aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkomen til Heningen 16 - Presentert av Elisabeth Nonås Fylkesnes i Aktiv EIendomsmegling

UGGDAL Heningen 16 H0103

Herleg eierseksjon på bryggekanten i Tysnes Sjø og fritid med egen terrasse og båtplass.

 • kr 1 990 000
 • BRA 66 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 990 000
 • Omkostningerkr 62 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 052 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 946
 • Soverom1
 • ArealP-rom 66 m²
 • Felleskostnaderkr 1 620
 • Tomt2 103 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 990 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  49 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000))

  62 792 (Omkostninger totalt)

  2 052 792 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkomen til Heningen 16, ein herleg fritidsleilegheit med egen terrasse på bryggekanten, god planløysing og gode solforhold. Det følgjer og med egen båtplass og parkering. Leilegheita ligg i fyrste etasje og inneheld: Gang, stove- og kjøken, bad, soverom og disponibelt rom nytta som soverom. Leilegheita har ein heilhetleg og gjennomført preg med skipsgolv og lyse overflater. Verdt å legge merke til: - Herleg 3-roms leilegheit - Eigen terrasse på brygga - Båtplass - Kort veg til butikk og servicetilbod Fritidseigedomen ligg unikt til på bryggekanten på Tysnes Sjø og fritid med egen privat terrasse på brygga med utgang frå stova. Her kan ein verkeleg nyta omgivnadane, med sjøen rett fram og gode solforhold. Fisketur, båttur, kajakk eller bare bryggjekos!

Heningen 16 H0103, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilegheit 1 etasje
  Bruksareal
  1. etasje: 66 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 66 kvm Gang, to soverom, bad og stove/kjøken.  Tomt
  2103m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomtestørrelse er innhentet fra fonnakart. Fellstomt for sameiet.

  Beliggenhet
  Fritidseigedomen ligg unikt til på bryggekanten på Tysnes Sjø og fritid med egen privat terrasse på brygga med utgang frå stova. Her kan ein verkeleg nyta omgivnadane, med sjøen rett fram og gode solforhold. Det er fantastisk utsikt, og naturskjønne omgivnadar. Det er også større tillaga strender rundt i området. Her er ein omkransa av både flott natur, gode servicetilbod og kultur. Fisketur, båttur, kajakk eller bare bryggjekos - her er moglegheitene mange! Tysnes sjø og fritid er eit kombinasjonsbygg med nokre leilegheiter til utleige igjennom Tysnes sjø og fritid as ( https://sites.google.com/site/tysnessjoeogfritidas/home). Det er resepsjon i bygget. Det er og eigen restaurant og bar: Kompasset bar og spiseri. https://tysnes.e-susoft.com/home Frå leilegheita er det ca. 300 m til kommunesenteret på Tysnes, Uggdal. Her er også nærmaste daglegvarebutikk. Tettstaden Våge er ca. 6 min med bil frå leilegheita. Her er både daglegvarebutikk, ferjestø, restaurant og kafé. I tillegg er det fleire butikkar, med bl.a. møblar, klede, blomster, hobby, dekor mm. Uggdal er kommunesenteret på Tysnes, medan Våge er tettstaden. Det er ferjesamband mellom Halhjem på Os og Våge, og mellom Jektevik på Stord, Nordhuglo og Hodnanes på Tysnes Tysnes kommune har fokus på å gi båe buande og tilreisande gode tilbod og tilbod av tenester. I tillegg har kommunen ein rik historie og attraktivt kulturliv som bygger på eit tett samarbeid i kommunen, med båe idrettslag, organisasjonar og frivillige. Ein kan mellom anna nemna Tysnesfest, som vert arrangert i juli kvart år. Haaheim Gaard er ein av stadane ein bør besøke, med både fantastisk mat, kultur, sjarm og hotell.

  Adkomst
  Frå Våge: Følg vegen mot Uggdal. Ta fyrste til høgre etter Jokeren. Ta deretter til venstre og skarp sving til venstre. Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.

  Bebyggelse
  Veletablert bustadområde beståande av einebustader, småhus og fritidsbustader.

  Byggemåte
  Hovedkonstruksjonen er i tre. Fundament er oppført i betong. Takkonstruksjonen er oppført som saltak, tekket med betongstein.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Egenerklæringsskjema er levert før oppstart av oppdraget. Det er ikke fremlagt godkjente tegninger av boligen. Det foreligger ikke oppdaterte godkjente byggetegninger som samsvarer med boligen, se under. Det er ingen avvik i forhold til rømming og romhøyde, ut ifra gjeldende forskrifter for da boligen/rommene ble byggemeldt. Innvendige rekkverk og håndrekker er i henhold til gjeldende forskrifter når bygningsdelen ble byggesøkt. Tilleggsopplysninger: Eier har ikke inngående kunnskap om leiligheten, da den er lite brukt. Årstall på våtrom og elektrisk anlegg er ikke opplyst. Byggeår er fastsatt ut fra ferdigattest utstedt fra Tysnes kommune. Ett soverom har ikke vindu. Etter tilstandsrapport så er varmtvannsberederen skifta.

  Innhold
  Entré Stor og romsleg entré med god plass å henge frå seg og tilkomst til alle romma i leilegheita. Stove- og kjøken Lys og trivelig stove og kjøken. Stova har vindaugsflater og terrassedør i front som gir flott sjøutsikt og utgang til eigen terrasse på brygga. Det er god plass til både stor sofa og tv-krok. Det er enkelt å møblere stova. Kjøken med profilerte kvitmala frontar og glasruter i nokre overskåp. Det er god skap- og benkeplass. Mellom benkeplate og overskåp er det fliser. Kjøkenet har nedfelt vask i stål, kjøleskap, steikeomn, platetopp og oppvaskmaskin. Soverom 1 Hovudsoverommet er av god storleik med god plass til dobbeltseng, kommode og nattbord. Disponibelt rom Det disponible rommet er nytta som soverom. Det er ikkje godkjent som soverom, då det manglar vindauge med rømmingsveg. Badet Lyst bad med fliser golvet og dusjsona, og baderomsplater på veggar. Badet er innreia med skapinreiing, speil, bua dusjveggar i glas og golvståande toalett. Terrasse Utgang til eigen overbygd terrasse på bryggekanten med god plass til både sittegruppe og grill. Her kan ein nyte flotte sommarsdagar med både utsikt og sol. Terrassen er på ca. 15 kvm. Det er tett dekke til terrassen over.

  Standard
  Beskrivelse av innvendige overflater (vegger, tak og gulv): Laminat eller parkett på gulvflater. Tapetserte og malte veggflater. Himlinger er oppført som systemhimling. Badet Golv: fliser Vegg: baderomsplater, fliser i dusjsone Tak: malte plater i himling Utstyrt med: Vask med skapinnredning og speil, bua dusjvegger i glass og gulvstående toalett. Kjøkenet Golv: laminat eller parkett? Vegg: Tapetserte og malte veggflater Tak: malte plater i himling Utstyrt med: hvit kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask i stål oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøleskap. Ein gjer merksam på at det som regel vil vera diverse mindre hol i overflater etter bilete/hyller osb, og noko misfarging/skjolder der bilete/hyller/ møblar osb. har vore plassert. På golv vil det som regel vera diverse slitasje, og noko misfarging/riper osb der møblar har vore plassert. Dette vert ansett som normalt for ein brukt bustad. Eigedommen er gjennomgått av ein bygningskyndig og det er utarbeida ein tilstandsrapport av Thomas Angel Langli. Denne er vedlagt salsoppgåva. Følgjande er gitt tilstandsgrad 2 i tlilstandsrapporten. 1.1.1 Bad Overflate vegger og himling TG2 settes grunnet alder og glipper i skjøter på baderomsplater. 1.1.2 Bad Overflate gulv TG2 settes grunnet bom, sprekker og hakk i fliser på gulv. 1.1.3 Bad Membran, tettesjiktet og sluk TG2 settes grunnet alder på membran og fuktighet i gulv rundt sluk. 7.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring TG2 settes da det ikke er fremvist dokumentasjon på det elektriske anlegget. Følgjande er gitt tilstandsgrad 3 i tlilstandsrapporten. 6.2 Varmtvannsbereder TG3 settes da bereder og vannrør trenger tilsyn og/eller utskifting før det anbefales videre bruk. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 10.000. - og 25.000.-

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 990 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  49 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000))

  62 792 (Omkostninger totalt)

  2 052 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Renovasjon, slam og vatn blir fakturert felles for heile sameige sendt til Uggdal Sameie v/Hilde Walaker og fordelt etter ein nøkkel eg ikkje kjenner til.

  Formuesverdi primær
  426250

  Formuesverdi primær år
  2021

  Sameiebrøk
  65/2791

  Felleskostnader pr. mnd
  1620

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader på ca 1620,- pr mnd. Dette inkludere sameiekostnader, renovasjon og vannavgift.

  Om sameiet
  Sameiet består av totalt 44 seksjoner. 21 til fritidsføremål, og 23 til næring - hotellvirksomhet. Snr. 3 er under kategorien Næring og "annet som ikke er bolig" iht. matrikkelrapporten til kommunen.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4616/66/20/3: 23.07.1947 - Dokumentnr: 1604 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere 22.06.1949 - Dokumentnr: 1490 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere 15.03.1958 - Dokumentnr: 990358 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver:Tysnes Kraftlag. Overført fra: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere - Tinglyst servitutt på kraftlinjer. 02.03.1963 - Dokumentnr: 725 - Jordskifte Overført fra: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere --- Jorskifterett på grenser Diverse påtegning Gnr. 68 bnr. 2 frafaller sin naustrett. - ifm. naboeigedom. Korrigert jorskifterett frå 1963. 17.04.1969 - Dokumentnr: 2216 - Rettighet Rettighetshaver: Uggdal Vasslag Sa Org.nr: 970 198 342 LEIEAVTALE RETTIGHETER TIL UTBYGGING AV VASDRAG M.V Overført fra: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere - Avtale med Uggdal vasslag 24.09.1987 - Dokumentnr: 8981 - Jordskifte Overført fra: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere - Grensejustering 02.09.2002 - Dokumentnr: 7913 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:1 Rettighetshaver: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:2 Rettighetshaver: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:3 Rettighetshaver: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:4 Rettighetshaver: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:5 Rettighetshaver: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:6 Føresegn om garasje/parkeringsplass Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere - Avtale om veg og parkeringsplass for sameige. 02.09.2002 - Dokumentnr: 7913 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere ------Grunndata---- 02.09.2002 - Dokumentnr: 7915 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 3 Formål: Næring Sameiebrøk: 65/2791 ----Eiendommens rettigheter---- 23.07.1947 - Dokumentnr: 1604 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:1 Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:2 Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:3 Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:4 Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:5 Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:6 Bestemmelse om vannrett Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere 02.09.2002 - Dokumentnr: 7913 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:1 Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:2 Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:3 Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:4 Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:5 Rettighet hefter i: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:6 Bestemmelse om bebyggelse Føresegn om garasje/parkeringsplass Bestemmelse om veg Bestemmelse om vannrett Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4616 Gnr:66 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere - Avtale om parkeringsplass for sameige

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 06.03.1995 ifm Ombygging av "Gamle Pyrox Fabrikk".

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til kommuneplan: Næring - kombinert bygg og anleggsføremål Kommentar: Arealet ligg i faresone for flaum og ras og skredfare - det ligg rekkjefølgekrav ved søknad om tiltak i desse områdane i reguleringsføresenga

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 990 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  49 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000))

  62 792 (Omkostninger totalt)

  2 052 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  62792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Elisabeth Nonås Fylkesnes

Megler

Elisabeth Nonås Fylkesnes

97 06 16 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev