aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Storkjelda 21.

Valestrandsfossen Storkjelda 21

Loftås - Nydelig 3-roms leilighet fra 2015 med solrike uteplasser, fast parkering og trappefri adkomst

 • BRA 74 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER80 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 870 892
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 015
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 70 m²
 • FELLESKOST./MND1 500
 • TOMT1 737 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 790 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  68 750,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  80 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 870 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Storkjelda 21 - En nydelig 3-roms leilighet fra 2015 med gjennomgående pen standard. Leiligheten har to uteplasser av god størrelse, på hver side av leiligheten som gjør det mulig å flytte seg etter solen. Fast parkeringsplass for to biler rett ved inngangen samt trappefri adkomst. Fantastisk stue/kjøkken med god takhøyde, store vindusflater og utgang til stor solrik altan som strekker seg rundt deler av eiendommen. Eiendommen befinner seg i et attraktivt, sentralt og veletablert boligfelt på Valestrand.

Loftåsfeltet er et relativt nyetablert boligområde med gjennomgående fin og moderne utføring. Feltet fremstår som meget rolig og barnevennlig med variert bebyggelse, lekeplasser og gangveier. Fra eiendommen er det kort kjøring til Valestrand sentrum hvor man finner det meste av hverdagslige servicetilbud.

Velkommen til visning!

Stue / kjøkken:
Leiligheten har en åpen stue- og kjøkkenløsning med et areal på 30 m² og god takhøyde som gir leiligheten det lille ekstra. Her kan man innrede med sofagruppe og spisebord. Rommet er i lyse farger og har et rikt lysinnslipp gjennom store vindusflater. Fra stue er det utgang til solrik altan på 24 m² med gode innredningsmuligheter for terrassemøblement og grill. Boligen har isolert stålpipe og vedovn i stue.

Pent kjøkken innredet med hvite profilerte fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenet er eller utstyrt med integrerte hvitevarer herunder platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøle- og fryseskap. Innredningen er romslig og gir god plass for oppbevaring av kjøkkenutstyr i skuffer og skap, samt god arbeidsplass på kjøkkenbenken.

Soverom:
Leiligheten har to soverom på henholdsvis 12,1 m² og 7,1 m² (inklusiv garderobeskap). Hovedsoverommet gir plass for innredning av dobbeltseng, garderobe og annet soveromsmøblement. Soverom 2 kan innredes med standard soveromsmøblement og egner seg god som barnerom, gjesterom og/eller kontor.

Bad/vaskerom:
Lekkert bad på 7,7 m². Badet er innredet med servant, baderomsmøbler og speil, veggmontert toalett, dusjnisje med innfellbare dører og opplegg til vaskemaskin bak skyvedører. Det er elektriske varmekabler i gulv.

Entré:
Meget romslig entré med et areal på 10 m². Her er god plass til innredning av garderobeløsning for yttertøy og sko. Fra entré er det utgang til stor terrasse ved inngangspartiet. Terrassen har et areal på ca. 31 m² og har et fliset dekke med 60x60 fliser.

Kort fortalt er dette en pen leilighet med gjennomgående god standard, trappefri adkomst, fast parkering og solrik beliggenhet.
Rommet er i lyse farger og har et rikt lysinnslipp gjennom store vindusflater. Unik stue/kjøkkenløsning som er med på å gi leiligheten det lille ekstra.

Storkjelda 21, Vestland

 • Leiligheten ligger i 1. etasje har trappefri adkomst og inneholder:
  - Stue/kjøkken: 30 m².
  - 2 stk. soverom: 12,1 m² og 7,1 m² (inklusiv garderobeskap).
  - Bad/vaskerom: 7,7 m².
  - Entré: 10 m².
  - Bod: 3,8 m².
  Utvendig bod i felles rekke.

  Innvendige overflater:
  Innvendig er det gulv av laminat. Veggene har malte plater og innvendige tak har himlingsplater.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Boligen har ingen forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Innhent dokumentasjon, om mulig.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen befinner seg i et attraktivt, sentralt og veletablert boligfelt på Valestrand. Loftåsfeltet er et relativt nyetablert boligområde med gjennomgående fin og moderne utføring. Feltet fremstår som rolig og barnevennlig med variert bebyggelse, lekeplasser og gangveier. Fra eiendommen er det få minutter kjøring til Valestrand sentrum hvor man finner det meste av hverdagslige servicetilbud. Det er etablert gangvei med gangbro over Kringastemma og videre fortau til Valestrand, ca.10 - 15 minutter gange fra eiendommen til Valestrand. Fra eiendommen har man kort vei til en rekke fine tur- og fritidsmuligheter.

  Fra eiendommen er det ca. 8 - 10 minutter kjøring til kommunesentrum Lonevåg. Det er ca. 25 minutter reisetid til Åsane ved bruk av fergeforbindelse mellom Valestrand og Breistein. Til Bergen sentrum tar de ca. 35 minutter med bil ved bruk av fergeforbindelse mellom Valestrand og Breistein. Alternativt kan man benytte Osterøybroen. Osterøybrua er nedbetalt, og om en ønsker å ta veien om Arna til Bergen, kan man det. Der kan man også ta lokaltog til Bergen. Fra Arna Terminal bruker toget bare 8 minutt til Bergen .

  Osterøy er Nordens største innlandsøy og er et paradis for friluftsmennesker. Her avholdes det festivaler, konserter, årlige halvmaraton rundt Brakvatnet og mye annet. Øyen har alt av fjord og fjell. Årlig avholdes det en tradisjonell 9-fjellstur som går over alle de flotte toppene på Valestrand. Dette er Hånipa, Erstadfjellet, Perafjellet, Hallandskletten, Burkelandsfjellet, Horsåsfjellet, Dalsnipa, Iseggjane og Eikelandsfjellet. Andre turdestinasjoner er Reigstadfjellet og Brakvatnet. Ved sistnevnte finner man en familievennlig strand hvor det er langgrunt og barnevennlig. Det er lagt til rette for grilling, telting og søndagsturer rundt vannet. Osterøy er en fantastisk øy som byr på alt fra langrennsløyper, bading, padling, fisk, klatring og mye mer.

  Skoler og barnehager i nærområdet:
  - Reppen barnehage
  - Valestrand barnehage
  - Hauge barnehage
  - Valestrand skole
  - Osterøy ungdomsskole
 • Området består av boligbebyggelse. Etablert boligfelt med småhusbebyggelse og bolighus.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Tak:
  Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Lukket konstruksjon. Taktekkingen er av papp.

  Veggkonstruksjon:
  Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning.

  Vinduer:
  Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.

  Dører:
  Hvit inngangsdør med 3 lags glass.
  Hvit altandør med 2 lags glass.
  Innvendige hvite formpressede dører.

  Etasjeskillere:
  Etasjeskiller er av trebjelkelag.

  Drenering:
  Drenerende masser mot grunnmur og under bygning.

  Grunn og fundamenter:
  Bygningen har betonggrunnmur.
 • Totalt primærrom: 70m²
  Totalt bruksareal: 74m²

  Stue/kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom og entré.

  Utvendig bod i felles rekke:
  Totalt bruksareal: 5m²

  Areal er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Hvitevarer på kjøkken følger med i salget.
 • Oppvarming med vedovn i stue, varmekabler på bad/vaskerom og varmefolie (elfkex) i entré.
 • Felles tomt er opparbeidet med asfaltert innkjørsel og parkeringsplasser.
 • Fast parkeringsplass for to biler på felles parkeringsplass. Plassene er like ved inngangspartiet og følger med leiligheten. Flere naboer har bygget garasje på sine plasser. Det foreligger skriftlig avtale på bruken av felles plass, denne er ikke tinglyst.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.
  Eiendommen er tilknyttet privat vei. Siste avkjøring inn til husene er privat veg.
 • Forretningsfører: Michael Vikne
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt.
 • Frende
  Frende
 • Formuesverdi som primærbolig kr 486 390 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 751 003 per 31.12.20
 • 1 500 pr. mnd. Felleskostnader dekker TV/internett og forsikring på bygg.
 • Andel fellesgjeld kr 0,- pr. 26.10.2022.
  Andel fellesformue kr 0,- pr. 26.10.2022.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 13 740 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, branntilsyn/feiing og eiendomsskatt. Renovasjon blir levert av ekstern aktør, BIR.
 • De faste løpende kostnadene fordeles seg mellom kommunale avgifter, eiendomsskatt og felleskostnader til sameiet. I tillegg kommer renovasjongebyr fra ekstern aktør; BIR.
  Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger ferdigattest for bolig med 4 enheter datert 17.12.2015.

  Andre dokumenter mottatt fra kommunen:
  - Ferdigattest for oppføring av carport og bu datert 06.09.2019.

  Informasjon fra tilstandsrapporten:
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Bad/vaskerom er utvidet i forhold til byggemeldte tegninger, areal er tatt fra bod.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Det foreligger ingen tinglyste heftelser på andelen.

  Grunndata:
  GRUNNDATA
  2015/776859-1/200 27.08.2015 SEKSJONERING
  Opprettet seksjoner:
  SNR: 2
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 1/4

  2020/976393-1/200 01.01.2020
  00:00
  OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
  Tidligere:
  KNR: 1253 GNR: 1 BNR: 55 FNR: 0 SNR: 2

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er regulert til bolig.

  Plannavn: Detaljregulering Loftås tomtefelt B5-B9.
  Reguleringsformål: Bolig.
 • Gnr. 1 Bnr. 55 Snr. 2 i Osterøy kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Selger ønsker overtagelse i løpet av april 2023, men dette selvfølgelig etter nærmere avtale med budgiver.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 35 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 8 900,-, visninger kr 2 500, - og tinglysingsgebyr kr. 585 ,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 9 900,-. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ingrid Sofie Birkaas
  Jon Olav Risnes
Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev