aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Trysil og Granlysvingen 21!

Trysil Granlysvingen 21

Vedlikeholdt enebolig med integrert garasje og parkmessig opparbeidet hage. Solrikt med terrasse og utearealer mot vest.

 • 3 190 000
 • BRA 141 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING3 190 000
 • OMKOSTNINGER95 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 285 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 980
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 117 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT830 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 3 190 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-))
  --------------------------------------------------------
  95 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 285 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Pent opparbeidet eiendom med en flott hage som er parkmessig opparbeidet i 2020, gruset innkjøring og gårdsplass. Eiendommen er bebygd med en enebolig med integrert garasje og en lekestue på ca. 8 m².

Enebolig med integrert garasje:
Underetasje: Garasje, gang, vaskerom og kjellerstue.
1. etasje: Vindfang, gang, stue/spisestue med utgang til terrasse og hage, kjøkken, to soverom og baderom.
Plantegning 1. etasje. Boligen har en praktisk planløsning med alle oppholdsrom i hovedetasjen.

Granlysvingen 21, Innlandet

 • Enebolig med integrert garasje fra 1980. Bolig med varierende alder og bruksslitasje på overflater, komponenter og installasjoner. Vedlikehold er greit ivaretatt.

  Lekestue fra 1980 med standard fra byggeåret. Vedlikehold er greit ivaretatt.

  For øvrige beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  VELKOMMEN INN!
  Du ønskes velkommen hjem ved et hyggelig inngangsparti med terrasse på ca. 8m². Terrassen vender mot øst og har sol fra tidlig morgen til formiddag.

  Du kan også kjøre bilen inn i garasjen og ta deg tørrskodd til vaskerommet som har trapp opp til entréen i hovedetasjen.

  Når du entrer boligen kommer du først inn i et praktisk vindfang. Videre kommer du inn i en lys og innbydende gang med plass til sko og yttertøy.

  STUE
  Stuen er det naturlige oppholdsrommet i boligen, og er et lyst og hyggelig rom. Stuen har laminat på gulv og lysmalte overflater. Alle veggflater og himlinger i denne etasjen er malt i perioden 2015-2022.

  Flere store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys, som bidrar til en god og luftig romfølelse. Stuen er enkel å møblere med sofagruppe med salongbord og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

  Som et fint midtpunkt i stuen har du en moderne vedovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Det er også montert luft-til-luft varmepumpe fra 2015 på vegg.

  TERRASSE OG HAGE
  Fra stuen har du utgang til en hyggelig vestvendt terrasse på ca. 10m². Terrassen har impregnerte gulv og beiset- malt rekkverk. God plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Beliggenheten mot vest sørger for gode solforhold fra tidlig ettermiddag og til sent på kveld.

  Fra terrassen har du videre adkomst til den nydelige hagen som er parkmessig opparbeidet i 2020. Den skrånende tomten er opparbeidet med støttemurer av betongblokker som gir ulike nivåer og soner. Hageanlegget er parkmessig opparbeidet med ulik beplantning og har store arealer med plen, samt et nivå med grus. I hagen har du også en lekestue på ca. 8 m².

  KJØKKEN
  Kjøkkenet ligger i et eget rom i naturlig tilknytning til stuen. Et lyst og hyggelig kjøkken med plass til et frokostbord, som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom.

  Kjøkkeninnredning fra IKEA med god skap- og benkeplass. Innredningen har glatte malte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum i porselen. Praktisk med plater i benkeryggen og belysning under overskapene.

  På kjøkkenet har du plass til frittstående hvitevarer som komfyr med platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Frittstående hvitevarer følger i utgangspunktet ikke med i handelen (kan avtales med selger). Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  SOVEROM
  Boligen inneholder to fine soverom som begge er plassert i hovedetasjen.

  Soverom 1 har adkomst fra stuen og er et lyst og innbydende rom. God standard med laminat på gulv og overflater malt i en nydelig farge. På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

  Soverom 2 har adkomst fra gangen og er praktisk plassert med enkel tilgang til baderommet. Også dette soverommet er et lyst og innbydende rom med god standard. På soverommet har du plass til dobbeltseng om ønskelig, samt oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

  BADEROM
  Boligen har et eldre, men velfungerende baderom. Baderommet har våtromsbelegg på gulv og overflater med lysmalt vinyltapet kombinert med hvite fliser i dusjsonen. Montert stråleovn på vegg og elektrisk styrt vifte i himlingen.

  Nyere og moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjsone med forheng og gulvmontert toalett.

  Baderommet er velfungerende i dag, men har fått tilstandsgrad 3 og oppgraderinger må påregnes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Takstmann har foretatt hulltaking nederst på delevegger mot våtsonen og det ble ikke registrert unormale verdier ved bruk av fuktmåler.

  KJELLERSTUE
  I underetasjen er det innredet en hyggelig kjellerstue av god størrelse. God standard med laminat på gulv, lysmalte overflater og panel i himlingen. Stuen er utstyrt med en eldre vedovn og fastmontert panelovn på vegg.

  Kjellerstuen er definert som rom for sport/hobby i mottatte byggetegninger. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring og rommet er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport og salgsoppgaven.

  VASKEROM OG GARASJE
  I underetasjen finner du også et romslig vaskerom med sluk, utslagskum og opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet har støpt gulv, lysmalt murpuss på veggene og panel i himlingen. Vaskerommet har fått tilstandsgrad 3 i tilstandsrapporten.

  Fra vaskerommet har du videre adkomst til en liten gang med adkomst til garasjen. Garasjen har støpt gulv, murte vegger og gipsplater i himlingen. Garasjen har leddport fra 2018 med motorstyring, lys og strøm.
 • Boligen ligger fint til i et veletablert område rett nedenfor alpinbakken og med kort radius til alle daglige gjøremål. Det er kun en kort spasertur til sentrumsområdene med kjøpesenter, bibliotek, kino, cafeer, restauranter, hotell, legevakt og flere offentlige servicetilbud. I Innbygda er det en flott tursti langs Trysilelva med fine muligheter for piknik eller bare sitte på en benk å nyte utsikten.
  Fra boligen er det også kort vei til barne- og ungdomsskole, videregående skole, samt til musikk- og kulturskolen med tilbud for barn i alle aldre.

  Det er fantastiske aktivitetsmuligheter i Trysilfjellet som ligger en kort spasertur unna. På sommerstid finner du her fine turområder, samt en svært populær og flott sykkelpark som er tilrettelagt for både nybegynnere og erfarne syklister. Det er mulighet for å ta heisen opp og sykle fjellrunden som gir nydelig utsikt og varierte og fine stier/grusveier. Nær Gullia finner du også en populær klatrepark og en 18-hulls golfbane.
  På vinterstid kan Trysilfjellet tilby et stort alpinanlegg for små og store. Her er det mange muligheter for både alpinister og langrenns entusiaster. Alt dette kun en kort spasertur fra hjemmet.
 • Enebolig med integrert garasje
  Byggeår: 1980

  Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Fuktsikring med grunnmursplast. Festet i topplist. Drenering og fuktsikring er ellers ikke synlig da den er nedgravd og ikke tilgjengelig. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Forstøtningsmur av betongblokker ved innkjøring. Forstøtningsmur av betong ved innkjøring til garasje.

  Takflatene er tekket med pappshingel. Taket er besiktiget fra bakkeplan. Det ble lagt ny pappshingel på eksisterende shingel i 2017. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Kledningen er sist overflatebehandlet i ca. 2016 med to strøk.

  Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler. Himling isolert med mineralull. Bordet undertak. Lufting igjennom ventiler i gavlvegg og ved raft. Det gjøres oppmerksom på at skjulte feil og mangler i konstruksjonene ikke kan avdekkes uten bygningsmessige inngrep. Loft besiktiget fra luke, begrenset besiktigelse muligheter av loft.

  Vinduer med 3 lags isolerglass fra 1980. Vindu med 3 lags isolerglass fra 2020 på kjøkken. Det opplyses på generelt grunnlag at punkterte isolerglass kan være vanskelig å oppdage på grunn av varierende temperaturer og lysforhold. Malt ytterdør, sidefelt med glass. Terrassedør med 3 lags isolerglass fra 1980. Katteluke i ytterdør.

  Terrasse ved inngang. Fundamentert på imregnert treverk og støpte vegger. Impregnerte gulvkonstruksjoner. Utført med impregnert gulv og beiset- malt rekkverk. Areal på ca. 8 m2. Adkomst til terrasse fra stue. Fundamentert på lettklinkerblokker. Impregnerte gulvkonstruksjoner. Utført med impregnert gulv og beiset- malt rekkverk. Areal på ca. 10 m2 ved stue. Utvendig impregnert tretrapp ved inngang. Utvendig beiset tretrapp med adkomst til terrasse.

  Integrert garasje: Støpt gulv. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Himling med gipsplater. Ståldrager i himling. Montert leddport med motorstyring. Montert i 2018. Lys og strøm.

  Lekestue
  Byggeår: 1980

  Utvendig: Fundamentert på pilarblokker. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Saltakkonstruksjon. Takflatene er tekket med pappshingel. Taket er besiktiget fra bakkeplan. Overbygget takkonstruksjon over inngang. Understøttet med tresøyler. Platting ved inngang. Utført med malt rekkverk. Malt ytterdør. Metall takrenner og nedløp. Isbordbeslag.

  Innvendig: Gulvflater med tregulv. Trebjelkelag, uisolert. Oppført i bindingsverk, uisolert. Utført med fabrikkerte takstoler. Bordet undertak. Varevindu, 1+1 glass. Malt ytterdør.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
  Utvendig > Vinduer.
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2.
  Innvendig > Andre innvendige forhold.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig > Nedløp og beslag.
  Utvendig > Utvendige trapper.
  Innvendig > Radon.
  Innvendig > Pipe og ildsted.
  Innvendig > Rom Under Terreng.
  Innvendig > Innvendige trapper.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
  Tomteforhold > Drenering.
  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Våtrom > Generell > Bad.
  Våtrom > Generell > Vaskerom.
  Tomteforhold > Forstøtningsmurer.
  Tomteforhold > Terrengforhold.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  Enebolig med integrert garasje:
  Totalt: BRA 141 m² / P-rom 117 m².
  Underetasje: BRA 67 m² / P-rom 43 m².
  1. etasje: BRA 74 m² / P-rom 74 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Underetasje: Gang, kjellerstue og vaskerom.
  1. etasje: Vindfang, gang, stue/spisestue, kjøkken, baderom og to soverom.

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Underetasje: Garasje.

  Lekestue:
  1. etasje: BRA 8 m² / P-rom 0 m².
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med luft-til-luft varmepumpe fra 2015, vedfyring og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stue og kjellerstue. Elektrisk oppvarming med panelovner og stråleovn på baderom.
 • Eiertomt på ca. 830,5 m².

  Skrånende tomt. Gruset innkjøring og parkering. Tomten er opparbeidet med forstøtningsmurer av betongblokker og betong. Opparbeidet uteareal i ca. 2020. Hageanlegg opparbeidet med plen og variert beplantning. Beplantet skråning.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 455 549,- per 31.12.20.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 639 976,- per 31.12.20.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 14 528,35,- for 2022.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Vann etter måler (forbruk: 27 m3): Kr. 2 075,85,-
  Abonnementsgebyr vann: Kr. 2 802,50,-
  Avløp etter måler (forbruk: 27 m3): Kr. 1 348,-
  Abonnementsgebyr avløp: Kr. 2 000,-
  Målerleie: Kr. 375,-
  Eiendomsskatt: Kr. 1 719,-
  Restbeholder 190L: Kr. 2 392,-
  Grunngebyr: Kr. 1 340,-
  Hentegebyr 3-10 M: Kr. 220,-
  Papirbeholder 140L: Kr. 128,-
  Glass/metallemballasje 140L: Kr. 128,-

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg boligbygg i 1981. Det er i denne anmerket mangler i forhold til utvendig beising/maling, samt oppsetting av fast takstige for feieren.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er dagens vaskerom definert som tre rom; vask, klær og mat. Dagens kjellerstue er definert som sport/hobby. Gang mellom vaskerom og garasje er definert som sluse. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for disse arealene/rommene. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport og salgsoppgaven.

  Det er mottatt skisser av uthuset (lekestue), det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for denne. Det er ikke mottatt noen dokumenter eller tegninger på terrasse ved inngangspartiet.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Feiing ble utført siste gang den 05.10.2020. Tilsyn ble sist gang utført den 20.03.2017, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2002, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Vestadbakken, fra 1977. Reguleringsformål for eiendommen er boliger (806 m²) og gangveg (25 m²).

  Det er reguleringsplan under arbeid som berører eiendommen. Planen er kalt "Områdeplan for Innbygda- Trysil sentrum" (planid: 20170100).

  Eiendommen omfattes også av kommuneplanens arealdel 2014-2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende boligbebyggelse.
 • Gnr. 58 Bnr. 142 i Trysil kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: Utskifting av baderomsmøbler og toalett.

  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Saltutslag på nordvegg i kjeller/garagedel. Saltutslag ved delevegg i garagen.

  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Horisontal sprekk langs nordvegg i kjeller/garagen.

  9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Observert Sukkermaur på kjøkken om våren.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: Elsjekk og Utskifting av kontakter av tidligere eier. Utskifting av lysbrytere av nåværende eier.
  Arbeid utført av: Trysil elektro.

  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Av tidligere eier, årstall ukjent.

  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: Bjørn Baastad As har gravd fundamentering og oppsetting av betongelementer på fremside/innkjørsel 2019. Egeninnsats med verandabygging i inngangsparti. Nytt belegg med shingeltak på hus I 2017. Nye vindskier på lekestue, nytt belegg shingeltak i 2017.
  Arbeid utført av: Bjørn Baastad AS.

  24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Privat avtale med nabo om støttemur mot tomtegrense. Påbegynt påbygg på fremsiden er ikke byggemeldt da det ikke er ferdig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,4 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld), minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jørgen Stensberg
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev