aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Karoline Sandviks vei 11A & B - 4 stk nyetablert og meget fine leiligheter på Gamle Skjønhaug skole
Velkommen til Karoline Sandviks vei 11A & B - 4 stk nyetablert og meget fine leiligheter på Gamle Skjønhaug skole

TRØGSTAD Karoline Sandviks vei 11A og 11B

4 stk flotte leiligheter i bygget Gamle Skjønhaug skole. Nyetablerte, god standard og delikat interiør. 1 eller 2 s.rom

  • kr 2 200 000 - 2 600 000
  • Priser fra og tilkr 2 200 000 - 2 600 000
  • Andel Fellesgjeld fra og tilkr 0 - 0
  • Andel Innskudd inkl. fellesgjeld fra og tilkr 2 200 000 - 2 600 000
  • Omkostninger fra og tilkr 68 042 - 78 042
  • Total inkl omkostninger fra og tilkr 2 268 042 - 2 678 042
  • Felleskostnader per måned fra tilkr 2 500 - 2 500
  • Areal primærareal - fra og til49 - 71 m²
  • Areal bruksareal - fra og til49 - 71 m²
  • Tomt1 704 m²
  • EierformEierseksjon
  • MatrikkelGNR. 662 BNR. 197
  • Informasjon om meglerforetaketSparebankenes Eiendomsmegler AS Stasjonsmester Frost gate 18 1830 Askim
  • OppdragsansvarligLena Axelsson
  • Oppdragsnummer1102235020

Meld deg på visning!

Påmelding
Planillustrasjon for 1.etg. - 11 A & 11 B
Praktisk med inngang på hver kortside av bygget - som betyr at leilighetene i 11A har egen inngang og leilighetene i 11B har egen inngang.

Karoline Sandviks vei 11A og 11B, Østfold

  • Om prosjektet
    Her har eierene klart det fine mesterverket med å bevare den gamle sjarmen og stilen når bygget ble renovert og pusset opp. Moderne standard og fasiliteter møter vi inne i de 4 ulike leilighetene. 1.etg. har ekstra god takhøyde og sjarmen det gir. 2.etg. har god utsikt og en fin lunhet over seg. Det er kort gåavstand til alt Skjønhaug sentrum byr på. Pent opparbeidet "eple"-hage. Fellestomt. Gårdsplassen er gruset med granitt kantstein som definerer skille mellom gårdsplass og adkomstvei. 4-mansboligen inneholder følgende leiligheter: 11A - 1.etg.: 71 kvm - 2 soverom - pris kr. 2.600.000,- + omk. 11A - 2.etg.: 68 kvm - 2 soverom - pris kr. 2.550.000,- + omk. 11B - 1.etg.: 49 kvm - 1 soverom - pris kr. 2.200.000,- + omk. 11B - 2.etg.: 52 kvm - 1 soverom - pris kr. 2.200.000,- + omk.

    Priser fra og til
    kr 2200000 - 2600000

    Omkostninger fra og til
    kr 68042 - 78042

    Fellesareal i bygg
    Bygget har to hovedinnganger. Inngangen til de to leilighetene (1. og 2.etg.) på østsiden av bygget har adresse Karoline Sandviks vei 11A Inngangen til de to leilighetene (1. og 2.etg.) på vestsiden av bygget har adresse Karoline Sandviks vei 11B Inngangspartiene, trappeganger, korridor og fellesbod på loft er definert som fellesareal.

    Garasje/parkering
    Parkering på felles gårdsplass.

    Boder
    Med hver leilighet medfører en større lagringsbod på loftet. Aggregatene for boligventilasjon til leilightene i 2.etg. er plassert i tilhørende boder på loft.

    Fremdriftsplan og ferdigstillelse
    Leilighetene er nært ferdigstilt. Overtagelse kan berammes så snart eiendommen er seksjonert.

    Forsikringsselskap
    Bygget er pr. i dag forsikret av selger i Eika med forsikringspremie tilsvarende kr. 17.200,- pr. år.

    Tomteareal
    1704m²

    Fellesareal/utomhus/infrastruktur
    Felles, eiet tomt. Dels flat og dels skrånende tomt, opparbeidet med plenareal. Gruset gårdsplass. Granittkant avgrenser og definerer fint gårdsplass mot adkomstvei.

  • Kjøkken
    Pen, plassbygget innredning laget og montert av lokal leverandør. Det er noe varians i antall skap/skuffer da dette er tilpasset den enkelte leilighet. Innredningene har profilerte, malte fronter og laminerte benkeplater. Kjøkken er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, induksjon samt oppvaskmaskin.

    Bad
    Nytt og pent bad/vaskerom med flislagte overflater på vegger og gulv. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette, lyse fronter samt overhengende speil og belysning. Dusj samt vegghengt toalett.

    Diverse
    Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.    Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Konstruksjon
    Det foreligger 4 * tilstandsrapporter da eiendomme har vært gjennomgått av byggesakkyndig. Bygningen ble oppført i 1896 og tilbygget i 2022, ombygget til leiligheter i 2022/2023. Bygningen er oppført med ringmur i eldre gråsteinsmur (fra byggeåret).

    Fasade
    Ytterveggene har tømmerkonstruksjon fra byggeåret. Fasade/ kledning er stående bordkledning. Bygget ble malt utvendig sist i 2021.

    Yttertak
    Takkonstruksjon i tre, type saltak fra byggeåret. Taktekkingen er av betongstein. Alder for taktekkingen er ukjent, dog påvist eldre undertak/ bordtak. Opplyst at det er utført takfornying på takstein, denne er vasket, grunnet og behandlet med 2 strøk maling. TG 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/ tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

    Balkonger/terrasser/uteplasser
    Opparbeidet plenareal. Alt utvendig areal er definert som fellesareal. Det er lagt opp i tegninger og vedtekter at hver leilighet får eksklusiv bruksrett til markterrasse i størrelsen ca. 3,5 * 4 m) på sydsiden (hagesiden) av bygget. Det er også tegnet inn 1 p-plass til hver leilighet i tillegg 2 felles gjesteparkeringsplasser. I brukstillatelsen gitt i år, har selger fått en frist på inntil 1 år på oppsetting av utvendig sports-boder. Utvendig boder/uteplasser skal bli satt opp av selger, men endelig plassering er opp til selger i samråd med kommunen å avgjøre.

    Trapper
    Utvendige trapper med repos fra 2023. Av materialer er det benyttet trykkimpregnert trevirke. TG 2: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkonger, terrasser, trapper, ramper o.l. med høydeforskjell på 0,5m eller mer til terreng eller underliggende plan, skal sikres med rekkverk. Høyde på rekkverk skal være minimum 1,0 m der nivåforskjellen er inntil 10,0 m. Rekkverkshøyde målt til 0,9 meter. Konsekvens/ tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredstille krav på byggemeldingstidspunktet. Innvendige trapper i tre med fine detaljer. Trappene er ikke nye, men fra byggeåret og har derfor anmerkninger om rekkverkshøyde som er under høyden for dagens forskriftskrav. Det samme gjelder åpninger i rekkeverket som er større en dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet (kun håndløper på 1 side) - det er ikke krav om utbedring, men det bemerkes i takstrapporten.

    Heiser
    Bygget har ingen heis.

    Ventilasjon
    Det er balansert ventilasjon m/ varmegjenvinnger. Hver leilighet har eget aggregat. Årstall 2023.

    Brannsikring
    Røykvarsler: Ja Brannslukker: Ja

    Dører og vinduer
    Ytterdører med sidefelt fra 2022. Vinduer har rammer og karmer av tre. Vindusglass har 2 - lags isoler-/ energiglass fra 2010 og 2022. Eldre, koblede vinduer med doble glass mot nord. Vinduer fremstår i en normal stand og forfatning, og ser ut til å opprettholde sin tiltenkte funksjon. TG 2: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/ lukke. Ved funksjonstesting av vinduer, ble det påvist at vinduer mot nord kan være vanskelig å åpne/ lukke. Påvist manglende beslag under vinduer. Vannbrettbeslag og tetting rundt, og særlig under vinduet, må utføres regntett for å unngå lekkasjer og fuktskader i veggen. Konsekvens/ tiltak: Vinduer ser ut til å opprettholde sin tiltenkte funksjon. Vinduer med avvik er eldre og er satt inn etter annen byggeskikk enn i dag. Det er ikke behov for umiddelbar utbedring.

    Overflater og kledning
    Ytterveggene har tømmerkonstruksjon fra byggeåret. Fasade/ kledning har stående bordkledning. Store deler av boligen er tilleggsisolert med ca. 75 mm mineralull. Deler av kledning er byttet i 2022 samt rundt 2010. Én vegg med eldre trekledning. TG 2: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er foretatt stikktakninger etter råte/ dårlig kledning ved hjelp av en syl, påvist noe råte på vegg med eldre trekledning. Ikke tilstrekkelig med lufting mellom kledning og yttervegg. God lufting er viktig og skal drenere ned og lede ut vann som trenger gjennom regnskjermen, slippe ut eventuell fuktighet fra indre deler av veggen samt gi mulighet for at fuktighet kan tørke ut fra baksiden av regnskjermen. Det bemerkes at kledningen (eldre panel) ikke er luftet, noe som er vanlig på eldre hus, men likevel virker å fungere. Dette er normalt avhengig at ytterveggen er mindre tett enn i nyere hus. Konsekvens/ tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, det presiseres dog at manglende lufting bak kledning, kan redusere levetiden til konstruksjon.

    Bodløsning
    Alle leilighetene har egen bod i tillegg til fellesbod på loft.

    El-anlegg
    Sikringsskap med automatiske sikringer og jordfeilsautomater.

  • Info om formuesverdi
    Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten etter ferdigstillelse. Formuesverdien vil avhenge av bruken av boligen etter beregningsmodell som skiller mellom "primærbolig" (der boligeieren er folkeregisteret bosatt) og "sekundærbolig".   Når boligen er overtatt, kan man gå inn på Skatteetaten sin boligkalkulator å få beregnet formuesverdien. Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål vedrørende dette. Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Det inntektsåret en boligeiendom står ferdig, skal formuesverdien beregnes etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Tilbud på lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

    Organisasjonsform
    Selger har ikke valgt forretningsfører på vegne av sameie. Boligene selges som eierseksjoner, og vil bli organisert som et eierseksjonssameie. Sameiet er planlagt å bestå av totalt 4 boligseksjoner. Selger tar forbehold om antall seksjoner i sameiet. Det vil bli fastsatt en sameiebrøk for hver eierseksjon, som uttrykker sameieandelens størrelse. Selger vil besørge eiendommen seksjonert i eierseksjoner, senest før overtakelse. Kjøpers rettigheter som medlem i et sameie følger av lov om eierseksjoner og vedtektene. Sameiet vil bli ledet av et styre som velges blant eierne. Sameiets styre skal ivareta alle saker av felles interesse for sameierne. Kjøperne vil bli innkalt til oppstartsmøte hvor nytt styre bli valgt, samt en gjennomgang av sameiets budsjett, vedtekter og eventuelle husordensregler. Kjøper kan ikke kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet, jf. eierseksjonsloven § 23.

    Stipulering av fellesgjeld
    Kr. 0,- pr. overtagelse.

    Vedtekter/husordensregler
    Utkast til vedtekter for sameiet følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, seksjonering og stiftelse av sameiet, og/eller ved sameiernes felles enighet ved stiftelse av sameiet.

  • Tinglyste heftelser/rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3014/662/197: 21.01.1977 - Dokumentnr: 404 - Jordskifte Grensegangssak Overført fra: Knr:3014 Gnr:662 Bnr:2 Gjelder denne registerenheten med flere 25.01.2006 - Dokumentnr: 605 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: TRØGSTAD ELVERK AS Bestemmelse om adkomstrett Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:3014 Gnr:662 Bnr:2 Gjelder denne registerenheten med flere 18.08.2022 - Dokumentnr: 910132 - Forkjøpsrett Rettighetshaver: Indre Østfold Kommune Org.nr: 920 123 899 15.06.2022 - Dokumentnr: 643319 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3014 Gnr:662 Bnr:2 Elektronisk innsendt

    Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for ombygging av tidligere skolebygg til 4 boenheter. Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, og selger plikter å fremlegge minimum midlertidig brukstillatelse til kjøper og megler før overtakelse.  Selger skal sørge for ferdigattest. Dersom kommunen utsteder midlertidig brukstillatelse kan kjøper overta og bebo boligen. Gjenstående arbeider skal ferdigstilles av selger innen den frist som er satt av kommunen. Dersom gjenstående arbeider ikke blir utført innen fristen, kan kommunen gi selger pålegg om å ferdigstille, ev. gi tvangsmulkt og/eller forelegg.    Dersom overtakelse skjer ved midlertidig brukstillatelse, oppfordres kjøper til å sette seg inn i hva som gjenstår for at ferdigattest skal bli stilt. Kjøper har rett til å holde tilbake et beløp av oppgjøret på meglerforetakets klientkonto, som sikkerhet for utstedelse av ferdigattest. Beløpet kan frigis på bakgrunn av garanti etter bustadoppføringslova § 47, eller ved utstedelse av ferdigattest.

    Adgang til utleie
    Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter meddelelse til styret/øvrige eiere. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

    Radonmåling
    TG 2: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/ tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

    Vann, vei og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig nett via privat fordelingsnett. Eiendommen ligger til offentlig vei.

    Reguleringsplan og rammetillatelse
    Reguleringsplaner: Skjønhaug Syd, Id: 012220050001. Annen veigrunn, boliger og kjørevei. Skoleveien, Id: 012220160001. Vei og annen veggrunn - tekniske anlegg. Skjønnhaug sentrum 2001, Id: 012220010001. Kjørevei, boliger/forretning/offentlig, kjørbar gangareal, gangvei. Detaljregulering Tjenesteyting på del av Skolejordet, Id: 012220140005. Offentlig eller privat tjenesteyting. Angitte samferdselsanlegg og/ eller teknisk infrastrukturtraseer kombinert med andre angitte hovedformål. Kommuneplaner: Kommuneplanens arealdel 2018-2029, Id: 0122201601. Offentlig eller privat tjenesteyting, framtidig. LNRF areal tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, nåværende. Sentrumsformål, nåværende. Kombinert bebyggelse og anleggsformål, framtidig. Andre typer bebyggelse og anlegg, nåværende. Boligbebyggelse, nåværende. Hensynssone H310_9 Ras- og skredfare. Kommuneplaner under arbeid: Kommuneplanens arealdel, Indre Østfold kommune, Id: 3014202101.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk, jf. avhendingsloven § 1-2 (2).   Boligen ble ifølge selger ferdigstilt ...(SETT INN DATO). Garanti etter bustadoppføringsloven § 12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhendingsloven § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse.   Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16, jf. bustadoppføringsloven § 37. Forutsetningen for å gå direkte på selgers avtaleparter er at kjøper har et mangelskrav mot selger. Kjøper må gjøres spesielt oppmerksom på reglene som ligger til grunn for dette, herunder reklamasjonsfristene.   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.   Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.   En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen som den er, og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, (1), 2. punktum. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Salgsbetingelser og kjøpetilbud
    Avtale anses inngått når kjøper har levert meglerforetaket bud/skriftlig bindende bekreftelse på kjøp, og aksept er meddelt. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgaven med vedlegg og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig eller noe er uklart, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket før bindende avtale inngås. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper har blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Inneholder salgsoppgaven og kontraktsdokumentene bestemmelser som strider mot hverandre, gjelder yngre bestemmelser foran eldre, spesielle foran generelle, og bestemmelser utarbeidet særskilt for handelen, foran standardiserte bestemmelser.

    Betalingsbetingelser
    Hele kjøpesummen sammen med omkostninger skal innbetales til meglers klientkonto ved overtakelse, forutsatt at selger har stilt lovpålagt garanti etter bustadoppføringslova § 12. I henhold til bustadoppføringslova vil kjøpers innbetaling være å anse som forskudd inntil eiendommen er overtatt og skjøtet er tinglyst.

    Viktig informasjon
    Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve: 1. dagmulkt 2. heve avtalen 3. kreve erstatning 4. tilbakeholde deler av kjøpesum Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22. Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved ev. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse.

    Hvitvaskingsloven
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Kjøpekontrakt
    Utkast til kjøpekontrakt følger som vedlegg til salgsoppgave. Etter avtaleinngåelse vil kjøper få tilsendt akseptbrev med utkast til kjøpekontrakt. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgaven med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og salgsbetingelser fra selger. Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper og selger vil senere inngå fullstendig kjøpekontrakt med endelige vedlegg. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først kan bli avklart i kjøpekontrakt.

Lena Axelsson

Megler

Lena Axelsson

97 17 06 01

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev