aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fageråsen og denne flotte og velholdte leiligheten med sentral og ypperlig beliggenhet i fjellet

Trysil Fageråsen 952 C

Velholdt og pen leilighet i 2. et. - 3 sov. - Garasje - Ypperlig beliggenhet - Ski inn/ut - Flott utsikt

 • 3 600 000
 • BRA 69 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 600 000
 • OMKOSTNINGER15 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 639 147
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 007
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 67 m²
 • ANDEL FELLESGJELD23 215
 • FELLESKOST./MND4 189
 • TOMT4 820 m²
 • EIERFORM TOMTFestet fellestomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 3 600 000,- (Prisantydning)
  23 215,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 623 215,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  15 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 639 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Meget pen og velholdt fritidsleilighet i 2. etasje med svært god og sentral beliggenhet på Fageråsen. Leiligheten ligger høyt i terrenget på ca. 788 moh og har en flott utsikt mot fjellet med alpinbakker og naturområdene rundt. Det er ski inn/ut hvor borettslagets eiendom grenser mot skitrase/heis. Her kommer du deg enkelt ut til Trysilfjellets store alpinanlegg og til de flotte langrennsløypene med et stort nettverk på snaufjell og i skogområder. Den sentrale beliggenheten gjør at du har kort gangvei til alle fasiliteter i fjellet, samt til bakeri og hotell med bla. svømmebasseng og restaurant. Leiligheten har god planløsning og mye innlys som gjør den til et hyggelig sted å nyte fridager


Merk deg dette:
Pen leilighet i 4-mannsbolig
Åpen stue/spisestue/kjøkkenløsning
3 soverom med 8 sengeplasser
Bad med badstue
Nydelig utsikt
Garasje m/ el-bil lader
God oppbevaringsplass
Ski inn/ut

Fritidsleiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entre, gang, 3 soverom, bad/vaskerom med tilknyttet badstue, åpen stue, spisestue og kjøkken med utgang til overbygd balkong med nydelig utsikt.
Utvendig sportsbod ved inngangsdør.
Garasje i felles garasjeanlegg med el-bil lader og elektrisk port.

Fageråsen 952 C, Innlandet

 • VELKOMMEN TIL FAGERÅSEN 952 C.
  Fritidsboligen ligger ypperlig til på populære Fageråsen og har ski inn/ut og kort gangveg til alle fasiliteter i fjellet. I tillegg er firemannsboligen plassert høyt i terrenget og har fri utsikt til fjellet og naturområdene rundt. Et godt sted å komme frem til for å nyte gode fridager til fjells. Leiligheten har enkel adkomst og tilhørende garasje i felles garasjeanlegg rett ovenfor adkomst.

  Du kommer først inn i en lys og praktisk entre med varmekabler under flislagt gulv og lysmalte vegger. Entreen har god plass for å henge av seg uteklær og en praktisk skohylle for enklere tørk av skisko. Videre kommer du inn i en lys gang med åpen løsning mot stuen. Her er det loftsluke som gir mulighet for ekstra oppbevaringsplass. Hele leiligheten har et samstemt og helhetlig preg i alle rom som gir et moderne og behagelig preg. Det er parkettgulv og lysmalte mdf-plater på vegger i alle dagligrom.

  STUE OG KJØKKEN
  Leiligheten har en åpen stue- og kjøkkenløsning med store vindusflater hvor kjøkkeninnredningen er smart plassert for å utnytte boareal best mulig.
  Stuen har parkett på gulv og lysmalte vegger. Ekstra vindu på endevegg og store vindusflater ut mot fjellet gir rikelig med innlys i rommet. I dag er stuen innredet med sofagruppe og spisestue mot kjøkkendel. Peisvedovnen er godt plassert og bidrar til koselig stemning i stue/spisestue når det knitrer i tørr bjørkeved. Fra stuen er det utgang til overbygd veranda med flott utsikt mot både fjell og nærområder.

  Kjøkkenet er fra velkjente Norema og har over- og underskap med rette profilfronter. Ekstra overskap i glass på stuevegg. Det er laminert benkeplate med gode arbeidsflater. Mellom benkeplate og overskap er det hvite fliser som gir et fin finish og lettstelte overflater. Innredningen har integrerte hvitevarer i form av stekeovn, koketopp med ventilator over og oppvaskmaskin som medfølger i salget.

  BAD OG TOALETTROM
  Leilighetens kombinerte bad/vaskerom ligger godt plassert med enkel adkomst fra gangen. Baderommet har flislagt gulv med varmekabler under samt baderomsplater i flisemønster. Badet har ekstra veggskap og god omkledningsplass. Innredningen har slette fronter og servant på underskap, samt speil med belysning over. Egen dusjnisje med glassdør - nisje med flislagte vegger og gulv. Tilknyttet badet er det en badstue som er god å benytte seg av etter en lang dag på ski eller fjelltur. Badet har opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel.

  SOVEROM
  I leiligheten er det tre soverom med tilsammen 8 sengeplasser. Hovedsoverom har dobbeltseng, mens to av soverommene har familiekøyer. Alle soverom med lysmalte mdf-plater, parkett på gulv og garderobeløsninger.
 • Trysilfjellet ligger sentralt til på Østlandet og har kun ca. 2,5 times kjøretur fra Oslo sentrum. Trysilfjellet har Norges største alpinanlegg med 32 heiser og 68 nedfarter som går rundt hele fjellet og gir fire sammenhengende skiområder, med hvert sitt særpreg. Her kan dreven alpinister utfordre seg i de sorte bakkene i Høgegga eller cruise ned i grønne, røde eller blå ved Skihytta, Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter. Her er utfordringer for alle nivåer og ferdigheter. Det er supre barneområder på begge sider av fjellet og parken har ypperlige forhold for spretne brett- og skikjørere.

  Trysilfjellet byr også på et velpreparert langrennsløypenett på over 100 km i variert terreng fra lune skogsløyper og opp til snaufjellet med vidstrakt utsyn. Dette gjør at du har alle muligheter for å nyte den gode skiopplevelsen.

  Leiligheten ligger sentralt til på Fageråsen og borettslagets tomt grenser til heis som er tilknyttet heisanlegget. Området ligger høyt og fritt på nedsiden av tregrensen og har skiløyper, samt traseer som fører deg til skianlegget nærmest rett utenfor døren. Det er kort veg til høyfjellshotellet som gir enkel tilgang til alle hotellets fasiliteter med bla. svømmeanlegg, restaurant, afterski, pub/bar mv.
  Fageråsen er på vinterstid et fantastisk utgangspunkt for både alpint og langrenn. De minste i familien kan benytte seg av eget oppgradert barneområde som har flotte områder for skilek. Her kan man også besøke Gammelgård - der Smottene i Trysilfjellet bor. I bakken og ved heissenteret i Fageråsen finner du et stort utvalg spisesteder og puber, samt skiutleie, dagligvarebutikk og sportsforretning.

  Uansett årstid, er det kort vei til aktiviteter og storslagen natur. På sommerhalvåret kan du ta med niste og kaffe i sekken og nyte stillheten med en fottur - det enkle er ofte det beste. Med andre ord er Fageråsen et eldorado for deg som er glad i friluftsliv og naturopplevelser.

  Trysil satser også stort på sykling og har tilrettelagte områder for både nybegynnere og godt erfarne. Fageråsen har flotte sykkel- og turstier i et romslig nettverk som tar deg over fjellet og ned til Trysil Bike Arena. Stolheisen på sørsiden har helgeåpent i på sommerstid. I tillegg til sykkelområder i fjellet er det merket mange flotte sykkelruter i og rundt Trysil. Nær Trysil Bike Arena er det også en populær klatrepark og en populære 18 hulls golfbane. Er du interessert i jakt og fiske så er Trysil og områdene rundt kjent for sine ypperlige jakt- og fiskeforhold. I tillegg finnes flere moltemyrer og muligheter for bærsanking.
 • Støpt plate på mark og støpt ringmur. Antatt isolert under betonggulv og utførelse med fuktsperre mot grunnen. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med stående og liggende panel. Delvis forblendet med fasadeskifer på fasade mot nord. Brannskillevegg mot naboleilighet antatt utført etter gjeldende brann- og lydkrav for byggeåret. Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler. Undertak med trefiberplater. Himling isolert med mineralull. Gipsplater i leilighetskille. Takflatene er tekket med betongtakstein. Overbygget takkonstruksjon over balkong. Understøttet med tresøyler.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Vinduer: Punktert isolerglass i stue. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Opplyst blir skiftet via borettslaget.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk skal utformes slik at klatring forhindres. Målt rekkverkshøyde: Ca.90 cm. Minstehøyde på rekkverk er 100 cm. Tiltak - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Tiltak - Det bør gjennomføres radonmålinger.
  Bad/vaskerom. Overflater vegger og himling: Overflatene har passert halvparten av gjenværende levetid. Tiltak - det er ikke behov for utbedringstiltak. Overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak - Våtrommet fungerer med dette avviket. Sluk, membran og tettsjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak - Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  Elektrisk anlegg: Tilstandsgrad satt ut fra manglende dokumentasjon på utførte arbeider. Forskriftmangel: Samsvarserklæring fra byggeåret er ikke fremvist.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Badstuovn: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på badstuovn. Tiltak - Det er ikke behov for umiddelbare utbedringstiltak, men ut ifra alder kan svikt lett oppstå.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for bygningsdeler-/komponenter.
  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2.et: Bra 69/ P-rom 67 kvm.
  Følgende rom inngår i primærareal: Vindfang, gang, 3 soverom, bad/vaskerom, badstue, stue/kjøkken.

  Garasjeplass i felles garasjeanlegg på Bra 14 kvm.
  Overbygd balkong på ca. 4 kvm. (ikke arealberegnet.)

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Integrerte hvitevarer medfølger.
  Nyere brannslukningsapparat. Seriekoblet røykvarsler.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten varmes opp med elektrisitet og vedfyring.
  Det er varmekabler i entre og på bad/vaskerom. I stuen er det en moderne peisvedovn.

  Tre-faset elektrisk anlegg. Elskap med automatsikringer, montert på vegg på soverom.
 • Fellestomt på ca. 4.820 kvm. Fellestomten er skrånet med tilnærmet flate partier rundt firemannsboligen. Tomten har gruset innkjøring og gårdsplass. Noe stedbundet vegetasjon. Denne firemannsboligen ligger på nederste del av fellestomten og har flott utsikt mot fjell og naturområder.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.
 • Egen garasje i felles garasjeanlegg.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett, samt vann via felles privat vannanlegg fra utmarkslaget. Felles stikkledning til borettslaget. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
  Eiendommen har adkomst fra felles privat bomvei til borettslagets eiendom.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Forretningsfører: OBOS Innlandet - sameier og frittstående borettslag
 • Andelen er en del av Trysiltoppen Høyfjellsgrend Borettslag (org.nr. 989274082), bestående av totalt 28 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 516 328,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr 517 333,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Da andelen tilhører ett frittstående borettslag, er det kun de øvrige andelseierne i borettslaget som har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører OBOS på kr 6.250,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn
 • Iht. husordensregler er ikke dyrehold regulert.
  Se forøvrig øvrige husordensregler og vedtekter som er vedlagt i salgsoppgaven.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring med polisenr. 89804151. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi kr 746 690 per 31/12-2021.
 • Per 01/12-2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 4 189,-. Av disse går kr 298,- til avsetn. vedlikehold, mens ca. kr 3 891,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Etter avdragsfrihet utløper (01/09-2024) - lånenummer OBOS02-98208042319 er det estimert at ca. kr. 38,- går til avdrag, mens ca. kr. 79,- går til renter. Beløpet er regnet ut ved bruk av lånekalkulator og i henhold til dagens lånevilkår.
 • Leiligheten har kun fellesgjeld tilknyttet lån OBOS02-98208042319 med avdragsfrihet til og med 01/09-2024. Andel fellesgjeld kr 23 215,- pr. 01/12-2022.
  Andel fellesformue kr 26 676,- pr. 01/12-22

  I forbindelse med vedlikehold av kledning på yttervegg, er det avdekket fukt/råteskader i kald vegg mot boden på ett av byggene. Borettslaget har igangsatt arbeid med å finne ut om det er tilsvarende skader på de øvrige byggene. Avhengig av omfang og ansvar vil reparasjon av disse skadene kunne medføre økte kostnader for borettslaget/andelseierne.
  Det er vedtatt større vedlikehold av tak med oppstart 15.08.22, samt gavlvegger, inngangsparti og balkong. Boligselskapet har fått innvilget et rammelån på kr 8 000 000,- som er planlagt utbetalt i 3 omganger. Ta kontakt med styret for mer informasjon om lånet og vedlikeholdet.
 • Borettslagets lån består av:
  Lånenr. OBOS01-98208042327, annuitetslån med flytende rente.
  Restsaldo per 01/12-22: Kr. 9 403 539,-.
  Restløpetid per 01/12-2022: 15 år og 5 md.
  Terminer per år: 12
  Rente per 01/12-22: 4,10 %
  Leiligheten 952 C har nedbetalt sin andel av fellesgjeld på dette lånet.

  Lånenr. OBOS 02-98208042319, annuitetslån med flytende rente. Avdragsfrihet til og med 01/09-2024.
  Restsaldo per 01/12-22: Kr. 650 000,-.
  Restløpetid per 01/12-22: 29 år 11 md.
  Terminer per år: 12
  Rente per 01/12-2022: 4,10 %

  Borettslaget har IN-avtale og det er mulighet for beboerne å betale ned på sin fellesgjeld. Forfallsdatoer er i den sammenheng 30.03 og 30.09. Beløpet må være inne på klientkonto innen 20.03 og 20.09. Ta kontakt med forvaltningskonsulenten for inngåelse av IN-avtale.
 • Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt.
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikring gjennom Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Sikringen dekker tap ved manglende betaling av felleskostnader begrenset opp til 24 måneder, dog maksimalt 15% av fjorårets totale felleskostnader. Eventuelt tap må dokumenteres etter at andelseierens andel er tvangssolgt. Egenandelen utgjør 10% av beregnet tap. Borettslag som har tegnet avtale om sikring kan si opp avtalen innen 01.12 med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Sikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).
 • Det ble utstedt ferdigattest for borettslaget i 2009.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • Iht. vedtekter punkt 4-2 kan fritidsboligen leies ut.
  Bruksoverlating (framleie) kan organiseres og koordineres av den enkelte eller gjennom bookingselskap. Slik bruksoverlating krever ingen godkjenning eller melding. Skal fritidsboligen bruksoverlates (framleies) utover 6 mnd skal forretningsfører ha melding. Styret kan likevel nekte bruksoverlating dersom det er saklig grunn til det. Som saklig grunn regnes når bruksoverlating fører til mislighold av avtalen mellom andelseier og
  borettslaget. Som saklig grunn regnes også når bruksoverlating fører til brudd på husordensreglene for borettslaget. Bruksoverlating som fører til kostnader for borettslaget vil bli fakturert den enkelte andelseier.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Utførte og planlagte større vedlikehold og rehabiliteringer i borettslaget:
  2022 - Utbedring av tak
  2022 - Utbedring av råteskader
  2022 - Utbedring av gavlvegger
  2023 - Etablere brannstiger
  2023 - Etablere enkel fellesbelysning garasjer
  2023 - Utrede sentral brannvarsling
  2024 - Maling av hus, samt rep. Skadet panel
  2025 - Utskifting av ytterdører
  2026 - Skifte balkongdører

  Opplyst at forslag nedenfor er enstemmig vedtatt i forbindelse med generalforsamlingen i April 2022 og vil bli tatt inn i vedtektene:
  Av hensyn til at leilighetene er en del av et hus, må samtlige leiligheter opprettholde minimum 10 grader innvendig temperatur. Temperaturanbefalingen er i tråd med SINTEF Byggforsk (Vannskadekontoret). Dette for å unngå bla frost i vannrør, som kan få store følgeskader på huset, samt infrastruktur. Ved temperaturer som nærmer seg 0 grader, vil det kunne oppstå fukt i leiligheten som kan medføre konstruksjons skader og sopp, som igjen kan føre til råte. Vedtekten innlemmes som nytt punkt 5.8 under «Andelseiers vedlikeholdsplikter»

  I tillegg er et nytt punkt i husordensreglene enstemmig vedtatt ved samme møte:
  Lading av kjøretøy tillates kun på oppsatte ladepunkter tilkoblet den enkelte leilighets strømmåler. Lading i garasjens kontakter (på felles strømmåler) eller skjøteledninger gjennom vindu og dører fra leiligheter tillates ikke.

  I forbindelse med generalforsamling i April 2022 ble det bestemt at styret skal leie inn en bygningsingeniør for å vurdere graden av hast med å bytte alle tak, eller om det kan gjøres i etapper. Valg av avdragslengde utsettes til ekstraordinært generalforsamling etter dette er utført. I tillegg har styre fullmakt til å utrede, samt endre dagens løsning av funksjonelle endringer/fasadeendringer ved inngangsparti, samt balkongside. En fasadeendring her vil medføre større oppholdsareal i 1. og 2. etg.
  Det ble også enstemmig vedtatt at det skal avholdes dugnad.

  Det foreligger ikke opplysninger om siste feiing. Tilsyn ble sist gang utført i oktober 2020, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
  Krav om takstige og eventuelt feieplattform (for skorsteiner høyere enn 120 cm) gjelder også for hytter/fritidseiendommer. Takstige skal enten være fastmontert eller det benyttes løs stige som hektes i fastmonterte kroker. Flere kommuner har unntak fra kravet om takstige, eller kan vurdere unntak fra kravet, i de tilfeller bygningene har torvtak alternativt shingel-/papptekking med takhelling på 22 grader eller mindre. Felles for begge er at gesimshøyde (avstand fra bakke til tak) ikke er høyere enn 3,5 m. Kjøper overtar ansvaret for ovennevnte.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 2008/195193-2/200, tinglyst den 06/03-2008. Gjelder festekontrakt - vilkår.
  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for BU6, R1390 Fageråsen fra 2007. Reguleringsformål for eiendommen er herberge og bevertningssted (eie/leie), privat vei og friluftsområde. Del av fellestomt grenser til område avsatt til skiløype. Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2014-2025 for Trysil kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse og friområde. Iht. kart stikker deler av bygg utenfor tomtegrensen.
 • Andelsnr. 2207 Orgnr. 989274082 i Trysil kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver bør likevel angi ønske om overtagelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Skiftet ventil på varmtvannstank i 2022. Arbeid utført av Løken VVS.
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Montert stikkontakter på kjøkken. samsvarserklæring med kopi av el-sertifikat er levert til takstmann. Arbeid utført av eier som er elektriker.
  Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.
  Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Ladeboks i garasjen. Montert av elektriker.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,1 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld), minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 3.000,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 12.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bente Sinnes Edstrøm
  Kai-Andre Edstrøm
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev