aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Trysil og Mobekkvegen 2 D!

Trysil Mobekkvegen 2 D

Stor, lys og pen 2-roms endeleilighet med vedovn, garasje og oppgradert standard fra 2016. Egen uteplass!

 • BRA 63 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 317 184
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 988
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 60 m²
 • ANDEL FELLESGJELD258 252
 • FELLESKOST./MND4 249
 • TOMT5 809 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 1 050 000,- (Prisantydning)
  258 252,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  1 308 252,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 317 184,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Leiligheten ligger på enden i byggets sokkeletasje og inneholder:
Entré, gang, stue, kjøkken, soverom, baderom og innvendig bod.

Utenfor leiligheten er det opparbeidet en terrasse på ca. 19m², samt en hellebelagt uteplass på ca. 10m².

I tillegg disponeres en garasje på ca. 15m² i felles garasjeanlegg.
Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys og praktisk entré med plass til sko og yttertøy. Entréen har praktisk mørk laminat fra 2016 på gulv og lysmalte overflater bestående av trepanel og tapet.

Mobekkvegen 2 D, Innlandet

 • Takstmann sin overordnet faglig vurdering av eiendommen:
  Leiligheten fremstår i normalt god stand og godt vedlikeholdt på befaringsdagen. Det ble ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Forøvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten.

  Hjemmelshaver opplyser om følgende vesentlige endringer etter byggeår:
  2016 - Ny kjøkkeninnredning.
  2016 - Ny vedovn.
  2016 - Nye vinduer.
  2016 - Nytt laminatgulv på entré, soverom, stue og kjøkken.
  2020 - Ny terrasse ved inngang.
  2020 - Ny drenering av eiendommen.
  2020 - Endret planløsning ved å fjerne en bod, og utvide kjøkkenet.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  For øvrige beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  TERRASSE
  Utenfor leiligheten ble det i 2020 opparbeidet to flotte uteplasser. Til venstre for inngangsdøren har du en uteplass på ca. 10m² med betongheller.

  Til høyre har du en stor og hyggelig terrasse på ca. 19m², oppført i treverk. På terrassen har du god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Det er montert både markise, uttrekkbar levegg og belysning.

  Dette er uten tvil fine plasser for lange og late sommerdager og -kvelder!

  VELKOMMEN INN!
  Du ønskes velkommen inn ved et hyggelig overbygget inngangsparti.

  Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys og praktisk entré med plass til sko og yttertøy. Entréen har praktisk mørk laminat fra 2016 på gulv og lysmalte overflater bestående av trepanel og tapet.

  STUE
  Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort lyst og fint rom. God standard med pen enstavs laminat fra 2016 på gulv og lysmalt panel på veggene. To store vindusflater sørger for fint naturlig lysinnslipp. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2016.

  Som et fint midtpunkt i stuen har du en moderne vedovn fra 2016 som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Stuen er romslig med god plass til en stor sofagruppe med salongbord og mediemøblement.

  KJØKKEN
  Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. Et pent og tidløst kjøkken fra Norema som var nytt i 2016. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med mørke flisimitasjonsplater i benkeryggen.

  Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående kjøleskap følger i utgangspunktet ikke (kan avtalen med selger).

  Fra kjøkkenet har du også adkomst til en praktisk innvendig bod med god oppbevaringsplass.

  Mellom kjøkkenet og stuen har du en naturlig spisestue med plass til et stort spisebord. Her var det opprinnelig en bod som selger fjernet i 2020. Det er ikke søkt om bruksendring på dette arealet og arealet er derfor ikke godkjent som primærareal, men er likevel medtatt som primærareal i salgsoppgaven.

  SOVEROM
  Leiligheten har et fint soverom med pen enstavs laminat fra 2016 på gulv og tapet på veggene. På soverommet har du god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe.

  BADEROM
  Leiligheten har et stort og lyst baderom med mørkt belegg fra 2016 på gulv og lysmalt tapet på veggene.

  Moderne baderomsinnredning fra 2016 med skuffer og benkeplate i heltre med nedfelt servant, speil med integrert belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjkabinett og gulvmontert toalett.

  Praktisk med plass og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate av tre.
 • Boligen ligger fint til i et veletablert område rett nedenfor alpinbakken og med kort radius til alle daglige gjøremål. Det er kun en kort spasertur til sentrumsområdene med kjøpesenter, bibliotek, kino, cafeer, restauranter, hotell, legevakt og flere offentlige servicetilbud. I Innbygda er det en flott tursti langs Trysilelva med fine muligheter for piknik eller bare sitte på en benk å nyte utsikten.
  Fra boligen er det også kort vei til barne- og ungdomsskole, samt til musikk- og kulturskolen med tilbud for barn i alle aldre.

  Det er fantastiske aktivitetsmuligheter i Trysilfjellet som ligger en kort spasertur unna. På sommerstid finner du her fine turområder, samt en svært populær og flott sykkelpark som er tilrettelagt for både nybegynnere og erfarne syklister. Det er mulighet for å ta heisen opp og sykle fjellrunden som gir nydelig utsikt og varierte og fine stier/grusveier. Nær Gullia finner du også en populær klatrepark og en 18-hulls golfbane.
  På vinterstid kan Trysilfjellet tilby et stort alpinanlegg for små og store. Her er det mange muligheter for både alpinister og langrenns entusiaster. Alt dette kun en kort spasertur fra hjemmet.
 • LEILIGHETSBYGG
  Leilighetsbygg oppført på støpt plate av betong, med kjellervegger av lettklinkerblokker mot terreng, og mot naboleilighet. Øvrige yttervegger oppført i bindingsverk. Etajseskille antatt oppført av bjelkelag i tre. Saltakkonstruksjon av trekonstruksjoner med kaldt loft, tekket med takshingel. Vinduer fra 2016, med tre-lags glass. Ytterdør med ukjent produksjonsår. Ytterdøren har et lite glassfelt. Tilstanden på selve bygningsmassen er ikke vurdert, da dette regnes som en del av fellesarealet.

  GARASJE
  Leiligheten har tilgang til garasjeplass i felles garasjeanlegg. Garasjeanlegget er oppført i bindingsverk av tre, kledd med liggende panel. Takkonstruksjon som pulttak, tekket med takplater av metall. Innvendig delevegger mellom garasjeplassene oppført i bindingsverk, tettet med netting i mellom enhetene. Garasjen har leddport med elektrisk portåpner. Porten fungerte fint på befaringsdagen. Tilstanden på selve bygningsmassen er ikke vurdert, da dette regnes som en del av fellesarealet.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Tømrermester og takstmann Sondre Lillebo.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (vesentlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Våtrom > Bad > Overflate vegger og himling.
  Våtrom > Bad > Overflate gulv.
  Våtrom > Bad > Membran, tettesjiktet og sluk.
  Rom under terreng > Kjøkken og bod > Fuktmåling og ventilasjon.
  VVS > Ventilasjon.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Bolig:
  Sokkeletasje: BRA 63 m² / P-rom 60 m².

  Følgende rom inngår i primærareal: Entré, gang, stue, kjøkken, soverom og baderom.

  Følgende rom inngår i sekundærareal: Bod.

  Kommentar: Arealet er beregnet ut ifra oppmålt bruksareal.

  Garasje i felles garasjeanlegg:
  BRA 15 m² / P-rom 0 m².

  Følgende rom inngår i sekundærareal: Garasje.

  Kommentar: Bruksarealet i garasjen er målt fra innside av bindingsverket.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med lukket ildsted i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovn og gulvvarme. Det opplyses om at det er varmekabler i alle gulv i leiligheten, men tilstanden på varmekablene er usikre. Selger opplyser at det bare er flekker på gulvoverflatene som blir varme.
 • Felles eiertomt for borettslaget på ca. 5 809m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveier og parkeringsarealer. Det er også etablert sittegruppe og en liten sandkasse.

  Iht. borettslagets husordensregler må areal ut fra stue/soveromsvegg anses som privat hage, og all form for lek eller annen bruk av andelseiers hage er ikke tillatt med mindre andelseier er forespurt. Alt som er felles av grøntanlegg med plener og beplantning har alle ansvar for å holde vedlike.
 • Tilhørende garasje i felles garasjeanlegg. Forøvrig gjesteparkering med biloppstillingsplasser på fellestomten.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei via felles privat vegsystem. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • AL Mobakken Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953587696, og består av 16 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.

  Alle andelseiere er forpliktet til å delta, eller sørge for deltagelse i dugnadsarbeid som gjelder bygninger og utomhusanlegg. Styret kan pålegge en avgift dersom denne ikke deltar.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  REGNSKAP
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 977 760,-.
  Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 758 836,-.
  Dette ga et positivt årsresultat i 2021 på kr. 124 165,-.

  Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021
  kr. 723 069,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  VEDLIKEHOLDSPLAN
  Styret har fått utarbeidet en vedlikeholdsplan for borettslaget. Styret mener denne i fremtiden må følges for å ivareta bygningsmassen for at hele borettslaget skal fremstå godt vedlikeholdt og for at andelsleilighetenes verdi ikke skal forringes. Styret vil informere om denne på generalforsamlingen.

  Nytt tak på Mobekkvegen 4, 2420 Trysil
  Styret har i styremøtet den 29.03.2022 vedtatt å legge nytt tak på Mobekkvegen 4. Det ble siste gang lagt nytt tak i 2003 og for at vi skal ha gyldig forsikring må det legges nytt tak senest 2023. Det har vært lekkasje over en leilighet som ble utbedret i 2021 og etter befaring med byggmester og Berg & Bryn AS ble det klart at taket også er skadet av pigger pga. snørydding.
  Styret vil engasjere Obos prosjekt til hele prosessen med anbudsrunde og oppfølging av firma som får anbudet. Også ferdigstillelse av arbeidet. Kostnaden er berammet til ca. 1 250 000.- og styret har vedtatt å låne denne summen. Det vil føre til økt fellesgjeld og en økning i husleien. Stipulert økning av felleskostnader på 5 % i forbindelse med låneopptak - økningen gjelder kun kategorien Felleskostnader, kap.

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  2016: Skiftet vinduer.
  2016: Nye ventilasjonsluker.
  2014: Rehabilitering piper.
  2013: Taktekking.
  2012: Maling av fasader.
  2010: Bygging av seks nye garasjer. Alle boenheter har nå garasje.
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
 • Ved anskaffelse av hund eller katt må styret søkes om tillatelse i hvert enkelt tilfelle. Gjelder også for de som har med dyr ved innflytting. Dyrehold må ikke være til sjenanse for andre leietakere.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 351 870 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 266 733 per 31.12.2020.
 • Kr. 4 249,-/mnd.
  Felleskostnader inkluderer: Garasje (kr. 150,-), grunnpakke kabel-TV/bredbånd, bygningsforsikring, snørydding, vedlikehold, strøm på/i fellesareal, honorar til styret, forretningsfører og revisor, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 248,-).

  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert med 5% den 01.08.2022.
 • Andel fellesgjeld kr. 258 252,- per 31.10.2022.

  Andel fellesformue kr. 34 904,- per 31.12.2021.
 • Lånenummer: OBOS01-98208013009
  Type: Annuitet
  Restsaldo: Kr. 5 315 195,-
  Andel restsaldo: Kr. 258 252,-
  Andel kapitalkostnader: Kr. 1 248,-
  Rest løpetid: 30år
  Term. per år: 12
  Type rente: Flyt
  Rente: 4,1%

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.

  Styret har vedtatt låneopptak i forbindelse med utbedring av tak. Det blir utbetalt kr 650 000,- i slutten av oktober 2022. Ta kontakt med styret for mer informasjon.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker/linjehastighet på kabel-TV/bredbånd.
 • Det er utstedt ferdigattest fra 1988 på nybygg av 2 rekkehus med 16 leiligheter. Det er ikke mottatt ferdigattest for felles garasjeanlegg, kun byggetegninger.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er en del av dagens spisestue definert som bod (boligens tilleggsdel). Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Dette arealet er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Iht. opplysninger fra brann- og feiervesen ble tilsyn sist utført den 23.11.202, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Iht. opplysninger fra Elvia AS er det ikke foretatt noen besiktigelse eller kontroll på det elektriske anlegget. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende:
  * Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 27.11.1989, dagboknummer 8589. Beløp: NOK 1.280.000. Panthaver: Elverum Og Omegn Boligbyggelag Al.
  * Pantedokument, tinglyst den 29.04.2022, dagboknummer 456307. Beløp: NOK 5.973.790. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Vestadbakken, fra 1977. Reguleringsformål for eiendommen er boliger (2 387m²), forretning (3 389m²), kjørevei (30m²) og offentlig friområde (3m²). Mobekkvegen 2 ligger på del av tomten som er regulert til forretning.

  Det er reguleringsplan under arbeid som berører eiendommen. Planen er kalt "Områdeplan for Innbygda- Trysil sentrum" (planid: 20170100). Opplyst av Trysil kommune at dette innebærer regulering av gammel reguleringsplan fra forretning til boligformål.

  Eiendommen omfattes også av kommuneplanens arealdel 2014-2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse (5 780m²) og friområde (30m²).
 • Andelsnr. 4 Orgnr. 953587696 i Trysil kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Var lekkasje på hovedstoppekran, ble byttet av Per Bjarne Lindstad AS.

  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: Byttet hovedstoppekran og noen rør til varmtvannsbereder.
  Arbeid utført av: Per Bjarne Lindstad AS.

  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Nytt gulvbelegg i 2016.

  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Ny drenering ble gjort sommeren 2020.

  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Litt ujevnt gulv i stue, ikke merkbart etter nytt gulv ble lagt.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: La opp stikk og bryter på spisestue da jeg pusset opp den. Samt stikkontakt på kjøkken.

  14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Bygget spisestuei 2020 Monterte stone wall 2016 Lagt gulv og montert kjøkken i 2016.

  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: Byttet garasjeport og noe kledning på garasje. Terrasse ble bygget selv i 2020.
  Arbeid utført av: Flendalen snekkerservice.

  27. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Ble fanget noe mus i en garasje høsten 2021.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 12.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Håkan Sandbakk
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev