aktiv-eiendomsmegling

Våler i Solør Tuvjordet 18

Hyggelig enebolig med usjenert og likevel fin beliggenhet nær Våler sentrum - Oppgraderingsbehov - Garasje og stabbur.

 • 1 500 000
 • BRA 166 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING1 500 000
 • OMKOSTNINGER53 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 553 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 964
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 116 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 400 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  53 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 553 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Tuvjordet 18 er en koselig eiendom nær Våler sentrum som nå kan bli din. Eiendommen består av enebolig, garasje og stabbur på romslig tomt med hagearealer og beplantning. Boligen er oppført i 1964 over ett plan med kjeller og inneholder entré/gang, trapperom, kjøkken, stue, bad og to soverom. Her bor du i et trygt og rolig område nær Glomma med flotte naturområder og bade- og fiskemuligheter like utenfor døra. Samtidig er du kun en kort spasertur unna Våler sentrum med dagligvarebutikk, apotek, bank og diverse servicetilbud. Selve boligen har en eldre standard og med behov for oppgraderinger.

Merk deg dette:
• Enebolig med noe eldre standard
• Opparbeidet hage med beplantning
• Garasje og stabbur
• Sentral beliggenhet i Våler

Velkommen til en hyggelig visning!

Boligen inneholder:
1. etasje: Entré/gang, trapperom, kjøkken, stue, bad og to soverom.
Kjeller. Kjellerrom.

I tillegg består eiendommen av garasje og stabbur.

Tuvjordet 18, Innlandet

 • Velkommen
  Gruset innkjøring og gårdsplass. Boligens inngangsparti er på baksiden og tar deg inn til en lys entré og videre inn til gang. Fra gangen er det adkomst til et praktisk garderoberom eller man kan innrede til kontor.

  Stue
  Stor og møbleringsvennlig stue hvor man enkelt kan innrede i flere soner. Det er peis med innsats i det ene hjørnet og varmepumpe fra 2010 i rommet. Fra stuen er det utgang til terrasse med takoverbygg.

  Kjøkken
  Kjøkken med heltre innredning med speilfronter, laminert benkeplate og vask i rustfritt stål. Plass for frittstående hvitevarer som kjøleskap og komfyr. Det er avsatt plass til kjøkkenbord.

  Soverom
  Boligen har to soverom av god størrelse. Plassbygde skap på alle rom.

  Bad
  Eldre bad med delvis fliser og tapet på veggene og flislagt gulv. Badet er utstyrt med servant, dusjkabinett og gulvmontert toalett.

  De innvendige overflatene består av gulvbelegg, parkett og teppe på gulv, vegger med tapet og ulike paneler og himlinger med slette malte plater og plater.

  I tillegg er det stabbur og sidebygget garasje til eiendommen.
 • Eiendommen ligger bare et steinkast unna Våler sentrum innerst på etablert boligfelt. Våler sentrum inneholder det meste av nødvendige servicetilbud, som blant annet dagligvare, bank, apotek og diverse forretninger. Innbyggere i Våler kan glede seg over en flott kirke som innimellom tilbyr konserter og andre kulturelle aktiviteter, og fikk i 2021 ny barneskole og aktivitetshus med både idrettshall og svømmebasseng. Kulturkontoret, som også innehar et bibliotek, stod også nytt i 2021. Flisa ligger ca. 12 km unna dersom man skulle trenge et ytterligere servicetilbud, og Elverum, med sitt rike kultur- og shoppingtilbud, ligger en kjøretur på ca. 30 min. ifra boligen.

  Området i og rundt Våler et eldorado for de som interesserer seg for friluft, jakt og fiske. Her finnes flere tjern, sjøer og elver hvor man kan fiske, padle, bade og kose seg. For den som ønsker å drive med idrett er det et rikt tilbud fra ulike lag og foreninger. Er du glad i bil så kan Vålerbanen by på en 2,3 km lang racingbane, offroadløype, go-kart og glattkjøringsbane.
 • Se kartskisse.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad ved Øystein Opås Takstforretning AS.

  Enebolig oppført i 1964. Byggegrunn er opplyst av fjell. Kan se fjell i dagen i kjeller/kryprom. Ukjent løsning for drenering. Vegger av bindingsverk isolert med mineralull. Fasader er kledd med tømmermannskledning fra byggeår. Takkonstruksjon av stedsbygget sperretak. Kaldt loft som er isolert
  med flis i etasjeskille. Ventilering med ventiler i gavlspisser. Takplater av metall over tilbygget stue. Nyere takstein på hovedtak. Takstein fra byggeår på garasje. Takplater av metall over tilbygget stue. Vinduer i hovedsak av tre med isolerglass, men flere vinduer med blyglass i stue. Kjellervinduer og vindu i garasje av tre med enkle glass og varerammer. Enkelte vinduer i stue er fra byggeår. Andre vinduer er fra 1979 og 1980.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Gjelder for taktekking over garasje.
  - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Maling skaler av på takrenner og nedløp. Frostspreng på nedløp mot stabbur. Det er ikke tett overgang mellom tak over veranda og vegg.
  - Veggkonstruksjon: Stedvis oppsprekking i trepanel rundt om på bygget, mest utbredt mot sør. Sprekker er stedvis tettet med fugemasse. Dett e kan
  medføre at fukt stenges inne i treverket når fugemasse begynner og sprekke opp. Overflatestruktur tilsier at det kan finnes punktvis råte på vegg over garasje tak.
  - Takkonstruksjon/Loft: Konstruksjonene har skjevheter.
  - Vinduer: Vinduer har passert hele og halvparten av sin forventede brukstid. Vinduer med enkle glass og varerammer har slitasje og oppsprekking i kitt. Det må forventes luftlekkasjer fra denne type vinduer. Sprekk i ett glass på vindu til garasje. Enkelte vinduer med isolerglass har slitasje på overflater.
  - Utvendig dører: Hovedentre av: Noe slitasje på overflater. Det er ikke pakning på dør og er utett mellom dørblad og karm. Kjellerdør: Noe utvendig famling og slitasje på overflater. Noe slitasje på overflate på garasjeport.
  - Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Åpninger i rekkverk er større enn hva dagens krav tillater. Det er bom og løse steiner i trinn.
  - Innvendig overflater: Eksempler på avvik er: Gulvteppe som folder seg. Riss i plateskjøter i himlinger. Skjøter på gulvbelegg løsner. Fuktskade på parkett, oppstått for lang tid siden og utetthet er reparert. Riper i parkett. Stedvis glipper i endeskjøter i parkett.
  - Radon.
  - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
  - Rom under terreng: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Trepanel på vegger har misfarging og tegn til fuktpåkjenninger. Stedvis misfarging på murvegger samt noe avskaling og saltutslag. Det er enkelte steder mindre riss i vegger. Det er foretatt hulltaking og fuktmåling i utforet vegg mot terreng. Det målt et fuktinnhold i øverste del av bunnsvill på rett over 20 vektprosent. Fuktinnhold i treverk på over 20 vektprosent medfører fare for at det oppstår sopp- og råteskader. Ut fra måleresultatet kan det fines skjulte skader i konstruksjonene.
  - Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til
  rekkverk i trapper.
  - Andre innvendige forhold: Det er tegn etter mus på loft.
  - Overflater og innredning - Kjøkken: Innredning er i funksjonell stand, men det er noe slitasje på overflater.
  - Avtrekk - Kjøkken: Avtrekksvifte har passert halvparten av forventet brukstid.
  - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
  - Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det foreligger ikke service på anlegget siste 2 år. Det er forbudt med fyring med fossilt brennstoff.
  - Andre installasjoner: Halvparten av forventet brukstid er passert.
  - Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt. Lekkasje fra ett punkt over fyrkjele, blir utbedret før salg.
  - Elektrisk anlegg: Åpent elektrisk anlegg. Eget sikringsskap for elkolber med automatsikringer og overbelastningsvern. Sikringsskap for resten av bolig med porselenssikringer. Sikringsskap for el-kolber er løs fra innfesting på vegg.
  - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
  - Forstøtningsmurer: Sprekk i mur.
  - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Oljetank: Godt over halvparten av forventet brukstid er passert.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Råte i toppbord på rekkverk. Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Råte i søyle. Oppsprekking i enkelte søyler.
  - Generell - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Glipper i tapethjørner.
  - Branntekniske forhold: Det er ikke brannvarsler i boligen. Brannslukker i boligen som er eldre enn ti år.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 166 m² / 116 m².
  1. etasje: Bra / P-rom - 116 m² / 116 m².
  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré/gang, trapperom, kjøkken, stue, bad og to soverom.

  I tillegg består eiendommen av garasje og stabbur.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Luft-til-luft varmepumpe i stuen fra 2010
  Vannbåren varme med spredenett til radiatorer på enkelte rom. Vannbåren varme via diesel/olje og sentralfyr fra byggeår. Oljetank av stål og tanken opplyses av selger å være tom.
  Peis med innsats i stuen.

  Fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker. Det er oljetank på eiendommen, tanken opplyses å være tomt.
 • Eiertomt. Tomten er opparbeidet med hage rundt boligen og noe beplantning. Der er usikre grenser mot jernbanen.

  Kommunen opplyser at denne eiendommen tidligere var en del av en større eiendom og at det er fradelt tomter ut fra dette og at tomten har et ca. areal på 1493 kvm.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 1 639,5 m² og et oppgitt areal på 1 640,1 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat vei. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett.

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 341 544 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 229 558 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 10.535,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 2.610,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er innhentet byggetegninger og disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1998, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes snarlig.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om utskiftning, dbnr. 900912, tgl. 7.12.1840. Dokumentet var ikke å oppdrive hos statens kartverk eller digitalarkivet og megler har derfor ikke kunnet kontrollere innholdet i denne.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Våler sentrum, fra 2008. Eiendommen er avsatt/utnyttet til boligområde og jernbaneareal. Eiendommen grenser til boliger, jernbane og næringsvirksomhet.

  Plan kan fås ved henvendelse til megler.
 • Gnr. 41 Bnr. 8 i Våler (Innlandet) kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Eiendommen overleveres i ryddet stand, men uten ytterligere renhold.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen er en del av et dødsbo og selges via arvinger (eventuelt fullmektig). Arvingene (eventuelt fullmektig) har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres derfor til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 4 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bjørn Tomas Kvam
  Tomas Meidell Kvam
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev