aktiv-eiendomsmegling
Eneboligen har et flott inngangsparti med overbygg, utebelysning og tofløyet inngangsdør med glassfelt på hver side.

Bjørkelangen Stasjonsveien 2A

Familievennlig bolig med sjel sentralt på Bjørkelangen, ca 3,8 mål tomt. Stor garasje/uthus. 1 time fra Oslo.

 • 6 650 000
 • BRA 466 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING6 650 000
 • OMKOSTNINGER182 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 832 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 850
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 376 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT3 795 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 650 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  166 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 650 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  182 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 832 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Stasjonsveien 2A er en meget stor enebolig med herskapelig preg og sentral, familievennlig beliggenhet. Her er det trygg, kort skolevei, buss like i nærheten og ett kjøpesenter i nærområdet. Eiendommens areal er på totalt Tomten er på 3795 kvm og består av stor, solrik hage, asfaltert gårdsplass, og stort uthus med garasje. Det er en fradelt tomt mot syd på ca 2 mål og denne kan eventuelt være mulig å kjøpe i tillegg (eget bruksnummer). Luft-til-vann varmepumpesystem ble installert i 2020.

Boligen ble oppført i 1850 og har store, staselige rom og planløsning over tre etasjer med flere stuer. I første etasje er det pen spisestue, tre stuer med peis, og det er også peis i loftstue, kjellerstue og kjøkken. Kjøkken og bad ble pusset opp i 2008, hvorav kjøkkenet har stor spiseplass. Bad har både dusj og badekar. I kjeller er det blant annet vaskerom og toalettrom. I tillegg er det stort soverom, fire sovealkover, og to entreer.

Boligen er oppført rundt 1850 og det foreligger ikke tegninger som viser rommenes godkjente bruk utover plantegninger i forbindelse med installasjon av handikapheis. Kjelleretasjen har ingen godkjente rømningsveier og rommene er derfor ikke godkjente som oppholdsrom. Boligen beskrives slik den er innredet og benyttet pr i dag.

Planløsning
1. etasje: Entré/trapperom, kjøkken, spisestue, 3 stuer, entré og trapperom.
2. etasje: Stue m/trapp, gang, bad/wc, soverom og 4 sovealkover.
Kjelleretasje: Gang, 2 trapperom, pissoar, vaskerom, badstue, kjellerstue, wc, kjellerrom, teknisk rom.

Kort fortalt
- Stor enebolig over tre plan.
- Familievennlig, sentral beliggenhet.
- Parkering i frittstående garasje.
- Tomt på til ca 3,8 mål.
- Mulighet for å kjøpe fradelt tomt i tillegg.
- Overbygd terrasse og en balkong.
- Solrik hage og asfaltert gårdsplass.
- Stor entré, egen kjøkkeninngang.
- Spisekjøkken fra 2008 med peis.
- Tre stuer med peis i første etasje.
- Romslig spisestue i første etasje.
- Både lys loftstue og en kjellerstue.
- Bad fra 2008 med dusj og badekar.
- Separat vaskerom i kjelleretasjen.
- Stort hovedsoverom med skap.
- Fire trivelige sovealkover.
- Lagringsplass i kjeller og i uthus.
- Luft-til-vann varmepumpesystem fra 2020.

Entré
Eneboligen har et flott inngangsparti med overbygg, utebelysning og tofløyet inngangsdør med glassfelt på hver side. Entreen gir et godt førsteinntrykk av boligen med parkettgulv, veggpanel i en dus farge og med hvitt listverk som en fin kontrast. På hver side av rommet er det tofløyede dører inn til stuer og det er et hvitmalt trappeløp til øvrige etasjer. Boligen har også en kjøkkeninngang. Entreen på kjøkkensiden har flislagt gulv med varme, og trapp ned til vaskerom.

Kjøkken
Det store spisekjøkkenet ble oppgradert i 2008 og har en innredning i klassisk stil og rom for langbord. I hjørnet av rommet er det en oppmurt peis.

Innredningen byr på rikelig med oppbevaringsplass og har hvite, profilerte fronter, benkeplate i heltre og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Videre har kjøkkenet integrert platetopp, integrert oppvaskmaskin og to stekeovner. Over kokesonen er det veggmontert ventilator med avtrekk. Boligen har også et eget kjølerom i kjelleretasjen.

Stuer og spisestue
I første etasje har eneboligen tre staselige stuer, alle med parkettgulv, veggpanel malt i duse farger og oppmurte peiser. To av stuene har tofløyede dører og to av stuene har synlige trebjelker i himling.

Stuen innenfor kjøkkenet har vært i bruk som kontor. Den midterste stuen har utgang via tofløyet terrassedør ut til overbygd terrasse og solrik hage. I tillegg er det den en pen spisestue med plass til langbord.

Loftstue
I andre etasje ligger en stor og lys loftstue med laminatgulv, lysmalte panelvegger og hvitmalt, buet rekkverk rundt trappeløpet. En gruepeis gir ekstra stemning på mørke kvelder. Fra loftstuen er det utgang til balkong, og på hver side av balkongdøren er det vindusflater med sprosser. Stuens gode størrelse gir for øvrig rom til både sofamøblement og kontorløsning hvis ønskelig.

Innredet kjellerrom
I kjelleretasjen ligger en romslig kjellerstue med lysmalte murvegger, to høytsittende vinduer og en stor gruepeis i hjørnet. Rommet har vært i bruk som treningsrom. Kjelleretasjen har ikke rømningsveier og er ikke godkjent for varig opphold.

Bad/wc/badstue
Boligen har et pent bad/wc i andre etasje, og i kjelleretasjen er det et stort vaskerom, et pissoar, et separat toalettrom og en badstue. Badet ble pusset opp i 2008 og har mørke gulvfliser, lyse veggfliser med stedvis dekor, og elektrisk gulvvarme. Videre har badet veggmontert toalett, servant, dusjnisje med fastmontert vegg og et badekar på løveføtter.

Pissoar og toalettrom i kjelleretasjen har adkomst fra henholdsvis trapperom og vaskerom. Badstuen ligger innenfor kjellerstuen. Badstuen har el-badstueovn og dusj på vegg, men har eldre, enkel standard og er under rehabilitering. Det er gjenstående arbeider og badstuen er ikke i bruk per i dag.

Vaskerom
I kjelleretasjen ligger et romslig vaskerom med enkel standard. Vaskerommet har mørke gulvfliser, lyse veggfliser og lysinnslipp via et høytsittende vindu. Langs den ene veggen er det montert en praktisk arbeidsbenk og det er åpne vegghyller for oppbevaring av vaskemidler og lignende. Vaskerommet et et tilknyttet toalettrom.

Soverom
I andre etasje har boligen fire koselige sovealkover med skråhimlinger og et stort hovedsoverom. Soverommet har parkettgulv, vegger malt i en dyp grønntone og skyvedørsgarderobe med en speilfront. Alkovene har laminatgulv. Alkovene har for små vinduer iht. dagens forskrifter.

Lagringsmuligheter
Det er lagringsmuligheter i kjelleretasjen og i tillegg er det et stort uthus som byr på rikelig med lagringsplass.
På hver side av hallen er det tofløyede dører inn til stuer og det er et hvitmalt trappeløp til øvrige etasjer.

Stasjonsveien 2A, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 25.01.2022 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Dører - 2
  Vurdering av avvik: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Balkongdør bør skiftes.

  Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
  Vurdering av avvik: Flisene har bom (hulrom under) eller er løse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Trekledning på yttervegg er i kontakt med balkonggulv og vil bli skadet over tid pga. fuktoppsug. Stolper har råteskade og dette må utbedres. Tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det må foretas lokal utbedring. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er merkbare skjevheter/planavvik i gulv i boligen. Det er stedvis gulvknirk. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Tiltak/utbedring av gulvknirk bør vurderes.

  Våtrom > Generell > Vaskerom
  Vurdering av avvik: Våtrommet må snart oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet bør totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Pissoar
  Vurdering av avvik: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Rommet har generelt enkel standard. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
  Vurdering av avvik: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Rommet har generelt enkel standard. Gulvfliser/flisarbeid fremstår som ufagmessig. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Lokal utbedring må utføres.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue
  Vurdering av avvik: Det er påvist skade som følge av angrep av fukt/råte. Rommet har enkel standard og er ikke i bruk. Rehabiliteringsbehov. Tiltak: Skader i rommet må utbedres.

  Spesialrom > Teknisk anlegg > Badstue
  Vurdering av avvik: Det er påvist/opplyst at badstuovn ikke fungerer. Badstuovn er frakoblet. Tiltak: Badstuovn må skiftes ut/utbedres.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Kjølerom
  Vurdering av avvik: Det er påvist skade som følge av angrep av fukt/råte. Konstruksjonen har indikasjoner på feil konstruksjon og bør undersøkes ytterligere eller det må innhentes dokumentasjon på valgt løsning. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser og foretas utbedring
  av eventuell skade. Skader i rommet må utbedres.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Vurdering av avvik: Ingen ventilering utover åpning av vindu. Boligen har generelt dårlig ventilering. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Trekledning bærer preg av alder og har slitasje og stedvis tørkesprekker. Det må påregnes loddavvik/skjevheter i veggkonstruksjoner av denne
  alder. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Råteskadet trekledning må skiftes ut.

  Utvendig > Vinduer
  Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Vinduene har generell stor aldersslitasje og har nådd forventet
  brukstid. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring. Utskifting av vinduer bør vurderes.

  Utvendig > Dører
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler beslag/tetting utvendig ved terskel på alle 3 dører. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Utvendig > Utvendige trapper
  Vurdering av avvik: Dels manglende rekkverk ved hovedinngang. Tiltak: Ved evt. fjerning av rullestolrampe må rekkverk etableres.

  Innvendig > Radon
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

  Innvendig > Innvendige trapper
  Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Åpninger er såpass store at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Rekkverket er såpass lavt at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Håndløper bør monteres på vegg.

  Innvendig > Innvendige dører
  Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Dører med enkel eldre standard med bruksslitasje. Enkelte dører subber i terskel/karm. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Ved evt. innvendig oppussing av boligen er det naturlig med utskifting av enkelte dører.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc
  Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Veggfliser har stedvis sprang/ujevne overganger. Tiltak: Fuger bør skiftes ut. Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc
  Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er stedvis riss i flisfuger gulv. Gulvet har marginalt fall til sluk. Totalt ca. 20mm. fall fra gulv ved dør til topp slukrist. Gulvet i dusjnisje har dels marginalt fall til sluk. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Overflater må utbedres eller skiftes.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc
  Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

  Tomteforhold > Drenering
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Taktekking
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Takstein har noe værslitasje med falming. Det mangler kappebordbeslag og dette bør utbedres. Vindskier og kappebord har værslitasje og råte her kan ikke utelukkes.

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Plattform for feier må monteres.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Vurdering av avvik: Konstruksjon er fra byggeåret og basert på alder kan konstruksjonen ha avvik pga. alder, slitasje mv. Loftet har vanskelig tilgang.
  Tiltak: Det anbefales å etablere bedre permanent adkomst til loft med f. eks. loftsluke med nedfellbar stige og det anbefales ytterligere undersøkelser.

  Innvendig > Overflater
  Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Fliser i entre 2 har bom (hulrom under) og riss i fliser. Stedvis ufagmessig gulvlegging med gliper mot vegger. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Innvendig > Rom Under Terreng
  Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur og stedvis i betonggulv i U. etg. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Betonggulv har noe merkbare planavvik/ujevnheter. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc
  Vurdering av avvik: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ytterligere undersøkelser anbefales og innhent dokumentasjon på membran om mulig.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det bør innhentes dokumentasjon på eventuell lekkasjesikring og utførelse av skjult sisterne på wc.

  Spesialrom > Teknisk anlegg > Kjølerom
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på kjøleaggregat. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare utbedringstiltak, men utifra alder kan svikt lett oppstå.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Deler av vannrør/røropplegg er av eldre dato. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  Tekniske installasjoner > Vannbåren varme
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt. Alder på radiatoranlegg er ikke kjent, men er av eldre dato. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må anlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at anlegget dokumenteres av fagperson.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Elektrisk anlegg ble dels fornyet i 2020 iht. eier. Deler av elektrisk anlegg er av eldre dato (ukjent alder).

  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport? Nei
  2. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Samsvarserklæringer er ikke fremvist.
  3. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei.
  4. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder. Nei.
  5. Er det noe utstyrsvern, kapslinger eller ledninger som er synlig utilfredsstillende festet i skapet? Nei.
  6. Er det tegn på termiske skader, uheldig varmeutvikling eller lukter det svidd eller brent? Nei.
  7. Er det mulig å komme i berøring med spenningsførende deler? Nei.
  8. Er kabelinnføringer og hull utettet? Nei.
  9. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja.
  10. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja.

  Da det ikke er fremlagt dokumentasjon på el-kontroll i boligen fra senere tid, anbefales det på generelt grunnlag utvidet elkontroll i boligen.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Vurdering av avvik: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen:
  Varmesentral
  Luft til vann varmepumpeanlegg som forsyner vannbåren varme til radiatoranlegg spredt i boligen. Varmepumpeanlegg ble installert i 2020. Radiatoranlegg er av eldre dato.

  Uthuset - TG ikke gitt:
  Bygningen har enkel standard med bruks-/aldersslitasje og det har tidligere vært branntilløp i bygningen og innvendig bærer bygningen preg av dette.
  Bygningen har stort rehabiliteringsbehov med bla. råte i takkonstruksjon/takutstikk, råte i trekledning mm. Det er nyere taktekking med takplater og det er nyere leddport til garasje. Uthuset er praktisk til bruksformålet men vurderes til å ha liten teknisk verdi. Vedlikehold: Det må påregnes vesentlig vedlikehold og oppgradering av bygningen.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. StiBo. Nytt bad 2008.
  2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Flytestøpt og primet med 3 lags smøremembran.
  6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ilsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Hvis ja, beskrivelse. Fikset.
  7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Gammelt hus, litt skjeve gulv.
  10. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Nytt tak på garasje.
  12. Kjenner du til om det er/har vart utfort arbeid pa el]anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Slorbak og Toresen. Nyt strøminntak, sikringsskap og ny varmepumpe i oktober 2020.
  12.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei.
 • Eiendommen ligger sentralt på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling med stadig nyetablering av forretninger og bedrifter.

  Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. Det er skatepark ved skolen, ballbinge, volleyballnett og et lite parkour-anlegg ved barne- og ungdomssskolen. I sentrum finnes Bjørkebadet som er et nyere badeanlegg med svømme- og terapibasseng.

  Kommunen har en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingslokale for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det byggest et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Her åpnes også restaurant høsten 2021.

  Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Extra og Kiwi. I tillegg har Amfi Bjørkelangen et godt utvalg av forretninger og servicetilbud samt kafeer. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Trandumsvingen som ligger ca. 100 meter fra eiendommen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 40 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse samt leiligheter, forretningsbygg og offentlige bygg.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Sammen skal vi sikre trygge visninger. Derfor gjennomfører vi visninger etter gitte forholdsregler. Kontakt megler eller meld deg på visning i knappen «Visningspåmelding» før visning, så finner vi en løsning som passer for deg.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 25.01.2022 av Petter Larsen. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Konstruksjon/byggemåte:
  Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft. 1 takoppløft. Tilbygd del har pulttakskonstruksjon av tre. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vegger antas å være oppført med laftet tømmer, reisverk i trekonstruksjon og trebindingsverk. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning. Doble hengslede vinduer i trerammer med enkle glass. Enkelte vinduer med 2-lags glass. Entredør kjøkkeninngang i malt formpresset utførelse med glassfelt med 2-lags glass prod. 2019. Entredør hovedinngang er 2-fløyet i malt trekonstruksjon, fra 2008. Terrassedør 1. etg. i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 2008. Balkongdør i 2. etg. i trekonstruksjon med enkelt glass. Balkong med betongdekke fundamentert på trestolper. Balkong har fliser på gulv og rekkverk i trekonstruksjon. Betongtrapp og repò til hovedinngang. Tretrapp og repò til kjøkkeninngang.

  Uthus:
  Bygningen er fundamentert med punktfundamenter av betong på mark/antatt fast grunn. Gulv hovedsaklig i trekonstruksjon. Betonggulv i garasje. Vegger er oppført med reisverk av tre. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning. Saltakskonstruksjon av tre. Yttertaket er tekket med profilerte metall takplater. Gangdører og slagport i trekonstruksjon. 1 leddport i metallkonstruksjon.

  SEFRAK-minne:
  «SEFRAK er en forkorting for Sekretariatet For Registrering Av faste Kulturminner. Dette sekretariatet hadde ansvaret for en landsomfattende registrering av eldre bygninger. Et omfattende feltarbeid ble gjort i perioden 1975-1995. I dag er det Riksantikvaren som administrerer SEFRAK i samarbeid med fylkeskommunene. På http://www.ra.no/ finnes mer informasjon om SEFRAK og om tilgang på den informasjonen som er registrert.»

  Følgende er registrert på eiendommen:
  Sefrak-id: 0221 303 7. Kulturminnebetegnelse: Våningshus, Skrepstad Nordre, "Nordigar'n", Bjørkelangen.

  Bygningen er SEFRAK-registrert som er et register over bygninger bygd før 1900. Det er ingen spesielle restriksjoner i forbindelse med at en bygning er med i dette registeret. Registreringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt tillatelse til riving, flytting eller endring av bygningen. For nærmere opplysninger se: www.riksantikvaren.no/sefrak/. Se også reguleringsplan for bestemmelser for Spesialområder som eiendommen omfattes av.

  Fra Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer:
  Vernekategori 2: Våningshus, bu, hage med trær og portstolper. Nordre Skreppestad - 73/1. På kartet er eiendommen merket med "27.31" på kart og med tilhørende forklaringstekst.

  Kulturminneplanen og reguleringsplanen er inntatt i sin helhet i salgsoppgaven.
 • Enebolig:
  1.et: 170 kvm Bra
  2.et: 131 kvm Bra
  Kjeller: 165 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entré/trapperom, kjøkken, spisestue, 3 stuer, entré 2, trapperom 2. 2. etg.: Stue m/trapp, gangrom, bad/wc, 4 alkover, soverom. Kjeller: 2 trapperom, pissoar, vaskerom, badstue, trimrom/kjellerstue, wc.

  Uthus:
  1.et: 100 kvm Bra (garasje, boder/lagerrom)

  Lovlighet
  Enebolig
  Det er ikke fremlagt tegninger som viser rommenes godkjente bruk og godkjent bruk av rom bør undersøkes nærmere. Rom er beskrevet i forhold til faktisk bruk/innredning. Kjelleretasje er ikke godkjent for varig opphold. Kjelleretasje har ingen rømningsveier. Alkover benyttes til soverom. Alkover har ikke vinduer som tilfredsstiller lysforhold/rømningsvei.

  Uthus
  Det foreligger ikke tegninger.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Det er heis internt i eneboligen. Heisen blir fjernet av hjelpemiddelsentralen etter at eier flyttet ut. Det må gjøres bygningsmessige tiltak med bla. tetting av gulv/heissjakt etter at heis er fjernet.

  Det er rekvirert, men ikke mottatt, opplysninger fra Høland og Setskog El-verk vedrørende eventuelle tilsyn av det elektriske anlegget og rapporter etter dette. Megler og takstmann har ikke kompetanse til å vurdere slike anlegg.
 • Eneboligen er oppvarmet med et luft-til-vann varmepumpesystem tilknyttet radiatoranlegg i boligen. I tillegg er det el-kolbe som kobler inn ved kalde temperaturer. Varmepumpesystemet forvarmer vann til 200 liters el-bereder som forsyner boligen med tappevann. Varmepumpeanlegget ble installert i 2020 og ble tilkoblet eksisterende radiatoranlegg i boligen.

  I tillegg er det elektrisk gulvvarme i entré ved kjøkken og bad/wc i andre etasje, samt fire peiser i første etasje, en i kjeller og en i loftstue. Ventilasjonen er hovedsakelig naturlig, supplert med ventilator med avtrekk på kjøkkenet.

  Opprinnelig oljefyr og tidligere nedgravd oljetank er fjernet iht. eier. Vedfyrt fyrkjele er plassert i teknisk rom kjeller og er ikke i bruk.
  Følgende opplysninger er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen:
  Skorsteinsløp: Teglskorstein.
  Ildsted: Lukket ildsted. Ukjent monteringsår.

  Skorsteinsløp: Teglskorstein.
  Ildsted: Lukket ildsted. Ukjent monteringsår. Siste tilsyn 04.11.2020: Feiet.

  Skorsteinsløp: Teglskorstein (fritak/plombert).
  Ildsted: Sentralfyring. Ukjent monteringsår. Siste tilsyn 04.11.2020: Feiet. Fritak til og med desember 2023.

  Eier av boligen har fritak for feie- og tilsynsavgift for det ene av tre løp til desember 2023. Ny eier mågi beskjed til brannvesenet når ildsted(ene) igjen skal benyttes. Dette skalgjøres til: post@nrbr.no.
 • Eiendommen har en eiet tomt på ca 3,8 mål, så her er det rikelig med boltreplass for store og små. Tomten består av stor hage og en asfaltert gårdsplass. Den solrike hagen er opparbeidet med plen, trær, prydbusker og diverse beplantning. I tillegg er det flaggstang. Deler av tomten bærer preg av nylig arbeider i forbindelse med fjerning av brenselstank og ny inntakskabel til strøm.

  Fra stuen i første etasje er det utgang til en liten støpt terrasse med tredekke, smijernsrekkverk på hver side og trapp ned til hagen. Terrassen er overbygd av balkongen i etasjen over. Denne står på store, greske søyler som bidrar til å gi boligen sitt herskapelige preg. Balkongen har utgang fra loftstuen og har fliser på betongdekke og malt rekkverk i tre.

  Det er fradelt en tomt med eget gårds- og bruksnummer fra eiendommen. Denne tomten kan kjøpes i tillegg dersom ønskelig. Kontakt megler for mer opplysninger om dette arealet.
 • Parkering er i et romslig uthus på 100 kvm med eget garasjerom og rikelig med lagringsplass. Garasjedelen har en nyere leddport. Det er også plass til parkering av flere biler på egen, asfaltert gårdsplass.
 • Offentlig.

  Det gjøres oppmerksom på at Aurskog-Høland kommune har vedtatt i hovedplan vann- og avløp 2022-2023 at alle nyoppførte boliger tilknyttet kommunal vannforsyning får installert vannmåler. Dette er starten på en langsiktig plan om gradvis innføring av vannmålere hos alle abonnenter i kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 405 714 per 31.12.18
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 060 570 per 31.12.18
 • Kr. 25 061 pr. år
  Eiendomsskatt utgjør ca kr. 6.834,- av de kommunale avgiftene.
 • Strøm, oppvarming, forsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, nett/tv osv.
 • Det foreligger ferdigattest for installasjon av handikapheis på gnr. 73 bnr. 1 datert 03.03.2008. Det foreligger ingen brukstillatelser eller ferdigattester for bygningene.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1903/900087-1/9. Bestemmelse om veg. 09.12.1903. Rettighetshaver: Knr: 0221 Gnr: 73 Bnr: 15. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 1. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 2. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353. Snr:3. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 4. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 5. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 6. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 7. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 8. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 9. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 10. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 11. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 12. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 353 Snr: 13. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1905/900113-1/9. Bestemmelse om veg. 08.08.1905. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 13. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1917/900094-1/9. Utskifting. 12.05.1917. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1920/900174-1/9. Jordskifte. 24.03.1920. Makeskifte med bnr. 8. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1923/900141-1/9. Elektriske kraftlinjer. 13.01.1923. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1945/164-2/9. Erklæring/avtale. 13.02.1945. Senking av Bjørkelangen sjø. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1960/906-1/9. Erklæring/avtale. 29.03.1960. Rettighetshaver: Televerket. Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1972/826-1/9. Erklæring/avtale. 11.02.1972. Rettighetshaver: Televerket. Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. Gjelder denne registerenheten med flere.

  2004/3331-1/9. Bestemmelse om veg. 20.04.2004. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 372. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 373. Rettighetshaver: Gnr. 73/377. Gjelder i 2 år m.v. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Rettigheter på andre eiendommer - gnr. 73 bnr. 1
  Rettigheter på 3026-73/16, 3026-73/447, 3026-73/448. Rettigheter i eiendomsrett:
  1903/900092-1/9. Bestemmelse om veg. 09.12.1903. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 1. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Rettigheter på 3026-73/120. Rettigheter i eiendomsrett:
  1950/2785-2/9. Erklæring/avtale. 27.10.1950. Rettighetshaver: Knr: 0221 Gnr: 73 Bnr: 133. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 73 Bnr: 1. Bestemmelse om kloakkledning.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Tomta ligger innenfor støysone langs vei. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/ Kommunedelplanen for Bjørkelangen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/kommunedelplaner/

  Eiendommen ligger på en sentrumsnær tomt på Bjørkelangen. Det må påregnes utbygging og utvikling av området. Boligen er på reguleringskartet benevnt med SB som er beskrevet med "Bevaringsverdige bygninger". For spesialområder er det regelverk knyttet til endring av bygning og uteområde på eiendommen. Kontakt megler for fremvisning av reguleringsplan og reguleringskart.

  Følgende er hentet fra reguleringsplanen fra 2002 og for Spesialområder:
  Bygninger innenfor spesialområde for bevaringsverdige bygninger, SB, kan ikke rives. Bygningen kan tillates ombygd under forutsetning av at eksteriøret beholdes uendret eller føres tilbake til opprinnelig utseende.

  Så fremt områdets arkitektoniske og miljømessige kvaliteter ikke forringes, kan kommunen tillate oppføring av tilbygg og supplerende bebyggelse tilpasset det bevaringsverdige miljøet i dimensjonering, formgivning, materialbruk og farge.

  Før kommunen gir tillatelse til eksteriørendringer eller ny bebyggelse skal det innhentes uttalelse fra antikvariske myndigheter.

  Eksisterende hage med alle, smijernsporter og eldre frukthage søkes bevart. Dersom deler av alleen dør eller blir ødelagt, skal det så snart som mulig erstattes med ny beplantning av samme art.

  Følgende opplysninger er gitt av Aurskog-Høland kommune:
  Aurskog-Høland kommune har gitt dispensasjon fra reguleringsplan for Trandum, for fradeling av ny boligeiendom i frukthagen på eiendommen gnr. 73, bnr. 1, i henhold til søknad datert 08.12.2017. Det er imidlertid viktig å være klar over at et dispensasjonsvedtak har gyldighet i 3 år fra vedtaksdato. Byggesøknader som mottas etter 07.05.2021 vil derfor forutsette ny innvilget dispensasjonssøknad. Det ble i begrunnelsen satt vilkår for vedtaket som følger: "Fradeling gis med vilkår om at nybygg skal følge stedlig og historisk byggeskikk, og falle naturlig inn i eksisterende bebyggelse.". Fradeling gis med vilkår om at nybygg skal følge stedlig og historisk byggeskikk, og falle naturlig inn i eksisterende bebyggelse.". Dispensasjonsvedtaket kan ikke sies å tillate annet enn "åpen småhusbebyggelse" i området. Det kan ikke påregnes f. eks. flermannsboliger.

  Følgende opplysninger er gitt i svar på søknad om kapasitetsbekreftelse på kommunalt vann- og avløpsnett:
  Det er ikke tilstrekkelig kapasitet på de nærmeste kommunale vann- og spillvannsledninger. Det er dermed nødvendig at nye boenheter må tilkobles i kum 1155. Eventuell tilknytning i kum 1155 vil medføre kryssing av fylkesvei 234. Tillatelse til å ha ledninger i fylkesvei må søkes hos Statens vegvesen. Dette følger av vegloven § 32 og § 57. Det må også foreligge tinglyst avtale på ledninger som skal legges på annen manns eiendom. Denne bekreftelsen gjelder for 3 år fra 08.10.2019.

  Alle interessenter oppfordres til å ta kontakt med megler for fremvisning av mottatte dokumenter fra kommunen vedrørende eventuell boligbygging på den fradelte tomten.
 • Gnr. 73 Bnr. 1 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 21.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter innhenting av opplysninger og markedsføring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jan Enevold
  Vilde Enevold
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev