aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal og Lars Waage har gleden av å presentere Myrdalskogen 26.
Aktiv eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal og Lars Waage har gleden av å presentere Myrdalskogen 26.

ULSET Myrdalskogen 26

Åsane | Attraktiv og sentral 2-roms leilighet med flott utsikt og heisadkomst. Varme & varmtvann inkl i felleskostnader

 • kr 2 290 000
 • BRA 57 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 290 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 732 175
 • EierformAndel
 • Byggeår1970
 • Soverom1
 • ArealP-rom 54 m²
 • Andel fellesgjeldkr 432 343
 • Felleskostnaderkr 5 423
 • Tomt65 980 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 290 000 (Prisantydning) 432 343 (Andel av fellesgjeld)   2 722 343 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 732 175 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Aktiv Eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal har gleden av å presentere Myrdalskogen 26. En flott 2-roms leilighet med balkong på 10,3m² og svært sentral beliggenhet i Åsane. Kort vei til Åsane Senter, dagligvarebutikk, barnehage, skole og kollektivtransport. Verdt å nevne:
 • Internett/TV, sentralvarme og varmtvann inkludert i felleskostnadene.
 • Balkong med flott utsikt og meget gode solforhold!
 • Parkering på felles parkeringsplass
 • Mulighet for å inngå avtale om fast plass for el-bil lading.
 • Flotte turmuligheter i nærområdet.
 • Gode bussforbindelser Boligen går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 9. Etasje: Entré, gang, bad/vaskerom, soverom, stue, kjøkken. Hjertelig velkommen til visning!
 • Leiligheten er lys og luftig med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys.

  Myrdalskogen 26, Vestland

  • Tomt
   65980m²

   Beskrivelse av tomt
   Borettslagets tomt er opparbeidet med lekeplasser, gangstier og parkområder

   Beliggenhet
   Velkommen til Myrdalskogen 26! En pen leilighet i et veletablert familieområde, med en sentral beliggenhet i Åsane. Nærområdet er barnevennlig med flere skoler, barnehager og idrettsanlegg i kort avstand fra boligen. Nærområdet byr på flere idrettsanlegg og fritidsmuligheter. For de som elsker turer i naturen, er det fantastiske turstier som Geitanuken, Hjortlandsdalen og Høgstefjellet. Veten, en populær fjelltopp, gir panoramautsikt mot fjorden og er et flott turmål for de som søker spektakulære utsikter Denne boligen har en ideell beliggenhet med gangavstand til både Coop Prix og Kiwi Ulset. Åsane storsenter ligger også innenfor gangavstand og tilbyr et bredt spekter av motebutikker, apotek, kafeer, restauranter, vinmonopol og dagligvareforretninger. I tillegg finner du i nærområdet Horisont kjøpesenter, IKEA og Gullgruven kjøpesenter som gir et bredt utvalg av servicetilbud. Det er enkelt å komme seg rundt med hyppige busser fra bussholdeplassen i hovedveien, og Åsane Terminal er også innen gangavstand med gode bussforbindelser i alle retninger. Gangveier forbinder boligen med flere skoler og offentlige institusjoner, og sentrum er lett tilgjengelig med kort kjøretur. Det er flere barnehager og skoler i nærområdet: Skoler: Haukedalen skole (1-7 kl.) Ulsetskogen skole (1-7 kl.) Rolland skole (1-7 kl.) Blokkhaugen skole (8-10 kl.) Åstveit skole (8-10 kl.) Åsane videregående skole Tertnes videregående skole Barnehager: Blokkhaugen barnehage (1-5 år) Ulset barnehage (1-5 år) Espira Ulsetskogen barnehage (0-5 år)

   Adkomst
   Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

   Bebyggelse
   Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

   Byggemåte
   Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen: Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Etasjeskiller: Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Vinduer og ytterdører Som følge av alder på vinduene og altandøren bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på vinduene og altandøren vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Balkonger, verandaer og lignende Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter, rekkverket ble målt til 0,97m. Der høydeforskjellen er mer enn 10 meter over terreng, skal rekkverkshøyde være minimum 1,2m etter dagens krav. Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

   Innhold
   Areal og fordeling pr etasje 9.etg: 57 kvm BRA / 54 kvm P-rom Boligen går over 2 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 9. etg: Entré(1,2m²), gang(3,6m²), bad/vaskerom(5,3m²), soverom(12,8m²), stue(21,1m²), kjøkken(6m²). Tilhørende leiligheten er det en bod i kjelleren på 2,9m².

   Standard
   Aktiv Eiendomsmegling v/ Fabian Haukedal har gleden av å presentere Myrdalskogen 26! En flott 2-roms leilighet med en gjennomgående god standard. Leiligheten ligger sentralt til i Åsane med kort vei til det meste av servicetilbud! Innvendige overflater Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har laminatgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Entré: Lys og romslig entré som ønsker deg velkommen hjem. Gulvet er belagt med laminat og veggene er malt i en delikat farge. Det er plass til garderobeskap, skohylle eller knagger til å henge opp yttertøy. Kjøkken: Kjøkkenet består av en lys kjøkkeninnredning med profilerte fronter, hvor enkelte overskap har glassfronter, en pen laminat benkeplate og over benkeplaten er det benyttet fliser i en naturlig farge. Oppvaskekum i stål og uttrekksventialtorventilator. Kjøkkenet har en romslig løsning med god benk- og oppbevaringsplass. Av integrerte hvitevarer er det blant annet induksjonsplatetopp, stekeovn og oppvaskemaskin. Stue: Lys og luftig stue med god plass for å møblere etter ønske. Store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her er det også mulighet for å innrede med spisegruppe. Fra stuen er det utgang til en romslig balkong på 10,3m² Soverom: Soverommet er målt til 12,8m² og kan enkelt møbleres med blant annet dobbeltseng, nattbord og annet ønskelig møblement. Bad/vaskerom: Badet ble pusset opp i 2015 og er helfliset med varmekabler i gulv. Badet er målt til 5,3m² og består av vegghengt toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, skap over med speilfront, dusjdører i klart glass og opplegg for vaskemaskin. Andre opplysninger: - Sikringsskapet er montert i gangen og inneholder automatsikringer. - Leiligheten har sluk og avløpsrør av plast. Det er benyttet rør-i-rør, plastrør til vannforsyningsrør. - Tilhørende leiligheten er det en bod i kjelleren på 2,9m². - Fra stuen er det utgang til balkong på 10,3m². - I leiligheten er det også en bod på 3,1m². Opplysninger fra hjemmelshaver: - Badet ble pusset opp i 2015. - Rør-i-rørsystem fra 2015. - Balansert ventilasjonsanlegg fra cirka 2015.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   Inkludert i felleskostnadene og levert av Telia.

   Parkering
   Parkering på felles parkeringsplass. (parkeringsavtale Unum/borettslaget) Mulighet for å lading av el-bil. Borettslaget tilbyr fast parkeringsplass for de som ønsker ladeavtale. Avtalen er gjennom Aneo. Etableringsgebyr på kr. 5000,-. Det betales etter forbruk til Aneo + leie til styret på kr. 25,-. - Det er mulighet til å sette seg på liste for leie av fast garasjeplass. For mer info se vedtektene om garasje vedlagt i salgsoppgaven.

   Diverse
   - Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. - Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. - I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   2 290 000 (Prisantydning) 432 343 (Andel av fellesgjeld)   2 722 343 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 732 175 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
   Varmekabler på badet, radiator i stuen, balansert ventilasjonsanlegg.

   Energiklasse
   F

  • Formuesverdi primær
   579984

   Formuesverdi primær år
   2021

   Formuesverdi sekundær
   2087942

   Formuesverdi sekundær år
   2021

   Info formuesverdi
   Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

   Andre utgifter
   For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, forsikringer etc.

   Tilbud på finansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

   Andelsnummer
   503

   Part.obl.nr.
   952780905

   Felleskostnader pr. mnd.
   5423

   Andel fellesgjeld
   432343

   Andel fellesgjeld år
   2023

   Andel fellesgjeld per dato
   2023-11-16T23:00:00Z

   Andel fellesformue
   49409

   Andel fellesformue per dato
   2022-12-30T23:00:00Z

   Kommentar kommunale avgifter
   Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

   Borettslaget
   Prestestien Borettslag

   Borettslagets org.nr
   952780905

   Om borettslaget
   Borettslaget har i begynnelsen av 2016 ferdigstilt et stort rehabiliteringsprosjekt, utskifting av rør og ventilasjon. I 2018/2019 ble det installert varmepumpeanlegg og borettslaget har fått grønn energimerking

   Forkjøpsrett
   Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget.

   Styregodkjennelse
   Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte. - Styret krever fysisk oppmøte på borettslagets kontor for å kunne godkjenne ny andelseier.

   Lånebetingelser fellesgjeld
   Bank: Husbanken Lånenr.: 13560919 Lånebeskrivelse: Husbanken.Fast rente til 01.10.2041 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,16% Andel av saldo 47 381,30 Innfrielsesdato: 01.12.2042 Bank: Handelsbanken Lånenr.: 90437193354 Lånebeskrivelse: Handelsbanken. Fastrente frem til 30.06.2026 Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,65% Andel av saldo 316 933,92 Innfrielsesdato: 30.06.2030 Bank: Handelsbanken Lånenr.: 95217469628 Lånebeskrivelse: Handelsbanken. Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 5,49% Andel av saldo 5 539,41 Innfrielsesdato: 30.06.2033 Bank: Handelsbanken Lånenr.: 95217499160 Lånebeskrivelse: Handelsbanken. Bergvarmeprosjekt Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 5,49% Andel av saldo 62 483,18 Innfrielsesdato: 30.06.2035

   Borettslagets forsikringsselskap
   Gjensidige Forsikring ASA

   Polisenummer felles forsikring
   79005197

   Vedtekter/husordensregler
   Vedlagt i salgsoppgaven.

   Dyrehold
   Husdyrhold må søkes om til styret. Det er kun tillatt med et husdyr pr. andel.

   Eierskiftegebyr
   6215

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det foreligger innflyttingsløyve på eiendommen datert 10.11.1971. Det er i innflyttingsløyven anmerket følgende forhold som skal ferdigstilles innen 01.01.1971: 1) Montering av rekkverk i utvendige trapper som fører til kjelleretasjen gjenstår. 2) Montering av dørpumper på branntrygge dører der disse mangler. Tilfluktsrom må settes i forskiftsmessig stand snarest mulig. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Det foreligger ferdigattest på eiendommen vedrørende enring datert 17.04.1998.

   Vei, vann og avløp
   Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

   Regulerings- og arealplanner
   Området er regulert til høghus ifølge Bergen kommune. Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til øvrige byggesone ifølge Bergen kommune. Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 51020000 Plantype: 30 Plannavn: ÅSANE. GNR 188 MYRDAL OG BNR 198 ULVESÆTER, PRESTESTIEN Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 13.08.1968 Saksnr: - Dekningsgrad: 92,3 % PlanID: 3600000 Plantype: 30 Plannavn: ÅSANE. MYRDAL, HALLSKARET - NIPA - RIVESKAFTET Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 21.06.1972 Saksnr: - Dekningsgrad: 5,0 % PlanID: 51340000 Plantype: 30 Plannavn: ÅSANE. GNR 187 BNR 2, 5, 10 MFL., HAUKEDAL, GNR 188 DEL AV BNR 1 OG 3, MYRDAL (SPONDALSLEITET) Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 18.02.1971 Saksnr: - Dekningsgrad: 2,4 % PlanID: 3710000 Plantype: 30 Plannavn: ÅSANE. DEL AV GNR 188 MYRDAL OG GNR 189 ULSÆTER, ÅSANE SENTER Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 19.06.1975 Saksnr: 190002228 Dekningsgrad: 0,3 % Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: PlanID: 51340002 Plantype: 31 Plannavn: ÅSANE. GNR 187 BNR 211, UTVIDELSE AV HAUKEDALEN SKOLE Saksnr: 190330385 Ikrafttrådt: 31.08.1993 PlanID: 51020001 Plantype: 31 Plannavn: ÅSANE. GNR 188 OG 189, REGULERINGSENDRING Saksnr: - Ikrafttrådt: 21.10.1968 PlanID: 3600001 Plantype: 31 Plannavn: ÅSANE. DEL AV GNR 188, MYRDAL FELT A8, JUSTERING TOMTEGRENSE Saksnr: - Ikrafttrådt: 06.06.1978 Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Arealstatus: 2 - Framtidig Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg Beskrivele: Ytre fortettingssone Områdenavn: Y Dekningsgrad: 74,0 % PlanID: 65270000 Arealstatus: 1 - Nåværende Arealformål: 3001 - Grønnstruktur Beskrivele: Grønnstruktur Områdenavn: G Dekningsgrad: 24,8 % PlanID: 65270000 Arealstatus: 1 - Nåværende Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg Beskrivele: Øvrig byggesone Områdenavn: ØB Dekningsgrad: 1,2 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Hensynssonetype: KpStøySone Hensynssonenavn: H220_3 Beskrivele: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 7,1 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Hensynssonetype: KpStøySone Hensynssonenavn: H210_3 Beskrivele: Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 4,2 % Kommunedelplan(er): PlanID: 9930000 Plannavn: ÅSANE. KDP ÅSANE SENTRALE DELER Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 18.09.2006 Dekningsgrad: 3,3 % Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 9930000 Arealstatus: 1 - Nåværende Arealformål: 110 - Boligområder Dekningsgrad: 2,7 % PlanID: 9930000 Arealstatus: 1 - Nåværende Arealformål: 490 - Båndlegging etter annet lovverk Dekningsgrad: 0,6 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 3600003 Plantype: 31 Plannavn: ÅSANE. GNR 188 BNR 1 OG 3, MYRDAL, GARASJER Planstatus: 3 Saksnr: 190410372 PlanID: 3605100 Plantype: 32 Plannavn: ÅSANE. MYRDAL FELT G 10 OG G 12 Planstatus: 3 Saksnr: - PlanID: 51340102 Plantype: 31 Plannavn: ÅSANE. GNR 187 BNR 509, HAUKEDAL, SPONDALEN ØST Planstatus: 3 Saksnr: 201815165 PlanID: 50530000 Plantype: 30 Plannavn: ÅSANE.TERTNES, ULSET, ULSETÅSEN Planstatus: 3 Saksnr: - PlanID: 66290000 Plantype: 21 Plannavn: ÅSANE. STRATEGISK PLANPROGRAM FOR ÅSANE SENTRALE DELER Planstatus: 2 Saksnr: 202220546

   Legalpant
   Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar bo- og driveplikt
   Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   2 290 000 (Prisantydning) 432 343 (Andel av fellesgjeld)   2 722 343 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 732 175 (Totalpris inkl. omkostninger)

   Omk. kjøper beløp
   9832

   Betalingsbetingelser
   Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligselgerforsikring
   Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

   Meglers vederlag
   Følgende er avtalt om meglers vederlag: Vederlag: 35 000,- Grunnpakke: 15 000,- Markedspakke: 19 900,- Oppgjørsgebyr: 6 900,- Tilrettelegging: 14 990,- Visning/overtakelse(pr.stk): 2 500,- Foto: 6 000,-

  Fabian Haukedal

  Megler

  Fabian Haukedal

  90 63 57 28

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev