aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal og Ola Øverland har gleden av å presentere Åsane Senter 54B!
Aktiv eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal og Ola Øverland har gleden av å presentere Åsane Senter 54B!

ULSET Åsane Senter 54B

Åsane | Lys og innholdsrik 3-roms med solrik uteplass. Heis og fast garasjeplass. IN-ordning. Gangavstand til "alt"!

 • kr 1 790 000
 • BRA 70 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 790 000
 • Omkostningerkr 17 600
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 686 266
 • EierformAndel
 • Byggeår2009
 • Soverom2
 • ArealP-rom 67 m²
 • Andel fellesgjeldkr 1 878 666
 • Felleskostnaderkr 13 275
 • Tomt2 562.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 790 000 (Prisantydning) 1 878 666 (Andel av fellesgjeld)   3 668 666 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 768 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 600 (Omkostninger totalt)   3 686 266 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning | Åsane senter 54B
Velkommen til Åsane senter 54B! Flott 3-roms leilighet (2009) med svært lite bruksslitasje, solrik uteplass, heisadkomst og fast parkeringsplass. Leiligheten har en usjenert beliggenhet i 3.etg. - hvor det er rikelig med lysinnslipp og gode solforhold. Boligen har kvaliteter som bl.a. balansert ventilasjonsanlegg, varmekabler på bad og en praktisk planløsning. Her bor du i et populært område med kort vei til alle tenkelige fasiliteter! Verdt å nevne:
 • Ingen dok.avgift
 • Tilrettelagt for elbil-lader
 • TV/internett inkl. i felleskost
 • Heisadkomst
 • Like v/skoler og barnehager
 • Gåavstand til dagligvarer, turområder, treningssenter, spisesteder m.m
 • 5 min gange til Åsane terminal Leiligheten inneholder: Entré, bad, vaskerom, to soverom, stue og kjøkken
 • Velkommen inn! Her får vi et umiddelbart inntrykk av boligens moderne standard. Det er plass til garderobeskap, skohylle eller knagger til å henge opp yttertøy. For ytterligere oppbevaring, har boligen en utvendig sportsbod like v/ garasjen.

  Åsane Senter 54B, Vestland

  • Tomt
   2562.1m²

   Beskrivelse av tomt
   Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen.

   Beliggenhet
   Her bor man midt i "smørøyet" i Åsane med umiddelbar nærhet til servicetilbud, fritidstilbud og kulturelle aktiviteter. For barn og ungdom er det et veldig godt og variert fritidstilbud med flere idrettshaller, idrettsanlegg og fotballbaner i nærområdet. Det er kort vei til Åsanehallen, Åsane Arena og Vestlandshallen med et enda bredere aktivitetstilbud. Åsane kulturhus er en kort spasertur fra leiligheten. Her finner du blant annet en ny stor konsertsal med ulike kultur arrangementer, bibliotek, møtelokaler, kantine og kaffebar. Bussholdeplass like i hovedveien med hyppige avganger. Det er også gangavstand til Åsane Terminal med god bussdekning i alle retninger. Gode sykkelveier til store deler av Åsane. Gangvei til flere skoler og offentlig etater, samt kort kjøretid til sentrum. Flere idrettsanlegg og fritidstilbud i nærområdet. For de turglade er det fine turmuligheter med bl.a. Geitanuken, Hjortlandsdalen, Høgstefjellet og Liavannet innen rekkevidde. Her er det flotte turstier som også er ideelle for langrenn på vinterstid. Veten er også en populær fjelltopp, og byr på panoramautsikt mot fjorden. Med utgangspunkt fra IKEA, kan du følge den Trondhjemske Postvei. Denne tar deg videre til Sætregården som er en perfekt søndagsaktivitet for hele familien.

   Adkomst
   Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

   Bebyggelse
   Det er primært leilighetsbebyggelse i området.

   Byggemåte
   Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen: Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Etasjeskiller: Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Våtrom Overflate vegger og himling Avvik: Det er fuktskade på listverket rundt døren inn til vaskerommet, utskiftning av listverk må påregnes. Våtrom Overflate gulv Avvik: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Varmtvannsbereder Avvik: Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling. Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

   Innhold
   Areal og fordeling pr etasje 3.etg: 70 kvm BRA / 67 kvm P-rom Leiligheten går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 3.etg: Entré (3,8m²), bad (4,7m²), vaskerom (2,2m²), soverom (7,4m²), soverom (12,1m²), stue og kjøkken (34m²) I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 2,9 kvm og 1 stk ekstern bod på 4,3 kvm og 1 stk fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg.

   Standard
   Innvendige overflater | Gulv: Badet har flislagt gulv, vaskerommet har gulvbelegg, resterende rom har parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater Entré | Velkommen inn! Vi møtes av en lys og innbydende entre. Her får vi et umiddelbart inntrykk av boligens moderne standard. Det er plass til garderobeskap, skohylle eller knagger til å henge opp yttertøy. For ytterligere oppbevaring, har boligen en utvendig sportsbod like v/garasjen. Stue og kjøkken | Vi beveger oss videre inn til hjertet av boligen, nemlig stuen og kjøkkenet. Her møtes vi av store vindusflater og et gjennomgående lysinnslipp. Videre har stuen og kjøkkenet åpen løsning som gjør det enkelt å møblere, blant annet med sofa- og spisegruppe. Kjøkkenet er levert av Designa og det er opplegg for vaskemaskin. Det er god skap- og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Fra stuen og kjøkkenet er det utgang til hellelagt uteplass på 30 kvm. Her har du god plass til utemøbler, grill og hyggelig selskap. Bad og vaskerom | Delikat baderom med fliser på vegger og gulv. Badet har en tidløs utforming og inneholder toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter og dusjdører i klart glass. Vaskerommet er praktisk og har god plass til klesvask og inneholder opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder. For ekstra komfort er badet utstyrt med varmekabler i gulv og downlights i tak. Soverom | Leiligheten har to romslige soverom, begge med god plass til en komfortabel dobbeltseng og garderobeskap. Soverommene er strategisk plassert i nærheten av badet for ekstra bekvemmelighet. Bygningen er grundig isolert både for lyd og varme, slik at du kan være sikker på en god natts søvn. Andre opplysninger | - Sikringsskapet inneholder automatsikringer. - Leiligheten har sluk og avløpsrør av plast. Det er benyttet rør-i-rør, plastrør til vannforsyningsrør.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   TV og internett er inkludert i felleskostnadene. Leverandør er Telenor.

   Parkering
   Parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er tilrettelagt for elbil-lader.

   Radonmåling
   Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

   Diverse
   Fastmontert hylle i stuen følger ikke med kjøpet. Hvitevarer kan medfølge om ønskelig. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   1 790 000 (Prisantydning) 1 878 666 (Andel av fellesgjeld)   3 668 666 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 768 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 600 (Omkostninger totalt)   3 686 266 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
   - Varmekabler på bad. - Balansert ventilasjonsanlegg.

   Energiklasse
   D

  • Formuesverdi primær
   829844

   Formuesverdi primær år
   2021

   Formuesverdi sekundær
   2987438

   Formuesverdi sekundær år
   2021

   Info formuesverdi
   Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

   Andre utgifter
   Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.

   Tilbud på finansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

   Andelsnummer
   13

   Part.obl.nr.
   994002694

   Felleskostnader pr. mnd.
   13275

   Andel fellesgjeld
   1878666

   Andel fellesgjeld år
   2023

   Andel fellesgjeld per dato
   2023-11-08T23:00:00Z

   Kommentar fellesgjeld
   Boliglaget har inngått avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld. A-konto innbetalt finanskostnader er basert på antatt rente. Avregning skjer etterskuddsvis for 1/2 år av gangen og den som er andelseier på det tidspunkt avregning sendes ut er ansvarlig for avregningsbeløpet. Innbetaling av fellesgjeld: Det må meldes inn før 20.05.2024 og betales innen 20.06.2024 eller Det må meldes inn innen 25.11.2024 og betales innen 20.12.2024

   Kommentar kommunale avgifter
   De kommunale avgiftene og eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

   Borettslaget
   Senterparken borettslag

   Borettslagets org.nr
   994002694

   Om borettslaget
   Senterparken Borettslag har en sentral plassering like ved Åsane Senter og består av to boligblokker. Blokk A som har 5 leilighetsplan og blokk B som har 3 leilighetsplan med totalt 51 leiligheter. Leilighetstyper 2 og 3 roms. I 1 og 2 etasje er det butikk.

   Gebyr forkjøpsrett
   7768

   Forkjøpsrett
   Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket. Ansiennitetsregler: 1 - Intern forkjøpsrett 2 - Andelshavere i Vestbo

   Styregodkjennelse
   Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

   Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
   Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene. Styreleder opplyser om at det vil bli en økning av felleskostnadene (3 348kr) på rundt 4-5% over nyttår. Borettslaget har byggelån/driftskreditt hos Vestbo Finans AS på en ramme inntil kr 400 000,- til 30.06.2026. Når byggelånet erstattes av et nedbetalingslån vil fellesgjelden for dette bli fordelt på den enkelte andel. Fellesgjelden vil dermed øke tilsvarende.

   Lånebetingelser fellesgjeld
   Lånenummer: 12116732937, DnB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 09.11.2023: 5.29% pa. Antall terminer til innfrielse: 143 Saldo per 09.11.2023: 30 665 796 Andel av saldo: 1 878 667 Første termin: 30.09.2009Første avdrag: 30.09.2019 ( siste termin 30.06.2059 ) Laget har inngått IN-avtale

   Sikringsordning fellesgjeld
   Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 md.

   Borettslagets forsikringsselskap
   If Skadeforsikring

   Polisenummer felles forsikring
   SP615965

   Vedtekter/husordensregler
   Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

   Dyrehold
   Søknad om dyrehold skal søkes om til styret.

   Eierskiftegebyr
   6215

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det foreligger ferdigattest for virksomhetsskilt utsendt av Bergen kommune, datert 25.02.2020. Det foreligger ferdigattest for ombygging og fasadeendring utsendt av Bergen kommune, datert 14.01.2018. Det foreligger ferdigattest for nybygg forretning/salgslokaler utsendt av Bergen kommune, datert 08.01.2016.

   Vei, vann og avløp
   Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget har solidarisk vedlikeholdsplikt for private stikkledninger. Offentlig vei frem til borettslagets eiendom.

   Regulerings- og arealplanner
   Eiendommen er regulert til sentrumsformål i følge Bergen kommune. Eiendommen er avsatt til sentrumskjerne i kommuneplanen i følge Bergen kommune. Reguleringsplaner på grunnen PlanID: 19250000 Plannavn: ÅSANE. GNR 188, 189, 208, 190, ÅSANE SENTRUM Dekningsgrad: 90,2% PlanID: 65830000 Plannavn: ÅSANE. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 4,TERTNESKRYSSET-VÅGSBOTN Dekningsgrad: 9,8% Reguleringsformål: 1130 - sentrumsformål | Dekningsgrad 83,5% 2016 - gangvei - gangareal - gågate | Dekningsgrad 5,7% 2011 - kjøreveg | Dekningsgrad 4,3% 2012 - gate med fortau | Dekningsgrad 2,4% Reguleringsplaner under arbeid PlanID: 65920000 Plannavn: ÅSANE. GNR 188 BNR 197 MFL., ÅSANE SENTRALE DELER Dekningsgrad: 100% Kommuneplan PlanID: 65270000 Plannavn; KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Dekningsgrad: 100% Arealformål: 1130 - sentrumsformål Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen Hensynssonenavn: H220_3 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 42,7% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen Hensynssonenavn: H210_3 Beskrivelse: Vei støy - rød sone Dekningsgrad: 57,3% Kommunedelplan PlanID: 9930000 Plannavn: ÅSANE. KDP ÅSANE SENTRALE DELER Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommunedelplan Arealformål: 120 - senterområde Dekningsgrad: 94% Arealformål: 150 - Offentlig bygning Dekningsgrad: 6% Kommunedelplaner under arbeid PlanID: 66290000 Plannavn: ÅSANE. STRATEGISK PLANPROGRAM FOR ÅSANE SENTRALE DELER 2 Dekningsgrad: 100% Planer i nærheten av eiendommen PlanID: 65260000 Plannavn: ÅSANE. GNR 189 BNR 215 MFL., NYE ÅSANE VIDEREGÅENDE SKOLE OG KULTURHUS PlanID: 5050000 Plannavn: ÅSANE. NORDRE INNFARTSÅRE, PARSELLEIDSVÅG - VÅGSBOTN PlanID: 5050100 Plannavn: ÅSANE. NORDRE INNFARTSÅRE, KRYSS MIDTBYGDA Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen Eiendom: 188/174 Bygningstype: Kjøpesenter varehus Eiendom: 189/217 Bygningstype: Verkstedsbygning

   Adgang til utleie
   Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

   Legalpant
   Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar bo- og driveplikt
   Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   1 790 000 (Prisantydning) 1 878 666 (Andel av fellesgjeld)   3 668 666 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 768 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 600 (Omkostninger totalt)   3 686 266 (Totalpris inkl. omkostninger)

   Omk. kjøper beløp
   17600

   Betalingsbetingelser
   Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligselgerforsikring
   Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

   Meglers vederlag
   Vederlag: 60 000,- Markedspakke: 19 900,- Tilrettelegging: 14 990,- Oppgjørsgebyr: 6 990,- Grunnpakke: 15 000,- Visninger/overtagelse: 2 000,-

  Fabian Haukedal

  Megler

  Fabian Haukedal

  90 63 57 28

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev