aktiv-eiendomsmegling

ULSET Fossekleiva 31

Sjarmerende rekkehus med tre soverom i attraktivt område - Godt tilrettelagt for etablerere!

 • kr 3 690 000
 • BRA 111 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 690 000
 • Omkostningerkr 109 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 799 292
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformSelveier
 • Byggeår1966
 • Soverom3
 • ArealP-rom 108 m²
 • Tomt200.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,00))   109 292,- (Omkostninger totalt)   3 799 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning: 1.etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Fossekleiva 31. Et sjarmerende rekkehus på to plan med tre soverom, et romslig bad og et praktisk toalett. Boligen har romslige og lystige rom, god takhøyde, råkjeller, altan og hellelagt uteplass. Med en sentral beliggenhet, gangavstand til det meste og boligens mange soverom, er dette en bolig godt tilrettelagt for familien som ønsker å etablere seg! Litt om kvaliteter:
 • Tre soverom.
 • Herlig altan.
 • Stort bad.
 • God takhøyde.
 • Rikelig med sol.
 • Bra med oppbevaringsplass.
 • Råkjeller og kryploft.
 • Kort vei til servicetilbud og kollektivtransport.
 • Nærhet til fjell og natur. Velkommen til en hyggelig visning - husk påmelding hos megler!
 • Plantegning: 2.etasje.

  Fossekleiva 31, Vestland

  • Arealbeskrivelse
   Rekkehus:
   Bruksareal
   Kjeller: 50 kvm
   1. etasje: 61 kvm
   Primærrom
   Kjeller: 47 kvm Gang/trapperom (5,3m²), bad/vaskerom (9,3m²), toalett (1,2m²), soverom (11,8m²), soverom (9,8m²), kontor (7,4m²).
   1. etasje: 61 kvm Entré (2,3m²), gang/trapperom (5,2m²), gang (2,6m²), soverom (10,7m²), stue (27,3m²), kjøkken (10,3m²).
   Sekundærrom
   Kjeller: 3 kvm Bod (1,7m²), kott (1,1m²).   Tomt
   200.5m²

   Beskrivelse av tomt
   Tomten er pent opparbeidet med trapper, murer, gruslagt parti, hellelagt uteområdet på fremsiden og noe beplantning.

   Beliggenhet
   Boligen befinner seg sjarmerende og sentralt til på Ulset, like ved Åsane Storsenter og Horisont. Her er kort vei til alt i fra dagligvarebutikker, servicefasiliteter samt også fjell og natur. Med en stadig større satsing i Åsane av både boliger, arbeidsplasser og ikke minst kollektivtransport har Åsane de siste årene blitt svært aktuelt for alle og enhver! Nærmeste dagligvarebutikk, KIWI Ulset, ligger like oppi veien. Området kan ellers by på Extra Haukedalen, Coop Prix Prestestien, KIWI Tertnes og Extra Ulset. For ytterligere flere butikker finner du Åsane Storsenter og Horisont kun 5 minutter unna med bil. Her kan du velge mellom alt i fra vinmonopol, dagligvarebutikker, apotek, kaféer og restauranter. For den spreke og turglade er det flere god muligheter like i nærheten en kan benytte. En liten gåtur unna kommer du blant annet til Åstveit idrettspark med tilhørende fridrettsbane og kunstgressbane. Turer til Ulsetvarden, Toppenipa, Rollandsoksen og Skolevarden er også fine alternativer for både store og små. På finere dager kan turer ned til Grønnskjæret badeplass by på fine aktiviteter. Skulle en ønske å ta aktiviteten innendørs er det kort vei til Nr1 Fitness Åsane, SATS, InnerLimit CrossFit, Family Sports Club og SKY Fitness Åsane som alle kan by på førsteklasses treningsfasiliteter. Til Bergen sentrum og Arna er det henholdsvis 15 minutter med bil. Perfekt for pendling.

   Adkomst
   Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

   Bebyggelse
   Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

   Barnehage/skole/fritid
   I området finner du flere gode skoler og barnehager med kort gangavstand. Her kan blant annet nevnes: Skoler: - Haukedalen skole (1-7 kl.) - Ulsetskogen skole (1-7 kl.) - Tertnes skole (1-7 kl.) - Åstveit skole (8-10 kl.) - Blokkhaugen skole (8-10 kl.) - Tertnes videregående skole - Åsane videregående skole Barnehager: - Espira Ulsetskogen barnehage (0-5 år) - Ulsetåsen barnehage (1-5 år) - Ulset barnehage (1-5 år)

   Offentlig kommunikasjon
   Nærmeste busstopp er Fossekleiva og ligger like rundt hjørnet. Her i fra kan du ta rutene nummer 3 og 3E. For ytterligere flere ruter er det kort vei til Åsane terminal, som tar deg der du måtte ønske.

   Byggemåte
   Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong, trebjelkelag mot kjeller. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med stående og liggende trekledning. Vinduer med isolerglass og enkle koblete glass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

   Sammendrag selgers egenerklæring
   Opplysninger fra hjemmelshaver: - Badet ble pusset opp i 2017. - Rør-i-rørsystem fra 2017. - Taktekkingen ble skiftet i 2019. - Malt overflater til ulike tidspunkt.

   Innhold
   Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Fossekleiva 31. Et sjarmerende rekkehus på to plan med tre soverom, et romslig bad og et praktisk toalett. Boligen har romslige og lystige rom, god takhøyde, råkjeller, altan og hellelagt uteplass. Med en sentral beliggenhet, gangavstand til det meste og boligens mange soverom, er dette en bolig godt tilrettelagt for familien som ønsker å etablere seg! Andre etasje: I andre etasje finner du en romslig stue, et soverom og kjøkken. Stuen er godt belyst av flere store vinduer, har god takhøyde og lar seg enkelt møblere. Her er god plass til både sofa- og spisebordsgruppe. I hjørnet av stuen finner du en koselig peis. Peisen gir godt med varme og bidrar til en koselig atmosfære på kalde dager. Fra stuen har du direkte adkomst til boligens altan. Altanen lar seg enkelt møblere og har plass til både stoler og grill. Her kan du nyte morgenkaffen hele året. Kjøkkenet er av hvite slette fronter og har laminat og stål benkeplate, stål oppvaskkum og ventilator. Over benkeplaten er det benyttet fliser. Ved kjøkkenet er det også plass til et koselig spisebord, godt belyst av naturlig lys fra vinduet. Perfekt for en hektisk hverdag. Soverommet er av god størrelse og har plass til både stor seng, nattbord og har innebygget garderobeløsning. I enden av etasjen finner du en romslig og praktisk entré. Her kan du henge fra deg både jakker og sko. Fra entréen kommer du rett til en herlig uteplass med god plass til ønsket møblering og sosiale sammenkomster. Etasjen har også et kryploft med mulighet for oppbevaring. Første etasje: I første etasje er det blant annet to soverom, et romslig bad og praktisk toalett. Begge soverommene er av god størrelse og har plass til både stor seng, nattbord og garderobeløsning. Ved siden av badet finner du også et praktisk rom godt tilrettelagt for blant annet hjemmekontor. Badet er lyst og stort og inneholder: vegghengt toalett, helstøpt servant, dusjdører i klart glass, opplegg for vaskemaskin, fordelerskap til rørsystemet og varmtvannsbereder. Her er også skuffer under servant med slette fronter. Vegg i vegg med badet er det et praktisk toalett. Utenfor finner du en strøken uteplass med god plass til ønsket møblering. Kjelleretasje: I kjelleren finner du en råkjeller av god størrelse og oppbevaringsplass.

   Standard
   Gulv: Badet har gulvbelegg, resterende rom har tepper, laminat og parkettgulv. Vegger: Badet har baderomsplater, resterende rom har brystningspanel, panel og tapet. Tak: Malte flater og tak-ess plater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Det er ikke opplyst om endringer/utbedringer gjennomført på dreneringen. Krypekjeller: Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Slik kjelleren fremstod på befaringsdagen vil ikke umiddelbare tiltak være nødvendig. Ved endring av krypekjellerens bruk må det gjennomføres tiltak for fuktsikring. Yttervegger: Over forventete levetid er overskredet på trekledningen. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Ved utskiftning av trekledningen er det viktig og påse tilstrekkelig lufting på baksiden (både på liggende og stående trekledning). Vedlikehold av teglsteinsfasader må jevnlig utføres. Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak: Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte. Balkonger, verandaer og lignende: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter, rekkverket ble målt til 0,82m. Dagens krav er på 1 meter. Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato. Innredningen vil fungere slik den fremstod på befaringsdagen, modernisering bør likevel påregnes. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Sluk og avløpsrør i støpejern er av eldre dato og anses som utdaterte. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på avløp/slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.   Forhold som har fått TG3: Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Vinduet på badet har mye slitasje og svertesopp, utskiftning av vinduet bør påregnes. Utskiftning av vinduer med enkle koblete glass (vinduer fra byggeår) bør påregnes.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   Parkering
   Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

   Radonmåling
   Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

   Diverse
   Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   3 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,00))   109 292,- (Omkostninger totalt)   3 799 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
   Varmekabler på badet, eldre kamin i stuen, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

   Energiklasse
   unknown

   Info energiklasse
   Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

  • Kommunale avgifter
   14663

   Kommunale avgifter år
   2023

   Info kommunale avgifter
   De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

   Formuesverdi primær
   1038130

   Formuesverdi primær år
   2022

   Formuesverdi sekundær
   3944893

   Formuesverdi sekundær år
   2022

   Andre utgifter
   Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis 15 164 kr for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt som følger: kommunale avgifter og Fossåsen Vel. Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

   Årlig velavgift
   500

   Velforening
   Det foreligger tinglyst forpliktelse til medlemskap i Fossåsen Vel, ved kjøp av eiendommen. Velforeningen har et årlig gebyr på 500 kroner som går stort sett til generelt arbeid på lekeplasser og beskjæring av busker og trær på områdene til Fossåsen Vel.

   Tilbud lånefinansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/186/791: 31.07.1975 - Dokumentnr: 16474 - Bestemmelse om gjerde 31.07.1975 - Dokumentnr: 16516 - Erklæring/avtale PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING M.V.
   28.07.1967 - Dokumentnr: 504814 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
   Knr:4601 Gnr:186 Bnr:586
   01.01.2020 - Dokumentnr: 312006 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:186 Bnr:791


   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det foreligger innflyttingsløyve datert 26. juni 1969, vedrørende Fossekleiva 31. Løyven nevner at følgende skulle være gjennomført innen 01.11.1969 for at det skulle kunne søkes om ferdigattest: Innvendig: Dårlig gulvpuss i vaskerom, bad og wc. i kjeller. Luftekanaler - og kloakkavtrekk på loft bør isoleres. - Isolasjon loftebjelkelag bør dekkes m/forhudningspapp. - Vedrørende brannvegg mot nabo, konfr. Åsane brannvesen. Det er ikke kjent at det er søkt om ferdigattest. Dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente bygningstegninger mottatt fra Kommunen. Baderommet er utvidet ved å innta deler av entrè og trapper er omplassert i entrèen. Soverommet i andre etasje er også utvidet ved å innta deler av entrè. Dette er ikke søknadsplikte endringer. Et av soverommene i første etasje er opprinnelig oppført som ved- og matbod. Det gjøres oppmerksom på at dette soverommet ikke er godkjent for varig opphold, da endring fra s-rom (bod) til p-rom (oppholdsrom) er søknadspliktig. En eventuell omsøking for godkjenning vil stå for kjøpers regning og risiko.

   Vei, vann og avløp
   Eiendommen har tilkomst via kommunal veg til privat veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

   Regulerings- og arealplanner
   Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 50530000 Plannavn: ÅSANE.TERTNES, ULSET, ULSETÅSEN Ikrafttrådt: 09.04.1965 Dekningsgrad: 100,0 % Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Ytre fortettingssone Dekningsgrad: 99,8 % PlanID: 65270000 Beskrivelse: Grønnstruktur Dekningsgrad: 0,2 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 50500003 Plannavn: ÅSANE. GNR 187 BNR 6, 12, 20 MFL., NEDRE HAUKEDAL,ENDRING - DELING PlanID: 50500000 Plannavn: ÅSANE. DEL AV GNR 187, SØR ØSTRE DEL AV HAUKEDAL PlanID: 50500010 Plannavn: ÅSANE. GNR 187 BNR 117, HAUKEDAL,ENDRING TOMTEGRENSE PlanID: 50500100 Plannavn: ÅSANE. DEL AV GNR 187, HAUKEDAL, DREGGEHAUGEN PlanID: 50500002 Plannavn: ÅSANE. GNR 187 BNR 6 MFL., NEDRE HAUKEDAL,ENDRING AV VEGTRASÉ PlanID: 50500001 Plannavn: ÅSANE. HAUKEDAL SELVBYGGERLAG, MINDRE VESENTLIG ENDRING PlanID: 50505000 Plannavn: ÅSANE. GNR 187, DREGGEHAUGEN Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

   Adgang til utleie
   Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

   Legalpant
   Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   3 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,00))   109 292,- (Omkostninger totalt)   3 799 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

   Omk. kjøper beløp
   109292

   Betalingsbetingelser
   Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligselgerforsikring
   Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

   Meglers vederlag
   Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,50 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 27 812,-. Utleggene omfatter innhenting av kommunale opplysninger, annonsering, søk eiendomsregister og elektronisk signering og utlegg utskrift av heftelser/servitutter (avg. fritt) pr stk. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket 27 812 kroner. Alle beløp er inkl. mva. 

  Roger Glesnes

  Megler

  Roger Glesnes

  91 66 15 34

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev