aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Trysilfjellet og Fageråsen 988 B!

Trysil Fageråsen 988 B

Pen og lettstelt fritidsleilighet fra 2016 med ski-inn/-ut til alpinbakken! 3 soverom, stor terrasse, vedovn og p-plass.

 • 3 950 000
 • BRA 58 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 950 000
 • OMKOSTNINGER114 912
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 066 274
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 016
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 55 m²
 • ANDEL FELLESGJELD1 362
 • FELLESKOST./MND1 400
 • TOMT2 313 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 3 950 000,- (Prisantydning)
  1 362,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 951 362,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  98 770,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 951 362,-))
  --------------------------------------------------------
  114 912,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 066 274,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ligger i 1. etasje i en firemannsbolig og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse, tre soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod ved inngangspartiet på ca. 3m², samt en fast parkeringsplass på felles parkeringsareal.
Plantegning. I tillegg disponerer leiligheten en fast parkeringsplass på felles parkeringsareal.

Fageråsen 988 B, Innlandet

 • Takstmann sin overordnet faglig vurdering av eiendommen:
  Leiligheten fremstår som i god stand, uten større skader. Det ble ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Forøvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten.

  Vesentlige endringer etter byggeår (opplyst av hjemmelshaver):
  2021: Nytt ventilasjonsanlegg. Forrige ventilasjonsanlegg var underdimensjonert.
  2022: Ny varmtvannsbereder.

  For øvrige beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  VELKOMMEN INN!
  Du ønskes velkommen ved et hyggelig overbygget inngangsparti med en terrasseplatting på ca. 4m².

  Til venstre for inngangsdøren har du adkomst til en praktisk bod på ca. 3m². Boden har flislagt gulv med sluk og opplegg for vaskemaskin. I boden hard du også varmtvannsbereder (ny i 2022), ventilasjonsaggregat (nytt i 2021) og sikringsskap med automatsikringer.

  Når du entrer leiligheten kommer du inn i en innbydende og praktisk entré. Entréen har fliser på gulv med gulvvarme og trepanel på veggene. I entréen er det en praktisk nisje med naturlig plass til garderobeløsning etter eget ønske og behov.

  STUE
  Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. God standard fra 2016 med pen enstavs parkett på gulv og lun trepanel på veggene. De store vindusflatene sørger for rikelig med naturlig lys, som bidrar til en god romfølelse.

  I hjørnet av stuen har du en moderne vedovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Stuen er enkel å møblere med sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

  TERRASSE
  Fra stuen har du utgang til en stor og flott terrasse på ca. 16m². Terrassen er delvis overbygget, har impregnerte terrassebord på gulv og rekkverk av stående bord.

  På terrassen har du god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Det er også montert varmelampe, utebelysning og stikkontakt på vegg.

  KJØKKEN
  Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen.

  Et pent og tidløst kjøkken av heltre som var nytt i 2016. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har grå profilerte fronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med takhøyde overskap med belysning under.

  Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

  SOVEROM
  Leiligheten inneholder totalt tre soverom med totalt åtte sengeplasser. Alle soverommene har god standard fra 2016 med pen enstavs parkett på gulv og lun trepanel på veggene.

  Soverom 1 er i dag innredet med en dobbeltseng og har oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

  Soverom 2 er i dag innredet med en køyeseng med totalt tre sengeplasser. Også her har du oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

  Soverom 3 er i dag også innredet med en køyeseng med totalt tre sengeplasser. På soverommet har du også plass til en kommode eller skap.

  BADEROM
  Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra byggeår 2016. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og trepanel i himlingen.

  Pen baderomsinnredning i heltre med grå profilerte fronter og heltre benkeplate med nedfelt servant, speil med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett.

  Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. Det er også plass og opplegg for vaskemaskin i boden som også har flislagt gulv med sluk.
 • Med sin sentrale beliggenhet sklir du lett ut i Norges største alpinanlegg. Velpreparerte langrennsløyper ligger også klare rett utenfor døra. Spenn på deg langrennsskiene og ta turen ut i et løypenett på over 100 km i variert terreng, fra lune skogsløyper til snaufjellet.

  Kvilsten hytteområde ligger ca 820 moh og har ski inn/ ski ut til alpinbakken. Adkomst til alpinanlegget og Trysilfjellets velpreparerte langrennsløyper er rett ved hytta.

  Trysilfjellet er Norges største alpinanlegg med 31 heiser og 65 nedfarter. Du bor sentralt midt mellom Høyfjellssenteret i Fageråsen med skiutleie, butikker og restauranter og det flotte hotellet Park Inn Trysil Mountain Resort. Kun en kort spasertur enten til hotellet eller til Høyfjellssenteret.

  Det er videre anlagt flott sykkeltrase rundt hele Trysilfjellet, samt nye løyper både for stisykling, terrengsykelpark og downhill. I tillegg er det merket mange flotte sykkelruter i og rundt Trysil. Her er alle muligheter for en aktiv familie.
 • Leilighetsbygg med fire leiligheter - Byggeår: 2016.
  Fundamentert på ringmur av lettklinkerblokker og støpt plate på mark. Yttervegger av bindingsverk, kledd med stående trepanel. Saltak av trekonstruksjoner, tekket med torv. Taket og skorsteinen er kun besiktiget visuelt fra bakkeplan. Vinduer fra 2016 med tre-lags glass. Ytterdøren til leiligheten er fra 2016, med et lite glassfelt. Boddør i samme stil som ytterdør, også fra 2016. Verandadør med glassfelt fra 2016.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av tømrermester og takstmann Sondre Lillebo.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (vesentlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Bad / Overflate gulv: TG2 settes på bakgrunn av påvist hulrom/ bom under én flis, samt for lite fall mot sluk for å tilfredsstille forskriftskravet.
  Kjøkken: TG2 settes på bakgrunn av manglende avkast ført ut av bygget fra ventilatoren. Selve innredningen vurderes til TG1.
  WC og innvendige vann- og avløpsrør: TG2 settes på bakgrunn av manglende fremlagt dokumentasjon på innebygget sisterne.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  1. etasje: BRA 58m² / P-rom 55m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, gang, tre soverom, bad og stue/kjøkken.

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Bod med utvendig tilkomst.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stue/kjøkken. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på bad og i entré.
 • Felles eiertomt for sameiet på ca. 2 313m². Tomten ligger i hellende terreng. Tomten er opparbeidet med gruset adkomst og parkering, for øvrig naturtomt.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Med leiligheten følger en fast parkeringsplass på felles parkeringsareal.
 • Eiendommen er tilkoblet offentlig avløp. Adkomst fra felles privat veg og tilkoblet vannforsyning driftet av Fageråsen hytteområde AS. Hytteeier er ansvarlig for egen vannledning, fra tilkoblingspunkt og inn i egen bolig.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Eierseksjonen er en del av Eierseksjonssameiet Kvilesten 1 (org.nr. 917720452), bestående av totalt 12 eierseksjoner. Regnskapsfører: Accountor Trysil AS.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  REGNSKAP
  Driftsinntektene i 2021 var til sammen kr. 172 800,-.
  Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 88 105,-.
  Dette ga et positivt årsresultat i 2021 på kr. 84 864,-.

  De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.21 kr. 150 041- og viser sameiets likviditet.
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Dyrehold er tillatt.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Fremtind Forsikring skadeforsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi kr. 472 000,- per 31.12.2020.
 • Kr. 1 400,-/mnd.
  Felleskostnadene inkluderer: Forretnings-/regnskapsførsel, forsikring, styrehonorar og andre driftskostnader.

  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og eventuelt fellesgjeld kan variere over tid som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller årsmøte. Felleskostnadene ble sist justert i 2022.
 • Ligningsposter per 31.12.2021:
  Andel fellesgjeld: Kr. 1 362,-
  Andel fellesformue: Kr. 13 372,-

  Andel fellesgjeld er ikke knyttet til lån i bank, men er leverandørgjeld og påløpte kostander per 31.12.2021.
 • Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 9 084,50,- for 2022.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Ab.gebyr avløp fritidsbolig: Kr. 3 400,-
  Stipulert avløp fritidsbolig: Kr. 2 878,50,-
  Eiendomsskatt fritidsbolig: Kr. 2 806,-

  Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig. Feieavgift faktureres av Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS. Halv sats av feieavgift for fritidsbolig.

  Fageråsen Hytteområde fakturerer avgifter for veg, vann, renovasjon og snørydding av P-plass en gang i året. Disse utgiftene utgjør totalt ca. kr. 11 418,75,- for 2022.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "Felleskostnader", påløper kostnader til Fageråsen Hytteområde AS som nevnt under, samt for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Fageråsen Hytteområde fakturerer avgifter for veg, vann, renovasjon og snørydding av P-plass en gang i året.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Veg: Kr. 3 882,50,-
  Vann: Kr. 2 901,25,-
  Renovasjon: Kr. 2 528,75,-
  Snørydding p-plass: Kr. 2 106,25,-
  Totalt: Kr. 11 418,75,-

  TV og bredbånd: Medlemmer i Fageråsen Hytteeierforening har medlemsrabatter på TV og bredbånd via Eidsiva.
 • Det ble utstedt ferdigattest i 2016 for nye bygg og anlegg - frittliggende.

  Det er mottatt seksjonsplan-byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Iht. vedtektene må utleie meldes til styret for registrering.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Iht. opplysninger fra Elvia AS er det ikke foretatt noen besiktigelse av det elektriske anlegget. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  * Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 17.09.2007, dagboknummer 736507. Allmennheten har rett til fri ferdsel over denne eiendom.
  * Seksjonering, tinglyst den 12.02.2016, dagboknummer 127524. Ser: 2. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 56/700.
  * Bestemmelse om veg, tinglyst den 20.06.2022, dagboknummer 663083. Rettigheter på gnr: 33, bnr: 1053 i Trysil kommune. Bestemmelse om vedlikehold. Bestemmelse om pliktig medlemsskap i veilag.
  * Bestemmelse om parkering, tinglyst den 20.06.2022, dagboknummer 663083. Rettigheter på gnr: 33, bnr: 1053 i Trysil kommune.

  Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "R 1387 i Fageråsen", fra 2005. Reguleringsformål for eiendommen er Herberge og bevertningssted (705m²), Herberge og bevertningssted (1 305m²) og privat vei (303m²).

  Eiendommen omfattes av Trysil kommuneplanens arealdel 2014 - 2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende fritids- og turistformål (2 313m²).
 • Gnr. 33 Bnr. 913 Snr. 2 i Trysil kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Lekkasje på varmtvannsbereder i bod, byttet i 2022 av Trysil rørleggerbedrift på garanti.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja, kun av faglært.
  Beskrivelse: Det var satt inn en ventilasjonsvifte som var dimensjonert for en mindre leilighet/forhold. Denne ble byttet. Alt er på garanti og gjelder alle enhetene.
  Arbeid utført av: Hellios og MWC.

  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Svar: Ja.

  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Har vært kontroll av ventilasjonsanlegg, som ble byttet. Skal settes inn et nytt punkt for utluft i tak av utbygger i januar 2023. Dette er på garati fra utbygger MWC.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,5 % av salgssummen, minimum kr 49.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 10.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Frank Arne Braathen-Hauge
  Hege Marie Braathen-Hauge
Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev