aktiv-eiendomsmegling
Balkong

Spektakulær toppleilighet med vidstrakt utsikt og påkostede løsninger - 2 garasjeplasser, 2 bad og 3 soverom. Video!

 • 12 500 000
 • BRA 140 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING12 500 000
 • OMKOSTNINGER324 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER12 824 642
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 021
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 140 m²
 • FELLESKOST./MND5 856
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 12 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  312 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  324 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  12 824 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Eksklusiv toppleilighet i 9.etasje med kvaliteter man bare kan drømme om. Leiligheten er vesentlig påkostet med ca. 1,5 millioner kroner med blant annet kjøling på ventilasjonsanlegget som gir en behagelig innetemperatur på svært varme sommerdager og Sonos-anlegg i alle oppholdsrom og på balkongen. Leiligheten har en romslig entré, 3 soverom, 2 pene flislagte bad, vaskerom kombinert med teknisk rom, 2 stuer og kjøkken. Fra stuene er det utgang til stor, overbygget balkong som strekker seg rundt store deler av leiligheten. Dette er en sjelden leilighet som må oppleves!

Merk deg dette:
• Topp moderne leilighet med fantastisk Mjøsutsikt
• Vannbåren gulvvarme i alle rom
• Stor, overbygget balkong med jacuzzi
• Utvendig solavskjerming
• Heis og 2 garasjeplasser med elbillader

Velkommen til visning!


Leilighet i 9. etasje som inneholder:
Entré, 2 bad, vaskerom, 3 soverom, stue, tv-stue og kjøkken.
2 garasjeplasser og bod i kjeller
Stue

Kornsilovegen 25C, Innlandet

 • Velkommen
  Velkommen til toppetasjen og denne perlen av en leilighet. Heis frem til leilighetsdør. Entréen er romslig og det er montert Elfa garderobeløsning ved inngangsdøren. Veggene her er som resten i leiligheten, malte gipsplater. Det er pålagt duk over gipsplatene for å minimere forskjeller i slepelyset. Lekkert hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett i gang og øvrige oppholdsrom. Langs entreen ligger soverommene, badene og vaskerommet.

  Stue
  Leiligheten har 2 stuer. En stue som i dag brukes som tv-stue og hovedstuen som ligger i tilknytning til kjøkkenet. Tv-stuen ligger adskilt fra hovedstuen. Rikelig med vindusflater slipper godt med lys inn til stuene. Det er montert utvendig solskjerming. Flere av veggene i stuen er forsterket med OSB plater bak gipsen, slik at man kan henge opp tyngre ting på veggene som tv-stativ osv.

  Hovedstuen er romslig og ligger praktisk plassert ved kjøkkenet. Her kan man møblere fritt etter eget ønske med god plass til spisegruppe og sofagruppe. Utgang fra stuen til den store balkongen. Utsikten oppleves fra begge stuene.

  Kjøkken
  Kjøkkenet er levert av HTH og er av typen VH7 med tidsriktig glatt innredning. Kjøkkeninnredningen har samme fargekode som vinduene i leiligheten.
  Kjøkkenet er rikelig utstyrt med integrerte hvitevarer i form av vinskap, komfyr, kjøleskap, fryseskap, kombiovn og oppvaskmaskin. Benkeplate med nedfelt kombi induksjonstopp. Platetopp fra Bora med integrert avtrekk. Glassplate over benk. Quooker blandebatteri med varmtvannsbereder for kokende vann.

  Badene
  Leiligheten har 2 bad med god størrelse. Begge badene er flislagte med 60x60 fliser på gulv og vegg. Gulvene har ensidig fall og vannbåren gulvvarme. I de nedsenkede dusjsonenen er det lagt 5x5 mosaikkfliser.
  Custom dusjvegger fra INR som er unikt tilpasset badene. Både servantbatteri og dusj er levert av Viking bad. Det er montert takdusj og dusjhode. Baderomsinnredningene er av typen VH 7 fra HTH. Vegghengt toalett med touch panel. Downlights belysning i tak og Sonos anlegg.

  Soverom
  Leiligheten har 3 gode soverom. Hovedsoverommet er luftig og har egen utgang til balkongen. Det er montert Elfa garderobeløsninger på 2 av soverommene.

  Balkong
  Balkongen strekker seg rundt leiligheten og har et areal på ca. 70 kvm. Utsikten her må bare oppleves! Jacuzzien er plassert i kroken rett utenfor kjøkkenet. Det er montert utekran med tilhørende slangetrommel.

  Eksempler på materialvalg
  Himlinger: Malte gipsplater. Gipsplater med fals på 4 sider for å minimere forskjeller i slepelys. Platene er strimlet og sparklet. Deretter er himlingen helsparklet og malt.
  Vegger: Malte gipsplater. Pålagt duk for å minimere forskjeller i slepelys. 5 av veggene er forsterket med OSB plater for montering av f.eks. vegghengte tv'er.
  Gulv: Godt påkostet 1-stavs eikeparkett som er hvitpigmentert.
  Takhøyde ca. 260 cm i flere rom.
 • Leiligheten ligger på Storhamarsenteret på Hamar Vest
  Her er alle de viktige servicefunksjonene rett utenfor døren med dagligvarebutikker som Spar og Kiwi, Europris,
  post i butikk, apotek, helsekostbutikk, blomsterbutikk, frisør, bank og legekontor
  Den populære restauranten La Perla ligger i umiddalbar avstand til leilighetsbygget. Like ved ligger også idrettsanlegget CC-Amfi og Boligpartner Arena. Turmulighetene er mange i dette området. Furuberget har turløyper til sommerbruk og lysløype når snøen kommer. Langs Mjøsa er det fint å sykle eller gå og her finner du både sykkelvei og turstier som går til sentrum.
  Til Presterud barnehage er det kun 100 meter. Til Jønsrudløkka barnehage er det 200 meter. Vestenga barnehage ligger ca. 600 meter unna leiligheten. Til Presterud barneskole er det 700 meter.
  Til Storhamar skole er det 700 meter. Greveløkka skole ligger ca,1,6 km unna.
  Idrettsgymnaset Wang Toppidrett og ungdomskole Wang Ung ligger max 8 minutters gåtur unna. Til Ajer ungdomsskole og Hamar katedralskole er det 1,1 km. Ankerskogen Svømmehall ca. 2,5 km unna.
  Fra Storhamarsenteret går det bybuss til Hamar sentrum med flere avganger i timen. Hamar sentrum kan by på et rikt utvalg av kaféer, restauranter og shoppingmuligheter. Hamar kulturhus har bibliotek, kino og en rekke konserter og forestillinger året igjennom.
  Hamar stasjon ligger i sentrum og har hyppige togavganger både til Oslo Lufthavn, Lillehammer og Trondheim.
 • Betongdekke. Terrasse med støpt dekke og glass rekkverk. Malte trevinduer med 3-lags glass. Solskjerming.
  Lyd/brann klassifisert entrédør, Ei30, hev/skyvedører og balkongdører med glassfelt.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Ny verdi ved Andreas Grønstad.
  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).
  For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 0 på alle bygningsdeler og komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Leilighet i 9.etasje: Bra/P-rom - 140m²/140m²

  Følgende rom inngår i primærareal:

  Entré/gang, 2 bad/wc, vaskerom, stue med 2 utgang til terrasse, tv-stue med utgang til terrasse, 3 soverom, hvor av et av soverommene har utgang til terrasse, samt et soverom med utgang til luftebalkong.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Frittstående Sonos one på hvert bad
  Integrert høytaler på hvert soverom
  2 stk. integrert høytaler på stue
  1 stk. subwoofer som er plassert på Tv-stue
  2.stk. frittstående høytaler på balkonger
  Elfa garderober
  3 stikkontakter med integrert USB for lading
  El.billader mellom parkeringsplassene
  Utekran med slangetrommel
  Digitale romtermostater for vannbåren gulvvarme

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Vannbåren gulvvarme i alle rom
 • Felles eiertomt på ca. 2.724,6 m². Tomten er planert og opparbeidet fellesareal.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • To garasjeplasser i felles garasjeanlegg. Det er montert El.bil lader mellom de to parkeringsplassene. Leilighetens bod ligger rett ved parkeringsplassene som tilhører leiligheten. I boden er det montert hylleinnredning fra Elfa.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • USBL Lier
  Hegsbroveien 60
  3400 Lier
  Tlf: 22 98 38 00
 • Eierseksjonen er en del av Eierseksjonssameiet Storhamar Torg (org.nr. 927099705) bestående av totalt 54 eierseksjoner. Sameiet har til formål å ivareta seksjonseiernes fellesinteresser og administrasjon av eiendommen med fellesanlegg.
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og eventuelt fellesgjeld kan variere over tid som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller årsmøte.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF skadeforsikring. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Det er forsøkt å innhente formuesverdi men i følge altinn finnes ikke dette.
 • Pr.16.03.22 utgør de månedlige felleskostnadene kr 5.856,-. Av disse går kr 1.904- til á konto vann/fjernvarme, kr 400 til garasje, mens kr 3.552,- dekker dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, kabel-tv, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor. Dette er estimert ut fra forbruk etter vannmåler.
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. .
  Andel fellesformue kr ,- pr. .
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Eiendomskatten sendes til Sameiet.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for blokk B Samt utomhus i Plan 3 i Kornsilovegen 25C gnr.1,bnr. 7658.

  I søknad om ferdigattest må følgende dokumenteres utført:
  1. Supplering av asfaltarbeider. Plen og plantearbeider på dekke.
  2. Innregulering av varmeanlegg
  3. Supplering av utstyrsmontering av sanitærutstyr i 3 og 4 etasje.
  4. Komplettering av tekkearbeider og falloppbygging.
  5. Tetthetsmåling og innregulering av ventilasjon
  6. Uteoppholdsarealer skal iht til detaljreguleringsplan § 4.3 ferdigstilles senest 1 år etter midlertidig brukstillatelse er gitt. Denne skal på dette grunnlag være sluttført innen 04.05.2022. Det må ivaretas med søknad om midlertid brukstillatelse for utomhus.
  7. Detaljreguleringsplan § 4.3: «Gang/sykkelvei mot vest skal være ferdig opparbeidet ved ferdigstilt byggetrinn 1.»
  8. Sluttrapport for avfallshåndtering og miljøsaneringsbeskrivelse samt dokumentasjon for levering på lovlige mottak.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameier.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er ikke foretatt noe besiktigelse på det elektriske anlegget på leiligheten. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  Dagboknr. 108596, tinglyst den 24.11.76. Gjelder bestemmelser om adkomstrett, bestemmelser om garasje/parkering med flere bestemmelser.
  Gjelder denne registerenheten med flere.
  Dagboknr. 9009, tinglyst den 14.09.1999. Gjelder bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m med flere bestemmelser. Rettighetshaver Hamar -regionen Energiverk. Gjelder denne registerenheten med flere.
  Dagboknr. 12283, tinglyst 22.11.1999. Gjelder bestemmelser om trafostasjon/kiosk. Rettighetshaver Hamar regionen energiverk med flere bestemmelser.
  Dagboknr. 9004, tinglyst 13.07.2006. Gjelder bestemmelser om veg med flere bestemmelser.
  Dagboknr. 460825, tinglyst 21.04.2021. Gjelder rett til bruk av trapperom. Gjelder denne registerenheten med flere.
  Dagboknr. 427051,tinglyst 14.04.2021. Gjelder seksjonering. Formål bolig. Tilleggsdel bygning. Sameiebrøk 136/5940.
  Rettigheter i eiendomsrett er tinglyst 21.04.2021 med dagboknummer 460889. Bestemmelser om vann/kloakk.
  Rettighetshavere er knr.3403 gnr.1 bnr 7658 med snr.1-54.


  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Storhamarsenteret med ikrafttredelse 27.02.2019. Reguleringsformål for eiendommen er avsatt/utnyttet til gang og sykkelveg, grønnstruktur(utgått) og angitt bebyggelse og anleggsformål kombinert med andre angitte hovedformål.
  Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Storhamarsenteret med ikrafttredelse 27.02.2019. Reguleringsformål for eiendommen er avsatt/utnyttet til parkeringshus/anlegg.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030 med ikrafttredelse 30.05.2018, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet sentrumsformål:
  Eiendommen ligger i hensynsone H390_gjeldende annen fare, hensynsone H710_gjeldende båndlegging for regulering etter PBL., hensynsone H810_3krav om felles planlegging, hensynsone H220_gul støysone, hensynsone H330_gjeldende radon og hensynsone H410_krav vedrørende infrastruktur. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen med ikrafttredelse 31.08.2011.
 • Gnr. 1 Bnr. 7658 Snr. 52 i Hamar kommune
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  - Ja, kun av faglært. Mjøsen murmesterforretning AS har bygget 2 nye bad og 1 vaskerom i 2021.

  2.1.Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  - Bygget 2 nye bad og 1 nytt vaskerom i 2021. Det foreligger bilder av membranarbeidene

  2.2 Er arbeidet bygge meldt?
  - Byggemeldt som nybygg.

  4 Kjenner du til feil eller om det har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  - Ja, kun av faglært. Nybygg i 2021 utført av Amaundrud VVS AS.

  11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner ( f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  -Ja, kun av faglært. Nybygg i 2021 utført av Edvardsen Elektro AS.

  12 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektrisk lavspenningsanlegg)?
  - Sluttkontroll av Edvardsen Elektro AS i forbindelse med ferdigstillelse av bygget i 2021.

  13 El.bil lader er plassert mellom medfølgende parkeringsplasser nr.4 og 5.

  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Ja, kun av faglært. Nybygg i 2021 er utført av ECO Sør AS.

  18 Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
  - Montert Jacuzzi på balkongen. Satt opp tilleggsrekkverk ved jacuzzien for å tilfredsstille krav i teknisk forskrift. Oppsettingen av rekkverk er ikke byggesøkt.

  19 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
  eiendommen eller av dens omgivelser?
  - Skal bygges lavblokker i nærområdet. På hver side av rundkjøringen i retning Storhamar skole.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 0,5 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 25.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Morten Silkebækken
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev