aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Kirsti Næss Olsen har gleden av å presentere Spiltauet 9, en delikat 3-roms selveier fra 2024.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Kirsti Næss Olsen har gleden av å presentere Spiltauet 9, en delikat 3-roms selveier fra 2024.

TRONDHEIM Spiltauet 9

Delikat 3-roms selveier fra 2024 | Balkong med sjøutsikt | Heis | Fjernvarme | Unike fellesfasiliteter | Ny, grønn bydel

 • kr 4 790 000
 • BRA-i 62 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 790 000
 • Omkostningerkr 134 190
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 924 190
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2024
 • Soverom2
 • Felleskostnaderkr 1 503
 • Tomt8 901.2 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 790 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,00))   134 190,- (Omkostninger totalt)   4 924 190,,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning
Aktiv Eiendomsmegling v/ Kirsti Næss Olsen har gleden av å presentere Spiltauet 9 - en delikat 3-roms selveierleilighet i nybygg fra 2024. Leiligheten ligger i 5. etasje med heis, og har utgang til en herlig balkong på ca. 7,1 kvm, med sjøutsikt og sol frem til 15-tiden. Utenfor bygget kommer torg, promenader, aktivitetspark og en rekke unike fasiliteter. Verdt å merke seg: - Luftig og smart planløsning - Vannbåren gulvvarme - Store vinduer og god takhøyde - Lyst parkettgulv og listefritt tak - Stue med åpen kjøkkenløsning - JKE-kjøkken med benkeplate i stein - Integrerte hvitevarer fra Siemens - Moderne bad med regnfallsdusj - Opplegg for vaskemaskin - To soverom med plass til skap - Ekstern bod på 5 kvm - Balansert ventilasjon - Smarte utlånsløsninger i sameiet
Store vindusflater bader rommet i dagslys og gir per i dag utsikt helt til sjøen.

Spiltauet 9, Trøndelag

 • Tomt
  8901.2m²

  Beskrivelse av tomt
  I Nabolagshagen mellom byggene finner du et trivelig grøntområde med et koselig drivhus, utemøbler og lekeplass. Gjennom Løkka går det både tursti og sykkelvei, samt at skogen og idrettsanlegget er like i nærheten. Hele Leangen blir bilfritt, med parkering under bakken.

  Beliggenhet
  I tiden som kommer vil den nye bydelen få dagligvare, barnehage, helse- og velferdssenter, næringsbygg, samt gågate, torg, en aktivitetspark, grønne møteplasser og et moderne samfunnshus, som sammen vil skape trivsel og legge til rette for et enkelt liv for beboerne. I gågaten etableres spisested, kafé, treningssenter og andre servicetilbud. Leangenparken åpnet i 2023, med gressplen og mulighet for flere aktiviteter som sykling, skating og sparkesykling. Aktivitetsparken i området vil få lekeapparater og treningsapparater som passer for både barn og voksne. Området grenser til Leangen idrettspark med flere fotballbaner, to ishaller, innendørs håndballbane og Trondheims eneste innendørs løpebane, noe som gir enkel tilgang på treningsfasiliteter for barn og unge, samt trygge lekeområder. I området kommer også en natursti med parkområde, som vil gå helt bort til Ladestien i nord og Estenstadmarka i syd, noe som forsterker det grønne inntrykket og gir enkel tilgang til etablerte turfavoritter i nærområdet. Ladestien ligger ca. 8 min gange fra området og er et av de mest populære utfartsområdene i Trondheim. Noen av byens beste strender som Djupvika, Korsvika og Ringvebukta ligger langs Ladestien. Det er kort vei til Kristianstens festning, som er et attraktivt rekreasjonsområde. En liten sykkeltur fra boligen ligger det populære Tyholttårnet som rager 120 meter over bakken og har roterende restaurant med panoramautsikt. Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder som bl.a. Kuhaugen og utkikkspunktet Skyåsparken. Fra bydelen er det ca. 2 min å gå til Ikea og ca. 3 min til Obs bygg. Det tar ellers ca. 1 min å kjøre til avkjøringen til E6. Rema 1000 er nærmeste dagligvare. Valentinlyst senter ligger i nærområdet og har blant annet Vinmonopolet. Det tar ca. 10 min å gå til Sirkus Shopping, som har et variert utvalg av butikker. Lade, Solsiden og Midtbyen ligger godt innenfor rekkevidde og kan by på alt av bymessige fasiliteter. Gang- og sykkelforbindelsen er svært god, med kort avstand til gang- og sykkeltraseen fra Ranheim til sentrum.

  Adkomst
  Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din destinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Aktiv Eiendomsmegling.

  Bebyggelse
  Leiligheten ligger i en nyetablert bydel på Leangen i Trondheim kommune. Denne løkka består av leilighetsbygg og rekkehus i byggetrinn 1, som ble ferdigstilt i 2024. I nabolaget er det flere lignende bygg under oppføring, samt eksisterende småhusbebyggelse ved Peder Østlunds vei. Tomten ligger på det som tidligere var travbanen, og som nå transformeres til et moderne nabolag med torg og en rekke ekstraordinære fasiliteter for et moderne og bærekraftig samfunn. En gang- og sykkelvei vil føre fra Ikea til Gildheim. Leiligheten ligger i bygg B, plassert i den gamle travbanens søndre sving, og grenser til idrettsparken i syd og det planlagte torget og gågata i nord.

  Barnehage/skole/fritid
  Det vil komme barnehage på selve feltet, og fra leiligheten er det kort vei til Strindheim barneskole, Blussuvoll ungdomsskole og flere barnehager. På sykkel er det ca. 4 min til Dronning Mauds Minne Høgskole, ca. 7 min til NTNU Helse og Sosial, ca. 17 min til NTNU Gløshaugen og ca. 13 min til BI Trondheim.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass, med metrobuss og flybuss, ligger ca. 6 minutter gange fra leiligheten, og det er rundt 13 min gange til Leangen stasjon, hvor toget tar deg til Trondheim lufthavn på ca. 26 min.

  Byggemåte
  Bygningen er oppført i tegl, puss og plater, med alubelagte vinduer utvendig. Konstruksjonen er av betong i dekker, med leilighetsskillevegger i betong/isolert bindingsverk. Ytterveggene er også i isolert bindingsverk. Informasjonen om byggemåte er hentet fra salgsoppgaven for prosjektet.

  Standard
  ENTRÉ Velkommen inn i en lys og moderne leilighet fra 2024, med gode vindusflater, praktisk planløsning og heis til etasjeplan. Leiligheten har en luftig takhøyde på rundt 2,5 meter og hvitlasert eikeparkett i oppholdsrom, vannbåren gulvvarme i entré, stue/kjøkken og bad, samt listefrie tak og vinduskarmer. Entreen er ca. 3,2 kvm med downlights i himling, dør inn til bad og kjøkken, samt god plass til garderobeskap. Veggene er malt i en delikat beigefarge, som er benyttet i alle rom, og dørene er hvite kompaktdører. STUE Stuen ligger i åpen løsning til kjøkkenet og har et romslig areal på drøye 28 kvm. Høye vinduer bader rommet i dagslys og det er skyvedør ut til en herlig balkong på ca. 7,1 kvm. Uteplassen har sol frem til 15-tiden, og per i dag utsikt som strekker seg helt til sjøen. Det er ellers utsyn over fellesarealene som med tiden vil bli opparbeidet med torg, promenader og grønne lunger. Balkongen har dekke av terrassebord, rekkverk i glass og praktisk overbygg som blant annet skjermer utemøblene for vær. Det er god plass til utemøbler, slik at sommerdagene kan nytes med komfort. Stuen lar seg enkelt møblere med både sofagruppe, tv-løsning og spisebord. Rommet har parkettgulv, vannbåren gulvvarme, glatte vegger malt i en delikat beigefarge og hvitmalt, listefri himling. Vinduene har sort omramming og listefri karm. KJØKKEN Kjøkkenet er plassert i en smart L-form, i åpen løsning til stuen. Innredningen fra kvalitetsleverandøren JKE har takoppforede skap, lyse, glatte fronter og god arbeidsflyt langs benkeplater i mørk stein, som er påkostet utover standardleveranse. Benkeplaten har underlimt vaskekum i stål og en nedfelt platetopp. Stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys er også integrert - alle fra Siemens. Det er ventilator over kokesonen og belysning over benken. BAD/WC/VASKEROM Badet er nytt og moderne, med en romslig størrelse på 5,8 kvm, delikat innredning, downlights og vannbåren gulvvarme. Veggene har hvite fliser og gulvet har grå fliser med mindre fliser i nedsenket dusjsone. Innredningen består av en helstøpt, mørk servant på lys skuffeseksjon fra JKE, speil med integrert belysning, et veggmontert toalett, samt et dusjhjørne med innfellbare glassdører, regnfallsdusj og hånddusj. Badet har også opplegg for vaskemaskin. SOVEROM OG GARDEROBE Leiligheten har to gode soverom - begge med gode vindusflater og utsyn som strekker seg over fellesarealene og helt til sjøen per i dag. Rommene er ca. 9,6 kvm og 12,6 kvm med glatte vegger malt i en delikat beigefarge, hvitlasert eikeparkett, sort omramming rundt vinduene og listefrie vinduskarmer og tak. Det er god plass til garderobeløsning i hvert rom og i entreen. Til leiligheten følger også en romslig bod på ca. 5 kvm i underetasjen

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Kollektiv avtale med TELIA.

  Parkering
  Fra 1 oktober vil det være mulig å leie parkeringsplass for kr 1500 pr måned ved å binde seg til en 3 års kontrakt. Og 1300 kr pr måned ved en 10 års kontrakt.

  Diverse
  AREAL Areal i salgsoppgaven er hentet fra arealsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). SALGSSUM Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 790 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,00))   134 190,- (Omkostninger totalt)   4 924 190,,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme fra fjernvarmeanlegg.

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Det er per tidspunkt ikke beregnet og fastsatt hva kommunale avgifter vil være på denne eiendommen, da eiendommen enda ikke er tatt i bruk. Boligen er et ubebodd nybygg fra 2024.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at det vil bli innført eiendomsskatt i kommune, fra og med . Eiendomsskatten vil utgjøre 2,65 promille av eiendommens skattegrunnlag, hvor grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Info formuesverdi
  Det inntektsåret en boligeiendom står ferdig, skal formuesverdien beregnes etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Sameiebrøk
  62/11565

  Felleskostnader pr. mnd
  1503

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnadene inkluderer blant annet: - Forsikring - Kostnader til drift og vedlikehold - Eiendomsskatt og kommunale avg. - Belysning/strøm - Abonnement TV/Internett - Kostnader ved regnskapsførsel - Kostnader forbundet med vedlikehold/utskifting av porter - Service av tekniske installasjoner, herunder sprinkleranlegg, ventilasjon, evt. grunnvannspumpe mm. Felleskostnadene fordeles slik: Felleskostnad driftsdel flat fordeling: kr 237 Felleskostnad driftsdel leiligheter etter brøk: kr 867 Tillegg elektroniske fellesavtaler: kr 399 Andel felleskostnader forfaller til betaling den 1. hver måned.

  Om sameiet
  Sameiets navn er Sameiet Leangen Løkka. Sameiet er opprettet ved tinglysing av vedtak om seksjonering fra kommunen. Sameiet består av 142 eierseksjoner på eiendommen gnr. 4, bnr. 123 i Trondheim kommune. 141 seksjoner er seksjonert til boligformål og 1 seksjon er seksjonert til næringsformål.Sameiet har til formål å drifte og vedlikeholde felles eiendom og regulere forholdet mellom seksjonseierne. Den enkelte bruksenhet består av en klart avgrenset og sammenhengende hoveddel av bebyggelsen på eiendommen. De deler av bebyggelsen som ikke inngår i de enkelte eierseksjoner er fellesareal.

  Forkjøpsrett
  Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det praktiseres ikke styregodkjennelse i sameiet.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.

  Sameiets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Dyrehold
  Husdyrhold er generelt tillatt så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne. Beboere som har husdyr, må sørge for å ha full kontroll over dyret til enhver tid, og påse at dyret ikke sjenerer noen eller etterlater ekskrementer på sameiets område.

  Eierskiftegebyr
  6385

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5001/4/123/72: 16.06.1975 - Dokumentnr: 8850 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Televerket
  Rett til å bygge kabelkanal med 2.stk brønner m.v.
  Overført fra: Knr:5001 Gnr:4 Bnr:123
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.01.2021 - Dokumentnr: 70689 - Bestemmelse om vann/kloakk Gjensidig rettighet
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Overført fra: Knr:5001 Gnr:4 Bnr:123
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.01.2021 - Dokumentnr: 70689 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Gjensidig rettighet
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Overført fra: Knr:5001 Gnr:4 Bnr:123
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.01.2021 - Dokumentnr: 70689 - Bestemmelse om bebyggelse Gjensidig rettighet
  Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m
  Bestemmelse om vedlikehold
  Overført fra: Knr:5001 Gnr:4 Bnr:123
  Gjelder denne registerenheten med flere
  22.02.2023 - Dokumentnr: 198542 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Eiendomsmegler 1 Midt-Norge AS
  Org.nr: 936 159 419
  Overført fra: Knr:5001 Gnr:4 Bnr:123
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.05.2023 - Dokumentnr: 507169 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Trondheim Kommune
  Org.nr: 942 110 464
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
  Overført fra: Knr:5001 Gnr:4 Bnr:123
  Gjelder denne registerenheten med flere
  31.01.2024 - Dokumentnr: 1041036 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 72
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 62/11565
  05.06.2024 - Dokumentnr: 1527305 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:5001 Gnr:4 Bnr:143
  Kan ikke slettes uten samtykke fra: Trondheim Kommune
  Org.nr: 942 110 464
  Bestemmelse om vedlikehold


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for: - Hus B med unntak av leilighetene B701 og B702 - Hus C - Rekkehus 1-6 - P-kjeller - Tilhørende utomhus Datert til 21.05.2024 Følgende arbeid gjenstår fram mot ferdigattest: - Ferdigstillelse av hus A, leilighetene B701 og B702 i hus B, rekkehus 7-16, og tilhørende Arbeidet må være ferdigstilt innen 01/06/2025

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er underlagt reguleringsplan ''Tungavegen 1, gnr/bnr 4/13, 4/2 m.fl.'', og er regulert til boligbebyggelse. Reguleringskart med tilhørende bestemmelser kan ses i salgsoppgaven. Relaterte reguleringsplaner: - r20210048 - Gildheimsvegen 10A, 10B og 12 (27.4.2023) - r0207i - Begrenset område av Innherredsvegen, Brøsetvegen, Dalkantvegen,Tungavegen og Bromstadvegen (28.6.1976) - r0207p - Reguleringsplan for del av Leangen Travbane (22.6.1988) - r0207aa - Leangen Idrettsanlegg, Idrettens Hus. (14.12.2000) - r0404 - Tungavegen 24, gnr.16/13 og Amalienlyst med tilstøtende områder. (26.6.2000) - r20170009 - Bromstadvegen 57 m.fl gnr/bnr 15/57, 15/24, 15/101 Regulering under arbeid: Det opplyses også om at det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som berørereiendommen. Dette gjelder "5001 r20180055'' Leangenområdet med Tungavegen 1, Leangen idrettsområde og deler av Travbanevegen og Gildheimsvegen. Målsettinger for planarbeidet er å legge til rette for en ny og bærekraftig bydel i Trondheim øst hvor det kan etableres nye boliger med fokus på grønne fellesareal, flerfunksjonalitet og sambruk med kultur- og idrettstilbud for beboere i alle aldre.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 790 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,00))   134 190,- (Omkostninger totalt)   4 924 190,,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  134190

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr 40 000 for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 950, oppgjørshonorar kr 4 950 og visninger kr 1 990. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 14 745. Alle beløp er inkl. mva. 

Kirsti Næss Olsen

Megler

Kirsti Næss Olsen

46 40 08 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev