aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Savalveien 832

TYNSET Savalveien 832

Fritidsbolig med anneks beliggende i Fådalen | Romslig naturtomt | Peis | Nærhet til Savalen |

 • kr 950 000
 • BRA 66 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 950 000
 • Omkostningerkr 39 892
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 989 892
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 950
 • Soverom2
 • ArealP-rom 66 m²
 • Tomt1 577 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,-)) 39 892,- (Omkostninger totalt) 989 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.
Fritidseiendom med hytte på 66 kvm, anneks på 8 kvm og et uthus på ca. 13 kvm med boder og utedo. Opprinnelig er hytta ei tømmerstue fra 1800 tallet som ble satt i stand i 1950. Påbygd i senere tid. Hytta er eldre og har behov for oppgradering/påkostninger. Høydepunkter: ?Åpen og gjennomgående planløsning ?Romslig stue med god plass til møblering ?2 gode soverom ?Gulvet byttet i stua og kjøkkensonen ?Bad med dusj og hyttetoalett ?Ny varmtvannstank i 2022 ?Det er lagt vannledning i plast inn til hytta med varmekabel (Elvestadrør) ?Anneks med 4 sengeplasser ?Totalt 10 til 12 sengeplasser i hytta og annekset ?Stor naturtomt med godt med parkering på egen tomt ?Nærhet til Savalen hvor det finnes skiløyper, alpinanlegg og hotell med SPA Velkommen til en hyggelig visning!

Savalveien 832, Innlandet

 • Tomt
  1577m²

  Beskrivelse av tomt
  Hovedsakelig naturtomt. Tomten består av gnr. 111 / bnr. 25 og gnr. 111 / bnr. 26 i Tynset kommune. Bnr. 25 og bnr. 26 er på tilsammen 1577 kvm Totalt 1577 kvm.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger langs fylkesvei 712 øverst i Fådalen. Ca. 4 km fra Savalen, hvor det finnes skiløyper, alpinanlegg og hotell med SPA. I tillegg finnes det alternative traseer for sykkel- og fotturisme i flott natur. Eiendommen ligger utenfor de mest etablerte hytteområdene på nedsiden av fylkesveien med skjermende skog omkring. Tomten ligger på 742 m.o.h. Terrenget er preget av tynn furu- og bjørkeskog, og byr på gode tur-, fiske- og jaktmuligheter i området.

  Adkomst
  Følg skilting mot Savalen fra Riksvei 3 (fra Fåset mellom Tynset og Alvdal), og følg veien i 8,2 km til man kommer øverst i Fådalen. Avkjøring til hytta er til venstre ca. 400 meter etter slutt på 60-sone. Hytta ligger inntil veien, så den er lett synlig. Det vil i tillegg bli skiltet på annonserte fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består hovedsaklig av fritids-, bolig- og landbruksbebyggelse.

  Byggemåte
  Utvendig: Badet har belegg på golvet, panel på vegg og i himling. Inneholder Separett hyttetoalett, dusjkabinett m/plastdører, innredning m/vegghengt servant, stråle og panel ovn på vegg. Det er plastsluk i golvet som er plassert under kabinettet. Elektrisk vannpumpe og bereder. Ventilasjon via vindu/ventil. Separett toalett er et alternativ for hytter uten innlagt vann. Ved å separere urinen fra det tørre avfallet elimineres utfordringer med lukt samt at kapasiteten på toalettet øker. Urinen ledes ut gjennom eget avløpsrør til filtrering i bakken eller til en tank for lagring som gjødsel. Papir og avføring havner i beholderen til toalettet. Viften som går kontinuerlig holder toalettrommet fritt for fuktighet og lukt, separeringen av vått og tørt gjør det luktfritt også utendørs. Vegger og himling har trepanel. Golvet har vinylbelegg. Det er vinylbelegg med plastsluk under dusjkabinettet. Inneholder underskap med vegghengt servant , speil, dusjkabinett, golvmontert biologisk toalett, bereder og opplegg for vaskemaskin. Det er et vindu med spalteventil. Hulltaking er ikke relevant da rommet ikke er bygget som et våtrom Kjøkken: Nyere heltre kjøkkeninnredning med profilerte speilfronter, underskap med skuffer og heltre benkeplate med nedfelt stålkum. Komfyr og kjøl/fryseskap. Kjøkkenet har ingen avtrekk over kokesone. Tekniske installasjoner: Det er inntak for vann i badet med trykkpumpe der. Det er ikke stoppekran ved inntaket, men forsyningen er helt avhengig av pumpe, så hvis denne stoppes så kommer det ikke vann. Det er kobberrør i hytta. Det er enkelt gråvannsavløp i plast(PVC) fra servant, vaskekum og dusj som er ført ut i terrenget. Boligen har naturlig ventilasjon med veggventiler, og spalteventiler i en del vinduer. Elektrisk vannpumpe på bad. Det er Oso 116 liters bereder plassert på bad. Berederen er tilkoblet strømnettet med vanlig støpsel i veggkontakt. Inntak med måler i naboens garasje, dette er ikke kontrollert. Fordelingsskap med skrusikringer. Hytta har åpen installasjon. Boligen har en røykvarsler og en brannslokker. Det anbefales en generell gjennomgang av boligens branntekniske utstyr, og dette må påregnes å anskaffes nytt. Tomteforhold: Byggegrunn er løsmasser med sand/silt. Boligens alder tilsier at det ikke finnes drenering. Det er lagt ned rør for taknedløp, som er ført ut i terrenge. Grunnmuren er oppført i helstøpt betong. Betongkvalitet og armering er ikke vurdert. Plasstøpte grunnmurer fra den aktuelle tidsperioden inneholder erfaringsmessig stor grad av kult og steinmasser. Støpt betonggulv mot terreng i underetasjen. Tilbygg med gang har punktfundamenter. Bygningen ligger på tilnærmet flat tomt. Utvendige avløpsrør er av plast. Utvendige vannledninger er av plast (PEL). Bygningen har privat brønn, og det er enkelt gråvannsavløp til terrenget.

  Innhold
  Hytta: Gang, kjøkken med lem til liten kjeller, stue, bad og 2 soverom. Anneks (8 kvm): Soverom Uthus (13 kvm): Utedo og vedskjul.

  Standard
  Enkel hytte som opprinnelig er ei tømmerstue fra 1800-tallet, men som ble satt i stand i1950 i følge eier. Det er tilbygg i bindingsverk antatt å være fra 1956. Fritidseiendommen er eldre og har behov for påkostninger. Hytta har saltak med eldre pappshingel som er moden for utskifting. Hytta har innlagt strøm, og har vann fra privat brønn og gråvannsavløp til terrenget/grunnen. Det er ved befaringen avdekket en del forhold som vil kreve tiltak. Dette gjelder slik som: Fuktproblematikk i forbindelse med krypkjeller og kjeller, noe som tidligere førte til oppblomstring av ekte hussopp. Skaden er utbedret etter det, men det er symptomer på at ikke selve årsaken er rettet opp, noe som medfører at problemet kommer tilbake. Det er registrert og opplyst fra eier om noe aktivitet av mus. Oppgradering av golv bør også innebære at hytta gjøres tett for skadedyr. Det er også registrert noe som minner om sukkermaur på utvendig mur, og disse trekker inn under hytta. Tilbygget i bindingsverk mangler lufting i kledningen, og det registreres både råteskader og avskalling av maling som kan tilskrives kondensproblemer i veggen. Råteskade kan og ha sammenheng med dårlig sammenføyning mellom byggene, og lekkasje fra taket som kan oppstå grunnet kjøving om vinteren. På tomten står også et lite tømmeranneks, og et enkelt uthus med boder og utedo. Oppgraderinger etter kjøp: - Da hytta ble kjøpt i 2015 var det råteskader i kjøkkengulv. Dette ble byttet, bjelkelag, stubbeloft, isolasjon og gulvbord ble byttet i 2016. - Gulvet i stuen ble også byttet slik at kjøkken og stue fikk samme gulv i 2016. - Det ble installert ny varmtvannsbereder i 2022. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. I tilstandsrapporten er det forhold som har fått både TG 2 og TG3. Oppfordrer Interessentene til å sette seg inn i tilstandsrapporten og vedlagt salgsdokumentasjon før budgivning.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Oppgraderinger etter kjøp: - Da hytta ble kjøpt i 2015 var det råteskader i kjøkkengulv. Dette ble byttet, bjelkelag, stubbeloft, isolasjon og gulvbord ble byttet i 2016. - Gulvet i stuen ble også byttet slik at kjøkken og stue fikk samme gulv i 2016. - Det ble installert ny varmtvannsbereder i 2022.

  Parkering
  Biloppstillingsplass på tomten.

  Diverse
  Hytta er registrert i SEFRAK. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus, men det kan for eksempel være vanskeligere å få rive bygningen eller gjøre endringer på den. Det foreligger ingen godkjenning fra kommunen på det innlagte vannet eller avløpet. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnadene forbundet med dette. Strømmåleren sitter i garasjen til naboen. Ny eier må enten inngå ny avtale med naboen eller flytte måleren. Kvaliteten på vannet er ikke sjekket eller testet. Vannkilden befinner seg på jordet til naboen nedenfor eiendommen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Det er ikke foretatt undersøkelse av det elektriske anlegget utover takstmanns beskrivelse i tilstandsrapporten.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,-)) 39 892,- (Omkostninger totalt) 989 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Elektrisitet og vedfyring.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  2814

  Kommunale avgifter år
  2021

  Info kommunale avgifter
  Kr. 2 813,65 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Renovasjon fritid og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Det kan tilkomme avgift for kontroll på pipe/feiing. Gebyret for 2022 er kroner 650.

  Formuesverdi primær
  93138

  Formuesverdi primær år
  2020

  Andre utgifter
  I tillegg til kommunale utgifter kommer kostnader til strøm, ved, forsikringer, brøyting, m.m.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3427/111/25: 17.06.1955 - Dokumentnr: 1237 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3427 Gnr:111 Bnr:9
  27.01.1994 - Dokumentnr: 525 - Målebrev Veggrunn gnr 203 bnr 12
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.01.2020 - Dokumentnr: 245877 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0437 Gnr:111 Bnr:25


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ifølge kommunen er det ikke søkt om eller utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på disse bygningene. Det foreligger tegninger på godkjent søknad for tilbygg av hytta.

  Vei, vann og avløp
  Hytta har vei rett og ligger rett ved Savalveien fylkesvei 2244. Privat stikkvei inn på tomten. Brønn ligger på naboeiendommen. Det er lagt vannledning i plast inn til hytta med varmekabel (Elvestadrør). Vannpumpa gir/har dårlig trykk og må antagelig byttes. Det er enkelt gråvannsavløp til terrenget/grunnen fra oppvaskkum, servant og hyttedusj. Dette er ikke i samsvar med dagens krav, da innlagt vann utløser krav til godkjent avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommunedelplan Fåset/Fådalen, planid: 201701, ikrafttredelse 27.11.2018. Fritidsbebyggelse,Nåværende.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Verneklasse/sefrak
  Hytta er registrert i SEFRAK. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus, men det kan for eksempel være vanskeligere å få rive bygningen eller gjøre endringer på den.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,-)) 39 892,- (Omkostninger totalt) 989 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  39892

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende fastpris 35.000 av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 15.000-, oppgjørshonorar kr. 4900,- og visninger kr. 2500, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket 16.000. Alle beløp er inkl. mva.

Martin Gabrielsen

Megler

Martin Gabrielsen

91 86 10 16

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev