aktiv-eiendomsmegling
En enebolig over 3 plan i flotte og natursjønne omgivelser på Alvheim.

Enebolig med uthus i landlige og naturskjønne omgivelser! Praktfulle sol - og utsiktsforhold!

 • 2 150 000
 • BRA 127 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 150 000
 • OMKOSTNINGER69 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 219 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 953
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 93 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT325 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 150 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  53 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000,-))
  --------------------------------------------------------
  69 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 219 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Alvheimsvegen 308. Enebolig over 3 plan i flotte og natursjønne omgivelser på Alvheim. Boligen har noe moderniseringsbehov så noe oppussing må påregnes. Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig nabolag med kort vei til skoler, barnehager, dagligvarebutikker og populære turstier. Her kan man virkelig skape sin boligdrøm!

1.Etg:
Det første som møter deg er en romslig entré med stor skyvedørsgarderobe for klær og sko.

Stuen er lys og luftig og deles naturlig inn i en spisestuedel og stuedel. Her er rikelig med møbleringsmuligheter og plass til både sofa - og TVmøbler, samt stor spisebordsgruppe. Stuen har store vindusflater som sørger for et rikelig innslipp av naturlig lys og en luftig atmosfære, i tilegg til flott utsikt!

Kjøkkenet er består av en innredning med hvite profilerte fronter og benkeplate av laminat med dobbel vask. Det er opplegg for hvitevarer.

Soverommet i denne etasjen er stort og romslig med plass til stor seng, nattbord og garderobeskap.

Badet er utført med med fliser på gulv og vegger. Det er innredet med dusjhjørne og baderomsinnredning med helstøpt servant og overskap med speil. Badet har gulvvarme.

Vegg i vegg med badet ligger et praktisk toalettrom utført med fliser på gulv og på den ene veggen.

2.Etg:
Fra entrèen er det trapp opp til 2.etasje hvor du finner 2 store soverom. Begge soverommene lar seg møblere med ønsket innredning - stor seng, nattbord og garderobeskap.

U.Etg:
Boligen har også en stor og romslig kjeller som har praktisk inngang/utgang til hagen. Her er gode oppbevaringsmuligheter for hageredskaper - og utstyr. Deler av et rom i kjeller er brukt som vaskerom og har plass til vaskemaskin og tørketrommel.

I hagen ligger et trivelig uthus/hagestue med plass til sofagruppe.

Eiendommen har stor og flott hage med grønn plen hvor man kan nyte varme sommerdager samt storslått sjøutsikt. Her finner du også en herlig terrasseplatting som enkelt lar seg møblere med flere sittegrupper.
Stuen er lys og luftig og deles naturlig inn i en spisestuedel og stuedel.

Alvheimsvegen 308, Vestland

 • Gulv: Laminat, vinylbelegg og malt furugulv. Fliser på bad.
  Vegger: Panel plater er malte. Fliser på èn vegg på WC. Fliser på bad.
  Tak: glatte plater og malt panel.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.
  Forhold som har fått TG2:
  Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Skader på metallplater.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg.
  Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
  tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Metallplater på tilbygg må forventes å bli byttet innen kort tid.

  Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
  Tiltak: Noen av rennene og nedløp er mangelfulle og må fornyes. Beslag på tak i overgang mellom betongtakstein og stålplater på tilbygg må overvåkes/kontrolleres for å unngå lekkasje.

  Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist råteskader i settplanke tilhørende ytterkledning.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Deler av settplanke må byttes.I område hvor settplanke/kledning går ned mot betongplate må det monteres beslag mot vegg slik at kledning/settplanke er min. 10 cm. opp fra bakken.
  Lufting må etablertes. Utvendige overflater herunder kledning og vindskier bør overvåkes bla. pga. alder.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Takkonstruksjonen på hovedbygg er bygget etter byggeårets byggeskikk. Det er ikke dampsperre i takkonstruksjonen på hovedbygg.
  Tiltak: Pga. alder og oppbygging bør takkonstruksjonen holdes under oppsikt for mulige skader. Misfarging har ikke fuktutslag på tilfeldig utvalgte kontrollpunkter, men det kan ikke utelukkes.

  Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduer i kjeller er værutslitt.
  Åpningsvindu på wc rom kunne ikke åpnes.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer i kjeller kan forventes å bli byttet innen kort tid. Det samme gjelder vinduer i stue fra 1972.

  Utvendig > Dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
  Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Gjelder kjellerdør. Pga. dørens alder og monteringsmåte kan det forventes utskiftninger.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Pakning bør monteres. Pga. dørens alder med bla. kvaliteten, levetid og monteringsmåte kan det forventes utskiftninger.

  Utvendig > Utvendige trapper: Det er avvik: Manglende rekkverk.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr I bærebjelke i kjellertak er det registret hull etter Mid.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Høydeforskjeller på ca.1,5 cm er målt mellom stue og gang på hovedplan.Høydeforskjell på 1,2 cm er målt mellom hovedsoverom og gang på loft. Det bør sprøytes med godkjente kjemikalier i områder som viser Mid i
  bærebjelke i kjeller/etasjeskille.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

  Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er saltutslag på 2 vegger.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Innvendig > Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Dørene har normal slitasje og elde ut fra alder.
  Tiltak: Lokal utbedring må påregnes. Dør til kjeller har et mindre hull i finersiden fra gangen. Døren må ikke byttes for å kunne fungere.

  Innvendig > Andre innvendige forhold: Det er påvist andre avvik: Det er ikke bygget som et våtrom.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er påvist andre avvik: ANDRE AVVIK Det er antydning til muggsopp eller svertesopp i et hjørne i taket. AVVIK I FUGER
  I dusjen er det avvik i et mindre parti i fuger og montering av fliser mot yttervegg.
  Tiltak: LOKAL UTBEDRING. Fuger og fliser i dusjen bør kontrolleres av fagfolk for å bedømme om det kan være fare for lekkasje i underliggende membran.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Fungerer til dagens bruk, men er ikke godkjent.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er påvist andre avvik: Vedr. tettesjikt er det påvist avvik på flisearbeidet i
  dusjen som også kan ha svekket tettesjiktet. Ref. punktet overflater vegger og himling.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad :Det er påvist andre avvik:
  Viften og ventileringen kan være for for liten pga. merker i tak. Ref. overflater vegger og tak.
  Tiltak: Kraftigere vifte bør vurderes.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist andre avvik: Det er funnet muselort i kjøkkensokkel, ikke langt fra skapet under vasken, men ikke rotter eller mus. Det kan ikke utelukkes at dette er svært gammelt siden huseier opplyser at det ikke har vært oppdaget mus/rotter når hun har eiet boligen.
  Tiltak: Anbefaler å sette opp felle i sokkel.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc:Det er påvist andre avvik: Toalett står løst ned på gulvet. Antatt bare tredd ned på avløpsrøret.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Toalettet må kontrolleres for riktig montering mot avløpsrør før det blir
  festet forskriftsmessig i gulvet.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomteforhold > Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Alder på septiktank kan ikke bekreftes. Det er derfor usikkerhet om mer en halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Forhold som har fått TG3:
  Innvendig > Overflater: Overflater har sterk slitasjegrad.
  Gjelder laminat i gang og skråtak på soverom loft mot øst. Det utelukkes ikke at også andre rom kan ha behov for rehabilitering av overflater.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det kan forventes utskiftninger av laminatgulv og oveflater soverom loft.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Det foreligger fyringsforbud på pipe fra brann/feiertilsyn. Det er fyringsforbud i pipe ut fra fremvist brev fra Øygarden Brann og Redning datert 09.02.2021.
  Tiltak: Pipe kan ikke brukes før den er utbedret forskriftsmessig. Mangler i brev må utbedres før pipe og peisovn kan brukes.
 • Alvheimsvegen 308 har en fin beliggenhet i naturskjønne omgivelser like ved sjøen. Her bor du i kort avstand til dagligvarebutikker, skoler og barnehager. Spar Tjeldstø ligger kun et par minutters kjøretur unna boligen. Like i nærheten finner man også Spar Rong. For et utvidet butikk - og servicetilbud ligger Sarto Storsenter ca. 35 minutter med bil unna. Her finner du blomsterbutikk, klesbutikk, og apotek m.m.

  De nærmeste skoler og barnehager:
  - Tjeldstø skule (1 - 7 klasse)
  - Øygarden ungdomsskule (8-10 klasse)
  - Sotra vidaregåande skule
  - Olsvikåsen videregående skole
  - Tjeldstø barnehage (0-6 år)
  - Svanevågen gårds- og friluftsbarnehage
  - Spurven familiebarnehage

  For den som liker å trene utendørs finnes flotte turterreng ved Tjeldstømarken naturreservat, Skjergardsheimen, Hjelmevatnet, Gløvro Fjellsprekk og Golta og Randifjellet. På Tjeldstø er det også Nesmyra Stadion med stor fotballbane.

  Det er ca. 35-40 minutter med bil til Bergen sentrum.
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Rød betongtakstein med tilhørende møne og gavlstein på hovedbygg. Tilbygg med en annen takvinkel har røde metallplater formet som takstein. Renner nedløp og beslag er fra flere tidsepoker. Ikke tilgang for å kontrollere beslag på tak mellom hovedbygg og tilbygg. Skjult bindingskonstruksjon fra byggeår. Tekket utvendig med liggende enkel falset trekledning med settplanke i
  tre mot grunnmur. Veggkonstruksjon utenom tilbygg er ikke isolert i følge oppdragsgiver. Stedvis manglende lufting mellom grunnmur og kledning. Takkonstruksjon på hovedtak med sperr av tre og sutaksbord.
  Det er ingen isolering i takkonstruksjon på hovedbygget.
  Hele takkonstruksjonen er ikke totalkontrollert og det utelukkes ikke skader. Konstruksjonen på hovedbygget under blindloft (skråtak)er lukket konstruksjon og ikke kontrollerbar. Vinduer med hvitmalte trekarmer i 2 lags glass fra flere tidsepoker og kvaliteter.

  Takstmann har gitt 8 punkter TG1, 25 punkter TG2 og 2 punkter TG3 i sin Rapport. 1 punkt er gitt TG0.
 • Kjeller: P-rom 0 m² / BRA 34 m²
  Hovedplan: P-rom 65 m² / BRA 65 m²
  Loft P-rom 28 m² / BRA 28 m²
  Totalt: P-rom 93 m²/ BRA 127 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hovedplan: Stue , Kjøkken , Soverom , Gang m/trapp, Entré , Wc , Bad.
  Loft: Soverom , Soverom 2, Gang m/trapp

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Kjeller: Bod , Bod 2, Bod 3.

  Areal er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Varmekabler på bad.
 • Tomten er opparbeidet med bla. grøntareal, murer, betongtrapp og gruset vei.
 • Parkering på egen tomt.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger.
  Eiendommen har tilkomst via kommunal vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 610 419 per 21.12.31
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 034 729 per 21.12.31
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • Kr. 12 620,74 pr. år
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 12 620,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på kommunale avgifter. Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.
  Kommunens arkiv går tilbake til omtrent 1967, bygg som er oppført før dette har kommunen ingen dokumentasjon på.
  Det finnes ferdigattest for tilbygg datert 03.01.1974.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Grunndata
  1953/3413-1/51 Registrering av grunn 04.09.1953
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4626 Gnr:253 Bnr:8

  2020/1023112-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 4626-253/8
  Rettigheter i eiendomsrett

  1953/3413-2/51 Bestemmelse om veg 04.09.1953
  rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:253 Bnr:42
  Bestemmelse om vannrett
  Rettigheter på 4626-253/8
  Rettigheter i eiendomsrett

  1958/3414-1/51 Bestemmelse om veg 04.09.1958
  rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:253 Bnr:42
  Bestemmelse om vannrett
 • Det finnes ikke reguleringsplan på eiendommen.
  I komuneplanen ligger eiendommen i et område som har arealbruk "Spredt boligbegbyggelse, nåværende".
  Planid: 125920140001 Plannavn: Kommuneplan Øygarden (2014 - 2022) Ikrafttrådt: 18.06.2014
  Delareal: 100 kvm.

  Utsnitt av reguleringsplan kan fås ved henvendelse til megler.
 • Gnr. 253 Bnr. 42 i Øygarden kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 6 528,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Olaug Elise Alvheim
Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev