aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Trysilfjellet og Vikinggrenda 16 D!

Trysil Vikinggrenda 16 D

Hyggelig fritidsleilighet i 4-mannsbolig med 8 sengeplasser, peis og badstue. Vestvendt terrasse på 12m². Elbil-lader!

 • BRA 41 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER15 280
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 170 263
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 993
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 39 m²
 • ANDEL FELLESGJELD654 983
 • FELLESKOST./MND7 969
 • TOMT8 287 m²
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 1 500 000,- (Prisantydning)
  654 983,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 154 983,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  15 280,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 170 263,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Fritidsleiligheten ligger i sokkeletasjen i en 4-mannsbolig og inneholder:
Entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken, to soverom, baderom og badstue.

I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod på ca. 2m².

Vikinggrenda 16 D, Innlandet

 • Fritidsleilighet i 4-mannsbolig - Byggeår: 1993.

  Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er jevnlig vedlikeholdt.

  For øvrige beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  ENTRÉ
  Du ønskes velkommen inn ved et delvis overbygget inngangsparti. Her har du også adkomst til en praktisk utvendig bod på ca. 2m². Sikringsskap med automatsikringer plassert i boden.

  Når du entrer leiligheten kommer du inn en hyggelig og praktisk entré med gulvvarme. Her har du plass til sko og yttertøy i nisje med hyller for oppheng.

  STUE
  Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og trivelig rom for både avkobling og hygge. Stuen har vinylbelegg på gulv med gulvvarme, malt panel på veggene og i himlingen.

  Fine vindusflater mot to himmelretninger sørger for godt med naturlig lys. Terrassedøren og alle vinduene (med unntak av ett på soverom) var nye i 2011.

  Som et fint midtpunkt i stuen har du en koselig peisinnsats som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Stuen er enkel å møblere med både sofagruppe med salongbord og et spisebord.

  TERRASSE
  Fra stuen har du utgang til en vestvendt terrasse på ca. 12m². Terrassen er utstyrt med en sittegruppe og skjermet mot naboen med levegg. Det ble i 2022 montert ny elbil-lader på husveggen.

  KJØKKEN
  Kjøkkeninnredning antatt fra byggeår 1993. Innredningen har profilerte fronter, laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum og takhøye overskap. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene.

  Kjøkkenet er utstyrt med medfølgende hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

  SOVEROM
  Leiligheten inneholder to soverom som begge er utstyrt med køyesenger og totalt 8 sengeplasser. Soverommene har vinylbelegg på gulv og panel på overflatene. Det største soverommet har også oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

  BADEROM M/BADSTUE
  Leiligheten har et baderom med adkomst til badstue, antatt fra byggeåret 1993. Baderommet har våtromsbelegg på gulv med gulvvarme, overflater med panel og elektrisk styrt vifte. Baderommet er utstyrt med vegghengt servant med speil og belysning over, dusjkabinett og gulvmontert toalett.

  Etablert tilluft med små hull nederst i innerdør. Hulltaking er foretatt nederst på delevegg mot våtsonen. Ved bruk av fuktmåler ble det ikke registrert unormale verdier.

  Fra baderommet har du adkomst til badstue med våtromsbelegg på gulv og overflater med panel. Etablert sitteplasser og elektrisk badstuovn.
 • Her får du en attraktiv beliggenhet ved foten av Trysilfjellet. Vikinggrenda er kanskje det mest sentrale hyttefeltet i hele Trysilfjellet. Her kan du gå til absolutt alt! Det er kort vei til alpinanlegget, og ikke minst alle fasiliteter ved Velkomstsenteret og i Innbygda sentrum. Ved Velkomstsenteret finnes blant annet restauranter, barer, hotell, svømmebasseng, spa, bowling, skiutleie og sportsforretninger. Du har mange friluftsaktiviteter både vinter og sommer, med blant annet sykkelpark og -stier, klatrepark, fjellterreng og golfbane.

  Du finner barnepark/"Smottpark", barnepass og egne skiområder og heiser for barna. Trysilfjellet byr også på gode langrenns muligheter. Løypene ligger i skogen og på høyfjellet. Et eldorado for den skiglade familien som ønsker en aktiv ferie eller bare ren avslapning i rolige omgivelser.

  På sommeren har Trysil mange tilbud til sine besøkende. Det er flere populære sykkelritt og derfor finnes flere både utfordrende og mer behagelige sykkelstier. En hyggelig anledning til å besøke Trysil er blant annet TrysilRypa. Dette er Norges største terrengmarsj og løp for kvinner. I området er det mange attraktive fiskemuligheter og flere naturskjønne områder for fjellvandring og turer i skog og mark. Ca. 1/2 times kjøring fra Trysil sentrum ligger Osensjøen som er en badeperle av de sjeldne.

  Skisesongen består av tre sider av fjellet som er et innholdsrikt og variert alpinanlegg, hvor halvparten av nedfartene er i lunt skogsterreng og resten er på fjellet.

  Her får du en attraktiv beliggenhet med mange friluftsaktiviteter både vinter og sommer, med blant annet sykkelpark og -stier, klatrepark, fjellterreng og golfbane.
 • Fritidsleilighet i 4-mannsbolig - Byggeår: 1993.

  Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Fuktsikring med grunnmursplast. Drenering og fuktsikring er ellers ikke synlig da den er nedgravd og ikke tilgjengelig. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Ved kartsider fra NGU angitt at eiendommen ligger i område med høy radonaktivitet. Ukjent om det er foretatt radonmålinger.

  Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Alle kjeller vegger er utforet og kledd. Påforede kjelleryttervegger er en risikokonstruksjon, da underliggende konstruksjonen ikke er tilgjengelig, kan skjule fukt, sprekker og diverse skader. Har erfaringsmessig hyppigere risiko for fuktskader. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold.

  Takflatene er tekket med torv. Taktekking ikke besiktiget på grunn av snø på taket. Kobbertakrenner og nedløp. Pipe med fotbeslag og topplate. Vannbrettbeslag på vinduer. Yttervegger av stavlaftkonstruksjon. Antatt isolert med mineralull. Kledd med stående panel. Yttervegger mot terreng av lettklinkerblokker. Saltakkonstruksjon. Åstak. Takkonstruksjone er ikke besiktiget grunnet manglende tilkomst.

  Vinduer med 2 lags isolerglass. Montert i 2011. Varevindu, 1+1 glass på ett soverom. Det opplyses på generelt grunnlag at punkterte isolerglass kan være vanskelig å oppdage på grunn av varierende temperaturer og lysforhold. Malt ytterdør. Terrassedør med 2 lags isolerglass. Montert i 2011. Terrasseplatting ved stue. Utført med levegg mot nabo. Skjevhet i levegg mot nabo.

  Utvendig bod ved inngang:
  Støpt gulv. Yttervegger av lettklinkerblokker og bindingsverk. Yttervegg kledd med stående panel. Himling med sponplater. Malt ytterdør. Ventilasjon igjennom veggventiler. Lys.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig > Veggkonstruksjon.
  Utvendig > Andre utvendige forhold.
  Innvendig > Radon.
  Innvendig > Rom Under Terreng.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken.
  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken.
  Tomteforhold > Drenering.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Innvendig > Overflater.
  Innvendig > Pipe og ildsted.
  Spesialrom > Teknisk anlegg > Badstue.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Våtrom > Generell > Bad.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  Fritidsleilighet i underetasje: BRA 39m² / P-rom 39m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, bad, badstue, stue/kjøkken og to soverom.

  Utvendig bod: BRA 2m² / P-rom 0m².
 • Leiligheten selges fullmøblert og med utstyr ihht til utstyrsliste for utleie.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med peisinnsats i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme i entré, stue/kjøkken og baderom.

  Á-konto strøm er inkludert i felleskostnadene. Borettslaget har installert egne strømmålere i hyttene, og andelseier vil bli avregnet for sitt forbruk.
 • Felles festet tomt for borettslaget på ca. 8 287,7 m². Tomten er opparbeidet med asfalterte internveier, plen og diverse beplantning som trær, prydbusker og blomster.

  Borettslaget fester tomt av Brit Aasheim og Trysil kommune i 40 år fra 01.12.1991 med rett til fornyelse på 40 år. Festeavgiften betales senest 15.3. hvert år og reguleres hvert 10. år eller oftere og ble sist regulert 15.3.2012. Festeavgiften dekkes gjennom felleskostnadene og utgjorde iht. regnskapet kr. 230 000,- i 2021.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at ved utløp/forlengelse av festeforholdet etter tomtefestelovens § 33, kan bortfester kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (såkalt engangsløft) slik at den svarer til 2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Det er parkeringsplasser tilgjengelig i Vikinggrenda, eller på de store parkeringsplassene tilhørende skianlegget rett ved siden av. Det er montert ladeboks på husveggen utenfor terrassen til leiligheten.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra privat vei.

  Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Vikinggrenda Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986131795, og består av 58 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

  Hjemmeside: vikinggrenda.herborvi.no

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  REGNSKAP
  Driftsinntektene i 2021 var til sammen kr. 4 488 917,-.
  Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 5 124 159,-.
  Dette ga et negativt årsresultat i 2021 på kr. -1 411 054,-.

  Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr. 3 683 019,-, og viser borettslagets likviditet.

  Utvidelse/nye parkeringsplasser:
  Spesielt i vintersesong er det utfordringer med parkering i borettslaget. Samtidig med annen jobb i borettslaget ønsker styret å utvide noen områder som enkelt kan gjøres om til parkering. Det ble på generalforsamlingen i 2022 vedtatt at styret kan benyttes inntil kr. 200.000 for å utvide parkeringsmuligheter i Vikinggrenda.
 • I følge borettslagets vedtekter, er det ikke forkjøpsrett på lagets andeler.
 • En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes i borettslaget for at ervervet skal bli gyldig ovenfor laget.

  Det tillates at inntil 40 % av andelene kan eies av selskaper (juridiske personer).
 • Bruken av boligen og fellesarealene må ikke på en urimelig eller unødvendig måte være til skade eller ulempe for andre andelseiere. Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring - polisenummer 72343085. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi kr 279 276 per 31.12.2021.
 • Kr. 7 969,-/mnd. gjeldende fom. 01.02.2023.
  Felleskostnader inkluderer: Á-konto strøm, TV/bredbånd, festeavgift, vaktmestertjenester, snørydding, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold, betjening av andel fellesgjeld.

  Herav:
  Kr. 2 830,- Felleskostnader
  Kr. 718,- Á-konto strøm
  Kr. 328,- TV/bredbånd
  Kr. 4 093,- Lån

  Borettslaget har installert egne strømmålere i hyttene. Hver andelseier vil bli avregnet for sitt forbruk.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Andel fellesgjeld kr. 654 983,- per 01.12.2022.
  Andel fellesformue kr. 52 970,- per 31.12.2021.
 • Lånenummer: DNB03-16365973311
  Type: Annuitet
  Restsaldo: Kr. 42 303 947,-
  Andel restsaldo: Kr. 654 983,-
  Andel kapitalkostnader: Kr. 3 106,-
  Rest løpetid: 29år 9mnd.
  Term. per år: 4
  Type rente: Flyt
  Rente: 3,85%

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Det er ikke sikringsordning.

  For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel innboforsikring, innvendig vedlikehold, ved, eventuelt avregning på á-konto strøm, og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet på TV/bredbånd.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg hytter i 1995. Det er i denne anmerket mangler i forhold til:
  - Avtrekk fra bad og kjøkken, samt røykvarsler monteres i seksjon nr. 19 i uke 49.
  - Forblending av piper mangler på alle seksjoner.
  - Trevirke nærmere enn 30 cm fra peisinnsats sikres iflg. forskrift.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • Det foreligger ikke utleieplikt for leiligheten, men leiligheten ligger i område regulert til fritidsleilighet med utleie. Dette betyr at en viss form for utleie må foreligge. Det er ikke regulert spesifikt hvor mange uker i året leiligheten skal leies ut. Dagens eier har avtale med Skistar om utleie frem til 30.04.2023. Forretningsfører Obos og styreleder i borettslaget opplyser at de ikke har noen regler rundt utleie, og at andeler i borettslaget leies ut uten melding til styret.

  Da leiligheten er en del av et borettslag, gjelder i utgangspunktet andre regler for utleie. Det er sagt i vedtektene at, med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Som nevnt over håndhevet ikke disse reglene av borettslaget.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Iht. opplysninger fra Elvia AS er det ikke foretatt noen besiktigelse av det elektriske anlegget. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Festekontrakt, tinglyst den 12.07.1993, dagboknummer 3459. Festetid: 40 år. Årlig avgift: NOK 55.000. Ikke innløsningsrett. Pant for forfalt festeavgift for inntil 3 års festeavgift. Festeforholdet gjelder fra 1.12.1991. Bestemmelser om forlengelse i 40 år
  Leieavtalen kan ikke slettes/utløpe uten samtykke fra Distriktenes utbyggingsfond eller andre pantehavere. Med flere bestemmelser bl.a. om veger, vann, avløp, avgifter bebyggelse. Kan ikke overdras/framleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier så lenge tomten er ubebygget.
  Obligasjon, tinglyst den 18.12.2003, dagboknummer 8288. Beløp: NOK 63.074.000. Panthaver: DNB BANK ASA.
  Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 25.03.2004, dagboknummer 1844. Beløp: NOK 21.310.000. Panthaver: Nåværende Og Framtidige Andelshavere I Vikinggrenda Borettslag.

  Kopi av festekontrakten kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Trysilfjell turistsenter, fra 2009. Reguleringsformål for eiendommen er herberge og bevertningssted (8 285m²) og parkbelte i industriområde (2m²).

  Eiendommen omfattes av kommuneplanenes arealdel 2014-2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende fritids- og turistformål (8 267m²) og nåværende friområde (21m²).
 • Andelsnr. 46 Orgnr. 986131795 i Trysil kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 14.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja, kun av faglært.
  Beskrivelse: Montert ny kurs og ny lader for elbil.
  Arbeid utført av: Arbeid på egen eiendom som faglært.

  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Svar: Ja.

  13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Ladeboks stilt inn på 16A 1-fas.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,2 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld), minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 5.000,- per stykk), markedspakke (kr 10.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bettina Olsen Johansen
  Karl Henry T Johansen
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev