aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Øvre Jorde 29!
Velkommen til Øvre Jorde 29!

TYINKRYSSET Øvre jorde 29

Flott familiehytte beliggende i storslått natur! Vid utsikt til Otrøvatnet, Suletind mm. To stuer og fem soverom.

 • kr 5 200 000
 • BRA 128 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 5 200 000
 • Omkostningerkr 147 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 347 042
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2004
 • Soverom5
 • ArealP-rom 118 m²
 • Tomt956.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,00))   147 042,- (Omkostninger totalt)   5 347 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning hovedetasje.
Nystøga hyttegrend ligger solrikt og vakkert til på Filefjell. I dette mektige fjellområdet med majestetiske fjell og vakre fjellvann finner du denne innholdsrike og innbydende eiendommen. Den ligger fritt og solrikt til med storslått utsikt til bl.a. Otrøvannet, Børrenøse, Filefjell skitrekk, Gudbrandslie, Vardefjell og Suletind. Hytta går over to plan, og har alt av fasiliteter og gode løsninger som skal til for en praktisk hyttehverdag. Her kan hele storfamilien, eller kanskje flere generasjoner, glede seg til minnerike dager i vakker natur. Med hele fem soverom og to stuer er det god plass til store og små, og den åpne løsningen mellom stue, spisestue og kjøkken gjør det ekstra lyst og sosialt. Rundt hytta er det fine utearealer hvor en kan nyte fjellheimens avslappende omgivelser.
Den går over to plan, og har alt av fasiliteter og gode løsninger som skal til for en praktisk hyttehverdag.

Øvre jorde 29, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsbolig
  Bruksareal
  1. etasje: 102 kvm Sidebygg til stue og liten vedbod i enden er ikke tillagt som målbart areal i denne rapporten, pga lav høyde og avgrensning mot hovedbygget, men tilbygget utgjør likevel et samenhengende brukbart gulvareal i stue. Bodene er tatt med i arealet.
  2. etasje: 26 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 92 kvm Entré, stue/kjøkken, bad/vaskerom, toalettrom og tre soverom.
  2. etasje: 26 kvm Stue og to soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 10 kvm To boder.  Tomt
  956.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt, ca. 956 kvm. Koselig, lett kupert naturtomt i skrående terreng med gruset innkjørsel. Hytta står på det høyeste platået på tomta. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. Denne tomten har lys grønne og mørk grønne grenselinjer.

  Beliggenhet
  "Nystøga hyttegrend" ligger solrikt og vakkert til på Filefjell, ikke langt fra historiske Nystuen, som startet opp som skysstasjon og fjellstue på 1600-tallet. I dette mektige fjellområdet med majestetiske fjell og vakre fjellvann finner du denne innholdsrike og innbydende eiendommen. Den ligger fritt og solrikt til med storslått utsikt til bl.a. Otrøvannet, Børrenøse, Filefjell skitrekk, Gudbrandslie, Vardefjell og Suletind. Eiendommen ligger omlag 1.010 moh og er lett tilgjengelig året rundt. E16 har de siste årene vist seg som en meget vintersikker fjellovergang mellom øst og vest, og med den nye tunnelen er det veldig liten trafikk på "gamle E16" forbi Nystuen. Dette vakre fjellområdet er en drøm for alle som er glade i naturen og ønsker gode turmuligheter sommer som vinter. Støgonøse er en flott utsiktstopp som ligger like bak hytta. Turer til DNT hyttene Slettingsbu og Sulebu, og ikke minst selve Suletinden (1.780 m.o.h) kan anbefales. Det samme kan turer langs Kongevegen, til Kyrkjestølene og Maristuen m.m. Den restaurerte Kongevegen over Filefjell ble i 2014 tildelt Vakre Vegers Pris og er en turopplevelse i seg selv. Ved Kyrkjestølane ligger St. Thomas kyrkja, som opprinnelig var en liten stavkirke viet til erkebiskopen av Canterbury i 1162. Med kort vei til den vestre delen av Jotunheimen er mulighetene også mange for den som "samler" på totusenmeterstopper. Vinterstid kan en glede seg over oppkjørte skiløyper som strekker seg milevis innover fantastisk høyfjellsnatur. Nærmeste skiløype finner en ca. 200 m fra hytta, så her er det bare å spenne på seg skiene og gå rett ut på tur. Til Tyin-Filefjell Skisenter, som er et flott anlegg med hele 5 heiser og 17 nedfarter er det ca. 3-4 km. Varmestøga nederst i bakken serverer både mat og drikke, mens "Reint Bord" sørger for afterski. Vinterstid avholdes det også kitekurs på Otrøvatnet og Tyin for den som har lyst til å prøve noe nytt! På Tyinkrysset, ca. 5 km fra hytta, finner en Filefjellsenteret med dagligvarebutikk, sportsbutikk og bensinstasjon. Restauranter i området er Filefjellstuene og Tyinkrysset fjellstue som begge serverer kortreist mat i hyggelige omgivelser. Med sin vakre natur er Filefjell et populært utgangspunkt for turer for hele familien. Sommerstid kan en gå på fine stier innover fjellet og kanskje plukke med noen multer på turen? I flere fiskevann er det muligheter for å leie båt, og sjansene for å få fisk er gode. Området kan også tilby småviltjakt.

  Adkomst
  Filefjell og Tyinkrysset ligger lett tilgjengelig nær E16 midt i mellom øst- og vestlandet. Hovedveien er kjent for å være en meget sikker fjellovergang vinterstid. Filefjelltunnelen ble åpent i 2017, slik at det nå er begrenset med biltrafikk på den gamle vegen forbi Nystuen. Om du kommer fra Oslo, følg E16 forbi Hønefoss og Fagernes. Fortsett videre på E16 til du kommer til Tyinkrysset. Følg "gamle" E16 videre ca. 6 km, forbi Nystuen Panorama og ta første vei opp til høyre. Hold til vestre i veidelet og fortsett ca. 150 meter fram til hytta som er merket "til salgs". Om du kommer fra Bergen, følg E16 forbi Voss, gjennom Lærdalstunnelen og videre mot Filefjell. Rett før Filefjelltunnelen, tar av til høyre inn på "gamle"! E16. Fortsett mot Nystuen Panorama og ta opp til venstre inn på "Øvre Jorde". Følg veien som beskrevet over. Området er sikret med bom. Velkommen!

  Bebyggelse
  Fritidsbolig.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport. Fritidsbolig: Byggeår: 2004 Tilbygg / modernisering: 2018: Tilbygg: Utebod. Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. UTVENDIG: Hytte oppført på ringmur av betong med gulv på grunn. Antatt tilfarergulv. Yttervegger av bindingsverk med stående stokkpanel. Saltak utført av plassbygde og prefabrikkerte konstruksjoner med torvtak. Ramtrevindu med trekarmer og 1 + 2 lag isolerglass. Det er veranda i begge etg, utført av trebjelkelag med terrassebord og profilerte rekkverk. INNVENDIG: Innreda over 2 plan. Hytta har gang, bad/vaskerom, wc rom, 3 soverom, stue/kjøkken og boder på inngangsplanet. Loftstue og 2 soverom i 2.etg. Tidstypiske løsninger fra oppføringstidspunktet, med overflater i hovedsak av gulvplank og trepanel.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Innredning av vaskerom. Arbeid utført av Vang Rør AS og Jevne Bygg AS. Pkt. 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja. Sprekk i betonggulv i teknisk rom. Pkt. 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av faglært. Reperasjon av terrassegulv. Reperasjon av søyle i rekkverk. Arbeid utført av Jevne Bygg AS. Pkt. 18 Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? - Ja. Utvidelse av stue. Ny utebod på terrassen. Pkt. 18.1 Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? - Ja. Søknad i 2016. Arbeid utført av Jevne Bygg AS. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Fritidsbolig: 1. etasje: Entré, gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, toalettrom og tre soverom. Tre boder. Stor terrasse. 2. etasje: Stue og to soverom. Balkong.

  Standard
  Dette er en innholdsrik og koselig familiehytte i naturskjønne omgivelser på Filefjell. Her er det gode solforhold og nydelig utsikt over nærområdet og fjella rundt. Hytta går over to plan, og har alt av fasiliteter og gode løsninger som skal til for en praktisk hyttehverdag. Her kan hele storfamilien, eller kanskje flere generasjoner, glede seg til minnerike dager i vakker natur. Inne i hytta er det lyst og hyggelig med mange gode og store rom. Fra hyttas overbygde inngangsparti kommer en inn i romslig entré med god plass til yttertøy og sko. Her er det skiftergulv med varme, så klær og sko tørker raskt etter en aktiv dag ute. Den åpne løsningen mellom stue, spisestue og kjøkken gjør det ekstra lyst og sosialt. Kjøkkenet har malt innredning i heltre med profilerte fronter og heltre benkeplate. Her er det godt med skap- og benkeplass, integrerte hvitevarer, og har alt som skal til for å kunne tilberede og servere gode måltider til venner og familie. I stua er det god plass til å innrede med både stor spisegruppe og en hyggelig sofakrok. Himlingen er pent utsmykket, og de mange vinduene gir optimal utnyttelse av den flotte utsikten og de slipper inn godt med lys. Natursteinspeisen i senter av rommet er et møbel i seg selv, og er et naturlig samlingspunkt etter lange dager ute i naturen. Fra stua er det utgang til en stor terrasse hvor en kan nyte naturen utenfor, grille og bare slappe av slik hytteliv skal være. Med hele fem soverom i hytta er det god plass til store og små. Tre av disse ligger i hovedetasjen, og er alle store og romslige og kan innredes etter eget ønske. Badet har flislagt gulv med varmekabler, og er utstyrt med dusjnisje, gulvmontert toalett, heltre innredning med vask og stort speil med spotter over. Det er fliser på vegg i dusnisje. I tilknytning til badet er tidligere badstue gjort om til vaskerom. Vaskerommet har overskap og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Eget toalettrom med flislagt gulv, gulvmontert toalett og enkel vask. Fra stua går det trapp opp i 2. etasjen. Her finnes det ytterligere to soverom og et oppholdsrom. Dette er en perfekt løsning som gjesteavdeling eller soverom til de store barna som trenger litt privatliv i blant. Med to stuer i hytta kan barna eller ungdommen få sitt eget fristed. Et sted hvor de kan se på TV, spille spill eller bare slappe av etter den fine fjellturen sammen med familien litt tidligere på dagen. Fra stua er det utgang til en liten balkong hvor kaffekoppen og en god bok kan nytes. Hytta har i tillegg tre boder, slik at det er nok av oppbevaringsplass til alt en trenger av utstyr som ski, sykler, grill eller tørr ved. En varmtvannsbereder på 200 liter er plassert i den ene boden. Rundt hytta er det flotte utearealer hvor en kan nyte fjellheimens avslappende omgivelser. --------------------- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. UTVENDIG: Taktekking: TG 2 Torv, lagt på knotteplast og underlagspapp. Torvhold ved raft. Vurdering av avvik: I tilknytning til arker og oppbygg er ikke knotteplast ført tilstrekkelig inn under vannbord. Symptom på sig i knotteplasten, med valking/revner ved torvholdkroker. (Det er ikke innv symptom på lekkasjer) Konsekvens/tiltak: Tilpasning og kutting av knotteplast inn under vannbrett på arker. Anbefaler kontroll av knotteplast over møne, for se etter evt sprekker. Vinduer: TG 2 Ramtrevindu, i hovedsak 2-fags, med 2 + 1 glass. Malte karmer. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vannbrett over og under vindu er utført uten beslag, men dette er basert på hytteleverandøren sine std løsninger. Det er stedvis tørkevridning, og vannbrett som har fått helning feil veg, Konsekvens/tiltak: Skifting av vannbord med feil helning bør vurderes. Der det ikke er vannbrettbeslag, er det viktig med regelmessig kontroll og fuging. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: TG 2 Veranda i 1.etg og 2.etg av trebjelkelag med terrassebord. Rekkverk med profilerte treprofiler. I 1.etg er veranda bygd på søylepunkt av betong, og i 2.etg opplagt på bærebjelker av tre. Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Stedvis råteskader på rekkverk/treprofiler/søyle på veranda i plan 1. Dette ble registrert 2 steder, og eier har i ettertid sendt bilder av utført skifting av rekkverksprofil på hjørnesøyle i rekkverket. Konsekvens/tiltak: Det er ikke dokumentert at det er gjort tiltak med avvik oppdaget på søyle under veranda, Søyle bør kontrolleres nærmere, og det kan påregnes behov for partiell utskifting/innfelling. INNVENDIG: Overflater: TG 2 Flislagt gulv i inngang. Forøvrig treplank. Trepanel på vegger og i himlinger. Utsmykking i stue himling. Vurdering av avvik: Symptom på bom under flis ved inngangsdør. Ikke synlig sprekk i flis. Forøvrig er det normal slitasjegrad og TG 1 på innv overflater. Konsekvens/tiltak: Ingen tiltak påkrevet dersom det ikke oppstår sprekker. Radon: TG 2 Det er ikke montert radonsperre, men dette var heller ikke et krav på oppføringstidspunktet. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendige trapper: TG 2 Rett trapp med trerekkverk til loft. Åpen trappeløsning. Vurdering av avvik: - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. - Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak: Tiltak kan vurderes, men trappa er smal og håndløper på vegg vil begrense gangbredde. På returrekkverk på loftet bør det vurderes tettere med spiler. Innvendige dører: TG 2 Trefyllingsdører. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører henger på terskel. Konsekvens/tiltak - Enkelte dører må justeres. VÅTROM: Overflater Gulv: TG 2 Fall på hele gulvet fra dør mot dusjnisje, og lokalt fall til sluker. Vurdering av avvik: Symptom på bom under flis ved dør. Overflatene mellom flis innbyrdes er stedvis ujevn. Sluk, membran og tettesjikt: TG 2 Flislagt betonggulv med antatt smøremembran. Vurdering av avvik: - Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Sekundersluk fra vaskerom som har innføring til hovedsluk i dusj. Denne sluken er trolig utført slik for å unngå lukt, siden det før var badstu. Uavklart om dette er en løsning/hull som er etablert på stedet. Lim/fugemasse i kanten på sluk medfører at evt mansjett ikke er synlig, men det er ikke avdekket symptom på utett gulv under befaringen. Konsekvens/tiltak: Innhenting av dokumentasjon om mulig, og nærmere undersøkelse anbefales. Ventilasjon: TG 2 Avtrekksventil bad. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. TOALETTROM: Overflater og konstruksjon: TG 2 Toalettrom med flislagt gulv og trepanel på vegger. Gulvmontert klosett og enkel vask. Vurdering av avvik: - Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. TEKNISKE INSTALLASJONER: Vannledninger: TG 2 Rør i rør system, tidstypisk fra byggeår. Noe synlig rør (WC) Vurdering av avvik: - Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Mangler tettemuffer på vannrør i kjøkkenbenk. Det har vært frost i vannledning til kjøkken, og det er etablert varmekabel. Konsekvens/tiltak: Bør tettes mellom trekkerør og vannrør. Rutine for å bruke VK om vinteren. Varmtvannstank: TG 2 Tank plassert i bod. Det er sluk, men ikke belegg med oppbrett på gulvet. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er sluk i gulvet, men ikke vanntett belegg, slik at evt lekkasjevann kan renne til konstruksjoner rundt rommet. Konsekvens/tiltak: Dersom berederen skiftes i fremtiden, bør det legges vanntett belegg på gulvet. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Møbler/inventar som medfølger handelen: - 5 stk dobbeltsenger med madrass og overmadrass - 6 stk nattbord (soverommene i 1.etg) - Spisebord med 10 stoler - Hjørneskap - sort - Sjenk ? sort - Sovesofa i loftstue - Sofabord i loftstue - Sofa i stue 1.etg - Lampe over spisebord - 3 stk vegglamper i stue (samme stil som lampe over spisebord) - Vegglamper på soverommene - Vaskemaskin - Tørketrommel - Komfyr (delvis innebygd) - Gardiner på alle rom Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven.

  Hvitevarer
  Hvitevarer på kjøkken følger med.

  TV/Internett/bredbånd
  Parabol og fiber.

  Parkering
  Parkering på eiendommen. I tillegg er det tinglyst 1 parkeringsplass på regulert parkeringsområde på nedsiden av bommen.

  Forsikringsselskap
  If skadeforsikring.

  Polisenummer
  5103271

  Diverse
  Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Kommentar fra kommunen: Det er registrert et ildsted på eiendommen. Det vil bli utført tilsyn/feiing på eiendommen i løpet av sommeren 2023. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,00))   147 042,- (Omkostninger totalt)   5 347 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming med el. varmekabler, el ovner og vedfyring.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2022: 15.326 kWh. Anlegget har aldri blitt kontrollert.

  Energiklasse
  D

 • Info kommunale avgifter
  Vann: Årlig avgift kr. 1.650,- Avløp: Årlig avgift kr. 2.000,- Renovasjon: Årlig avgift kr. 2.055,- Branntilsyn, feiing: Årlig avgift kr. 496,- Ingen eiendomsskatt.

  Formuesverdi primær
  1183725

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Pliktig velavgift i 2023 er kr. 10.000,-. Årlig velavgift betales over 2 terminer, 31.01 og 30.06. Beløpet bestemmes hvert år under årsmøtet som holdes i påskeuken Utover det som også er nevnt under punktet «kommunale avgifter», påløper kostnader til strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3454/1/213: 06.03.2000 - Dokumentnr: 962 - Erklæring/avtale GJELDER NYSTØGA HYTTEGREND H2 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Rettighetshaver: VANG KOMMUNE Overført fra: Knr:3454 Gnr:1 Bnr:76 Gjelder denne registerenheten med flere 30.07.2009 - Dokumentnr: 557783 - Bestemmelse om parkering Plikt til å delta med forholdsmessig andel i felles vedlikeholdskostnader. 30.07.2009 - Dokumentnr: 557783 - Bestemmelse om veg Plikt til å delta med forholdsmessig andel i felles vedlikeholdskostnader. 25.05.2004 - Dokumentnr: 2705 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3454 Gnr:1 Bnr:76 01.01.2020 - Dokumentnr: 1224010 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0545 Gnr:1 Bnr:213 30.07.2009 - Dokumentnr: 557783 - Bestemmelse om parkering Rettighet hefter i: Knr:3454 Gnr:1 Bnr:76 Rettighet hefter i: Knr:3454 Gnr:1 Bnr:229 Rettighet hefter i: Knr:3454 Gnr:1 Bnr:230 Rett til 1 stk. parkeringsplass Gjelder denne registerenheten med flere 30.07.2009 - Dokumentnr: 557783 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3454 Gnr:1 Bnr:76 Rettighet hefter i: Knr:3454 Gnr:1 Bnr:229 Rettighet hefter i: Knr:3454 Gnr:1 Bnr:230 Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Ferdigattesten er vedlagt. Lovlighet: Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Brannceller: Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja Kommentar: Mindre reparasjoner og tilbygg. Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Vei, vann og avløp
  Helårsvei. Eiendommen har adkomst via privat veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Reguleringsplan for felt H2 Nystøga Hyttefelt. Området er regulert til følgende formål: Fritidsbebyggelse. Se vedlegg i salgsoppgave.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen fortsatt skal benyttes som fritidsbolig.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,00))   147 042,- (Omkostninger totalt)   5 347 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  147042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 19.900,- oppgjør og tinglysing kr. 6.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 1,20% av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Kristjana Berg

Megler

Kristjana Berg

41 26 96 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev