aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Brattstølvegen 119!
Velkommen til Brattstølvegen 119!

TISLEIDALEN Brattstølvegen 119

Enkel hytte med flott beliggenhet i stølsområde. Solrikt med vid utsikt. Fine turmuligheter, kort vei til elva Tisleia.

 • kr 590 000
 • BRA-i 54 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 590 000
 • Omkostningerkr 33 890
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 623 890
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1966
 • Soverom2
 • Tomt979.9 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 590 000,-))   33 890,- (Omkostninger totalt)   623 890,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Brattstølvegen 119 ligger åpent og fint til i et solrikt område med spredt hytte- og stølsbebyggelse. Her er det vid utsikt utover Tisleidalen, til elva Tisleia og til Nystølfjellet, og turen kan starte rett utenfor hyttedøra. I Tisleidalen er det nydelig turterreng med milevis av flotte skiløyper, det er stølsveier og stier for syklister i alle aldre og det er kort vei til elva Tisleia hvor ørreten ofte biter. Det er også mulighet for fiske i flere fjellvann. Vinterstid finner en oppkjørte skiløyper og stor løypenett ca. 30-40 m fra hytta. Hytta ligger på eiet tomt i hellende terreng, med sti ned til hytta. Bebyggelse og tomt har noe behov for oppgradering og vedlikehold, men dette er en eiendom hvor både store og små vil kunne trives. Solcelleanlegg. Velkommen på visning!
Inne i hytta er det en lys stue hvor en fra spisestua kan nyte fin utsikt utover området.

Brattstølvegen 119, Innlandet

 • Tomt
  979.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiertomt beliggende i hellende terreng med noe plen, støttemur av naturstein og beplantning. Naturtomt med trapp ned til eiendommen. Tomta er inngjerdet med tregjerde og noe netting (''Norgesgjerde''). Arealet er hentet fra kommunens matrikkelkart. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. For denne eiendommen er alle grensene markert lilla, som har betydning "mindre nøyaktig." Arealet vil dermed avvike ved nøyaltig oppmåling. Vedlagt i salgsoppgaven følger også kopi av Skylddeling, dagbok nr. 1857, tinglyst 05.05.1965. Denne oppgir areal på ca. 1 dekar/ca. 1.000 m². Vi gjør oppmerksom på at både areal og grenser vil avvike ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Brattstølvegen 119 ligger åpent og fint til i et solrikt område med spredt hytte- og stølsbebyggelse. Her er det vid utsikt utover Tisleidalen, til elva Tisleia og til Nystølfjellet, og turen kan starte rett utenfor hyttedøra sommer som vinter. I Tisleidalen er det nydelig turterreng med milevis av flotte skiløyper, det er stølsveier og stier for syklister i alle aldre og det er kort vei til elva Tisleia hvor ørreten ofte biter. Det er også mulighet for fiske i flere fjellvann, og etter å ha plukket spannet fullt med bær, kan en gjerne avslutte turen med et friskt bad. Tisleidalen er også et eldorado for alle syklister. Her kan en sykle innover de mange stølsveiene i området og besøke støler som fortsatt er i drift. Nord-Europas største aktive stølslag ligger i området Tisleidalen - Vaset, og en tur langs Tisleivegen/Panoramavegen kan gi mange vakre naturopplevelser, spennende møter med dyr, og mulighet til å oppleve aktiv stølsdrift. På Langestølen er det sesongåpen butikk og kafé, som er et koselig sted å svinge innom. Det kan også være gøy å besøke Tisleidalen sitt flotte anlegg for terreng- og stisykling. Dette ligger nær Merket, og har fire løyper i ulike lengder og vanskelighetsgrader. Sykkelturer her vil garantert gi mange utfordringer og mye moro for både liten og stor. Tisleidalen Løypelag sørger hver vinter for et omfattende løypenett som strekker seg milevis innover fjellet. Nærmeste løype finner en om lag 30 - 40 m fra hytta, og løypene går i fint og variert terreng som passer for både store og små. Ta gjerne turen til Gribbe (1.057 moh), rundt Haugsetfjellet (1.152 moh), eller opp på Nystølvarden (1.296 moh) som er områdets høyeste fjell. Løypene henger også sammen med andre løypenett, så her er mulighetene mange! Om en ønsker alpint er det fint å kjøre seg en tur til Valdres Alpinsenter i Aurdal, til Bualie Skisenter eller kanskje til Hemsedal? For den golf interesserte er det ca. 20 minutters kjøring til Vestringsbygda, som har en av Norges finest beliggende golfbaner. Fra hytta er ca. 2,5 km til Joker Fjellbu, som har et rikt og spennende vareutvalg med flere gode produkter fra lokale leverandører. Butikken kan også tilby apotekvarer, tipping, verktøy, litt bekledning, leker og spill til barna, utstyr til hund og katt mm. Dusjrom og vaskemaskin står til disposisjon, og har en behov for å fylle vannkanner kan dette også gjøres her. Bensin og diesel fylles ved butikken, hos selvbetjente Fjellbu Oil, og en sparer ekstra kjøring for å fylle tanken. I Tisleidalen finner en også kirke og hotell, og mellom Bjørkestølen Camping og Vasetdansen Camping kan en følge "Kjærlighetsstien", som er en trivelig skogsti langs elva. Ved Joker Fjellbu er det busstopp med flere daglige avganger mellom Fagernes og Gol. Bussene korresponderer med annen offentlig transport, busser og tog til både øst- og vestlandet. Avstand til Leira er ca. 19 km og til Gol ca. 33 km.

  Adkomst
  Klikke deg inn i kartet i Finn-annonsen via mobiltelefonen, og veibeskrivelse vil komme opp automatisk. Eiendommen er merket " Aktiv - Til salgs!". God tur!

  Bebyggelse
  Hytte, uthus, utedo og hundegård med enkel pulttak konstruksjon.

  Byggemåte
  Informasjonen under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Eiendommen ligger i Tisleidalen, i Nord Aurdal kommune, har gode solforhold og vid utsikt. Fritidseiendommens bebyggelse består av frittstående hytte, uthus, utedo og hundegård. Hytte har byggeår; ca.1966. Fritidsboligen er oppført med alt på en flate over kryperom. Bygget har bærekonstruksjoner fra byggeår. Det er foretatt påkostninger/oppgradering med tilbygg i 1976. Det er ikke innlagt strøm eller avløp. Det er oppdaget flere avvik og forhold. Se rapport jmf. konstruksjoner for de forskjellige bygningsdelene. Ellers er påviste avvik som følge av elde, utidsmessigheter og bruksslitasje. I rapporten er det anbefalinger der det bør/må påregnes påkostninger med utbedring av bygningsdeler/konstruksjoner. Det opplyses videre om at dagens krav til bygninger har endret seg siden denne bygningen ble bygget, bla. med hensyn til konstruksjon på vegger og tak, samt fuktsikring og krav til konstruksjonssikkerhet mtp vind og snølaster. Fritidsbolig Byggeår: 1966. Byggeåret er basert på opplysninger fra eier. Standard: Bygget har gjennomgående lav standard. Vedlikehold: Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. UTVENDIG Saltak med sperrekonstruksjon av tre og kaldtloft Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og med takrenner/nedløp av sink og malt blikk. Veggene har bindingsverkskonstruksjon med stående bordkledning. Bygningen har trevinduer med koblet glass i ramme 1+1. kitta tresprosser i ytterste glassfelt. Bygningen har malt hovedytterdør. Terrasse i trekonstruksjon lagt på terreng. INNVENDIG Innvendig er det gulver av heltre furu. Vegger er kledd med finérplater og Innvendige himlinger har malte plater. Bygget har gulv mot grunn av trebjelkelag. Bygget har mursteinspipe og med tilkoblet vedovn og tilmurt åpen peis. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Lite lagerrom i krypkjeller i gulv på kjøkken. Innvendig har boligen furu fyllingsdører. Uthus Byggeår: 1976. Byggeåret er basert på opplysninger fra eier. Standard: Bygget har gjennomgående lav standard. Vedlikehold: Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Uthus med bod og anneks. Uthus oppbygd med bjelkelag satt på terreng. Yttervegger av bindingsverkskonstruksjon med stående behandlet ytterkledning. Pulttak i sperrekonstruksjon og tak tekket med stålplater. Innvendig i gang og soverom er gulv belagt med vinylbelegg. Vegger og himling har malte plater. Bygningen fremstår med noe vedlikeholdsetterslep på utvendige overflater. Bygget er ikke vurdert av meg utover dette. På eiendommen er det satt opp en frittstående utedo og hundegård med enkel pulttak konstruksjon. Disse byggene er ikke omtalt ytterligere i min rapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? - Ja. Ringmur på terreng, fukt i krypkjeller og svikt i bjelkelag på det ene soverommet. Pkt. 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja. Utgliding av grunnmur, antatt på -80 tallet. Skjeve gulv og vegg ved inngang. Pkt. 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja. Muslort påvist inne på gulv. Pkt. 24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Ja. Tinglyst parkering på naboeiendom mot vest. Tilleggskommentar: Inngjerdet tomt. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: Vindfang, stue/kjøkken, stue, to soverom og gang. Åpen terrasse. Uthus: Bod, gang og innredet rom. Utedo.

  Standard
  Åpent og solrikt med nydelig utsikt finner du Brattstølvegen 119. Den ligger på en eiet, inngjerdet tomt i hellende terreng, og er omgitt av fint og variert turterreng året rundt. Det er bilvei til tomtegrensa med tinglyst parkering på naboeiendom, og sti ned til hytta. Her er det usjenert, stille og fredelig. Hytta har åpen terrasse, og det er mulighet for flere fine uteplasser på tomta. Inne i hytta er det en praktisk entrè med god garderobe- og oppbevaringsplass. Inne i hytta er det en lys stue hvor en fra spisestua kan nyte fin utsikt utover området. I stua er det også en mindre sittegruppe, og det er åpent videre inn til stue med sofagruppe og åpen, hvitmalt peis. Nær peisen er det en eldre vedovn som gir god varme til rommet. Fra stua er det delvis åpent inn til kjøkken med over- og underskap i tre, fronter i heltre furu og finér. Laminert benkeplate med utslagsvask av plast. Gasskomfyr. Det er kun naturlig ventilering fra kjøkkenet. I hytta er det to soverom, det ene med plassbygd seng. Hovedsoverommet har dobbeltseng og hyller for oppbevaring. Det andre soverommet har tilsvarende størrelse som hovedsoverommet og har vært benyttet av eier som et enkelt hyttebad. På tunet er det i tillegg et uthus inndelt i to deler. Den ene delen med gang/inngangsparti og et innredet rom, og andre del med bod. Det innredede rommet har selger innredet med køyeseng for ekstra soveplasser, men uthuset er ikke byggemeldt og godkjent for varig opphold. På eiendommen er det også en frittstående utedo og hundegård med enkel pulttak konstruksjon. Eiendommen holder enkel standard og har belysning fra solcelleanlegg. Det er strøm i området. Griug informerer om en prisantydning for framføring av strøm på ca. kr. 100.000,- . Følgene prisantydning er å betrakte som en skisse av hva det kan koste å framføre strøm til eiendommen, inkl. materiell, arbeid og gravkostnader. Se vedlegg i salgsoppgave. Innlagt sommervann, men ikke søkt. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Fritidsbolig Utvendig Taktekking, TG2 Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Nedløp og beslag, TG2 Takrenner og nedløp av sink og malt blikk Vurdering av avvik: - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. - Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. - Det er påvist andre avvik: - Det er registrert noe frostsprengte nedløp. Tiltak: - Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. - Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Stigetrinn for feier må monteres. - Andre tiltak: - Frostsprengte nedløp må holdes under oppsikt og tiltak må vurderes om tilstanden forverres. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Veggkonstruksjon, TG2 Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Vurdering av avvik: - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. - Konstruksjonene har skjevheter. Tiltak: - Andre tiltak: - Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. - Det er behov for overflatebehandling av kledningsbord. Luftet kledning var ikke vanlig ved oppføringstidspunkt. Skulle ytterveggene kles på nytt vil det være hensiktsmessig å etablere lufting. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000 Takkonstruksjon/Loft, TG2 Saltak med sperrekonstruksjon av tre. Loft besiktiget fra luke ved kjøkken. Vurdering av avvik: - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. - Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr - Konstruksjonene har skjevheter. - Det er påvist synlige fuktmerker/skjolder ved pipegjennomføring. Tiltak: - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. - Lufting/ventilering bør forbedres. - Lokal utbedring bør utføres. - Kostnadsestimat satt for lokale tiltak/undersøkelser. Kostnadsestimat : Under 10 000 Vinduer, TG2 Bygningen har trevinduer med koblet glass i ramme 1+1. kitta tresprosser i ytterste glassfelt. Vurdering av avvik: - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. - Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Tiltak: - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000 Dører, TG2 Bygningen har malt hovedytterdør. Vurdering av avvik: - Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tiltak: - Dører må justeres. - Andre tiltak: - Det må påregnes noe vedlikehold. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Liten østvendt platting lagt på terreng. Vurdering av avvik: - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. - Konstruksjonene har skjevheter. Tiltak: - Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Innvendig Overflater, TG2 Innvendig er det gulver av heltre furu. Vegger er kledd med finérplater og Innvendige himlinger har malte plater. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Sprekker og hakk/slitasje i gulvbord. Tiltak: - Andre tiltak: - Bygget funger med registrert avvik. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Etasjeskille/gulv mot grunn, TG3 Bygget har gulv mot grunn av trebjelkelag. Gulvet er overflatemålt med bruk av krysslaser (målingene er gjort ved stikkprøver i enkelte rom). Målingene ble gjort i spisestue/kjøkken og stue. Det er målt ca. 30 mm høydeforskjell på gulv i stue over en lengde på 2 m. Det er målt ca. 90 mm som høyeste avvik gjennom hele etasjen. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. - Kostnadsestimat satt for nærmere undersøkelser og undersøkelser av grunn og grunnforhold. Tiltak med selve opprettingen av hytta må sees i sammenheng med kontrollpunkt grunnmur/fundamenter. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000 Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Kostnadsestimat : Under 10 000 Pipe og ildsted, TG2 Bygget har mursteinspipe og med tilkoblet vedovn og tilmurt åpen peis. Pipe og ildsted kontrollert i 2020 av det lokale brann/feievesen og hvor eier har utbedret avvik som ble registrert den gang. Vurdering av avvik: - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. - Sprekker må sees i sammenheng med registrerte skeivheter i bygget. Tiltak: - Det må foretas lokal utbedring. - Sprekker i pipe bør holdes under oppsikt og tiltak må vurderes om forhold skulle endre seg. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Krypkjeller, TG3 Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Lite lagerrom i krypkjeller i gulv på kjøkken. Krypkjeller er ellers ikke tilgjengelig for inspeksjon. Vurdering av avvik: - Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. - Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. - Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. - Det er begrenset ventilering/luftgjennomstrømning i krypkjeller. - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr - Det er registrert symptomer på og er mistanke om skader på konstruksjoner i krypkjelleren. - Det er registrert stedvis noe svikt i bjelkelag som kan skyldes fukt i bjelker/bærende konstruksjoner i kryperom. Ekskrementer fra mus registrert i luke på kjøkken. Tiltak: - Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik at den kan inspiseres. Dette er en utsatt konstruksjon. - Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. - Ut ifra visuelle observasjoner fra de besiktigede områdene, gir det grunnlag for å forsøke å foreta grundigere undersøkelser i de mindre tilgjengelige områdene. Det kan ikke utelukkes skader i disse områdene. - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000 Innvendige dører, TG2 Innvendig har boligen furu fyllingsdører. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: - Enkelte dører må justeres. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Stue/kjøkken Overflater og innredning, TG2 Innredning med skufferekke, over- og underskap i tre. Fronter i heltre furu og finér. Laminert benkeplate med utslagsvask av plast. Vurdering av avvik: - Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Tiltak: - Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. - Innredningen opprettholder fortsatt tiltenkt funksjonskrav, men tidspunkt for utskiftning nærmer seg. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Avtrekk, TG2 Det er ingen ventilering fra kjøkken. Vurdering av avvik: - Rommet har kun naturlig avtrekk. Tiltak: - Mekanisk avtrekk bør etableres. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Tekniske installasjoner Vannledninger, TG3 Innvendige vannledning er av plast/kobber og tilkoblet blandebatteri på kjøkken. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Det drypper fra rørskjøter. Tiltak: - Utette rørkoblinger må skiftes/utbedres. - Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Kostnadsestimat : Under 10 000 Tomteforhold Drenering, TG2 Bygget har ringmur av murkonstruksjon satt på grunn/i terreng. Overvann fra tak ledes i nedløp. Det er ikke registrert noe form for tettesjikt/fuktsikring mot grunn/murkonstruksjon og jmf. bygningsåret var dette en vanlig løsning på slike konstruksjoner. Vurdering av avvik: - Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Tiltak: - Andre tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Grunnmur og fundamenter, TG3 Fundamentert på terreng som var vanlig på oppføringstidspunkt. Dette er en risikokonstruksjon med henhold fuktpåkjenninger og bevegelser fra tele/setninger fra grunn, som er årsaksammenheng med registrert skjevhet i hytta Vurdering av avvik: - Grunnmuren har sprekkdannelser. - Grunnmuren har setningsskader. - Grunnmur rett i terreng er en risikokonstruksjon med henhold til fuktpåkjenninger og bevegelser fra tele/setninger fra grunn, som må sees som årsakssammenheng med registrerte skjevheter i hytta. Tiltak: - Andre tiltak: - Kostnadsestimat er satt for nærmere undersøkelser av grunn og stabilitet av denne. Ved eventuell igangsetting av tiltak må kontrollpunkt etasjeskille og tiltak medtas. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000 Forstøtningsmurer, TG2 Liten forstøtningsmurer er av naturstein. Vurdering av avvik: - Det er registrert sprekker/deformasjon som gir grunn til å overvåke konstruksjonen. Tiltak: - Andre tiltak: - Lokal utbedring. Rekkverk må vurderes om nivåforskjell/høyde på steinmur og til underliggende terreng økes. Kostnadsestimat : Under 10 000 Terrengforhold, TG2 Eiendommen er planert rundt bygning på oversiden med plen og med skrånende naturtomt ellers. Eiendommen er inngjerdet med tregjerde og noe netting (''norgesgjerde''), samt trapp i trekonstruksjon lagt i terreng og med grus i trinn. Eiendommen er kontrollert i kart fra NVE Faresoner, og det er ikke registrert faresoner i område mtp. ras- og skredfare. Vurdering av avvik: - Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. - Avvik er registrert på nordsiden av hytta. Tiltak: - Det bør foretas terrengjusteringer. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2 Det er ikke innlagt avløp. Det er innlagt vann på kjøkken (antatt sommervann) og utvendige vannledninger av plast (PEL) tilkoblet brønn/vannkilde i området/på eiendommen. Vurdering av avvik: - Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. - Det er påvist andre avvik: - Det foreligger ikke godkjent utslippstillatelse (krav ved innlegging av vann i bygg) Tiltak: - Foreta kontroll av brønnvann. - Andre tiltak: - Vann bør frakobles inne og monteres opp utvendig. Kostnadsestimat : Under 10 000 Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges møblert med innbo og løsøre slik som fremvist på visning med unntak av radio, porselens servise og personlige eiendeler. Hundegården blir også fjernet. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med.

  TV/Internett/bredbånd
  Selger opplyser at hytta har meget god mobildekning, ligger ca. 300 m fra mobilmast.

  Parkering
  Tinglyst parkering til en bil på naboeiendom, ca. 30m fra hytta. Vinterstid ca. 300m i skiløype fra brøytet parkering.

  Diverse
  Jfr. grunnkart ligger hundegård i/på tomtegrensen. Hundegården vil bli demontert og fjernet til overtagelse. Platting vil stå igjen. Eiendommen vil bli overleveres slik den fremstår på visning uten ytterligere vask og rydding. Eiendeler listet opp under pkt. "innbo og løsøre" vil bli fjernet. Nord Aurdal kommune har ingen opplysninger om branntilsyn på denne eiendommen. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Kommunens områdeanalyse viser følgende: - Svært viktig friluftlivsområde - Kulturlandskap og kulturmiljøer - Aktsomhetsområde for radon moderat til lav Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 590 000,-))   33 890,- (Omkostninger totalt)   623 890,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Ved. Parafinovn med "Ring hytta varm".

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2024: Renovasjon pr. år: kr. 2 157,50,- Feiegebyr pr år: kr. 169,- Tilsynsgebyr pr år: kr. 169,- Eiendomsskatt pr. år: kr. 692,-

  Info formuesverdi
  Kr. 229.505,- pr. 2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter», påløper kostnader til for eksempel fyring/brensel, forsikring og innvendig/utvendig vedlikehold. I tillegg må man påberegne utgifter til: Brøyteavgift ca. kr. 4.000,- Pliktig velavgift kr 1 000,- fordelt på følgende: Bom/vedlikehold Hovda - Gjølmyr - Liaset: Kr. 500,- pr. år pr. 2024. Vedlikehold Brattstølvegen: Kr. 500,- pr. år pr. 2024 ifølge eier. Frivillig løypeavgift. Vi oppfordrer alle til å betale løypeavgift for å sikre gode, oppkjørte skiløyper i området.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3451/79/46: 09.02.2018 - Dokumentnr: 421842 - Jordskifte Sak: 0510-2015-0046 Hegge Gjelder denne registerenheten med flere 03.06.2024 - Dokumentnr: 1506361 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Valdres Eiendomskontor AS Org.nr: 979 870 167 Elektronisk innsendt 05.05.1965 - Dokumentnr: 1857 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3451 Gnr:79 Bnr:2 01.01.2020 - Dokumentnr: 216672 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0542 Gnr:79 Bnr:46 06.12.1965 - Dokumentnr: 4360 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:79 Bnr:10 10.02.1966 - Dokumentnr: 552 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:79 Bnr:2 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:79 Bnr:81 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:79 Bnr:82 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:79 Bnr:83 Rett til parkeringsplass Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan og bygningsloven § 21 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1 98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Uthuset er ikke registert hos kommunen, og det foreligger ingen ferdigattest. Uthuset skulle vært byggesøkt. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til at dette ikke er på plass, herunder risikoen for om bygget ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Lovlighet fra tilstandsrapport: Fritidsbolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Innvendig takhøyde avviker mot dagens minimumskrav av Tek 17 på 2. 40 meter, men hvor takhøyde på 2,20 meter i deler av bygget er tillatt. Uthus Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger ikke tegninger Det foreligger ikke dokumentasjon på at uthus er godkjent for varig opphold. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Det gjøres spesielt oppmerksom på at det foreligger ikke tegninger av uthus, eller dokumentasjon på at uthus er godkjent for varig opphold. Innredet rom i uthus er ulovlig innredet av selger og benyttet som ekstra soverom. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Adkomst via privat gruset veg og med tinglyst parkeringsplass til en bil på naboeiendom. Det er innlagt sommervann på kjøkkenet fra nærliggende brønn i området. Det foreligger ikke godkjent utslippstillatelse (krav ved innlegging av vann i bygg). Drikkevann medbringes, kan evt fylles på Joker Fjellbu når en er innom og handler. Brønnen tørker ut ved varm sommer/lite nedbør. Bygningen har ikke innlagt avløp, kun gråvannsavløp kjøkken. Utedo. På generelt grunnlagt skal det alltid søkes om utslippstillatelse når en eiendom har innlagt vann. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt om utslippstillatelse for denne eiendommen. Kjøper overtar risiko og ansvar for nevnte forhold, herunder også for videre bruk.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder: Kommuneplan: Id: 0542K020 Navn: AREALDELEN TIL KOMMUNEPLANEN 2014 - 2024 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 11.09.2014 Bestemmelser: https://www.arealplaner.no/3451/dokumenter/640/Planbestemmelser_kommuneplan.pdf Kopi av kommuneplan kan fås ved henvendelse til megler. Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 590 000,-))   33 890,- (Omkostninger totalt)   623 890,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  33890

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,- søk eiendomsregister og elektronisk signering kr. 1.490,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 500,- markedspakke kr. 20.900,-, visning per stk. kr. 2.990,-, samt fastpris 49 900 av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Kristjana Berg

Megler

Kristjana Berg

41 26 96 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev