aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Nedre Slottsgate 5A!

Lys og stilren 2-roms, sentrumsleilighet med balkong - rolig beliggende i sentrale omgivelser - kjøkken og gulv fra 2018

 • 2 600 000
 • BRA 46 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING2 600 000
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 833 576
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 977
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 44 m²
 • ANDEL FELLESGJELD217 000
 • FELLESKOST./MND2 603
 • TOMT2 294 m²
 • EIERFORM TOMTFestet fellestomt
 • 2 600 000,- (Prisantydning)
  217 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 817 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 833 576,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ligger i byggets 1.etasje og inneholder; gang, stue, kjøkken, soverom, bad, bod og balkong.
Spisestue

Nedre Slottsgate 5A, Vestfold og telemark

 • En romslig entré ønsker deg velkommen hjem. Her er det god plass til oppheng av yttertøy.

  Leiligheten har en åpen og romslig planløsning. Kjøkkenet (2018) er et praktisk og moderne kjøkken med mye skap- og benkeplass. Her er det rom for mye deilig matlaging.

  Stuen er ekstra romslig med god plass til både sofagruppe og spisebord - la deg gjerne inspirere av dagens løsninger. Kjøkken og stue er i velfungerende åpen løsning.

  Baderommet er et delikat og flislagt rom med god plass til dusj, vaskemaskin, servant og WC. Varmekabler.

  Soverommet er et romslig rom med god plass til stor seng og skyvedørsgarderobe.

  Ute på balkongen får du et ekstra rom store deler av året. Her er det godt med ettermiddagssol.

  Innvendig bod med gode lagringsmuligheter.

  I forbindelse med salg av eiendommen er det utarbeidet en tilstandsrapport av fagkyndig. Følgende punkt har fått tilstandsgrad 3 og indikerer stort/ alvorlig avvik:

  Innvendig> Pipe og ildsted
  Det foreligger fyringsforbud på pipe fra brann/ feiertilsyn.

  Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 og kan kreve tiltak:

  Innvendig> Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Våtrom> Overflater gulv> Bad
  Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom( hulrom under).

  Våtrom> Sluk, membran og tettesjikt> Bad
  Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. På grunn av slukets utforming er det ikke mulig å stadfeste om membran er montert korrekt under klemmring.

  Tekniske installasjoner> Vannledninger
  Det er påvist andre avvik: mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på deler av innvendige avløpsledninger.

  Tekniske installasjoner> Avløpsrør
  Det er påvist andre avvik: mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på deler av innvendige vannledninger.

  Tekniske installasjoner> Varmtvannstank
  Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

  Tekniske installasjoner> Elektrisk anlegg
  Sikringsskap med automatsikringer plssert i felles gang. Hovedkurs på 50A med 8 kurser.

  For fullstendig beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport av Even Kjølner, datert 01.08.2022.
 • Nedre Slottsgate 5A ligger rett under Slottsfjellet. Her bor du i sentralt, men likevel tilbaketrukket fra sentrumsstøy. Det er gangavstand til alt av sentrumsfasiliteter. For deg som har en travel pendlerhverdag er togstasjonen og bussterminalen få minutter unna. Det er flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i nabolaget samt kort vei over gangbrua til Teieskogen eller hva med en tur bryggelangs? Gjestehavna er nærmeste bademulighet i byen. Ønsker du å nyte strandliv er det en kort sykkeltur over til bystranda på Kaldnes.

  Dette er absolutt en adresse for deg som virkelig ønsker å oppleve hva Tønsberglivet kan tilby. Kanskje blir du også litt bedre kjent med Litteraturhuset vårt (Biblioteket), Stasjonen med sitt unik kjøkken som kun serverer lokale råvarer eller Delikatessebutikken med fersk sjømat og pølser til grillen fra slaktern. På torvet finner du flere lokale frisører og barber shops som Staut og Bibbis. Byen har mange imponerende galleri, alle i ditt nye nabolag - Velkommen hit!
 • Eiendommen består av blokkleiligheter. Nærområdet består hovedsaklig av småhus, blokker og sentrumsbygg.
 • Leilighet i boligblokk oppført i 1977. Leiligheten er en 2-roms andelsleilighet beliggende i 1. etasje. Leiligheten består av gang, stue /kjøkken, 1 soverom, bad /wc og innvendig bod. Stue med utgang til vestvendt terrasse på ca. 12 kvm. Det er tilhørende en bod med inngang fra felles gang på ca. 8 kvm. Bad ble renovert i 2012. I følge eier ble deler av arbeidet utført som vennetjeneste av faglært. Røropplegg ble utført av rørleggerfirma. Kjøkken fra 2018. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt. Det gjøres oppmerksom på at bygningsdeler fra byggeår er påregnelige svekkelser som følge av alder og bruk. Forøvrig henvises det til de respektive bygningsdelene med tilstandsgradering.
 • 46 BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Bad, soverom, gang, stue/ kjøkken
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Borettslaget har avtale med Telenor vedr. kabel-TV og bredbånd (internett). Avtalen er inkludert i felleskostnadene. Andelseier kan selv bestille og betale for tillegg til avtalen.
 • Elektrisk oppvarming.
 • Grunneier:
  Festeavgift kr:
 • Borettslaget har sammen med Slottsbakken I Borettslag 8 parkeringsplasser ute og 8 plasser inne. Vi ha også 2 egne plasser. Alle leies ut etter ansiennitet i laget. Det er egne garasjevedtekter.
 • Offentlig vei, vann og avløp.
 • Forretningsfører: Obos
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Borettslaget består av 30 andelsleiligheter.
  Slottsbakken II Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953425955, og ligger i TØNSBERG kommune med følgende adresse: Nedre Slottsgate 5 A - C, Nedre Slottsgate 3 A - B
  Gårds- og bruksnummer: 1001 207 209

  Borettslaget er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom (borett), og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette. Slottsbakken II Borettslag har ingen ansatte.

  Kommentarer til budsjett for 2022:

  I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 85 000 til ordinær drift og vedlikehold.
  Energikostnadene har historisk sett har vært variable og er vanskelige å anslå. I tråd med estimater fra aktuelle leverandører har vi budsjettert med samme energikostnader som beregnet for hele 2021.
  Forsikringspremien for 2022 har økt med kr 16 806. Premieendringen er en følge av indeksjustering på bygninger på 4 % fra 1. januar, samt forsikringsselskapets individuelle prisjustering basert på skadehistorikken i Slottsbakken II Borettslag.
  I budsjettet har styret tatt hensyn til ovennevnte, samt øvrige prisendringer knyttet til produkter og tjenester borettslaget anskaffer. Dette danner grunnlaget for foreløpig fastsettelse av felleskostnader for 2022. Driften i 2022 forutsetter verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene. Nåværende felleskostnader vil ifølge budsjettet redusere borettslagets disponible midler, men styret mener det er forsvarlig i 2022.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er ikke tillatt å anskaffe hund eller katt uten tillatelse fra styret. Det skal også innhentes samtykke fra de andre beboerne i oppgangen. Det er en selvfølge at dyrene ikke er til sjenanse for de andre beboerne i laget.
 • Gjensidige
  Gjensidige
  Polisenummer: 87836774
 • Formuesverdi som primærbolig kr 496 271 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 786 577 per 31.12.20
 • 2 603 pr. mnd. Felleskostnad: 2303,-
  Gangvask: 150,-
  Mediaprodukter: 150,-
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 217 000,- pr. 01.06.22.
  Andel fellesformue kr ,- pr. 01.06.22.
 • Borettslaget har 2 lån i handelsbanken.
  Borettslagets samlede fellesgjeld er i følge regnskap pr. 01.06.22 kr.
  Långiver: Handelsbanken
  Restsaldo: 2.299.358,-
  Lånets løpetid: 26 år og 7 måneder måneder
  Rentebetingelser: Flyt 2,4%

  Långiver: Handelsbanken
  Restsaldo: 7.669.112,-
  Lånets løpetid: 30 år
  Rentebetingelser: Fast 2,6%

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden( IN- lån).
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Felleskostnader, innboforsikring og strøm.
 • Det foreligger ferdigattest for "boligblokk D", datert 12/09-1974
  Utvidelse av balkonger for Nedre Slottsgate 3 og 5 17.02.2009
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  1976/6667-3/91 Festekontrakt - vilkår (gjelder hele borettslaget og er inkludert i felleskostnadene)
  12.11.1976
 • Eiendommen ligger i område som i kommunedelplan Sentrum, Byplan 2018-2030 er avsatt til boligbebyggelse- nåværende. Området er uregulert.
  Eiendommen har godt med grøntområder i nærheten og Tønsberg domkirke i samme gate.
 • Andelsnr. 13 Orgnr. 953425955 i Tønsberg kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,73 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 17 000-, og oppgjørshonorar kr. 4 900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket et rimelig vederlag. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kaja Kristine Eide
Tea Wærland

Megler

Tea Wærland

93 05 02 61

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev