aktiv-eiendomsmegling
Velkommen, Kleppvegen 767 presenteres av Jonas Le, Aktiv Eiendom.

Sola Kleppvegen 767

TJELTA/BYBERG - Innholdsrik enebolig - Stor tomt - Landlig beliggenhet

 • 5 490 000
 • BRA 321 m²
 • PRISANTYDNING5 490 000
 • OMKOSTNINGER153 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 643 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 958
 • AREALP-rom 312 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 067 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-))
  --------------------------------------------------------
  153 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 643 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har fått gleden av å kunne presentere en stor familiebolig i Kleppvegen 767, beliggende i et etablert område på Tjelta/Byberg. Pent opparbeidet vedlikeholdsfritt uteområde med gode solforhold. Boligen vi har fått for salg holder gjennomgående god standard.

Når du kommer inn hovedentreen får du et godt førsteinntrykket med en romslig flislagt entré med gulvvarme. God plass til å sette fra seg yttertøy.

Hoveddel - Oppholdsrom
Når du kommer til stuen i 1. etasje blir du møtt av et fantastisk dagslys fra store vinduer. Boligens hovedstue er både åpen og romslig med naturlig plass til stort spisebord, og plass til stor sofa og tv. Stuen har god plass til flere sittegrupper. På kalde vinterdager gir vedovnen i stuen ekstra varme og hygge. Parkett på gulv og vegger malt i moderne lyse farger.

Boligen har også en ekstra romslig stue i 1. etasje. Dette er et fleksibelt rom som kan brukes til lek, trening, tv og mye mer, et fint samlingspunkt for husets ungdommer og deres venner. God boltreplass for både store og små. Store vindusflater som slipper inn rikelig med dagslys. Dette er på byggetegninger beskrevet som garasje (Bruksendring er ikke godkjent i Sola kommune).

Fra stuen er det utgang til en romslig sørvestvendt terrasse med gode solforhold. God plass for ønsket utemøblering. Det er også relativt lettstelt og vedlikeholdsfritt.

Hoveddel - Kjøkken
Kjøkkenet er desidert husets hjerte, der maten tilbederes og serveres. Et særdeles praktisk og flott kjøkken enten du er der for å spise eller for å trylle frem de lekreste retter. Kjøkkenet er levert av kvalitetsleverandør Epoq med integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. God benkeplass og masse skuffe- og skapplass til det en skulle ha behov for. Like ved kjøkkenet er det rikelig plass til et stort spisebord.

Hoveddel - Våtrom/Bad
Boligen har to bad og et separat vaskerom. Flislagt bad i 1. etasje med gulvvarme, og innredningen består av dobbelservant i seksjon med speil, LED lys i tak, vegghengt toalett, og dusjnisje. Badet i 2. etasje er flislagt med gulvvarme, og er innredet med dobbelservant i seksjon med speil og overlys, boblebad og dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vaskerom i 1. etasje har fliser på gulv og er like ved stue og bi-inngang.

Hoveddel - Soverom:
Boligen har 3 romslige soverom i 2. etasje, alle av god størrelse med plass til ønsket soveromsinnredning. Hovedsoverommet har egen altan. Selger har også brukt stue/kontor som sitt fjerde soverom. Dette er på byggetegninger beskrevet som garasje.

Egen bi-inngang med skyvedørsgarderobe.

Kjelleretasjen er pr. dags dato utleid med to leieforhold (Ikke godkjent til rom for varig opphold, heller ikke som egne boenheter).

Garasje/redskapshus (Ikke byggemeldt).

Verdt å nevne:
- Bad i hoveddel utført i 2015
- Nytt vindu ved spisestue i 2022.
- Lydisolert stuevindu i 1. etasje.
- Ny terrassedør i 2022.
- Altibox internett
- Gode solforhold

Alt i alt, en flott enebolig som kan passe de aller fleste familier og må oppleves.

Velkommen til visning!

Kleppvegen 767, Rogaland

 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG3:

  Utvendig - Utvendige trapper
  Stedstøpt betong trapp med vange (betong vegg langs trapp) av betong ned til utleiedel, i nyeste del av grunnmur.
  Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk.
  Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Rekkverk/håndløper er sentral i forhold til sikkerhetsforanstaltninger mot fallulykker og det anbefales derfor tiltak slik at nødvendig / tilfredsstillende rekkverk/håndløper etableres.

  Forhold som har fått TG2:

  Utvendig - Taktekking
  Taket er tekket med betongtakstein fra tidlig 80 tall. Fremstår i normal forventet stand, sett ut fra alder og levetidsbetraktninger. Undertak ble ikke kontrollert men forventer at det er blitt utført som normalt på oppføringstidspunktet. Utstikk og vindskier fremstår i god stand.

  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig - Nedløp og beslag
  Renner og nedløp er av pvc. Ingen synlige tegn til lekkasje punkter eller skader på takrenner og nedløp ved befaring. Takvannet føres ned til oppstikk beregnet for takvann. Takrenner og nedløp er av samme alder som taktekking.

  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

  Utvendig - Veggkonstruksjon
  Yttervegger er i tre over grunnmur (ukjent konstruksjon) og utvendig kledd med liggende bordkledning. Yttervegger skal etter alder og byggemåte ikke være isolert. Kvalitet og tykkelse på eventuell isolasjon er ukjent og kan bare avdekkes ved evt. inngrep. Tilstand på utvendig fasader oppfattes som god, det må allikevel påregnes jevnlig vedlikehold for og opprettholde lang levetid.

  Vurdering av avvik: Fasader rundt nyeste del av grunnmur er ikke ferdigstilt.
  Tiltak: Fasader bør ferdigstilles.

  Utvendig - Takkonstruksjon/Loft
  Saltak, hvor hele konstruksjonen er laget som et åstak i tre.

  Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
  Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres.

  Utvendig - Vinduer:
  Det ble ved befaring ikke registrert punkterte isolerglass, men dette kan være vanskelig å oppdage ved enkelte temperatur og lysforhold. Det skal i tillegg nevnes at kun enkelte vinduer ble kontrollert og funksjonstestet. Vinduer fra perioden 2006- 2011. Vinduer fungere som en kan forvente, men beslag/skinner kan med fordel smøres opp for bedre funksjon.

  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vinduer montert i grunnmur på nyeste del mangler tilfredstillende utførelse under vindu.
  Tiltak: Sålbenk beslag (skråflate under vindu) bør monteres under vindu, slik at vann ledes utforbi grunnmur.

  Utvendig - Vindu av eldre dato
  Det ble ved befaring ikke registrert punkterte isolerglass, men dette kan være vanskelig å oppdage ved enkelte temperatur og lysforhold. Det skal i tillegg nevnes at kun enkelte vinduer ble kontrollert og funksjonstestet. Vindu fra 1980 har normal elde og slitasje, noe vedlikehold må påregnes.

  Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  Tiltak: Vinduet er på befaring 42 år og med kort levetid igjen, utskiftning må regnes med på kort sikt.

  Utvendig - Andre utvendige forhold
  Støpt terrasse dekke over leilighet i u-etg. Det orienteres at støpt dekke ikke er isolert utvendig og langs kanter. Dette kan være risiko for kondens problemer på kalde dager. Konstruksjonen anbefales å undersøkes ytterligere.

  Vurdering av avvik: Støpt dekke er ikke er isolert utvendig og langs kanter.
  Tiltak: Konstruksjonen har risiko for kondens problemer på kalde dager. Konstruksjonen anbefales å undersøkes ytterligere.

  Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn
  Etasjeskillere av trebjelkelag i eldste del av bolig. Etasjeskillere fremstår i normal forventet stand på bakgrunn av alder, visuelle observasjoner. Enkle nivelleringer er gjennomført uten unormale registreringer. Det er registrert ujevnheter i etasjeskillere som er større enn det enn kan forvente i nyere boliger.

  Til Orientering.
  Det er ikke rapportens intensjon å vurdere hvorvidt man kan legge ny laminat/parketter eller lign. oppå eksisterende etasjeskille. Toleransekravene for mange av disse produktene er 2-3 mm på 2 meter, hvilket i stor grad er relatert til overtakelse av nybygg.

  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
  tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig - Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig - Innvendige trapper
  Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Rekkverk/håndløper er sentral i forhold til sikkerhetsforanstaltninger mot fallulykker og det anbefales derfor tiltak slik at nødvendig / tilfredsstillende rekkverk/håndløper etableres.

  Våtrom - Overflater Gulv - Bad 2.etasje
  Fliser på gulv. Kontroll av overflater avdekker ingen symptomer på riss/sprekker. Lokal fall i dusjsone, noe lite og avrenning mot sluk kan oppleves som treg.

  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad 2.etasje
  Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.

  Vurdering av avvik: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er
  oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres.

  Våtrom - Overflater Gulv - Bad - Kjeller U/hovedbolig
  Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Lokalt fall i dusjsone, noe lite og under dagens anbefalte fallforhold i dusjone.

  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad - Kjeller U/hovedbolig
  Rommet har innredning med nedfelt servant og veggmontert toalett.

  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på innredning. Dører til innredning har fuktskader i nedre del.
  Tiltak: Fuktskaden er ikke kritisk, men utskiftning må regnes med på kort sikt.

  Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad - Kjeller (Nyeste del)
  Rommet har tapetserte vegger og malt innvendig tak.

  Vurdering av avvik: Vegger i våtsoner tilfredstiller ikke dagens forskriftskrav til tette vegger.
  Tiltak: Rommet fungerer med dagens innredning, men endres bruken til nedslag direkte på vinylbelegg, må det regnes med oppgradering av vegger til og tåle bruksvann som belastes vegger ved bruk av dusj.

  Kjøkken - Overflater og innredning - Stue/kjøkken - Kjeller (Nyeste del)
  Kjøkken innredning med benkeplate i laminat og integrert koketopp. Opplegg for oppvaskmaskin med egen stoppekran montert. Vannlås i benk funnet iorden,dvs, at den sitter fast og er tett. Det er ingen indikasjon av fukt/skader foran vask, oppvaskmaskin og i forkant av kjøleskap.

  Vurdering av avvik: Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulv.
  Tiltak: Parkett foran oppvaskmaskin/vask har fuktskader som bør utbedres evnt. skiftes lokalt rundt kjøkken.

  Tomteforhold - Drenering
  Synlig fuktsperre på nyere grunnmur enkelte steder. Ingen synlig grunnmursplast på eldste del av bolig.

  For eldste del av bolig: Det har tidligere vært vanlig med påsmøringsmembran av typen goudron. Dette er en asfaltlignende masse, vanlig frem til 60 og 70 tallet. Disse membranene slites relativt raskt. Utvendig fuktsikring er av stor betydning, da dette kan ha direkte årsak til uønsket fuktgjennomgang.

  Selve dreneringen er ikke synlig for visuell kontroll (ligger normal 20 cm lavere enn innvendig gulv). Kontroll langs yttervegger i tilgjengelige deler, avdekker ingen symptomer på at det er svikt i drenering på befaringsdato. Grunnet manglende visuell observasjoner av de drensmessige forhold,
  er levetidstabell fra byggforsk grunnlag for satt tilstandgrad.

  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Gjelder eldste del på bolig.
  Tiltak: Tilltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
 • Eiendommen ligger i et etablert område på Tjelta/Byberg.

  Beliggenheten kan tilby flotte naturomgivelser med kort avstand til flotte turområder med mulighet for bading og turer langs Hellestø- og Bybergstranden. For erfarne surferne vil forholdene på høsten by på bedre muligheter til å finne gode forhold.

  Gangavstand til kollektivtransport med bussforbindelser mot sør og nord kan enkelt nås fra bussholdeplass langs Kleppvegen.

  En kort biltur til nærmeste dagligvarehandel hos Coop Marked Voll og Coop Extra Tjelta.

  For den aktive er det et bredt utvalg av sport- og fritidstilbud i idrettsanleggene på både Dysjaland og Voll, bla. fotball, håndball, svømming og turn. Kort biltur til Stangeland Arena. Motorcrossbane like ved Bybergsanden.

  Gode skole- og barnehagetilbud kan nås enkelt med gangavstand fra eiendommen med blant annet Tjelta barnehage, Høgeholen barnehage, og Dysjaland skule (1-10 kl.).

  For flere detaljer og kart se vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven.
 • Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.
 • Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Ved felles visninger vil det bli skiltet med visningsskilt fra Aktiv Eiendomsmegling.
 • Enebolig oppført/ferdigstilt i 1958, senere med tilbygg i 1979 , tilbygg av garasje i 1982 og siste tilbygg utført i 2013 med underetasje. Boligen har 2 stk utleie deler i i u-etg/kjeller og utfra matrikkel på eiendom er ikke disse godkjent som egne boenheter.

  Boligen er oppført med grunnmur av betong. Trekonstruksjoner i yttervegger, som utvendig er kledd med tre kledning. Etasjeskiller av tre bjelkelag.
  Saltak i trekonstruksjon tekket med betongtakstein. Boligen er i god stand, med slitasje som beskrevet i rapporten. Registrerte tilstandsanmerkninger har årsak i bygningens alder, vedlikehold samt konstruksjon.

  Enkelte tilstandsgrader er gitt kun utfra alder og hva som er forventet teknisk levetid på bygningsdelene i denne del av landet.
 • Enebolig
  1.et: 149 Bra
  2.et: 49 Bra
  U.et: 120 Bra

  Garasje/redskapshus
  1.et: 203 Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, stue, soverom, bi-inngang og bad.
  2. etasje: Gang, 3 soverom og bad.
  Kjeller u/hovedbolig: Entre/gang, stue/kjøkken, 2 soverom og bad.
  Kjeller nyeste del: Stue/kjøkken, soverom og bad.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedovn i stue, ellers elektrisk. Varmekabler.
 • Tomtens grunnareal: 1067 kvm.
 • Enkel garasje (Ikke byggemeldt)
  Parkering i eget gårdsrom.
 • Offentlig vann og avløp.

  Privat vei med veirett til eiendommen. Vedlikeholdsplikt og kostnader tilknyttet privat vei fordeles likt mellom Kleppvegen 767, Kleppvegen 769A og Kleppvegen 769B.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 036 032 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 729 715 per 31.12.20
 • Kr. 12 589 pr. år
  Kommunale avgifter for 2021. I dette inngår bl.a. avgift for vatn, avløp, renovasjon og feiing.
 • Forsikring, strøm, tv, internett, og kommunale avgifter.
 • Ifølge kommunen foreligger det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I matrikkelrapporten ble det registrert tatt i bruk 15.07.1958.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut som en boenhet.

  Det er kun en boenhet som selges.
 • Eiendommen er konsesjons- og odelsfri.
 • Det gjøres spesielt oppmerksom på at deler av boligen avviker fra opprinnelig godkjente byggetegninger. Innredet soverom/stue/kontor i 1. etasje er på tegninger godkjent som "garasje". Bruksendring er ikke omsøkt og godkjent. Videre er hele kjelleretasjen pr dags dato innredet til rom for varig opphold og er p.t. utleid (2 leieforhold). Innredningen av kjelleretasjen til rom for varig opphold er foruten gang og soverom under terrasse ikke omsøkt og godkjent i Sola Kommune. Utleiedeler er heller ikke godkjente som egne boenheter. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk, og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnadene forbundet med dette.

  Forrige eier har byggemeldt støyskjerming mot RV44 og fått denne godkjent av Sola kommune og vegvesenet, men har ikke byggemeldt tak som er lagt over som i dag utgjør carport og garasje. Nåværende eier har kledd igjen carportdelen og innredet denne. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk, og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnadene forbundet med dette.

  Ifølge Statens vegvesen befinner eiendommen i et lavt/høyt støynivå fra vei. Se vedlagt støykartlegging veg etter T-1442.

  Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

  NB:
  Alt løsøre i som har med: tv/parabolanlegg/radio/musikkanlegg, utvendig markise, samt løse hvitevarer medfølger ikke handelen, med mindre det står tydelig beskrevet i salgsoppgaven at det medfølger. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

  Definisjon på fastmontert oppvaskmaskin på kjøkkenet er når frontene på kjøkkeninnredningen er like, og en løs oppvaskmaskin defineres av når fronten ikke er lik med resten av innredningen.

  Selger og kjøper kan eventuelt gjøre egne avtaler.

  Vedlagte plantegninger er ikke målbare og kan fravike fra faktiske forhold.

  Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsoppgaven, reguleringsplaner, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1959/842-1/44 - Bestemmelse om gjerde, tinglyst 04.03.1959.

  1987/11508-1/44 - Bestemmelse om vannledn. tinglyst 25.11.1987.
  Vegvesenets betingelser vedtatt

  2004/489-1/44 - Erklæring/avtale, tinglyst 19.01.2004.
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Med flere bestemmelser
  Rettighetshaver: LYSE GASS AS
 • Eiendommen ligger i et LNF-område med følgende planer for området:
  Kommuneplan ID 5009 - Kommuneplan for Sola - Periode 2019 - 2035 - Ikrafttredelse 07.02.2019.
 • Gnr. 25 Bnr. 45 i Sola kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon 1.1% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 19 900,-, oppgjørshonorar kr. 5 900,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Randi Cecilie Otnes
  Thomas Egeland

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev