aktiv-eiendomsmegling

TINN AUSTBYGD Hytte Sandsetdalen

Flott hytte med gjennomgående god standard beliggende i Sandsetdalen i naturskjønne og rolige omgivelser

 • kr 3 250 000
 • BRA 101 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 250 000
 • Omkostningerkr 98 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 348 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2014
 • Soverom3
 • ArealP-rom 84 m²
 • Tomt963 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,00))   98 292,- (Omkostninger totalt)   3 298 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Hytte - Sandsetdalen Gnr 47 Bnr 9 - 2D - 1. etasje - Letterhead
Flott og frittliggende hytte oppgradert og bygd på i 2014/2015. Hytta inneholder gang, stue med åpen løsning til kjøkken, bad, tre soverom i tillegg til hems. Det er også en utvendig bod. Hytta har innlagt strøm og eget vannanlegg. Hytta ligger fint til på en naturlig høyde i terrenget. Herfra er det flott utsikt fra øst til vest i rolige og naturskjønne omgivelser. Hytta ligger for seg selv og har med det en meget usjenert beliggenhet. Sandsetdalen og området rundt kan by på mange flott turmuligheter. Her finner man fine turmål i alle retninger, som Salen og Simlartjønn, Tessungsjå og Hellersvatn. Om man er glad i lengre turer, er Hardangervidda og Kalhovd et fint reisemål.

Hytte Sandsetdalen, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsbolig
  Bruksareal
  1. etasje: 88 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 84 kvm Gang, stue/kjøkken, 3 soverom og bad
  Sekundærrom
  1. etasje: 4 kvm Bod
  2. etasje: 0 kvm Hems

  Bod
  Bruksareal
  1. etasje: 13 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 13 kvm Bod, utedo  Tomt
  963m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet naturtomt opparbeidet med lyng, bærbusker, trær og busker. Tomten er relativt flat rundt hytta.

  Beliggenhet
  Hytta ligger fint til på en naturlig høyde i terrenget. Herfra er det flott utsikt fra øst til vest i rolige og naturskjønne omgivelser. Hytta ligger for seg selv og har med det en meget usjenert beliggenhet. Det er ikke sol i desember, januar og deler av februar. Sandsetdalen og området rundt kan by på mange flott turmuligheter. Her finner man fine turmål i alle retninger, som Salen og Simlartjønn, Tessungsjå og Hellersvatn. Fin rundtur opp fra hytta opp til Anudskleivi og videre mot Bunuten og runde ned på Tessungsjø og retur til hytta. Om man er glad i lengre turer kan man gå fra hytte til hytte på Hardangervidda ved å gå til Kalhovd, eller direkte til Mårbu og så velger en rute videre slik en ønsker. Fra hytta har en et variert og flott utgangspunkt for korte og lange turer. Favoritten er tur til Tinden på 1400 moh med utsikt over Hardangervidda med utsyn mot Gaustatoppen, vidda generelt og Hardangerjøkulen og Hallingskarvet på en klar dag. Turen ti Tinden er 4,5 km og med et høydeløft på 500 m. Fin treningstur i nydelig høyfjellsterreng både sommer og vinter. Fra eiendommen er det ca. 25km til Tinn Austbygd med bl.a. butikker, bank og kafe. I tillegg er det en mindre dagligvarebutikk (Gavlen Fjellhandel) i Tessungdalen, ca. 8 km fra hytta. Sandsetdalen er omkring 9 km lang og det er i dag ingen fast bosetning i dalen. Enkelte av gårdene var imidlertid bebodd til midten av 1900-tallet. I dag blir noen av disse, sammen med en del tidligere setre fortsatt benyttet som slåttemark av gårdbrukere i Tessungdalen og Tinn Austbygd. Det finnes i overkant av 100 hytter spredt langs hele dalen.

  Adkomst
  Se kartskisse.

  Bebyggelse
  Området består av spredt hyttebebyggelse.

  Byggemåte
  Det er punktfundamenter i betong på gammel del og ringmur i lettklinkerblokker på tilbygg. Veggene er bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning fra Alvdal Skurlag AS. Kledning er oljet i 2023. Taktekkingen er av tre med sperrekonstruksjon. Tak er oljet i 2022. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport (vedlagt prospekt). Det er viktig å sette seg grundig inn i denne. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3 i tilstandsrapporten: TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Vinduer - Det er enkelte vinduer som har noe behov for justering. Etasjeskille/gulv mot grunn - Det mangler noe vindtetting på gammel del. Radon - Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktomshetskart er definert som "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad. Pipe og ildsted - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. (Bad)Overflate gulv - Det er påvist høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. - Det er ikke membran i våtsone på vegg i forbindelse med dusjkabinett og vask. (Kjøkken) Avtrekk - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesone. Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Utvendige vann- og avløpsledninger - Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Det bør foretas en kontroll av brønnvannet. TG3 (avvik som krever tiltak): Nedløp og beslag - Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Balkonger, terrasser og rom under terreng - Det er ikke montert rekkverk

  Innhold
  Hytta inneholder gang, stue/kjøkken, bad og 3 soverom. I tillegg er det en utvendig bod som består av utedo og bod.

  Standard
  Innvendige overflater består av eikeplank i stua, furugulv i soverom og gang og fliser med varmekabler på bad og i vindfang. Vegger og himling er med panel. Kjøkken er med innredning med slette fronter med benkeplate i heltre. Det er integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp. Kjøkkenventilator er en kullfiltervifte. Kjøkkenet har en åpen løsning til stua. Stua er et stort og romslig rom med høyt under taket. Her er det åpen løsning til kjøkken og god plass til en spisegruppe og en koselig sofakrok. I stua er det store og gode vindusflater som gir et fint utsyn til den fine naturen. Herfra er det utgang til tre verandaer/uteplasser med sol fra tidlig morgen til sent på kveld på sommerstid. Badet er med med innredning med servant med skuffer og overhengende speil på vegg, dusjkabinett og Jets biotoalett. Det er utvendig septikktank som tømmes manuelt, eier tømmer dette i utedo. Det er avrenning av flytende til gråvannstank med spredegrøfter. Det er borret etter vann og lagt inn til vask på kjøkken og bad. Det er pumpe til vann inn med trykktank. Selger opplyser om tidvis misfarging på vann. Gråvann går til spredegrøfter ut til terreng. Hytta har til sammen tre soverom med godt med sengeplasser.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Den opprinnelige delen av hytta ble bygd på 1960-tallet. Det meste av denne delen ble revet, men det er noe bjelkelag og bindingsverk som ble stående når hytta ble bygget ut i 2014/2015.

  Parkering
  På vinteren parkerer man på parkeringsplass etter broen man kjører over fra Kongsbergseter. Vinterparkering er ca. 350m unna hytta. På sommeren følger man en vei som går fra parkeringsplass nevnt over, til en parkering nærmere hytta. Da er det ca. 200m til hytta.

  Forsikringsselskap
  KLP

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,00))   98 292,- (Omkostninger totalt)   3 298 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming er basert på elektrisitet. Vedovn i stua.

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter
  2492

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Hytterenovasjon, tilsyn pipe/ildsted og feieavgift.

  Info om eiendomsskatt
  Tinn kommune har ikke eiendomsskatt

  Formuesverdi primær
  191508

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Avgift til Sandsetdalen veglag på kr 2750,- pr år, for brøyting og vedlikehold av vei inn til Kongsbergseter. Avgift for brøyting fra låven ved Kongsbergseter og til parkeringsplass, kr 1 050,- til grunneier i området.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3818/47/9: 22.09.2017 - Dokumentnr: 1039113 - Jordskifte Sak: 15-203207REN-JKVI Veg Sandsetdalen
  Gjelder denne registerenheten med flere
  18.08.2006 - Dokumentnr: 3002 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3818 Gnr:47 Bnr:4
  18.08.2006 - Dokumentnr: 3002 - Overføring fra tidligere festenummer Utgått festenr:
  Knr:0826 Gnr:47 Bnr:4 Fnr:7
  01.01.2020 - Dokumentnr: 881718 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0826 Gnr:47 Bnr:9


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er gitt ferdigattest på tilbygg/endring av bygg.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp. Det er ikke opparbeidet vei til eiendommen.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i følge Kommunedelplan Sandsetdalen i et LNF-område. Se bestemmelser og plankart vedlagt prospekt.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,00))   98 292,- (Omkostninger totalt)   3 298 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  98292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4 900,- oppgjørshonorar kr 4 900,- og visninger kr 3 000,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 11 549,-. Utleggene omfatter fotograf, kommunale opplysninger og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 1 750,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 10 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Marie Langseth

Megler

Marie Langseth

97 55 49 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev