TRØGSTAD Håkon Håkonssons vei 685
VISNING m/påmelding! Trøgstad - Koselig enebolig med fine uteplasser og kun 1,5 km til sentrum.
- kr 2 950 000
- BRA-i 162 m²
- 3 soverom
- Prisantydningkr 2 950 000
- Omkostningerkr 74 990
- Totalpris inkl. omkostningerkr 3 024 990
- ObjektstypeEnebolig
- EierformSelveier
- Byggeår1963
- Soverom3
- Tomt663.7 m²
- Eierform tomtEiet
- 2 950 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 73 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 74 990 (Omkostninger totalt) 90 090 (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet) 92 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 024 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 040 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet)) 3 042 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Meld deg på visning!
Påmelding
Vi har gleden av å presentere denne fine eneboligen i Trøgstad!
Innhold:
1.etasje: Entré/gang, bad, 2 soverom, kjøkken, trapperom, spisestue, stue
Kjeller: Trapperom, bod, vaskerom, kjellerstue, annet rom med sluk, soverom, teknisk rom, lagerrom, gang
Loft
Beliggenhet:
Eiendommen ligger rett utenfor Trøgstad sentrum. I sentrum er skoler, barnehager, butikker, sykehjem, kirke, bibliotek, idrettsanlegg, svømmehall og kommunehus m. m. Kort vei til store skogsområder med tjern tilgjengelig, samt et rikt sti- og løypenett, Trøgstadhallen, samt Trøgstad stadion med kunstgressbane, gressbane og løpebane, i tilknytning til skolen. Eiendommen har også umiddelbar nærhet til flotte tur og friluftsområder hele året. Trøgstad har flere gode fiskevann samt Sandstangen, en kjent badeplass.
Håkon Håkonssons vei 685, Østfold
- Tomt
663.7m²
Beskrivelse av tomt
Selveier tomt på 664 m². Eiendommen ligger i skrående tomt, pent opparbeidet med gruset vei frem til inngangsparti, kantstein, plen og diverse beplantning. Tomten er inngjerdet og har en port i tre. Det bygd en terrassekonstruksjon med sitteplasser og bord for avslapping på 10 m² og en romslig terrasse med overbygg på 33 m². Inngangsparti med trapper fra terreng opp til et overbygd repos på 10 m².
Beliggenhet
Eiendommen ligger i den sjarmerende bygda Trøgstad, beliggende i Indre Østfold kommune. Dette området er kjent for sin naturskjønnhet, med et landskap preget av skogkledde åser, innsjøer og åpne jordbruksarealer. Trøgstad er et ideelt sted for dem som søker en fredelig og landlig atmosfære, samtidig som man har enkel tilgang til byens fasiliteter. Trøgstad sentrum byr på et utvalg av nødvendige fasiliteter. Her finner du dagligvarebutikker, apotek, postkontor, og hyggelige lokale spisesteder. For barnefamilier er det flere barnehager og skoler i nærheten, noe som gjør mrådet barnevennlig og praktisk. For de som er glad i friluftsliv, tilbyr Trøgstad mange muligheter. Området har et nettverk av turstier, sykkelruter, og skiløyper om vinteren. Innsjøene Hæra og Øyeren er populære for fiske, bading og småbåtliv. Østfold har dessuten flere naturreservater der dyrelivet kan oppleves på nært hold. Trøgstad har gode transportforbindelser med kort vei til hovedveiene E18 og E6, som gir enkel adkomst til større byer som Oslo, Drammen og Sarpsborg. Det finnes også kollektivtilbud i form av bussruter som knytter bygda til nærliggende byer og tettsteder. Beboerne i Trøgstad er kjent for å ha et sterkt fellesskap. Det er flere lokale lag og foreninger, alt fra idrettslag til kulturforeninger, som bidrar til et sosialt og aktivt lokalmiljø. Trøgstad kirke og flere historiske landemerker gir området en rik kulturarv som mange setter pris på.
Adkomst
Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
Byggemåte
Eiendommen ligger i den sjarmerende bygda Trøgstad, beliggende i Indre Østfold kommune. Dette området er kjent for sin naturskjønnhet, med et landskap preget av skogkledde åser, innsjøer og åpne jordbruksarealer. Trøgstad er et ideelt sted for dem som søker en fredelig og landlig atmosfære, samtidig som man har enkel tilgang til byens fasiliteter. Trøgstad sentrum byr på et utvalg av nødvendige fasiliteter. Her finner du dagligvarebutikker, apotek, postkontor, og hyggelige lokale spisesteder. For barnefamilier er det flere barnehager og skoler i nærheten, noe som gjør området barnevennlig og praktisk. For de som er glad i friluftsliv, tilbyr Trøgstad mange muligheter. Området har et nettverk av turstier, sykkelruter, og skiløyper om vinteren. Innsjøene Hæra og Øyeren er populære for fiske, bading og småbåtliv. Østfold har dessuten flere naturreservater der dyrelivet kan oppleves på nært hold. Trøgstad har gode transportforbindelser med kort vei til hovedveiene E18 og E6, som gir enkel adkomst til større byer som Oslo, Drammen og Sarpsborg. Det finnes også kollektivtilbud i form av bussruter som knytter bygda til nærliggende byer og tettsteder. Beboerne i Trøgstad er kjent for å ha et sterkt fellesskap. Det er flere lokale lag og foreninger, alt fra idrettslag til kulturforeninger, som bidrar til et sosialt og aktivt lokalmiljø. Trøgstad kirke og flere historiske landemerker gir området en rik kulturarv som mange setter pris på.
Innhold
1.etasje: Entré/gang, bad, 2 soverom, kjøkken, trapperom, spisestue, stue Kjeller: Trapperom, bod, vaskerom, kjellerstue, annet rom med sluk, soverom, teknisk rom, lagerrom, gang Loft Det er ikke forelagt eller tilsendt takstmannen godkjente byggemeldte tegninger av boligen, dagens bruk mot godkjent løsning er ikke kontrollert. Eiendomsmegler/firma innhenter kommunale dokumenter og kontrollerer dagens bruk mot byggemeldte tegninger om det foreligger. Arealopplysninger som er basert på fysisk oppmåling, etter ferdigstillelse, vil kunne avvike fra arealer basert på byggetegninger. Dersom det ikke er fremlagt byggetegninger for boligen, vil bygningssakkyndig ikke kunne måle opp arealer av hulrom i sjakter o.l. som er skjult og ikke tilgjengelig for oppmåling. Rom i kjeller tilfredsstiller ikke kravene til oppholdsrom. Det er lempet på krav for overnevnte forhold til boliger som er søkt/oppført før 2011 ved bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Antagelig er flere av rommene i kjeller byggemeldt med sekundær arealer opprinnelig. Ved endring fra tilleggsdel til hoveddel for bygg oppført før 2011 er lysforhold tilfredsstilt når vinduet tilfredsstiller krav til rømning. Ved endring fra tilleggsdel til hoveddel for bygg oppført før 2011 kan takhøyde ned til 2m godkjennes. Flere av rommene i kjeller har høyde under tak på 1,9m, mens høyden under tak på vaskerommet måles til 1,85m.
Standard
INNVENDIG Overflater: 1.etasje: Gulv: Laminat og flis. Vegger: Siporex yttervegger kledd med panel og tapet. Himling: Malt panel med innfelte downlights. Gulv: Laminat, flis og betong. Vegger: Betong pusset og malt. Furupanel og malt panel i bod, kjellerstue og soverom. Himling: Pusset og malt ytong/siporex elementer. - Kjeller ble pusset opp i 2024. Det ble lagt fliser på gulv, varmekabler i 2 av rommene. Vegger ble pusset og malt, furupanel på soverom. Vaskerommet ble oppgradert sammen med siderommet som også er å betrakte som et våtrom. - Boligens øvrige overflater er modernisert i perioden fra 2009 til 2017 Vurdering av avvik, TG 2: - Det er bruksslitasje, slik som hakk og merker på overflater, uten at det ble observert noen større skader av betydning. Det påvises fliser i begge etasjer med bom (hulrom). Konsekvens/tiltak: - Det vil være opp til den enkelte å avgjøre om de ønsker å pusse opp overflatene. - Noe hulrom under flisene utløser ikke skader så lenge limet holder flisene på plass. Ved synlige sprekker i fuger må det vurderes tiltak for utbedring. Kjøkken: Overflater og innredning: Stort klassisk kjøkken i åpen og sosial løsning mot spisestuen fra 2013. Innredningen består av hvite, profilerte fronter, heltre benkeplate med innfelt kum i keramikk, belysning under overskap med glassdører og fliser på vegg over benkeskap. Platetopp og stekeovn er integrert, halvintegrert kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin under benkeplate. Ventilator med avtrekk til ut. Vurdering av avvik, TG 2: - Det er påvist at overflater har noe skader. - Det er påvist krakelering og riss i servanten. Silikonfuger har svertesopp. Konsekvens/tiltak: - Det må foretas lokal utbedring. Avtrekk: Kjøkkenventilator med avtrekk ut fra 2013. Vurdering av avvik, TG 3: - Avtrekksvifte er defekt. Konsekvens/tiltak: - Ventilatoren må utbedres. Bad 1.etasje: Romslig bad i 1.etasje med flislagt gulv og vegg. Badet har innredning i gammel stil med heltre benk, toppmontert servant, speil og veggbelysning. Dusjhjørne med veggmontert dusjdør i herdet glass og dusjarmatur. Videre består innredningen av et vegghengt toalett med innebygget sisterne. Det er montert lampe i tak, og det er lagt elektriske varmekabler i gulvet. Badet ventileres via elektrisk vite. Vurdering av avvik, TG 3: - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. - Da det ikke er synlig membran i overgang mellom klemring og sluk, kan det ikke fastslås at dette er utført riktig. Det er synlig smøremembran over klemringen på sluk utenfor dusjsonen, ingen synlig membran i dusjsonen. Det er ikke rørmansjett eller annen form for tetting rundt gjennomføringer i gulvet under servanten. Det måles motfall på gulv utenfor dusjsonen og fall på under 5 mm i dusjsonen. Vegghengt toalett mangler drensspalte for synliggjøring av lekkasje. Badet ble pusset opp i 2016 uten dokumentasjon. På bakgrunn av påviste forhold settes det en TG3 på hele våtrommet. Konsekvens/tiltak: - Badet kan fortsatt tåle en forsiktig bruk, men det anbefales å sette inn dusjkabinett. En slik løsning kan forhindre fuktskade, men gir ingen erstatning for tettesjikt/membran. Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt fra tilstøtende rom grunnet en fastmontert skapløsning. Takstingeniøren har istedenfor hulltaking utført søk etter fukt fra kjeller i etasjeskille under badet, uten å påvise noen unormale forhold. Badet er også fuktkontrollert med egnet fuktmåleverktøy. Vaskerom kjeller: Vaskerom i kjeller har flislagt gulv og furupanel på vegg. Våtrommet har veggmontert toppmontert servant over en heltre plate. Frittstående badekar i gammel stil og opplegg for vaskemaskin, tørketrommel. Det er montert downlights i dragere, og det er lagt elektriske varmekabler i gulvet. Våtrommet ventileres via elektrisk vifte. Vurdering av avvik, TG 3: - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes på bakgrunn av manglende sluk og tettesjikt. Konsekvens/tiltak: - Det er installert waterguard i fordelerskapet som er plassert i rommet. Dette vil være en god sikring mot en eventuell lekkasje, men gir ingen garantier for manglende sluk og tettesjikt. Tilliggende konstruksjoner våtrom: Det ble utført hulltaking i yttervegg og gjort søk etter fukt på overflater. Det påvises her feil utførelse av konstruksjon. Vurdering av avvik, TG 2: - Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak, men bør jevnlig observeres for å registrere utvikling. Annet rom i kjeller med sluk: Fliser på gulv, malt murpuss, tapet og malt panel på vegg. Pusset og malte siporex elementer i tak. Innredning består av heltre benkeplate med nedfelt utslagsvask i keramikk, blandebatteri og et åpent underskap. Sluk i støpejern fra byggeår uten noe form for tettesjikt. Sluk i støpejern fra byggeår. - Rommet ble modernisert i 2024 med fliser på gulv, vegger ble pusset og malt og ny innredning, vask og blandebatteri. Vurdering av avvik, TG 2: - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes på bakgrunn av manglende tettesjikt/membran. Konsekvens/tiltak: - Renovering er kun en anbefaling grunnet manglende tettesjikt. Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner Vurdering av avvik, TG IU: - Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Konsekvens/tiltak: - TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Etasjeskille/gulv mot grunn: Støpt betonggulv på grunn uten isolasjon og diffusjonsperre utifra normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Ytong/siporex elementer som etasjeskille mellom kjeller og 1.etasje. Tilbygg har trebjelkelag og stubbegulv. 1.etasje: Det er målt ca 5 mm høydeforskjell på gulv i spisestue på ca 2 m, 7 mm gjennom hele rommet. Det er målt ca 20 mm høydeforskjell på gulv i gang på ca 2 m, 60 mm mm gjennom hele rommet. Det registreres svanker og bulninger med varierende høyder. Kjeller: Det er målt ca 30 mm høydeforskjell på gulv i gang på ca 2 m, 80 mm gjennom hele rommet. Det er målt ca 15 mm høydeforskjell på gulv soverom på ca 2 m, 30 mm gjennom hele rommet. Det registreres svanker og bulninger med varierende høyder. Vurdering av avvik, TG 3: - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Pipe og ildsted: Teglsteinpipe fra byggeår, vedovn montert i stue 1.etasje, sotluke i kjeller. Det er malt teglsteinsmur som brannvegg bak vedovn og fliser på gulv. Les salgsoppgave om det foreligger rapport fra feievesen, og eventuelle mangler/bemerkninger. Pipen er ikke kontrollert av takstmann. Det er det lokale feiemyndigheter som har kontrollansvar for piper og ildsted. Vurdering av avvik, TG 2: - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. - Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. - Pipa har rennemerker etter sotvann. - Det påvises beksot i pipeløp. Konsekvens/tiltak: - Skadet stein i ovnen må skiftes ut for å lukke avviket. - Anbefales ytterligere undersøkelser av pipeløp. Rom Under Terreng: Kjeller har vegger som er utlektet fra grunnmuren. Det ble utført hulltaking i kjellerstue og på vaskerom. Fra kjellerstuen påvises det høy fuktighet i bunnsvill. Avleiring av salt/kalkutslag er ikke mulig å kontrollere grunnet nylig maling av vegger. Det gjort søk etter fukt med et protimeter MMS2 hvor det påvises forhøyede verdier mot gulv og vegg. Punktet må sees i sammenheng med ?Drenering? Vurdering av avvik, TG 2: - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Gjennom hulltaking registreres det høyt fuktinnhold i bunnsvill og søk etter fukt på vegg og gulv viser forhøyede verdier. Mange gamle kjellere egner seg ikke som boligrom. Fram til rundt 1970 ble de fleste kjellere bygd uten nevneverdig fuktsikring eller isolasjon, og var kun egnet som grovlager. Selv med utvendige fuktsikringstiltak kan gamle fundamenter fortsatt stå i kontakt med fuktig byggegrunn. Fundamenter uten drenerende og kapillærbrytende underlag er vanskelige å utbedre. Konsekvens/tiltak: - Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Tiltak må sees i sammenheng med 'Drenering'. Konstruksjonsoppbyggingen gir økt risiko for skjulte skader. Det vil være anbefalt å ha åpne murkonstruksjoner. Mulige tiltak for vegger og gulv: Vegger: ? Forbedre eller etablere ny utvendig fuktsikring, drenering ? Isolere vegger på utsiden ? Ev. isolere på innsiden Gulv: Dersom fuktsperre mangler: ? Legge fuktsperre på eksisterende gulvkonstruksjon. ? Fjerne og bygge ny gulvkonstruksjon med fuktsperre og isolasjon Krypkjeller: Krypkjeller under tilbygg med trebjelkelag og stubbegulv. Vurdering av avvik, TG 2: - Det er for dårlig terrengfall vekk fra konstruksjonen. - Det er manglende fuktsperre på bakken. - Det er brukt lyktestolper som fundamentering. Konsekvens/tiltak: - Fuktsperre på bakken bør etableres. - Terrengfall i tilknytning til konstruksjonen må utbedres. Lyktestolper har begrenset levetid. Det vil være anbefalt å forsterke fundamenteringen på sikt. Innvendige trapper Innvendige trapp i murkontruksjon med flislagte trappetrinn. Vurdering av avvik, TG 2: - Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak, men vær oppmerksom på avviket. Innvendige dører: Innvendige dører i finer med varierende alder Vurdering av avvik, TG 2: - Enkelte dører er slitt, og noen er trege å åpne og lukke. Konsekvens/tiltak: - Dører kan justeres og overflatebehandles ved at de pusses og males. TEKNISKE INSTALLASJONER Vannledninger: Vannledninger i plast (rør i rør) med fordelerskap på bad fra 2024, utført av PEFO Rørleggerservice. Resterende rørføringer er av kobber og plast med varierende alder. Stoppekran og vannmåler er lokalisert i kjeller. Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Takstmannen besitter ikke spesial kompetanse på VVS anlegg, og skal kun kommentere det man ser av åpenbare avvik og vurdere materialvalg. Det anbefales derfor at nærmere undersøkelser gjøres av fagkyndig/med VVS kompetanse for å vurdere eksakt faktisk tilstand og hva som eventuelt kan forventes å måtte oppgradere i årene fremover. Vurdering av avvik, TG 2: - Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Vannledninger i plast (rør i rør) som ikke føres inn i fordelerskapet ledes til lagerrom i kjeller uten sluk. Det er montert waterguard i rommet, men fuktføleren må monteres på gulv for at den skal kunne fungere som tiltenkt. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Avløpsrør: Avløpsrør av plast med varierende alder. Lufting via durgoventil lokalisert på loft, stakeluke i kjeller. Vurdering av avvik, TG 2: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Lufting skjer kun via durgoventil Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. - Det er ikke behov for utbedring av lufting av kloakk siden anlegget fungerer som det er i dag. Byggeforskrifter beskriver at durgoventil er ment som et supplement til lufting ført ut over tak. Ved manglende lufting kan man oppleve tilbakeslag av lukt i sluk, opplever man dette må det gjøres tiltak for å bedre luftingen. Ventilasjon: Boligen har periodisk avtrekk fra kjøkken/bad, tilluft gjennom vindu-/veggventiler. En vanlig løsning på denne type bygg. Varmtvannstank: Ca. 200 liters varmtvannsbereder fra 2024, bereder er lokalisert i kjeller. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt (konsekvens er fare for varmgang). Vurdering av avvik, TG 2: - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - Det er montert waterguard i rommet, men for at denne skal dekke bereder må det gjøres tiltak. Konsekvens/tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. - Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer plassert i trapperom, inntak i kjeller. Boligen har åpent/skjult elektrisk anlegg. - Hovedsikring 50 amp. TG 3. UTVENDIG Taktekking: Taket er tekket med stål/aluminiumsplater fra 2015. Besiktiget fra takfot. Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik, TG 2: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag er av overflatebehandlet stål fra 2015. Fastmonterte stigetrinn til pipe. Overtrukket pipehatt. Vurdering av avvik, TG 2: - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. - Nedløp har stedvis punktvis lekkasje. Konsekvens/tiltak: - Lokal utbedring. Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Veggkonstruksjon: Veggkonstruksjon oppført i siporex, tilbygg har lette bindingsverksvegger i tre av ukjent alder. Yttervegger er komplementert med stående trekledning fra byggeår. Vurdering av avvik, TG 2: - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er tidligere benyttet linoljemaling som stedvis har blærer seg i overflaten. Dette skjer når veggen blir varm, da spaltes linoljen og det dannes en gass som manifesterer seg som luftbobler. Kledningen har ikke en fagmessig utførelse rundt vinduer. Panelbord er satt tett ned på vannbrett. På grunn av fare for fukt/råte i treverk, anbefales en spalte på min. 6mm mellom kledning/vannbrett. Konsekvens/tiltak: - Lokal utbedring må utføres. - Det må påregnes lokale utbedringer og overflatebehandling. Takkonstruksjon/Loft: Boligen har saltak, og takkonstruksjon er oppført i tresperrer fra byggeår. Tilkomst til kaldtloft via loftsluke med nedfellbar stige i gang. Det er lagt gulv på deler av loftet, lufting skjer gjennom ventiler i gavlvegger. Tilbygg mot vest har tilkomst til loft via luke i himlingen, manglende tilkomst til overbygd inngangsparti. Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Vurdering av avvik, TG 2: - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. - Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr - Konstruksjon er av grovt bindingsverk med bark. På denne type konstruksjon ser man ofte symptom på skadedyr, men som oftes er disse symptomene gamle og angrepet er utdødd. Det ble utført fuktmåling på utvalgte steder, uten å påvise noen unormale forhold. Undertaket er dog gammelt og modent for en oppgradering. Det observeres musefeller og muselort på loft. Manglende tilkomst til overbygd inngangsparti. Isolasjonsmatter har begrenset isoleringsevne. Konsekvens/tiltak: - Lokal utbedring bør utføres. - Gjennomføringer i taktekket er som regel svake punkt hvor det fort oppstår lekkasje. Kontinuerlig tilsyn er anbefalt. - Det bør lages en inspeksjonsluke i himling for å kunne inspisere overbygd inngangsparti. - Mus i boliger er ikke unormalt, men mus er skadedyr og kan forårsake skader på konstruksjoner og luktproblemer i boligen. Det bør derfor gjennomføres tiltak for å musesikre boligen. Vinduer: Boligen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 90 tallet. Trevinduer i kjeller med koblet glass fra byggeår, 2 kjellervinduer i PVC fra 2011. Vurdering av avvik, TG 2: - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. - Vindu på soverom i 1.etasje er fastskrudd. Forventet levetid for isoler-/energiglass er 20 - 30 år. Imidlertid kan tidspunktet for utskiftning variere avhengig av flere faktorer, inkludert materialvalg, materialkvalitet og vedlikehold av vinduene. Det er utfordrende å fastslå nøyaktig når vinduene bør byttes. Nyere vinduer har vanligvis mindre varmetap, noe som kan bidra til redusert energiforbruk og lavere energikostnader i boligen. Konsekvens/tiltak: - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Dører: Malt ytterdør med glassfelt fra 2015. Malt balkongdør i tre med 2-lags glass fra 1981 Vurdering av avvik, TG 2: - Balkongdør bærer preg av elde og slitasje. Forventet levetid for isoler-/energiglass er 20 - 30 år. Konsekvens/tiltak: - Med bakgrunn i alder vil det være påregnelig med en utskifting av balkongdøren. Nyere dører har mindre varmetap, noe som kan bidra til redusert energiforbruk og lavere energikostnader i boligen. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Delvis overbygd vestvendt terrasse på 33 m² med tilgang fra stue. Det er brukt trykkimpregnerte terrassebord og rekkverk av malt trevirke med en høyde på 90cm. Trapp ned til terreng. I hjørne på tomten er det bygd en terrassekonstruksjon med sitteplasser og bord på 10 m². Det er brukt trykkimpregnerte terrassebord, plassbygd benk og levegg i beiset trevirke. Overbygd repos i inngangsparti på 10 m² med trapp fra terreng. Det er her brukt trykkimpregnerte terrassebord og rekkverk av malt trevirke med en høyde på 90cm Vurdering av avvik, TG 3: - Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. - Bærebjelker under repos har påviste råteskader. Rekkverk har lokale råteskader og svakheter i konstruksjonsoppbyggingen. Konsekvens/tiltak: - Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. TOMTEFORHOLD Byggegrunn: Eksakte grunnforhold er ikke dokumentert, og derfor ikke beskrevet. Drenering: Av naturlige årsaker, er kontroll av drenerende masser og drenering begrenset. Drenering fra 2015, opplyst i tidligere salgsoppgave. Punktet må sees i sammenheng ?Rom under terreng?. Vurdering av avvik, TG 2: - Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra gitte opplysninger og alder. Det påvises fukt i bunnsvill og forhøyede verdier mot gulv og vegg fra «rom under terreng. Selv med utvendige fuktsikringstiltak kan gamle fundamenter fortsatt stå i kontakt med fuktig byggegrunn. Fundamenter uten drenerende og kapillærbrytende underlag er vanskelige å utbedre. Konsekvens/tiltak: - Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. - Tiltak må sees i sammenheng med 'Rom under terreng' Grunnmur og fundamenter: Grunnmur i porebetongblokker, fundamentert på støpt betongsåle. Vurdering av avvik, TG 2: - Grunnmuren har sprekkdannelser. - Det er registrert løs puss på muroverflater. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Terrengforhold: Eiendommen ligger i skrående terreng med fall inn mot bygget. Overflatevann, det vil si regnvann og smeltevann, på terrenget rundt bygningen, skal i størst mulig grad infiltreres i terrenget. For å unngå at vannet renner inn mot bygningen, bør terrenget ha en helning ut fra veggen på minimum 1:50 i en avstand på 3 m ut. Vurdering av avvik, TG 3: - Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Konsekvens/tiltak: -Etablere fall vekk fra boligen eller en ledegrøft er anbefalt. Forholdet bør sees i sammenheng med konstruksjonspunktet "Drenering". Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige vannledninger i plast- og avløpsledninger i plast med slamtank i fellesskap med 626/8 Håkon Håkonssons vei 687. Fordeling av gebyr for avløp er en privat avtale mellom de to eiendommene. Vurdering av avvik, TG 2: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
Innbo og løsøre
Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
Hvitevarer
Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
Parkering
I egen gårdsplass.
Radonmåling
Det var ikke krav til radonsperre da bygget ble oppført og heller ikke utført radonmåling, det er dog ikke krav om radonmåling med mindre en skal leie ut boligen." Vurdering av avvik, TG 2: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: - Statens Strålevern anbefaler at man måler radon i alle boliger og på alle arbeidsplasser som befinner seg lavere enn tredje etasje over bakkenivå. I boliger hvor boligeieren selv bor er dette en anbefaling, men dersom man leier ut, eller har lokaler der det drives næringsvirksomhet, er det krav om at eieren skal foreta målinger
Diverse
Indre Østfold brann og redninghar utført tilsyn 26.01.2017 og feiing 27.09.2023. Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten.
Prisantydning inkl. omkostninger
2 950 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 73 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 74 990 (Omkostninger totalt) 90 090 (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet) 92 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 024 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 040 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet)) 3 042 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. - Oppvarming
Boligens varmekilder består av luft til luft varmepumpe fra 2018 og vedovn i stue, varmekabler i gang 1.etasje, bad, vaskerom og på soverom i 1.etasje/kjeller, ellers elektrisk oppvarming med panelovner o.l.
Energiklasse
unknown - Kommunale avgifter
10751
Kommunale avgifter år
2023
Info kommunale avgifter
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år. Fakturert beløp i 2023: Feiing 480,00 kr Vann 6 047,20 kr Renovasjon 4 224,00 kr Sum 10 751,20 kr I tillegg kommer kostnader for tømming av septiktank.
Formuesverdi primær
608763
Formuesverdi primær år
2022
Formuesverdi sekundær
2313298
Formuesverdi sekundær år
2022
Tilbud lånefinansiering
Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. - Tinglyste heftelser og rettigheter
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3118/626/11: 03.12.1962 - Dokumentnr: 2749 - Forbud mot næringsvirks. 13.08.1976 - Dokumentnr: 4815 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3118 Gnr:626 Bnr:14
Bestemmelse om septiktank m.v.
Overført fra: Knr:0122 Gnr:26 Bnr:17
29.01.2013 - Dokumentnr: 82065 - Jordskifte 0100-2012-0002 Tveiten østre
Gjelder denne registerenheten med flere
20.05.2015 - Dokumentnr: 439970 - Jordskifte Jordskiftesak 0100-2013-0049 Tveiten østre
Gjelder denne registerenheten med flere
12.04.2018 - Dokumentnr: 639955 - Jordskifte Jordskiftesak 16-179975RFA-JSAR Tveten 1
Gjelder denne registerenheten med flere
11.10.1962 - Dokumentnr: 2286 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3118 Gnr:626 Bnr:4
05.07.2000 - Dokumentnr: 3945 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0122 Gnr:26 Bnr:17
01.01.2020 - Dokumentnr: 1601213 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0122 Gnr:26 Bnr:11
01.01.2024 - Dokumentnr: 188220 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3014 Gnr:626 Bnr:11
03.12.1962 - Dokumentnr: 2749 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3118 Gnr:626 Bnr:4
17.03.2014 - Dokumentnr: 217584 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3118 Gnr:626 Bnr:4
17.03.2014 - Dokumentnr: 219914 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3118 Gnr:626 Bnr:8
Ferdigattest/brukstillatelse
I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det finnes ikke dokumentasjon på opprinnelig bygg i kommunens arkiv. Dette vil ikke få noen praktisk betydning for ny eier
Vei, vann og avløp
Vei: Offentlig, privat siste bit (kostnader til velikehold og snømåking av denne biten må påregnes). Vann: Offentlig via privat fordelingsnett. Kloakk: Slamtank i fellesskap med 626/8 Håkon Håkonssons vei 687. Fordeling av gebyr for avløp er en privat avtale mellom de to eiendommene. Det ligger et pålegg fra Indre Østfold kommune om nytt renseanlegg, Se velegg til salgsoppgaven.
Regulerings- og arealplanner
Eiendommen ligger i et uregulert område. Kommuneplan: Kommuneplanens arealdel 3014202101- Formål: Spredt boligbebyggelse, hensynsone H120_1 - område for grunnvannsforsyning - Periode: 2024 - 2035
Adgang til utleie
Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
Legalpant
Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.
Kommentar konsesjon
Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
Kommentar odelsrett
Det er ikke odel på eiendommen. - Lovanvendelse
Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Budgivning
Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
Omk. Kjøper beskrivelse
2 950 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 73 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 74 990 (Omkostninger totalt) 90 090 (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet) 92 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 024 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 040 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet)) 3 042 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Omk. kjøper beløp
74990
Betalingsbetingelser
Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
Hvitvaskingsreglene
Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
Boligkjøperforsikring
Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.
Meglers vederlag
Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,0% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke markedspakke kr 19 500,- tilretteleggingsgebyr kr 4 900,- oppgjørshonorar kr 5 900,- og visninger per stk. kr 2 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 740,-. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2 500,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 50 000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.