aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Trysil og Mobekkvegen 1 B!

Trysil Mobekkvegen 1 B

Lekker del av tomannsbolig, vesentlig oppgradert i 2021/22. Stor og solrik terrasse mot syd. Parkering i felles carport.

 • 2 250 000
 • BRA 47 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING2 250 000
 • OMKOSTNINGER72 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 322 392
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 990
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 44 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT837 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 2 250 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-))
  --------------------------------------------------------
  72 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 322 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Del av vertikaldelt tomannsbolig med innhold over ett plan.

1. etasje: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse, soverom, baderom og bod.

I tillegg disponeres en biloppstillingsplass og en bod på ca. 5m² i felles carportanlegg.
IMG_2046

Mobekkvegen 1 B, Innlandet

 • Del av tomannsbolig med varierende alder og bruksslitasje på overflater, komponenter og installasjoner. Bad/vaskerom med overflater, installasjoner og komponenter fra 2022. Utført enkelte innvendige standard hevinger. Vedlikehold er greit ivaretatt.

  Felles carportanlegg med enkel standard fra byggeåret (ukjent byggeår). Vedlikehold er greit ivaretatt.

  For øvrige beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  VELKOMMEN INN!
  Du ønskes velkommen hjem ved et hyggelig overbygget inngangsparti. Ved inngangspartiet har du en flott terrasse med trapp som ble bygget i 2021.

  Når du entrer boligen kommer du inn i en innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Du får umiddelbart et positivt inntrykk av den lekre boligen med sin gode og moderne standard.

  Entréen har pen og slitesterk laminat på gulv, lysmalte overflater og en stilig vegg dekorert med trespiler. Praktisk med kodelås montert på inngangsdøren.

  STUE
  Stuen er det naturlige oppholdsrommet i boligen, og er et lyst og fint rom. God standard med pen og slitesterk laminat på gulv og lysmalte overflater med en mørkere kontrastvegg.

  De store vindusflatene sørger for rikelig med naturlig lys, som bidrar til en god romfølelse. Stuen er enkel å møblere med sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

  I stuen er det også pipeløp med antatt mulighet for å installere vedovn.

  KJØKKEN
  Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen.

  Et stilrent og moderne kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter malt i 2021 og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det ble også montert stilige trespiler i 2021. Praktisk med lyse fliser i benkeryggen ved oppvaskkummen og platetoppen.

  Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

  TERRASSE
  Fra kjøkkenet har du utgang til en stor og solrik sydvendt terrasse som var ny i 2021. Terrassen har impregnerte terrassebord på gulv, levegg og del med blomsterkasser.

  På terrassen har du god plass til ulike sittegrupper og grill - alt etter eget ønske og behov. Beliggenheten mot syd sørger for gode solforhold, her kan du enkelt nyte lange og late sommerdager!

  SOVEROM
  Innbydende soverom med pen laminat på gulv og panel på veggene malt i 2021.

  På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommode. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

  BADEROM
  Boligen har et rålekkert baderom som ble pusset opp i 2022. Baderommet har delikate fliser på gulv og vegger, deilig gulvvarme og stilig belysning i himlingen.

  Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, flott rundt speil med integrert belysning over. Romslig dusjnisje med glassdør, både hånd- og regnfallsdusj og praktisk innfelt nisje for såper.

  Praktisk innredning med plass og opplegg for vaskemaskin. Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett.
 • Boligen ligger fint til i et veletablert område rett nedenfor alpinbakken og med kort radius til alle daglige gjøremål. Det er kun en kort spasertur til sentrumsområdene med kjøpesenter, bibliotek, kino, cafeer, restauranter, hotell, legevakt og flere offentlige servicetilbud. I Innbygda er det en flott tursti langs Trysilelva med fine muligheter for piknik eller bare sitte på en benk å nyte utsikten.
  Fra boligen er det også kort vei til barne- og ungdomsskole, samt til musikk- og kulturskolen med tilbud for barn i alle aldre.

  Det er fantastiske aktivitetsmuligheter i Trysilfjellet som ligger en kort spasertur unna. På sommerstid finner du her fine turområder, samt en svært populær og flott sykkelpark som er tilrettelagt for både nybegynnere og erfarne syklister. Det er mulighet for å ta heisen opp og sykle fjellrunden som gir nydelig utsikt og varierte og fine stier/grusveier. Nær Gullia finner du også en populær klatrepark og en 18-hulls golfbane.
  På vinterstid kan Trysilfjellet tilby et stort alpinanlegg for små og store. Her er det mange muligheter for både alpinister og langrenns entusiaster. Alt dette kun en kort spasertur fra hjemmet.
 • Del av tomannsbolig
  Byggeår: 1990 (byggeår er basert på opplysninger fra eier, som er noe usikker på årstallet).
  Ombygging: Utvidet stue/kjøkken. Ukjent årstall.

  Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Byggegrop uten etablert drenering. Ikke observert grunnmursplast. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Blindkjeller med murt ringmur av lettklinkerblokker. Ventiler i grunnmur.

  Takflatene er tekket med pappshingel. Antatt fra byggeåret. Taket er besiktiget fra bakkeplan. Helbeslått pipetopp. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Takstige. Isbordbeslag. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel og liggende panel i gavlveggene. Kledningen er sist overflatebehandlet med to strøk i 2021. Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler. Bordet undertak. Himling isolert med mineralull. Gipsplater i leilighetskille. Loft besiktiget fra luke, begrenset besiktigelse muligheter av loft. Lufting ved raft og igjennom ventil i gavlvegg. Det gjøres oppmerksom på at skjulte feil og mangler i konstruksjonene ikke kan avdekkes uten bygningsmessige inngrep. Lagretgods og eiers annen disponering gjorde at, større deler av loftet ikke var disponibel under befaring. Overbygget takkonstruksjon over inngang. Sperretakkonstruksjon. Bordet undertak. Understøttet med tresøyler.

  Vindu med 2 lags isolerglass fra 1987. Vindu med 3 lags isolerglass fra 1990. Det opplyses på generelt grunnlag at punkterte isolerglass kan være vanskelig å oppdage på grunn av varierende temperaturer og lysforhold. Malt ytterdør med tre små glassfelt. Terrassedør med 3 lags isolerglass fra 2021. Adkomst til terrasse fra stue. Bygget i 2021. Fundamentert på pilarblokker direkte på terreng. Impregnerte gulvkonstruksjoner. Utført med impregnert gulv og levegger. Del med blomsterkasser. Terrasse ved inngang: Bygget i 2021. Fundamentert på pilarblokker. Impregnerte gulvkonstruksjoner. Utført med impregnerte terrassebord. Utvendig impregnert tretrapp. Adkomst til terrasse. Bygget i 2021. Utvendig impregnert tretrapp. Adkomst til inngang. Bygget i 2021.

  Felles carportanlegg
  Byggeår: Ukjent
  Yttervegg kledd med tømmermannpanel og liggende panel i gavlvegg. Saltakkonstruksjon. Takflatene er tekket med pappshingel. Taket er besiktiget fra bakkeplan. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Svertesopp i undertak. Skader på takrenner. Sprekker og skjevheter i gulv. Skjevheter i takkonstruksjonen.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  * Utvendig > Dører.
  * Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  * Utvendig > Taktekking.
  * Innvendig > Radon.
  * Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken.
  * Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
  * Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  * Utvendig > Nedløp og beslag.
  * Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2.
  * Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
  * Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Del av tomannsbolig:
  1. etasje: BRA 47 m² / P-rom 44 m²

  Følgende rom inngår i primærareal: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/vaskerom.

  Følgende rom inngår i sekundærareal: Bod.

  Kommentar: Arealet er beregnet ut ifra oppmålt bruksareal.

  Biloppstillingsplass i felles carportanlegg:
  1. etasje: BRA 5 m² / P-rom 0 m²

  Følgende rom inngår i sekundærareal: Bod.

  Kommentar: Arealet er beregnet ut ifra oppmålt bruksareal. Biloppstillingsplass i felles carportanlegg, ikke beregningsmessig areal. Ca. areal: 14 m².

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på bad/vaskerom.

  Elementpipe med ett løp. Ikke tilkoblet ildsted.
 • Felles eiertomt på ca. 837 m².

  Tomten er opparbeidet med gruset innkjøring og gårdsplass. Hageanlegg opparbeidet med plen og variert beplantning. Belagt med grus og enkelte heller ved terrasse.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplass i felles carportanlegg eller på biloppstillingsplasser på felles gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 342 814 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 234 129 per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 17 956,45,- for 2022.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Restbeholder 190L: Kr. 2 392,-
  Grunngebyr: Kr. 1 340,-
  Papirbeholder 140L: Kr. 128,-
  Glass/metallemballasje 140L: Kr. 128,-
  Abonnementsgebyr vann: Kr. 2 802,50,-.
  Abonnementsgebyr avløp: Kr. 2 000,-.
  Forbruk vann 108 m3: Kr. 5 056,20,- (kr. 38,75,- per kubikk)
  Forbruk kloakk 108 m3: Kr. 3 290,75,- (kr. 25,25,- per kubikk.
  Målerleie: Kr. 375,-
  Eiendomsskatt: Kr. 444,-

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for nybygg boligbygg i 1990. Det foreligger ikke ferdigattest på ombygging/tilbygg eller på felles carportanlegg.

  Det er mottatt tegninger fra 1989 på boligen, samt tegninger uten årstall som omfatter ombygging/tilbygg/utvidelse av stuen.

  I byggetegninger er bod/gjesterom definert som bod (boligens tilleggsdel). Deler av boden er i dag innlemmet i baderommet (dusjsonen). Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men arealet på baderommet er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.

  Det er ikke mottatt tegninger for felles carportanlegg.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert den 23.01.2008, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2028.

  Feiing ble utført siste gang den 14.10.2014. Tilsyn ble sist gang utført den 18.02.2013. Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten. Merknader: Besøk for feiing i 2015, 2018, 2020 og tilsyn i 2017, ikke utført. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  * Erklæring/avtale, tinglyst den 05.02.1990, dagboknummer 661. Best. om gjenkjøpsrett i ubebygd stand. Rettighetshaver: Trysil kommune. Med flere bestemmelser. Gjelder denne Registerenheten med flere.
  * Seksjonering, tinglyst den 20.06.1990, dagboknummer 3405. SNR: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 1/2. Eiendommen er oppdelt i 2 seksjoner.

  Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Vestadbakken, fra 1977. Reguleringsformål for eiendommen er boliger (830 m2), gangvei (6 m2) og offentlig friområde (2 m2).

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Trysil 2014 - 2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende boligbebyggelse (819 m2) og nåværende friområde (18 m2).

  Reguleringsplaner under arbeid:
  Id: 20170100
  Navn: Områdeplan for Innbygda - Trysil sentrum
  Status: Planforslag
  Plantype: Områderegulering
 • Gnr. 58 Bnr. 181 Snr. 2 i Trysil kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Svar: Ja, kun av faglært.
  Beskrivelse: Total renovert bad.
  Arbeid utført av: Byggservice Hedmark.

  2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Svar: Ja.

  2.2: Er arbeidet byggemeldt?
  Svar: Ja.

  8: Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Fall på gulv.

  11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja, kun av faglært.
  Beskrivelse: Total renovert bad, alt det elektriske er utført av elektriker.
  Arbeid utført av: Byggservice Hedmark.

  11.1: Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Svar: Ja.

  12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Ja.

  16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: Total renovert inngangsparti og terasse.
  Arbeid utført av: Byggservice Hedmark.

  23: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Takstmann.

  Tilleggskommentar: Takstmann har alt.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 10.000,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Even Jøndal Baardseth
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev