl. - teknisk infrastr.tras. (1,1 %), kjørevei (0,8 %), avløpsanlegg (0,6 %), annen veigrunn teknisk anl. (0,6 %) annen veigrunn grøntareal (0,5 %), gate med fortau (0,2 %), grønnstruktur (< 0,1 % (30,0 m²)) og øvrige komm. tekn. anl. (< 0,1 % (9,6 m²)).
  Hensynssone: Fristiktone. Dekningsgrad 0,2 %.

  Reguleringsplan under grunnen:
  Planid: 61950000
  Plannavn: ÅSANE. GNR 185 BNR 2, GNR 187 BNR 233 MFL., KVERNEVIK RENSEANLEGG
  Ikrafttrådt: 26.06.2013
  Saksnr: 201111824
  Dekningsgrad: 1,4 %
  - Arealet er avsatt til avløpsanlegg etter reguleringsplanen under grunnen.
  Hensynssone: Andre sikringssoner. Dekningsgard 1,4 %.

  Kommuneplan:
  Planid: 65270000
  Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
  Ikrafttrådt: 19.06.2019
  Dekningsgrad: 100,0 %
  - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg (97,3 %) og grønnstruktur (2,7 %) etter kommuneplanen.

  Planer i nærheten av eiendommen:
  Planid: 50310000
  Plannavn: ÅSANE. GNR 186, TERTNESVEIEN - MORVIKVEIEN M.M.
  - Eldre reguleringsplan for Tertnesveien - Morvikveien.

  Planid: 3640002
  Plannavn: ÅSANE. GNR 187, KVERNEVIKSTEMMA
  Saksnr: 190040155
  - Mindre reguleringsendring fra 1990 - bygge 8 boligenheter på tomt med adresse Kvenevikstemma 5/7.

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom: 187/402
  Bygningsnr: 9457097-1
  Endring: Tilbygg
  Bygningstype: Enebolig
  Status: Rammetillatelse
  Dato: 30.07.2018
  Saksnr: 201709759

  Eiendom: 187/404
  Bygningsnr: 9457119-1
  Endring: Tilbygg
  Bygningstype: Enebolig
  Status: Igangsettingstillatelse
  Dato: 05.02.2019
  Saksnr: 201826069
 • Andelsnr. 108 Orgnr. 953409011 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 34 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9 990,-, markedsføringspakke kr 14 900,-, oppgjørshonorar kr 4 375,-, innhenting opplysninger kr 3 022,-, opplysninger fra BOB kr 3 500,-, eierskiftegebyr kr 6 115,-, visninger kr 1 500, - og tinglysingsgebyr kr. 480 ,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 9 900,-. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Alexander Brattaule Lohne
Marius Hagen

Megler

Marius Hagen

99 54 05 96

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev