aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Denne flotte leiligheten i Helgatona 5.

TYSSE Helgatona 5

Stor og pen 3-r. leilighet m/carport fantastisk utsikt, 2 balkonger og gode solforhold. Attraktiv beliggenhet. Samnanger

 • kr 2 390 000
 • BRA 91 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 390 000
 • Omkostningerkr 72 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 462 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 006
 • Soverom2
 • ArealP-rom 87 m²
 • Felleskostnaderkr 500
 • Tomt802.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 59 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000)) 72 792 (Omkostninger totalt) 2 462 792 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Helgatona 5. Dette er en lekker 3-roms leilighet med en meget populær beliggenhet i Samnanger. Leiligheten kan skilte med upåklagelige sol- og utsiktsforhold, med fri utsikt over Samnangerfjorden og omkringliggende fjell. Leiligheten har god standard og fin rominndeling, så her kan en flytte rett inn og nyte de flotte kvalitetene og den herlige utsikten. Kort oppsummert: - 2 terrasser. - Parkering i carport. - Upåklagelige sol- og utsiktsforhold. - Kort vei til Bjørheim. - Leilighet fra 2006. - 2 soverom, bad og vaskerom. - Lave fellesutgifter. Velkommen på visning!

Helgatona 5, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  2. etasje: 91 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 87 kvm Entré/gang, 2 soverom, bad, vaskerom og stue/kjøkken.  Tomt
  802.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er opparbeidet med tilkomstvei, uteområder og parkeringsløsning.

  Beliggenhet
  Helgatona 5 ligger i et barnevennlig og etablert nabolag på Tysse. Fra eiendommen har man en flott utsikt utover Samnangerfjorden og mot Gullfjellet. Eiendommen ligger i underkant av 25 minutters kjøring fra Arna. For hverdagshandel er Kiwi Bjørkeim og Spar Bjørkeim de nærmeste alternativene. Til butikkene på Bjørkheim er det ca. 5 minutters kjøring. Her finnen er også flere restauranter og butikker. På Øyrane torg finner man et bredt servicetilbud med restauranter, vinmonopol, klesbutikker, apotek m.m. Det er fine turområder i umiddelbar nærhet og og kort avtad til både Totræna idrettspark, Gullbotn og Kvamskogen med både skitrekk og fine langrennsløyper. Med sin nærhet til både sjø og fjell er Samnanger en flott plass både sommer og vinter. Skoler og barnehager i nærområdet: - Dråpeslottet barnehage - Nordbygda barnehage - Aadland gards- og friluftsbarnehage - Samnanger barneskole - Samnanger ungsomsskole - Fusa videregående skole - Arna videregående skole

  Adkomst
  Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Vinduer: Vinduer med isolerglass fra 2006. Dører: Nyere ytterdør og terrassedører fra byggeår med glassfelt. Dører fremstår i god bruksstand. Malte dører fra byggeår. Etasjeskillere: Etasjeskille i trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Vannlekasje i fasade på hus. Det ble totalrenovert av byggefirma i 2016. - Maur pga fuktskade i hus. Ingenting siden renovert i 2016. - Nytt ventilasjonssystem. - Under renovering i 2016 ble terrassene revet og bygget opp igjen. Ny isolasjon og all kledning ble byttet i 2016. Lekkasje på tak som ble tettet av Fløysand tak.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Helgatona 5. Dette er en lekker 3-roms leilighet med en meget populær beliggenhet i Samnanger. Leiligheten kan skilte med upåklagelige sol- og utsiktsforhold, med fri utsikt over Samnangerfjorden og omkringliggende fjell. Ellers kan man trekke frem leilighetens to terrasser, gjennomgående pen standard og parkering i carport. Leiligheten har en åpen og sosial planløsning, med åpen løsning mellom stue og kjøkken. Rommet er av god størrelse med et areal på 44,3 kvm hvor man kan enkelt innrede med både sofaseksjon og et større spisebord. Rommet har store vindusflater som rammer inn den flotte utsikten som strekker seg utenfor, samt slipper inn rikelig med naturlig lys i rommet. Fra stue er det utgang til leilighetens to terrasser. Terrassene er på forskjellige sider av leiligheten - med mulighet til å flytte seg etter solen. Stilrent kjøkken i lys utførelse. Kjøkkenet er innredet med lyse glatte fronter og laminat benkeplate, og er utstyrt med oppvaskmaskin, stekeovn, mikrobølgeovn og kjøleskap/frys. Innredningen er romslig med god lagringsplass til kjøkkenutstyr og arbeidsplass på kjøkkenbenk. Leiligheten har to soverom på 13 kvm og 8,7 kvm. Hovedsoverommet er meget romslig og kan innredes med dobbeltseng, garderobe og annet soveromsmøblement. Soverom 2 gir plass for standard soveromsinnredning og kan benyttes som barnerom, gjesterom og/eller kontor. Pent bad med fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med dusjhjørne, benkeskap med nedfelt servant, speil med belysning over, badekar og vegghengt toalett. Det er varmekabler i gulv og mekanisk ventilasjon. Leilighetens vaskerom er utstyrt med varmtvannsbeholder og opplegg for vaskemaskin. Kort fortalt er dette en flott 3-roms leilighet med en super beliggenhet i Samnanger, med nydelige sol- og utsiktsforhold.

  Standard
  Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder: Entre/gang: 10,2 Soverom 1: 13,0 Soverom 2: 8,7 Bad: 7,1 Vaskerom: 1,9 Stue/kjøkken: 44,3 Bod: 3,9 Innvendige overflater: Innvendige gulv med ulike overflater, parkett og fliser. Innvendige vegger og himling med malte plater fra 2006 og 2016. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3. Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Vaskerom: Begrenset tilkomst for begge deler. Tiltak: Fungerer med dette avvik. Avvik som kan kreve tiltak: Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Utvendig > Andre utvendige forhold Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering i carport og en gjesteparkeringsplass følger også med leiligheten ifølge eier.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 59 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000)) 72 792 (Omkostninger totalt) 2 462 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  14277

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt, vann, klokakk og slamskillergebyr. Merk at det er en prognose på gebyrer oppgitt fra kommunen. Kommunale avgifter fra 2022 var kr 15 329,64,-.

  Formuesverdi primær
  460609

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1658193

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  90/270

  Felleskostnader pr. mnd
  500

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader dekker forsikring av bygning.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 28.08.2006 - Dokumentnr: 402923 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 2
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning og grunn
  Sameiebrøk: 90/270


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for 3-mannsbolig datert 19.10.2006. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Tegninger for plan 1, plan 2, plan 3, snitt og fasade datert 03.08.2005. - Illustrasjon datert 03.08.2005.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett. Tilkomst via privat vei. Privat vei er eid av Samnanger kommune.

  Regulerings- og arealplanner
  Arealformålet til eiendommen er bolig. Reguleringsplaner: Planid: 12422000001 Plannavn: Bustadområde Gjerde-Lønnebakken Plantype: Eldre reguleringsplan Ikrafttredelse: 21.06.2000 Kommuneplan: Planid: 1242201800 Plannavn: Kommuneplanen sin arealdel 2017-2027 Plantype: Kommuneplanens arealdel - Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse, nåværende (800 m2) og veg, nåværende (2 m2) etter kommuneplanen. Eiendommen er berørt av 7 datasett: FKB-AR5 - FKB-AR5 beskriver Norges arealressurser. Løsmasser N50/N250 - Løsmassetype: Bart fjell. Marin grense - Marin grense angir det høyeste nivået som havet nådde etter siste istid. Marin grense angir dermed det høyest mulige nivået for marine sedimenter (hav- og fjordavsetninger) som er hevet til tørt land. Naturtyper i Norge - landskap - Landskapstype: Relativt åpent fjordlandskap med tett bebyggelse. Radon - Aktsonhetsgrad: Moderat til lav. Støykartlegging veg etter T-1442 - Kategori G. Tettsteder - Tettsteder er geografiske områder som har en dynamisk avgrensing, og antall tettsteder og deres yttergrenser vil endre seg over tid avhengig av byggeaktivitet og befolkningsutvikling.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 59 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000)) 72 792 (Omkostninger totalt) 2 462 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  72792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 45 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 17 500,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 5 900,-, salgsoppgave kr 1 500,-, visninger kr 2 500, - og tinglysingsgebyr kr. 585 ,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 9 900,-. Alle beløp er inkl. mva

Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev