aktiv-eiendomsmegling
Eiendomsmegler Håvard Geving ønsker velkommen til Sørbekkvegen 27

TYDAL Sørbekkvegen 27

Sjarmerende hytte med anneks i tradisjonell stil - Naturskjønt område - Bilvei frem - Innlagt strøm, vann og avløp

 • kr 890 000
 • BRA 48 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 890 000
 • Omkostningerkr 39 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 929 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 974
 • Soverom2
 • ArealP-rom 44 m²
 • Tomt -
 • Eierform tomt -
 • 890 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  22 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 890 000))

  39 292 (Omkostninger totalt)

  929 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Eiendomsmegler Håvard Geving presenterer Sørbekkvegen 27. Dette er en sjarmerende hytteeiendom i klassisk stil, beliggende fint til i naturskjønne omgivelser i Tydal. Bygningsmassen består av hytte og anneks på totalt ca. 59 kvm. Eiendommen besitter flere kvaliteter, blant annet: - 4 soverom til sammen, godt med sengeplasser - Rikelig med lagringsplass - Gode solforhold og en usjenert beliggenhet - Romslig altan på 43 kvadratmeter - Veletablert område med flere flotte turområder i umiddelbar nærhet sommer som vinter - Bilvei helt frem - Innlagt strøm, vann og avløp Deler av bygningsmassen bærer preg av aldringsslitasje, og oppgraderinger må påregnes. Velkommen! Husk nedlasting av prospekt og påmelding til visning.

Sørbekkvegen 27, Trøndelag

 • Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Punktfestet tomt. Naturtomt. Grunneier: Thomas Angells Stiftelser Festeavgift kr: 2 445,- Festetiden gjelder til 16.08.2024 med rett til forlengelse på nye 30 år. Et punktfeste innebærer at tomten har et leieforhold til en grunneiendom og er registrert i matrikkelen med et festenummer tilknyttet et gårdsnummer og bruksnummer. Eieren av punktfestet betaler festeavgift til grunneieren av det bruksnummeret som festet er registrert under. Et punktfeste har ikke eiendomsgrenser og er markert med et sentralpunkt, som skal ligge innenfor bebyggelsen på tomten. Eieren av punktfestet har normalt disposisjonsrett for et areal på ett dekar, medregnet der huset eller husene står og tilpasset etter forholdene på stedet, dersom annet ikke er avtalt.

  Beliggenhet
  Flott beliggenhet i et veletablert hyttefelt ca. 4km sør for Ås i Tydal. Her er det gode turmuligheter i umiddelbar nærhet, som feks Fosskleppen, Storkleppen og Vessingsjøen for å nevne noen turmål. Avstand til nærmeste skiløype er ca. 2,3 km, hvor du har 134 km preparert løypenett innenfor 15 km. Tydal Skisenter ligger ca. 10 minutters kjøring unna for alpinkjøring. Nærmeste butikk finnes ca. 7 minutters kjøring unna. Eiendommen ligger ca. 1 t 20 min unna Stjørdal, 1 t 50 min unna Trondheim og 1 t 10 min unna Røros.

  Adkomst
  Fra bygdesentrumet i Ås i Tydal følger du riksveien videre i retning Stugudal i ca. 4 km. til du får avkjøring Sørbekkvegen på venstre hånd. Her kommer du til en automatisk bom som er mobilstyrt. For å komme videre er man avhengig at megler/eier åpner bommen. Fortsett videre og den aktuelle eiendommen vil ligge på høyre side. Adkomst vil bli skiltet ved fellesvisning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsaklig av spredt hyttebebyggelse.

  Byggemåte
  Hytte oppført i en etasje. Fundamenter av betongblokker. Veggkonstruksjon i tre, og er utvendig kledd med liggende panel.. Taket er et saltak tekket pappshingel. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer av koblet glass. Hytta er i stor grad i sin opprinnelige utførelse fra byggeåret.

  Innhold
  Hyttens totale bruksareal (BRA): 48 kvm. Primærrom: Stue, kjøkken, bad, vindfang, 2 soverom. 44 kvm. Sekundærrom: Utvendig bod. 4 kvm. I tillegg kommer anneks på ca. 11,6 kvm.

  Standard
  Rombeskrivelse hytte: Bod: Tregulv og ubehandlet vegger. Ubehandlet himling. Vindfang: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Panelovn. Utgang til veranda. Stue: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Vedovn. Kjøkken: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen. Det er integrert stekovn og platetopp. Bad: Belegg på gulv og panel på vegger. Panel i himling. Reflektorovn. Utstyrt med servant, wc, naturlig avtrekk og dusjnisje. Soverom 1: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Takluke til kaldloft. Soverom 2: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling. Panelovn. Sikringsskap. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Grunnmur og fundament, balkong/terrasse/platting, vinduer/dører, yttervegger, takkonstruksjon, etasjeskille, ildsted/skorstein, kjøkken, avløpsrør, vannledninger og våtrom bad.   Forhold som har fått TG3: Renner og nedløp, taktekking og utstyr på tak. Se for øvrig full tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Hytten selges fullt og helt som forespeilet på visning og på bilder. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse gjenstandene. 

  Hvitevarer
  De hvitevarer som hytten er utstyrt med, medfølger i handelen. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse gjenstandene. 

  Moderninseringer og påkostninger
  - Ny pappshingel på tak og ny pipebeslag 2000 - Påbygget inngangsparti og utvendig bod 2007 - Kjøkken fornyet 2008 - Påbygget bod 2010 - Reparasjon av nedløpsrør og bygget rom for bereder på bad 2013 - Etablert 2 septiktanker 2013

  TV/Internett/bredbånd
  Det er benyttet parabol for TV-forbindelse via Canal Digital.

  Parkering
  Parkering ved hytten.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige

  Polisenummer
  19449017

  Prisantydning inkl. omkostninger
  890 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  22 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 890 000))

  39 292 (Omkostninger totalt)

  929 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming samt vedfyring.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  7200

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene dekker kostnad til vann, feiing og tilsyn spredt avløp.

  Info om eiendomsskatt
  Det betales ikke eiendomsskatt på fritidseiendommer i Tydal kommune.

  Formuesverdi sekundær
  146365

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og festeavgift, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold, hytteforeningskontingent og abonnement til tv og internett. Selger har betalt kr. 339,- pr. mnd for TV-tjenester. Kr. 1 350,- pr. år for renovasjon. Kr. 5 200,- pr år for hytteforeningskontingent (vil variere etter behov for brøyting/strøing på vinters tid).

  Årlig velavgift
  5200

  Velforening
  Det er pliktig medlemskap i områdets hytteforening. Det betales en årlig kontingent. Denne dekker i hovedsak vinterbrøyting og vedlikehold av hytteveien samt drift av automatisk bom. Kontingenten innkreves når regning for vinterbrøytingen foreligger (mai/juni).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med Hegra Sparebank i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5033/182/1/15: 23.08.1974 - Dokumentnr: 3584 - Best. om adkomstrett Gjelder feste 23.08.1974 - Dokumentnr: 3584 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 50 år PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN BEST. OM GJERDEPLIKT OG ANDRE. FORSKJ. BEST. Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2018 - Dokumentnr: 48173 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1665 Gnr:182 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger mottatt fra Tydal kommune foreligger det ikke ferdigattest på eiendommen. Bygningene er byggemeldt og det foreligger opprinnelige godkjente byggetegninger. Det foreligger ingen tegninger eller ferdigattest vedr. påbygg. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er samsvar mellom byggegodkjente tegninger og faktisk bruk/utnyttelse av eiendommmen. Vindfang og bod på terrasse er påbygget uten søknad og godkjenning. Opprinnelig vedbod er tatt i bruk som soverom innvendig i hytten. Endring i bruken av rom fra sekundær- til primærareal er i utgangspunktet søknadspliktig. Dette er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.      

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via felles private stikkledninger. Privat avløp med 2 nedgravde septikktanker. Privat vei inn i feltet, eid og drevet av områdets hytteforening. Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes og nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg ulovlige. Det gjøres oppmerksom på at kommuner kan foreta kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære fremtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg. Kjøper overtar risiko og ansvar for nevnte forhold, herunder også for videre bruk.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsformål.

  Adgang til utleie
  Det er kun en registrert bruksenhet på eiendommen.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  890 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  22 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 890 000))

  39 292 (Omkostninger totalt)

  929 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  39292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert fast vederlag tilsvarende kr. 60 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 1 990, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Håvard Geving

Megler

Håvard Geving

93 42 63 63

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev