aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Tarek Andre Bergfjord har gleden av å presentere Myrdalskogen 5!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Tarek Andre Bergfjord har gleden av å presentere Myrdalskogen 5!

ULSET Myrdalskogen 5

Åsane | Lekker 4-roms toppleilighet med romslig vestvendt balkong og flott utsikt. Kort vei til "alt" av servicetilbud!

 • kr 2 850 000
 • BRA 84 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 850 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 421 705
 • EierformAndel
 • Byggeår1975
 • Soverom3
 • ArealP-rom 84 m²
 • Andel fellesgjeldkr 561 873
 • Felleskostnaderkr 6 968
 • Tomt61 860 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 890 000 (Prisantydning) 561 873 (Andel av fellesgjeld)   3 351 873 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 461 705 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning |Myrdalskogen 5.
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Myrdalskogen 5. Flott toppleilighet med solrik balkong i et barnevennlig område. Fra boligen er det kort vei til matbutikker, barnehager og skoler.
 • Bad renovert i 2021
 • Toalettrom renovert i 2021
 • Tre soverom av god størrelse
 • Gode solforhold
 • Balansert ventilasjonsanlegg fra 2021
 • Rør-i-rørsystem fra 2021.
 • Varmtvann, TV og internett inkl. felleskost
 • Kort vei til skoler og barnehager
 • Gåavstand til matbutikker
 • Ca.15 min med bil til Bergen sentrum
 • Gode kollektivtilbud
 • Ingen dok.avgift Boligen går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: Gang, bad, vaskerom, 3 soverom, stue og kjøkken. Hjertelig velkommen på visning - husk å melde deg på!
 • Myrdalskogen 5, Vestland

  • Arealbeskrivelse

   Bruksareal
   4. etasje: 84 kvm
   Primærrom
   4. etasje: 84 kvm Gang (9 m²), bad(2,4 m²), vaskerom (3,9 m²), toalett (1,6 m²), soverom (6,4 m²), soverom (6,6 m²), soverom (13 m²), stue (28,2 m²), kjøkken (9,4 m²)   Tomt
   61860m²

   Beskrivelse av tomt
   Borettslagets tomt er opparbeidet med lekeplasser, gangstier og parkområder.

   Beliggenhet
   Boligen ligger i et veletablert boligområde sentralt i Åsane. Kort gangavstand til både Coop Prix og Kiwi Ulset. Åsane storsenter ligger i gangavstand fra boligen og innehar alt av motebutikker, apotek, cafeer, restauranter, vinmonopol og dagligvarehandel. I nærområdet finner du også Horisont kjøpesenter, IKEA og Gullgruven kjøpesenter med ytterlige servicetilbud. Bussholdeplass like i hovedveien med hyppige avganger. Det er også gangavstand til Åsane Terminal med god bussdekning i alle retninger. Gangvei til flere skoler og offentlig etater, samt kort kjøretid til sentrum. Flere idrettsanlegg og fritidstilbud i nærområdet. For de turglade er det fine turmuligheter med bl.a. Geitanuken, Hjortlandsdalen og Høgstefjellet. Veten er også en populær fjelltopp, og byr på panoramautsikt mot fjorden. Skoler og barnehager i området: Blokkhaugen barnehage (1-5 år) Ulset barnehage (1-5 år) Espira Ulsetskogen barnehage (0-5 år) Ulsetskogen skole (1-7 kl.) Haukedalen skole (1-7 kl.) Rolland skole (1-7 kl.) Blokkhaugen skole (8-10 kl.) Åstveit skole (8-10 kl.) Åsane videregående skole Tertnes videregående skole

   Adkomst
   Følg Hesthaugveien fra Åsane Terminal / -Åsane Storsenter til Åsane Brannstasjon. Ta av til høyre og følg Myrdalskogen ca. 200 meter og ta avkjørsel til høyre (vis-a-vis Prix). Leiligheten ligger i første lavblokken på høyre side og leiligheten er plassert i 4. etasje. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

   Bebyggelse
   Lavblokk bebyggelse i området.

   Byggemåte
   Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen: Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner. Utvendig er veggene kledd med fasadeplater Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon tekket med papp/belegg. Taket er ikke besiktiger på befaringsdagen Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer og pvckarmer Etasjeskiller: Bære- og skillevegger samt etasjeskille i betong Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: TG iu - Varmtvannsbereder Varmtvannsberederen er felles for borettslaget. Varmtvannsberederen/fellesanlegget er ikke kontrollert. Alle bygningsdeler har mottatt TG1 For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

   Innhold
   Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 84 kvm BRA / 84 kvm P-rom Leiligheten går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Gang(9m²), bad(2,4m²), Toalett(1,6m²), vaskerom(3,9m²), soverom(13m²), soverom(6,6m²), soverom(6,4m²) stue(28,2m²), kjøkken(9,4m²) I tillegg medfølger det tre stk boder i underetasjen på henholdsvis 3m2, 4,1m2 og 1,9m2.

   Standard
   Innvendige overflater Gulv: Badet og toalettet har flislagte gulv, vaskerommet har gulvbelegg, resterende rom har laminatgulv. Vegger: Badet og toalettet har fliser, resterende rom har tapet og malte flater. Tak: Malte flater og tak-ess plater. Entré: Flislagt entré med god plass til å henge fra seg jakker og sette fra seg sko. Stue: Lys og romslig stue. Stuen lar seg enkelt møbleres med sofa og en spisebordsgruppe. Fra stuen er det utgang til solrik balkong målt til 11,7 kvm. På balkongen er det god plass til utemøbler og for eksempel en grill. Kjøkken: Lys kjøkkeninnredning med slette fronter og laminat benkeplate. Det er god skap- og benkplass for matlaging og lagring. Soverom: Boligen har tre soverom av god størrelse. På alle soverommene er det god plass til seng, nattbord og en garderobeløsning. Soverommene er i likhet med resten av leiligheten malt i tidsriktige farger. Bad: Delikat bad som ble oppusset i 2021. Badet har varmekabler i gulvet og er helfliset. Badet inneholder helstøpt servant, skap under servant med slette fronter og dusjdører i klart glass. Vaskerom: Leiligheten har et praktisk vaskerom med utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Her er det god lagringsplass. Fra vaskerommet er det utgang til tørkealtan på 2 kvm. Andre opplysninger: - Badet ble pusset opp i 2021. - Toalettrommet ble pusset opp i 2021. - Rør-i-rørsystem fra 2021. - Balansert ventilasjonsanlegg fra 2021.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   Moderninseringer og påkostninger
   Myrdal Borettslag gjennomførte VVS rehabilitering i 2019-2021. Dette innebar utskiftning av alle rør og avløp, montering av balansert ventilasjon med varmegjenvinning, og montering av varmepumpe for produksjon av varmtvann til erstatning av beredere

   TV/Internett/bredbånd
   Telia er leverandør av kollektiv tv og bredbånd.

   Parkering
   Laget er ferdig med utbygging av ladeanlegg og ladetjenestene er nå levert av Aneo. Alle parkeringsplasser (med unntak av gjesteparkeringene) har lademulighet per i dag, inklusivt garasjer. På uteparkeringer kan en enkelt reservere ladeplass. Det er ikke faste parkeringsplasser for de uten ladeabonnement. Garasjer tildeles etter tur og det inngås da en leieavtale mellom laget og beboer. Ved salg følger ikke garasjeplass med leiligheten.

   Radonmåling
   Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

   Diverse
   Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   2 890 000 (Prisantydning) 561 873 (Andel av fellesgjeld)   3 351 873 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 461 705 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
   - Varmekabler på bad - Varmepumpe i stuen

   Energiklasse
   G

   Info energiklasse
   Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

  • Formuesverdi primær
   810419

   Formuesverdi primær år
   2023

   Formuesverdi sekundær
   3241677

   Formuesverdi sekundær år
   2023

   Info formuesverdi
   Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi

   Andre utgifter
   Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.

   Tilbud på finansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

   Andelsnummer
   24

   Part.obl.nr.
   950608331

   Felleskostnader pr. mnd.
   6968

   Andel fellesgjeld
   561873

   Andel fellesgjeld per dato
   2023-08-28T22:00:00Z

   Andel fellesformue
   33980

   Andel fellesformue per dato
   2022-12-30T23:00:00Z

   Kommentar kommunale avgifter
   Inkludert i felleskostandene.

   Borettslaget
   Myrdal Borettslag

   Borettslagets org.nr
   950608331

   Forkjøpsrett
   Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Selger har satt som vilkår for kjøp at gebyr for utlysing av forkjøpsrett 7769 kroner dekkes av kjøper.

   Styregodkjennelse
   Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

   Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
   Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

   Lånebetingelser fellesgjeld
   Bank: Handelsbanken Lånenr.: 95217522588 Lånebeskrivelse: Handelsbanken, flytende rente Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 4,99% Andel av saldo 561 873,08 Innfrielsesdato: 30.06.2044

   Sikringsordning fellesgjeld
   Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Klare Finans AS. Avtalens varighet er gyldig til den sies opp av en av partene.

   Borettslagets forsikringsselskap
   Gjensidige Forsikring ASA

   Polisenummer felles forsikring
   87958824

   Vedtekter/husordensregler
   Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

   Dyrehold
   Dyrehold er tillatt, men det må sendes inn søknad til styret med underskrifter fra alle i samme oppgang.

   Eierskiftegebyr
   6215

  • Ferdigattest/brukstillatelse
   Det er utstedt ferdigattest for Fasadeendring datert 16.11.1998. Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for Lavblokker A, B og C datert 08.05.1973. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

   Vei, vann og avløp
   Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

   Regulerings- og arealplanner
   Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i følge Bergen kommune. Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 3590000 Plannavn: ÅSANE. MYRDAL (MYRDALSKOGEN BOB) Dekningsgrad: 94,4% PlanID: 65830000 Plannavn: ÅSANE. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 4, TERTNESKRYSSET-VÅGSBOTN Dekningsgrad. 4,6% PlanID: 65480000 Plannavn: ÅSANE. GNR 188 BNR 219, BLOKKHAUGEN SYKEHJEM Dekningsgrad: 1% PlanID: 51020000 Plannavn: ÅSANE. GNR 188 MYRDAL OG BNR 198 ULVESÆTER, PRESTESTIEN Dekningsgrad: < 0,1 % (2851,1 m²) Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen) PlanID: 65480000 Reguleringsformål: 2019 - Annen veggrunn, grøntareal Dekningsgrad: 2,2% PlanID: 65480000 Reguleringsformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg Dekningsgrad: 1,6% PlanID: 65480000 Reguleringsformål: 2012 - Gate med fortau Dekningsgrad: 0,7% PlanID: 65480000 Reguleringsformål: 2011 - Kjøreveg Dekningsgrad: 0,4% PlanID: 65480000 Reguleringsformål: 1168 - Helse-/omsorgsinstutisjon Dekningsgrad: 0,3% PlanID: 65480000 Reguleringsformål: 2017 - Sykkelveg, -felt Dekningsgrad: 0,2% PlanID: 65480000 Reguleringsformål: 2010 - Veg Dekningsgrad: 0,2% Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen) PlanID: 65480000 Reguleringsformål: 2 - Vilkår, bruk Dekningsgrad: < 0,1 % (1,5 m²) Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom PlanID: 51020002 Plannavn: ÅSANE. GNR 188 BNR 27, MYRDALSKOGEN, BUSSLOMME Ikrafttrådt: 23.04.1979 PlanID: 3710003 Plannavn: ÅSANE. GNR 188 BNR 258, BLOKKHAUGEN BARNEHAGE Ikrafttrådt: 01.06.1993 Reguleringsplaner under arbeid PlanID: 65920000 PLannavn: ÅSANE. GNR 188 BNR 197 MFL., ÅSANE SENTRALE DELER Dekningsgrad: 1% Kommuneplan PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommuneplanen PlanID: 65270000 Arealformål: 1130 - Sentrumsformål Dekningsgrad: 98,9% PlanID: 65270000 Arealformål: 3001 - Grønnstruktur Dekningsgrad: 1,1% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen PlanID: 65270000 Hensynssonenavn: H220_3 Dekningsgrad: 43,5% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen PlanID: 65270000 Hensynssonenavn: H210_3 Dekningsgrad: 14% Temakart blågrønne strukturer PLanID: 9930000 Plannavn : ÅSANE. KDP ÅSANE SENTRALE DELER Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommunedelplan PlanID: 9930000 Arealformål: 110 - Boligområder Dekningsgrad: 100% PlanID: 9930000 Arealformål : 520 - Vannareal for alment friluftsliv Dekningsgrad: < 0,1 % (11,2 m²) Kommunedelplaner under arbeid PlanID: 66290000 Plannavn: ÅSANE. STRATEGISK PLANPROGRAM FOR ÅSANE SENTRALE DELER Dekningsgrad: 100% Planer i nærheten av eiendommen PlanID: 3540000 Plannavn: ÅSANE. GNR 189, ULSÆTER, BRANNSTASJONTOMT saksnr: - PlanID: 5850101 Plannavn: ÅSANE. GNR 189 BNR 199, ULSETSKOGEN saksnr: 200600126 PlanID: 5850000 Plannavn: ÅSANE. DEL AV GNR 189, ULSETSKOGEN saksnr: 190001930 PlanID: 3715000 Plannavn: ÅSANE. ÅSANE SENTER FELT 1 OG 11 Saksnr: - PlanID: 3710000 Plannavn: ÅSANE. DEL AV GNR 188 MYRDAL OG GNR 189 ULSÆTER, ÅSANE SENTER Saksnr: 190002228 PlanID: 19250000 Plannavn: ÅSANE. GNR 188, 189, 208, 190, ÅSANE SENTRUM Saksnr: 200506657 Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen Eiendom: 188/100 Bygningstype: Annen lagerbygning Saksnr: 202011459 Eiendom: 188/219 Bygningstype: Sykehjem Saksnr: 202216977 Eiendom: 188/219 Bygningstype: Sykehjem Saksnr: 202011617 Andre opplysninger Hele eller delerav eiendommen antasa°være berørtav støy fraveitrafikk overgrenseverdiergiI av statlige myndigheter ogi kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa°overordnede støyberegninger. DeIe vil kunne fa°betydningfor behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blantannet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

   Adgang til utleie
   Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

   Legalpant
   Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar bo- og driveplikt
   Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   2 890 000 (Prisantydning) 561 873 (Andel av fellesgjeld)   3 351 873 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 461 705 (Totalpris inkl. omkostninger)

   Omk. kjøper beløp
   9832

   Betalingsbetingelser
   Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

   Meglers vederlag
   Vederlag: 42 500,- Grunnpakke: 15 000,- Oppgjørshonorar: 6 900,- Markedspakke: 16 900,-

  Tarek André Bergfjord

  Megler

  Tarek André Bergfjord

  46 63 62 55

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev