aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Hjellvikvegen 596.

VALESTRANDSFOSSEN Hjellvikvegen 596

Sjarmerende enebolig med landlig og idyllisk beliggenhet. Gode solforhold, fin utsikt og gangavstand til sjø.

 • kr 1 990 000
 • BRA 96 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 990 000
 • Omkostningerkr 66 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 966 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 916
 • Soverom2
 • ArealP-rom 72 m²
 • Tomt1 670 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 990 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  49 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000))

  66 792 (Omkostninger totalt)

  2 056 792 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Hjellvikvegen 596. En sjarmerende enebolig i idylliske og naturskjønne omgivelser med nærhet til sjø. En fantastisk plass hvor man virkelig kan slappe av og lade batteriene. Boligen kan også egne seg som hytte. Tomten fremstår velholdt med beplantning og et pent drivhus, helt perfekt for deg med grønne fingre. Nyere terrasse med tilkomst i front av boligen. Kort oppsummert: - Sjarmerende enebolig med normal standard. - Pent heltre kjøkken med profilerte fronter fra 2022. - koselig hage og gangavstand til sjø - Gode solforhold og utsikt. - Stor og fin tomt. - Kort avstand til Hjellvik hvor det blant annet er badeplass, idrettsanlegg/fotballbane/tennisbane/volleyballbane, båtmarina og en montessoriskole. Velkommen

Hjellvikvegen 596, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 24 kvm Bod/teknisk rom. Innlagt WC og egen utgang.
  1. etasje: 46 kvm Gang/trapperom, kjøkken, stue, bad og Entre
  2. etasje: 26 kvm Gang m/sofa og 2 soverom
  Primærrom
  1. etasje: 46 kvm
  2. etasje: 26 kvm  Tomt
  1670m²

  Beskrivelse av tomt
  Uteområde er opparbeidet med gressplen, mur og tilkomstvei. Tomten er koselig og pent opparbeidet. Parkering for flere biler. Tomten er bebygd med bolighus, drivhus og utebod. Tomten består av to parseller, den ene er på 311 kvm og den andre er på 1357 kvm.

  Beliggenhet
  Hjellvikvegen 596 har en naturskjønn og idyllisk beliggenhet med flotte sol- og utsiktsforhold. Det er gangavstand til sjø og fine turmuligheter i nærområdet. Buss like ved, Bare en drøy kilometer unna eiendommen finner man Hjellvik hvor det blant annet er badeplass, idrettsanlegg/fotballbane/tennisbane/volleyballbane, båtmarina og en montessoriskole. Hjellvik badestrand er et populært samlingssted på godværsdager. Kort kjøreavstand til både butikker og øvrige servicetilbud på Lonevåg og Valestrand. For ytterligere servicetilbud er det ca. 30 minutters kjøretur til Øyrane Torg. Enkel adkomst fra Valestrand til Åsane via fergen til Breistein. Her kan en virkelig nyte den landlige beliggenheten samtidig som det er kort avstand til Valestrand, buss og ferge til Breistein. Det er kort avstand til Hjellvik Montessoriskule (1-7 kl.). Ellers kan både Valestrand skole og Hamre skole nevnes. Barnehager i næroimrådet er Valestrand barnehage, Reppen barnehage og Hauge barnehage.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning. Enkel adkomst fra Hjellvikvegen.

  Bebyggelse
  Spredt bebyggelse.

  Byggemåte
  Tak: Det er saltak i trekonstruksjon med kraftige taksperrer og sutaksbord. Det er tekket med skifer på gammel del og stålplater på tilbygget del. Veggkonstruksjon: Det er tømmer konstruksjon på hoveddel fra byggeår og bindingsverk på tilbygget del. Vegger er kledd med liggende trekledning med ulik alder. Kledning fremstår normalt vedlikeholdt, men mangler lufting i nedre del. Vinduer: Vinduer av ulik type og alder, med og uten isolerglass. Dører: Nyere ytterdør med med glassfelt i god stand. Eldre ytterdør på bakside med slitasje. Malte fyllingsdører med og uten glassfelt. Etasjeskille: Etasjeskille i trebjelkelag fra byggeår. Byggegrunn: Bygget er fundamentert på fjell og faste masser. Drenering: Opprinnelig drenering fra byggeår/tilbyggingsår. Grunnmur og fundamenter: Grunnmur og støpt gulv på faste masser av fjell og stein fra byggeår. Se vedlagte tilstandsrapport for ytterligere opplysninger om byggenåte og standard.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Noen ganger lukt i kjeller. Mistenker at det kommer fra sluk i gulv. Noen sprekker i fliser på bad oppe. Det har noen ganger kommet lukt fra septisktank, og vi har oppdaget sprekk i lokk. Har lagt over plastduk, og opplever at dette har hjulpet. Denne er nettopp tømt. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ser at det har vært noe fukt i kjeller, men har selv drenert på nedside av huset, og senket bakkenivå ute på oppsiden. dette for å hindre at vann skal trenge inn der. Innerst i kjenner er det utslag for fukt. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Skjevt gulv på soverom mot nord. Sprekker i yttermur. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Små dyr på gulv i kjeller, men har prøvd å tette evt. sprekker. Noe mugg noen steder i kjeller. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Firma har gjennomført en del arbeid i bolig før vår tid(2013). Vet ikke hva som har blitt gjort utenom dette. Har noe dokumentasjon på dette. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Thunestvedt har funksjonstested anlegget 18.11.2013. Har dokumentasjon. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Eiere har selv utført støping av trapp og drenering rundt hus. Har også utført noe tømrerarbeid, som isolering av tak på soverom mot syd. Også satt inn dør til kjøkken og stue. Eiere har også satt opp drivhus på tomten (dette er byggemeldt til kommune). Eiere har opparbeidet større parkeringsplass + satt inn nytt kjøkken. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Eiere har skiftet ut ødelagt stokk under takutstikk nordøst på huset. Eiere har tatt vekk det ene kjøkkenvindu mot syd, og satt inn ventil til vifte der. Også laget ny trapp fra altan og deler av rekkverk. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Det foreligger tilsynsrapport fra bergen brannvesen. Avvik var manglar ved manuelt sløkkeutstyr og brannvarslere. Dette er nå i bolig. Begge eiere av huset (Roy Thomassen og Øystein Bildt) har i samarbeid fylt ut dette skjema.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Hjellvikvegen 596. En sjarmerende enebolig i idylliske og rolig omgivelser med nærhet til sjø. En fantastisk plass hvor man virkelig kan slappe av og lade batteriene. Boligen kan også egne seg som hytte om ønskelig. Tomten fremstår velholdt med beplantning og et pent drivhus, helt perfekt for deg med grønne fingre. Velkommen på visning! Sjarmerende stue i lys utførelse. Stuen kan innredes med sofagruppe og mediemøblement. Det er en naturskjønn og flott utsikt som strekker seg utenfor stuens vinduer. God oppvarming i rommet med både peis og varmepumpe. Pent heltre kjøkken med profilerte fronter fra 2022. Lyse overflater i rommet med en lekker kontrast på mørk kjøkkeninnredning. Rommet er utstyrt med integrerte hvitevarer herunder platetopp, komfyr og oppvaskmaskin. Boligen har to soverom i loftsetasjen. Soverommene kan innredes med dobbeltseng, garderobe og annet standard soveromsmøblement. Gang innredet med sofa for å utnytte plassen best mulig Bad med fliser på gulv, våtromsplater i dusj, trepanel på vegger og plater i himling. Badet er innredet med dusjhjørnekabinett, toalett, benkeskap med nedfelt servant og speil med belysninger over. Det er varmekabler i gulv. God lagringsplass i kjeller, egen inngang og ekstra toalett. Det er varmekabler i hele det flisbelagte kjellergulvet. Kort fortalt er dette en sjarmerende og koselig bolig med idylliske omgivelser. Her er det nærhet til sjø og en herlig uteplass med beplantning og drivhus.

  Standard
  Boligen inneholder: Loftsetasje: Trapperom og 2 soverom. 1. Etasje: Gang/trapperom, kjøkken, stue, bad og entré. Kjeller: Bod/teknisk rom. Innvendige overflater: Innvendige gulv med ulike overflater, laminat, furu og fliser. Innvendige vegger og himling med panel og malte plater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Tiltak: Jevnlig tilsyn anbefales. Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Tiltak: Det må påregnes vedlikehold og oppgradering på sikt. Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det må påregnes oppgradering av renner, beslag og nedløpsrør på sikt. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Noe varierende slitasje på kledning og manglende finish ved gjenbygget vindu. Vindski og vannbord har begynnende råte. Tiltak: Jevnlig vedlikehold anbefales. Det må påregnes oppgradering og utskifting av enkelte bord. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Tiltak: Det anbefales økt luftsjukt ved fremtidig bytte av tekking. Utvendig > Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Sprekk I glass på bad og i entr på bakside. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utvendig > Dører: Eldre ytterdør med slitasje. Tiltak: Det må påregnes oppgradering og utskifting av eldste dør Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Noe slitasje i utvendig murpuss. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Vedlikehold må påregnes. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Tiltak: Jevnlig tilsyn anbefales. Må ses i sammenheng med drenering og fuktsperre på utvendig mur i bakkant. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trapper er bratte og noe smale. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Fungerer med dette avvik. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Noe slitasje i fuger og fliser med sprekk registrert. Tiltak: Det anbefales jevnlig tilsyn og må påregnes oppgradering på sikt. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er ikke synlig membran i sluk. Tiltak: Det anbefales tett dusjkabinett. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Rørledninger med ukjent alder. Tiltak: Det må påregnes vedlikehold og mulig oppgradering på sikt. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Eldre rør med ukjent alder. Tiltak: Det må påregnes oppgradering på sikt. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter plassert i gang. Anlegget er oppgradert over tid, senest med bytte til automatsikringer. Tiltak: Alle eldre anlegg bør med jevne mellomrom ha en utvidet uavhengig kontroll. Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Tiltak: Jevnlig tilsyn anbefales, utbedring må påregnes. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Foreta kontroll av brønnvann. Innhent dokumentasjon, om mulig. Tomteforhold > Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Forhold som har fått TG3: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Forhold som har fått TGIU: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Det ble ikke utført hulltaking da våtsonen mot yttervegg og vegger i heltre

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Kjøleskapet følger ikke med i salget.

  Parkering
  Plass til flere biler på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  tryg

  Polisenummer
  2379948

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Eiendommen kan også egne seg til fritidsformål. Men boligen er registrert som enebolig og for ønske om bruksendring kan søknad rettes til kommune.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 990 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  49 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000))

  66 792 (Omkostninger totalt)

  2 056 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmepumpe i stue og peis i stue. Det er varmekabler i hele det flisbelagte kjellergulvet og på bad.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  7694

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkluderer branntilsyn/feiing, slamtømming og eiendomsskatt. Renovasjon er levert av ekstern aktør, BIR.

  Formuesverdi primær
  459531

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1654312

  Formuesverdi sekundær år
  2021

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Bnr 12: 4630/119/12: 01.03.1916 - Dokumentnr: 900016 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4630 Gnr:119 Bnr:6 Megler har ikke lykkes å lese dette dokumentet grunnet eldre skrift. Megler har blitt opplyst at det foreligger veirett for flere på den gamle veien gjennom denne eiendommen og naboen. Retten er sjelden i bruk. 01.01.2020 - Dokumentnr: 1924722 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1253 Gnr:119 Bnr:12 01.03.1916 - Dokumentnr: 905352 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4630 Gnr:119 Bnr:6 Med flere bestemmelser - Megler har innhentet dokumentet, men har ikke klart å tyde dette. 29.01.1960 - Dokumentnr: 342 - Bestemmelse om vannrett Rettighet hefter i: Knr:4630 Gnr:119 Bnr:7 Bestemmelse om vannledning Med flere bestemmelser - Dokumentet er innhentet. Dette gjelder personlig vannrett, som er bortfalt. 11.01.1978 - Dokumentnr: 183 - Bestemmelse om vannledn. Rettighet hefter i: Knr:4630 Gnr:119 Bnr:7 Med flere bestemmelser - Dokumentet er innhentet. Dette gjelder personlig vannrett, som er bortfalt. Bnr 26: 20.07.2015 - Dokumentnr: 663690 - Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr:4630 Gnr:119 Bnr:14 Veirett kan av rettighetshaver ikke gis videre til tredjepart 04.05.1998 - Dokumentnr: 2636 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4630 Gnr:119 Bnr:6 Tilleggsareal 01.01.2020 - Dokumentnr: 1076493 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1253 Gnr:119 Bnr: 26 06.10.2011 - Dokumentnr: 810827 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr:4630 Gnr:120 Bnr:5 ---------- Diverse påtegning Transportert til gnr. 119 bnr. 14

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det foreligger ingen tegninger eller byggesaksdokumenter i kommunens arkiver. Megler tar utgangspunkt i boligens faktiske bruk og kan ikke garantere om det foreligger noe avvik i plantegning eller om det er noen søknadspliktige tiltak som ikke er godkjent av kommunen. Dokumenter mottatt fra kommunen: - Oversiktskart. - Oversiktskart stemplet 23.09.1993. - Melding om arbeid, veiutfylling over elv m/ 2 stk armert rør, stemplet 23.09.1993. - Søknad om avkjørsel stemplet 23.09.1993. - Prinsippskisse avkjørsel. - Møtebok vedr avkjørsel, bygningssjefen har ingen merknader på avkjørsel, datert 11.10.1993. - Godkjent dispensasjon fra kommuneplan ifm veg datert 11.10.1993. - Melding om arbeid, terrasse datert 15.04.1998. - Etterspørsel fra kommunen om tegninger av terrasse datert 22.05.1998. - Tegning terrasse. - Tegninger byggemelding drivhus. - Melding om arbeid, bygge frittliggende bygning - drivhus datert 10.01.2023. - Bekreftelse på mottatt byggemelding om tilbygg unntatt søknadsplikt, drivhus datert 12.01.2023.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet privat vann- og avløpsnett. Ca. kr. 5000 i årlig utgift for vann. Felles vedlikehold av privat vei, vann og kloakk. Veirett på felles privat vei, 2 naboeiendommer har veirett over denne eiendommen. Vann fra borehull som er på naboeiendom. Rett til å benytte vann fra borehull er ikke tinglyst. Privat kloakkanlegg med septiktank. Tilkomst via privat stikkvei frem til offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er uregulert, men er avsatt til LNF (landbruk, natur og friluftsområde) etter kommuneplanen. Rullering av kommuneplanen sin arealdel starta opp våren 2022. Se mer informasjon på kommunen sine hjemmesider.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 990 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  49 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000))

  66 792 (Omkostninger totalt)

  2 056 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  66792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt vederlag tilsvarende kr. 49 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 900,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, kommunale opplysninger kr 6 900,- og visninger kr 2 500,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev