aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Eidsgotene 36.

VALESTRANDSFOSSEN Eidsgotene 36

Pen 1/2 tomannsbolig på Valestrand med stor garasje og fantastisk terrasse med gode sol og utsiktsforhold.

 • kr 3 990 000
 • BRA 194 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 990 000
 • Omkostningerkr 116 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 106 792
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 005
 • Soverom3
 • ArealP-rom 148 m²
 • Tomt846 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 990 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  99 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000))

  116 792 (Omkostninger totalt)

  4 106 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Eidsgotene 36. Del av tomannsbolig med fantastisk uteplass. Boligen har en herlig terrasse som strekker seg rundt deler av boligen, hvor av deler er overbygget og innredet som utestue. På terrassen kan man nyte den flotte utsikten over sjøen, nærområdet og omkringliggende fjell. Boligen har en barnevennlig beliggenhet med kort gangavstand til buss, skole, barnehage, butikker og fergeleie. Kort avstand til Åsane med fergen over til Breistein. Boligen er velholdt, har fine kvaliteter og god planløsning. Kort oppsummert: - Terrasse på ca. 90 m², hvorav ca. 21 m² er overbygget. - Boligen har tidligere hatt 4 soverom. - Innredet rom bak garasje, brukt som trimrom. - Parkering i garasje. - Nydelig utsikt og fantastiske solforhold. - Sentral beliggenhet på Valestrand.

Eidsgotene 36, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Boligen
  Bruksareal
  Kjeller: 127 kvm
  1. etasje: 67 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 67 kvm 1. etasje: Soverom, wc, kjøkken og stue.
  1. etasje: 81 kvm Underetasje: 2 soverom, bad, vaskerom. gang med trapp, vindfang og trimrom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 46 kvm Underetasje: Bod, bod ute og garasje.  Tomt
  846m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidet tomt med belegningsstein, støttemurer, asfaltert innkjørsel og parkering. Lettstelt tomt.

  Beliggenhet
  Fra eiendommen er det gangavstand til blant annet Valestrand barneskole, Danielsen ungdomsskole, samt flere barnehager. Ved Valestrand Skule ligger også Furubakken- en flott, stor kunstgressbane, der det er aktivitet både sent og tidlig. Det lokale fotballaget Valestrand Hjellvik FK holder til her, og det er stort engasjement rundt klubben. Fotballklubben har lag for alle aldre. Når man trenger å handle er nærbutikken Coop Extra Valestrand like i nærheten og like ved butikken ligger også den koselige kaféen Eides. Her får god mat, atmosfære og flotte gavepynteartikler. Dersom man har behov for et bredere utvalg ligger Lonevåg ca. 5-6 minutter unna. Her er det flere kjøpesentre med både sports- og klesbutikker, matvarebutikker og vinmonopol, samt flere spisesteder. Fra Valestrand går det ferge over til Breistein og fra fergekaien på Breistein bruker man ca. 5 min til IKEA og ca. 15 min til Bergen sentrum. Hvis man derimot ikke ønsker å ta fergen er det også mulig å kjøre over Osterøybruen. Fra Valestrand tar det ca. 15-20 minutter å kjøre til Arna, og ca. 25-35 minutter til Bergen sentrum. I Arna så har man togstasjonen som kan ta deg til Bergen Sentrum eller oppover mot Voss eller til Oslo. Osterøy er Nordens største innlandsøy og er et paradis for friluftsmennesker. Her avholdes det festivaler, konserter, årlige halvmaraton rundt Brakvatnet og mye annet. Øyen har alt av fjord og fjell. Årlig avholdes det en tradisjonell 9-fjellstur som går over alle de flotte toppene på Valestrand. Dette er Hånipa, Erstadfjellet, Perafjellet, Hallandskletten, Burkelandsfjellet, Horsåsfjellet, Dalsnipa, Iseggjane og Eikelandsfjellet. Fjellene er også mulig å gå opp utenom 9-fjellsturen i det tempoet som passer deg og din familie. Andre turdestinasjoner er Reigstadfjellet og Brakvatnet. Ved sistnevnte finner man en familievennlig strand hvor det er langgrunt og barnevennlig. Det er lagt til rette for grilling, telting og søndagsturer rundt vannet. Osterøy er en fantastisk øy som byr alt fra langrennsløyper, bading, padling, fisk, klatring og mye mer. Noen avstander fra boligen: - 0,5 km til Valestrand sentrum - 7,9 km til Lonevåg sentrum - 19 km til Bergen sentrum, via Breistein - 21 km til handlesenteret Øyrane torg i Indre Arna

  Adkomst
  Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Tak: Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Undertak av sutaksplater. Taktekkingen er av betongtakstein. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Vinduer: Bygningen har hvite trevinduer med 2-lags glass. Dører: Hvit inngangsdør har 2 lags glass og sprosse. Hvit terrassedør ut fra kjøkken har 2 lags glass og sprosse. Hvit altandør ut fra stue har 2 lag glass og sprosse. Malt tredør til utebod. Hvit sidedør til garasje i stål/aluminium. Hvit leddport i stål/aluminium til garasje har portåpner. Innvendige hvite formpressede dører, hvit glatt dør til trimrom. Etasjeskillere: Etasjeskiller er av trebjelkelag, betonggulver i underetasje. Drenering: Drenerende masser mot grunnmur og under bygning. Grunn og fundamenter: Bygningen har grunnmur og ringmur i betong.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Første årene 2006/2007 ble det oppdaget lekkasje langs skorstein. Feil utbedret på garanti og i tillegg ble det montert skorsteinshatt som ekstra sikkerhet mot lekkasje. - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Garasje og overbygg. - Easee lader montert av Hansen Industrielektro. - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Tilbygg garasje. - Lekkasje i drenering på ventilasjonssystemet. Skade og tilløp til lekkasje er utbedret. - Takoverbygg på terrasse er kledd med levegg, egeninnsats.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Eidsgotene 36. Del av tomannsbolig med fantastisk uteplass. Boligen har en herlig terrasse på ca. 90 m² som strekker seg rundt deler av boligen. Deler av terrassen er overbygget og innredet som utestue. På terrassen kan man nyte de meget gode solforholdene, samt den flotte utsikten over sjøen, nærområdet og omkringliggende fjell. Boligen egner seg perfekt for barnefamilie - med en barnevennlig beliggenhet på Valestrand, samt en barnevennlig planløsning med 3(4) soverom. Ellers kan boligen skilte med et lekkert trimrom bak garasje og parkering i garasje. Velkommen på visning! Romslig stue med areal på 39,2 m². Rommet gir plass til innredning av både sofaseksjon og et større spisebord med god plass til å invitere middagsgjester. Rommet har store vindusflater som gir et godt overblikk over den nydelige utsikten, samt slipper inn rikelig med dagslys i rommet. Fra stuen er det utgang til boligens store terrasse hvor man kan innrede med flere sittegrupper og annet terrassemøblement. Stilrent kjøkken i lys utførelse. Rommet er innredet med halvøy med spiseplass og ekstra arbeids- og lagringsplass. Halvøyen gir rommet en sosial atmosfære. Kjøkkeninnredningen består av hvite profilerte fronter og laminert benkeplate. Ellers er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer, herav platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Opplegg for kjøle- og fryseskap. Fra kjøkken er det utgang til utestue på ca. 21 m². Utestuen er meget lun og bidrar til å forlenge utesesongen. Boligen har totalt 3 soverom på 7,1 m², 14,6 m² og 13 m². Soverom 2 og 3 befinner seg i boligens underetasje og er av meget god størrelse. Soverommene har plass til innredning av dobbeltseng, romslig garderobe og annet soveromsmøblement. Soverom 3 har tidligere vært to soverom, men er åpnet opp igjen for å skape et større soverom. Dersom man har behov for flere soverom, er det mulig å tilbakeføre denne endringen. Soverom 1 er i boligens hovedetasje. Rommet kan innredes med standard soveromsmøblement, og kan benyttes som barnerom, gjesterom og/eller kontor. Helfliset bad med varmekabler i gulv. Badet er innredet med plassbygget innredning med nedfelt servant, integrert speil i vegg og overlys, høye skap, veggmontert toalett, badekar og dusjnisje med innfellbare dører. Boligen har separat toalettrom i hovedetasje som egner seg godt som gjestetoalett. Toalettrommet er utstyrt med veggmontert toalett og servant. Vaskerom med fliser på gulv og elektriske varmekabler. Vaskerommet er utstyrt med skyllekar i stål, benkeinnredning og opplegg til vaskemaskin. Flott innredet rom bak garasje brukt som trimrom. Rommet er på hele 20,8 m² . Rommet er av god størrelse, og er i dag innredet med blant annet 2 tredemøller, spinningssykkel og vektbenk med vekter. Kort fortalt er dette en barnevennlig bolig som kan blant annet skilte med stor terrasse med nydelig utsikt, utestue, parkering i garasje og trimrom.

  Standard
  Boligen går over 2 plan og inneholder: 1. etasje: - Stue: 39,2 m². - Kjøkken: 17,7 m². - Soverom: 7,1 m². - Wc: 1,5 m². Underetasje: - Soverom: 14,6 m² (inklusiv skyvedørgarderobe og pipe) - Soverom: 13 m². - Gang: 11 m². - Bad: 7,8 m². - Vaskerom: 6,2 m². - Bod 4,1 m². - Bod med utvendig adkomst: 4,2 m². - Garasje: 35,8 m². - Trimrom: 20,8 m². Innvendige overflater: Gulvoverflater har 3 stavet parkett av merbau. laminat og betong. Innvendige vegger er malt, betong og bindingsverk i utebod, platepaneler. Innvendige tak har himlingsplater, malte glatte tak, synlige bjelker i utebod. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3. Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Vinduer - 2: Ett vindu tar i sidekarm ved åpning-lukking. Tiltak: Justering av vinduet anbefales. Innvendig > Overflater - 2: Fliser i gang og vindfang har bom (hulrom), hhv. 4 stk. i gang og 7 stk. i vindfang. Parkett i kjøkken har noe småknirk og fargenyanser i hjørne ved terrassedør. Tiltak: Fungerer med dagens avvik, knirk anbefales å utbedres. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Radonmålinger er en anbefaling, det er ikke krav til radonmålinger, kun ved utleie. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG vurderes ut fra alder på membran og udokumentert utførelse. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Fall på gulv er under 25 mm. fra dør til til sluk, det fuge ved dørterskel. Bom (hulrom) under en flis. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG vurderes ut fra alder på membran og udokumentert utførelse. Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er delvis fra byggetid og delvis fra 2019. Rekkverker har høyder på 90 cm, 96 cm og 1.00 meter. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverk er delvis oppført i 2019 og skal derfor være utført etter TEK 17 som har høydekrav på min. 1.00 meter. Innvendig > Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Sotluke er nærmere enn 30 cm fra vegg og har ikke ubrennbar plate på gulv. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Ubrennbart materiale anbefales å monteres på vegg og gulv. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk har litt for lav høyde i forhold til krav på 90 cm, høyde er 88 cm. Det er ikke montert håndlister på vegger. Tiltak: Høyde på rekkverk må heves til 90 cm for å tilfredsstille krav, rekkverket har ikke vesentlig avvik. Håndløpere må monteres på vegger. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist avvik i fuger. Det er bom (hulrom) under ett par flis. Slitasjer på fuger i dusjnisje og stedvise riss i fugene. Tiltak: Det må foretaes lokal utbedring Fuger mellom fliser i dusjnisje anbefales å skiftes. Takstmann har gitt tilstandsgrad 3 på følgende punkter i sin rapport: Store eller alvorlige avvik: Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Det er ikke montert rekkverk på del av støttemur ved lekehus. Tiltak: Rekkverk må monteres med høyde på min. 1.00 meter for å tilfredsstille krav.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering i garasje og ved inngangsparti. Det er montert elbil lader i garasje.

  Forsikringsselskap
  Tryg

  Polisenummer
  6663497

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 990 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  99 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000))

  116 792 (Omkostninger totalt)

  4 106 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming med vedovn i stue, varmekabler i underetasjens 2 soverom, gang, vindfang, bad, vaskerom og i trimrom.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  16364

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, branntilsyn/feiing og eiendomskatt. Renovasjon blir levert av ekstern aktør; BIR.

  Formuesverdi primær
  587779

  Formuesverdi primær år
  2020

  Formuesverdi sekundær
  2116003

  Formuesverdi sekundær år
  2020

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4630/136/123/1: 24.01.2005 - Dokumentnr: 675 - Rettigheter iflg. skjøte veirett mot å betale 1/3 av vedlikeholdskostnad til grense. - Veirett fra kommunal vei over bnr 107 mot å betale 1/3 av vedlikeholdskostnader. 17.01.2005 - Dokumentnr: 490 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Sameiebrøk: 100/200 24.01.2005 - Dokumentnr: 675 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4630 Gnr:136 Bnr:107 - Veirett fra kommunal vei over bnr 107 mot å betale 1/3 av vedlikeholdskostnader.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for tomannsbolig datert 03.01.2006. Kommentar fra takstmann: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er foretatt endring av rominndeling på tilbygg. Endringer ut fra tegning er del av garasje som er innredet til trimrom. I inntegnet gang er det ikke montert ytterdør og fremstår som svalgang. Takstmannen har vurdert og tatt trimrommet med i p-arealet. Viktig å påpeke at på tegning står rommet som en del av garasjen og at det ikke er søkt om bruksendring til Osterøy kommune. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Oversiktskart. - Tegninger tomannsbolig datert 10.09.2003. - Søknad om dispensasjon fra byggegrense, tomannsbolig datert 28.11.2003. - Søknad om tillatelse, nybygg bolig datert 28.11.2003. - Tillatelse til oppføring av tomannsbolig datert 13.01.2004 og 12.01.2004. - Skisse for tilkobling til hovednett, vann og spillvann datert 10.02.2004. - Søknad om sanitærabonnement datert 19.02.2004. - Godkjenning av ansvarsrett, oppføring av tomannsbolig, datert 13.05.2004. - Ferdigmelding datert 08.12.2005. - Tegninger ny garasje, gang, takoverbygg og terrasse datert 20.05.2015. - Tegninger utvidet garasje + nabogarasje datert 12.07.2016. - Søknad om nytt bygg, garasje datert 08.06.2017. - Søknad om dispensasjon fra utnyttelsesgrad ifm. søknad om garasje datert 08.06.2017. - Tilbakemelding om mangelfull søknad, datert 03.08.2017. - Tilatelse til tiltak for oppføring av tilbygg til 2-mannsbolig etter vilkår datert 06.12.2017. - Ferdigattest for oppføring av tilbygg til del av 2-mannsbustad (seksjon nr. 1) - garasje, gang og terrasse datert 29.06.2022.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett. Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til bolig. Reguleringsplan: Plannavn: Områderegulering Valestrand sentrum Reguleringsformål: Bolig. Iht. opplysninger mottatt av kommunen, foreligger det ingen planer som vil påvirke eiendommen. Det er heller ikke igangsatt planlegging som påvirker eiendommen.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 990 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  99 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000))

  116 792 (Omkostninger totalt)

  4 106 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  116792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast pris kr. 84 900,- på dette oppdraget. Dette inkluderer vederlag, markedsføring og utlegg.

Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev