aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Filefjellvegen 830!
Velkommen til Filefjellvegen 830!

TYINKRYSSET Filefjellvegen 830

Enkel hytte med tre soverom i vakkert fjellområde med storslått natur! Solrikt - Helårsvei - Behov for renovering.

 • kr 600 000
 • BRA 67 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 600 000
 • Omkostningerkr 32 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 632 042
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1971
 • Soverom3
 • ArealP-rom 60 m²
 • Tomt745.9 m²
 • Eierform tomtFestet
 • 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 600 000,00))   32 042,- (Omkostninger totalt)   632 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
I et mektige fjellområde med majestetiske fjell og vakre fjellvann finner du denne koselige eiendommen. Eiendommen ligger på Filefjell ved Kyrkjestølen mellom Smedalsvatn og Otrøvatn i Vang kommune. Den ligger fritt og solrikt til med flott utsikt til dalen og nærliggende fjellområder, omlag 950 moh., og er lett tilgjengelig året rundt. Det vakre fjellområdet er en drøm for alle som er glade i naturen og ønsker gode turmuligheter sommer som vinter. Fritidseiendommens bebyggelse består av hytte og uthus, der bygningene er preget av vedlikeholdsetterslep og bruksslitasje. Hytta har en tradisjonell enkel hyttestandard på overflater og utstyr, og den er ikke tilkoblet strøm, vann eller avløp. Velkommen på visning!
Hytta har en tradisjonell enkel hyttestandard på overflater og utstyr, og er ikke tilkoblet strøm, vann eller avløp.

Filefjellvegen 830, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsbolig
  Bruksareal
  1. etasje: 60 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 60 kvm Vindfang, kjøkken, stue og tre soverom. Soverom har ikke egen rømning via vindu da vinduer er for små, men kan skje i sidenforliggende rom.

  Bod
  Bruksareal
  1. etasje: 7 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 7 kvm Bod.  Tomt
  745.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Feste tomt. Naturtomt i fjellterreng beliggende nær snaufjell og fjellbjørkeskog ved myrlendt terreng/grunn, ca. 950 moh. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. For denne eiendommen er alle grensene oransje. Vi gjør oppmerksom på at tomtestørrelse og grenser vil avvike ved nøyaktig oppmåling.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger på Filefjell ved Kyrkjestølen mellom Smedalsvatn og Otrøvatn i Vang kommune. Like ved ligger St.Thomaskyrkja som opprinnelig var en liten stavkirke viet til erkebiskopen av Canterbury i 1162. I dette mektige fjellområde med majestetiske fjell og vakre fjellvann finner du denne koselige og enkle eiendommen. Den ligger fritt og solrikt til med flott utsikt til dalen og nærliggende fjellområder, omlag 950 moh., og er lett tilgjengelig året rundt. Det vakre fjellområdet er en drøm for alle som er glade i naturen og ønsker gode turmuligheter sommer som vinter. Kyrkjenøse er en flott utsiktstopp som ligger like i nærheten av hytta. Turer til DNT hyttene Slettingsbu og Sulebu, og ikke minst selve Suletinden (1.780 m.o.h) kan anbefales. Det samme kan turer langs den restaurerte Kongevegen, til Maristuen m.m. Kongevegen over Filefjell ble i 2014 tildelt Vakre Vegers Pris og er en turopplevelse i seg selv. Med kort vei til den vestre delen av Jotunheimen er mulighetene også mange for den som "samler" på totusenmeterstopper. Vinterstid kan en glede seg over kort avstand til oppkjørte skiløyper som strekker seg milevis innover fantastisk høyfjellsnatur. Til Tyin-Filefjell Skisenter, som er et flott anlegg med hele 5 heiser og 14 nedfarter er det ca. 7 km. Fra skiheisens endestasjon (1 280 moh.) kan en se flere titalls fjelltopper over 2000 meter. Varmestøga nederst i bakken serverer både mat og drikke, mens "Reint Bord" sørger for afterski. Vinterstid avholdes det også kitekurs på Otrøvatnet og Tyin for den som har lyst til å prøve noe nytt! På Tyinkrysset, ca. 9 km fra hytta, finner en Filefjellsenteret med dagligvarebutikk, sportsbutikk og bensinstasjon. Restauranter i området er Filefjellstuene og Tyinkrysset fjellstue som begge serverer kortreist mat i hyggelige omgivelser. Her er det også muligheter for å arrangere selskaper av ulike slag. Med sin vakre natur er Filefjell et populært utgangspunkt for turer for hele familien. Sommerstid kan en gå på fine stier innover fjellet og kanskje plukke med noen multer på turen? I flere fiskevann er det muligheter for å leie båt, og sjansene for å få fisk er gode. Området kan også tilby småviltjakt. Filefjell ligger lett tilgjengelig nær E16 midt i mellom øst- og vestlandet. Hovedveien er kjent for å være en sikker fjellovergang vinterstid. Valdresekspressen og Øst/Vest Xpressen har daglige ruter.

  Adkomst
  Filefjell ligger lett tilgjengelig nær E16 midt i mellom øst- og vestlandet. Hovedveien er kjent for å være en meget sikker fjellovergang vinterstid. Om du kommer fra Oslo, følg E16 forbi Hønefoss og Fagernes. Fortsett videre på E16 til Vang og gjennom Filefjelltunnelen. Sving så til venstre inn på Filefjellvegen, og kjør i 50 m. Hytta ligger på venstre side godt synlig fra veien, merket med "til salgs" skilt. Om du kommer fra Bergen, følg E16 forbi Voss, gjennom Lærdalstunnelen og videre mot Filefjell. Rett før Filefjelltunnelen ligger hytta på høyre side av veien. God tur!

  Bebyggelse
  Hytte og bod.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Hytte: Byggeår: 1971 Standard : Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold : Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. UTVENDIG: Det er ukjent byggegrunn. Fundamentert med ringmur av betong og sparestein. Trebjelkelag over lukket kryprom. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Saltakkonstruksjon med sperrer. Taktekket med asfaltpapp, montert takrenner med nedløp av plast på en side, uten takrenner på motsatt side. Doble koblede 1+1-lags vinduer i treramme. Hovedytterdør av malt tre, adkomst til vindfang. INNVENDIG: Gulv er belagt med lakkert heltre av gran/furu. Vegger er bindingsverk kledd med trepanel. Himlinger er kledd med trepanel. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var heller ikke krav ved byggeåret. Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med moderat til lave forekomster. Teglsteinspipe. Pusset utførelse på pipe over tak med topphelle. Tilkoblet vedovner i kjøkken og stue. Plassmurt åpen gruepeis i stue. Innvendig har fritidsboligen furu fyllingsdører. Køyesenger på to soverom. Bod: Byggeår: 1971 Standard : Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold : Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger, ansees som kondemnabelt. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Beskrivelse: Uthus med lagerplass og bøttetoalett. Bygningen er preget av vedlikeholdsetterslep, setninger og skader med skjevheter. Ansees som kondemnabel og er derfor ikke nærmere beskrevet.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Eiendommen selges for dødsbo, og selger har ikke kjennskap til eiendommen. Se vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: Vindfang, kjøkken, stue og tre soverom. Bod.

  Standard
  Denne koselige hytta ligger i et fantastisk turområde lett tilgjengelig fra både øst- og vestlandet. Her kan familien glede seg til minnerike dager i vakker natur. Fritidseiendommens bebyggelse består av hytte og uthus, der bygningene er preget av vedlikeholdsetterslep og bruksslitasje. Hytta har en tradisjonell enkel hyttestandard på overflater og utstyr, og den er ikke tilkoblet strøm, vann eller avløp. Fra entréen som har plass til yttertøy og sko, kommer en videre inn på kjøkkenet. Kjøkkenet har innredning i malte folierte plater med under- og overskap, laminat benkeplate i trefylling og oppvaskkum av stål. En vedovn sørger for god varme i rommet, og et lite kjøkkenbord gir en fin ramme rundt morgenkaffen. Stua har god plass til både spisegruppe og en hyggelig sofakrok. De mange vinduene gir god utnyttelse av utsikten og de slipper inn godt med lys. Den åpne, plassmurte gruepeisen bidrar til koselig stemning på kvelden, mens en vedovn gir ekstra varme på kalde dager. Hytta har tre soverom, der det største rommet er innredet med to enkeltsenger. De to andre soverommene har praktiske køyesenger. På tunet står det også et uthus med bøttetoalett og god lagerplass til alt en trenger av utstyr som ski, sykler, grill, ved mm. Eiendommen fremstår som et renoveringsobjekt, og det må påregnes betydelige kostnader i forbindelse med renoveringen. Den har dog en nydelig beliggenhet i et vakkert turområde, slik at her er det et stort potensial til å skape sin egen drømmehytte! ---------------- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Fritidsbolig: Utvendig: Taktekking, TG2 Taktekket med asfaltpapp, inspisert fra bakkenivå. Vurdering av avvik: - Taktekking er snødekt , alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert. - Det er påvist andre avvik: - Vindskier har slitasje og bør skiftes. Taktekking har ukjent alder, men tiltaksbehov kan ikke utelukkes. Tiltak: - Det bør foretas nærmere undersøkelser av taktekking når taket er snøfritt. - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Nedløp og beslag, TG3 Takrenner med nedløp av plast på en side, uten takrenner på motsatt side. Vurdering av avvik: - Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. - Det er påvist andre avvik: - Takrenne har sprukket og må påregnes utskifting, samt rust på rennekroker. Anbefaler montering av takrenner og forkantbeslag på nedside for å unngå oppfukting av forkantbord og nye på overside. Mangler snøfanger i gangsone. Tiltak: - Stigetrinn for feier må monteres. - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Veggkonstruksjon, TG3 Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Yttervegger har skjevheter, årsak er setninger i bygning. Vedlikeholdsbehov av ytterkledning, bemerket åpninger bak kledning der trolig inngang for mus/skadedyr som bør gjennomgåes. (ukjent tilstand i vegger og må påregnes avvik da det bla. ble bemerket avvik/aktivitet i takkonstruksjon. Kledning på enkelte vegger må skiftes i sin helhet pga sprekker og kuving av kledning. Det er ikke funnet tilfredsstillende lufting av kledning mot grunnmur. Jmf. bygningsåret for konstruksjonen var dette en vanlig løsning på utvendig kledning. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. - Luftet kledning var ikke vanlig ved oppføringstidspunktet. Normalt fungerer det med ikke luftet kledning i tørt fjellklima. Skulle ytterveggene kles på nytt vil det være hensiktsmessig å etablere lufting, anbefaler etterisolering og vindtetting. Takkonstruksjon/Loft, TG3 Saltakkonstruksjon med sperrer. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Fra luke i himling i vindfang ble det registrert manglende dampsperre, ingen/lite isolasjon og vindtetting mot undergurt. Tiltak må foretas og trolig årsakssammenheng med rim/fukt i himling bemerket innvendig. Aktivitet og bemerket skade påført av mus/skadedyr, nærmere undersøkelse må foretas og ukjent tilstand i lukkende konstruksjoner, pga aktivitet av betydning må det påregnes aktivitet/skade i øvrige konstruksjoner. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Vinduer, TG3 Doble koblede 1+1-lags vinduer i treramme. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. - Vinduer er preget av vedlikeholdsetterslep, elde og slitasje. Må påregnes utskifting. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Dører, TG3 Hovedytterdør av malt tre, adkomst til vindfang. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Ytterdør er preget av elde, manglende isolering og vedlikeholdsetterslep. Må påregnes utskifting. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Innvendig: Overflater, TG2 Gulv er belagt med lakkert heltre av gran/furu. Vegger er bindingsverk kledd med trepanel. Himlinger er kledd med trepanel. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Slitasje på gulvoverflate, må etterhvert påregnes slip og overflatebehandling. Stedvis fuktskjolder i himlinger og under vinduer ved fuktmåletaking var det utslag noe over normalt fuktinnhold i treverk, fuktskjolder ved pipe med fuktutslag i konstruksjon der nærmere undersøkelse/tiltak må foretas. Kondens er nærliggende fra tak da innfesting/spiker har rim og synlig fuktskjolder rundt innfestninger. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG3 Gulvkonstruksjonen er av trebjelkelag. Etasjeskille/gulv på grunn er overflatemålt med bruk av krysslaser målingene er gjort ved stikkprøver i enkelte rom). Målingene ble gjort i kjøkken og stue. Disse viser 50 mm avvik på 2,0 meter lengde som høyeste avvik og 80 mm i hele rommet. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Bygningen er utsatt for setningskader med videre skjevheter i gulv/vegger/tak på bygning. Årsaksammenheng med bevegelser fra grunn/fundament som årsak. Tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var heller ikke krav ved byggeåret. Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med moderat til lave forekomster. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted, TG3 Teglsteinspipe. Pusset utførelse på pipe over tak med topphelle. Tilkoblet vedovner i kjøkken og stue. Plassmurt åpen gruepeis i stue. For en fullstendig gjennomgang og kontroll anbefales det undersøkelser av det lokale branntilsyn eller feier. Vurdering av avvik: - Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. - Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. - Pipe fra byggeår, vedovnstilkoblinger med røykrør inn i pipe er under og nær samme høyde som sotluke, ikke egnet/godkjent og tiltak må foretas med røykrør forhøynes. Vegg/brennbart materiale er plassert inntil pipe og for nært ihenhold til krav om avstand. Generelt anbefales rehabilitering av piper fra tidsperiode med innerør. (ikke medtatt i kostnadsestimat og kommer evt. itillegg) Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Krypkjeller, TG3 Trebjelkelag over lukket kryprom. Vurdering av avvik: - Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. - Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. - Det er ingen adkomst til kryprom og det må derfor hensyntas og tas forbehold om at konstruksjonen kan ha ytterliggere skade/avvik enn det som er kommentert. Kryprom er generelt en risikokonstruksjon fordi det er utsatt for fuktpåkjenning fra grunn og terreng. Innvendig er det registret lufterør til stue fra kryprom, merkbar lukt av fukt der fuktskade er nærliggende. Fra bla. kjøkken var det rim opp langs vegg overgang gulv med fukt i konstruksjoner og ved fuktmåletaking fuktutslag. Som følge av betraktninger, bemerkninger med skjevheter/setninger må det påregnes renovering av gulvkonstruksjon i sin helhet og fuktsikringstiltak påregnes. Tiltak: - Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. - Må foretas tiltak for å lukke avvik. Innvendige dører, TG2 Innvendig har fritidsboligen furu fyllingsdører. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: - Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Kjøkken: Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning i malte folierte plater med underskap og høyskap, laminat benkeplate i trefylling og oppvaskkum av stål. Vurdering av avvik: - Det er påvist at overflater har noe skader. - Bemerket bruksslitasje og kombinasjon med alder bør det etterhvert påregnes oppussing. Tiltak: - Det må foretas lokal utbedring. Kjøkken: Avtrekk, TG2 Det er naturlig avtrekk fra kjøkken via åpning av vindu og ventil i yttervegg. Vurdering av avvik: - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Tiltak. - Mekanisk avtrekk bør etableres. - Andre tiltak: - Ansees ikke som umiddelbart tiltaksbehov da det ikke er montert fast komemuligheter eller innleggelse av strømkilde som gjør utbedring mulig. Tekniske installasjoner: Branntekniske forhold, TG3 Ikke montert slukkeutstyr eller brannvarsler. 1. Er det skader på røykvarslere? Nei. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. 4. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Tomteforhold: Grunnmur og fundamenter, TG3 Fundamentert med ringmur av betong og sparestein. Vurdering av avvik: - Grunnmuren har sprekkdannelser. - Det er registrert setningsskader/store riss/sprekker. - Fundamentert på terreng som var vanlig på oppføringstidspunkt. Dette er en risikokonstruksjon med henhold fuktpåkjenninger og bevegelser fra tele/setninger fra grunn, som er årsakssammenheng med registrert skjevhet i hytta. Tiltak: - Lokal utbedring må utføres. - Forholdene bør holdes under oppsikt, utbedringer må påregnes da det er registrert store sprekker og setningsskader. Terrengforhold, TG3 Naturtomt i fjellterreng beliggende nær snaufjell og fjellbjørkeskog ved myrlendt terreng/grunn. Vurdering av avvik: - Eiendommen ligger i flomutsatt område. - Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Tiltak: - Ytterligere undersøkelser anbefales. - Det bør foretas terrengjusteringer. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges møblert med unntak av de blå og hvite tallerkenene i tallerken-hylla, den store muggen i samme mønster som står på spisebordet i stua, kobberkjelen med ved og barnetegninger på veggen. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Hvitevarer som er på eiendommen ved visning medfølger i handelen.

  Parkering
  Parkering ovenfor eiendommen ca. 30 m fra hytta, utenfor tomten. Det foreligger ingen avtale på parkeringen. Dette blir kjøpers ansvar, risiko og evt. kostnad å påse.

  Diverse
  Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Eiendommen selges som den står, og vil ikke bli ytterligere vasket eller ryddet. Løsøre som ikke skal medfølge, vil bli fjernet (se punkt "innbo og løsøre"). Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 600 000,00))   32 042,- (Omkostninger totalt)   632 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Vedfyring og frittstående gassovn.

  Energiklasse
  G

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023: Renovasjon pr. år: kr. 2.055,- Brannsyn, feiing: kr. 396,80

  Formuesverdi primær
  268782

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Brøytekostnader inn til hytta. Frivillig løypeavgift. Vi oppfordrer alle til å betale løypeavgift for å sikre gode, oppkjørte skiløyper i området. Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til fyring/brensel, forsikring og innvendig/utvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3454/1/69: 05.10.1961 - Dokumentnr: 2148 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 99 år ÅRLIG AVGIFT NOK 50 PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT 05.10.1961 - Dokumentnr: 2148 - Erklæring/avtale Forbud mot næringsvirksomhet 05.10.1961 - Dokumentnr: 2148 - Festekontrakt - vilkår Festetid: 99 år ÅRLIG AVGIFT NOK 50 PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT 26.08.1961 - Dokumentnr: 1824 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3454 Gnr:1 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1799317 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0545 Gnr:1 Bnr:69

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan og bygningsloven § 21 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1 98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Lovlighet: Fritidsbolig: Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger Jmf kommunen finnes det ikke byggetegninger. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Bod: Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger ikke tegninger- Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Vei, vann og avløp
  Avkjørsel fra E16 med gruset vei. Bygningen har ikke innlagt vann. Vann må medbringes. Alternativt kan sommervann hentes i elven/vannet rett ved hytta, og på vinteren er snøsmelting et alternativ. Bygningen har ikke innlagt avløp. Avløp for gråvann/vaskevann til terreng. Toalettløsning med bøttedo i uthus.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan, vedtatt 18.12.2014. Kopi av kommuneplan kan fås ved henvendelse til megler. Kommunen opplyser: Eigedom gnr 1 bnr 69 ligg nærare E16 enn 50 meter. Det er 50 meter byggjegrense til fylkesvegen. Ihht. kart ligger eiendommen innenfor aktsomhetsområde for flom. Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen fortsatt skal benyttes som fritidsbolig.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 600 000,00))   32 042,- (Omkostninger totalt)   632 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  32042

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Selgerne har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- , markedspakke kr. 19.900,- samt fast pris kr. 49.000,- av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Kristjana Berg

Megler

Kristjana Berg

41 26 96 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev