aktiv-eiendomsmegling

Lekker enebolig i funkisstil i landlige omgivelser. Nydelig opparbeidet hage, sommerstue og utsikt.

 • 5 900 000
 • BRA 189 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING5 900 000
 • OMKOSTNINGER163 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 063 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 964
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 181 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 148 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  147 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 900 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  163 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 063 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Nydelig bolig i funkis stil med gode kvaliteter. Boligen ligger i naturskjønne omgivelser i Vallset, ca. 13 km fra Stange og ca. 25 km fra Hamar. Boligen ble påbygget og pusset opp i 2015. Eiendommens tomt er nydelig opparbeidet og er inndelt i flere soner og uteplasser. Romslig tomt med nydelige utsiktsforhold. Boligen har en fin planløsning og har detaljer som bare må oppleves. Om du er på jakt etter et moderne hus i landlige omgivelser så anbefales et besøk. Velkommen til en hyggelig visning.

Merk deg dette:

Særegen bolig med gode kvaliteter
Nydelige utearealer
Landlig beliggenhet
Utsikt
Romslig og fin planløsning
Sommerstue, tømmerkoie og laftet uthus

Velkommen til visning!
Ute

Fossbakka 44, Innlandet

 • Velkommen inn
  Du ønskes velkommen til Fossbakka 44. Tomten er pent opparbeidet med planter, staudebed og busker. Den er innhegnet med gjerde og er delt inn i flere nivåer. Innkjøringen og gårdsplassen er gruset og på tomten er det godt med biloppstillingsplasser. Fin utsikt fra boligen og uteområdene.

  På tomten er det også et gammelt laftet bygg med flere rom, en utebod og en fin sommerstue som er plassert øverst i hagen.

  Inn i boligen blir du møtt av en større gang med gode omkledningsmuligheter og plass til å henge opp yttertøy. Smarte plassbygde skuffer og skap under trappen. Herfra er det adkomst til soverom, bad med vaskerom og trapp opp til stuen.

  Soverom
  Boligen har fire soverom, tre soverom ligger i sokkeletasjen og ett i hovedetasjen. Alle rommene har god størrelse med plass til soveromsmøbler, skrivepult eller oppbevaring.

  Baderom
  Bad i hovedplan har vegger med fliser og microsement. Gulv med fliser og microsement med elektriske varmekabler. Baderomsinnredning med glatte fronter og heldekkende servant. Speil med lyspunkter. Badet er utstyrt med dusjnisje med dusjdør og vegghengt toalett. Badet har frittstående badekar med vegghengt badekarbatteri. Dette badet har adkomst til praktisk walk-in.

  Baderom i sokkel
  Baderommet i sokkelen har våtromsplater og gulv med malt betong med elektriske varmekabler.
  Baderomsinnredning med glatte fronter og ett greps blandebatteri. Over den heldekkende servanten er det speil med lyspunkt. Badet er utstyrt med dusjkabinett og integrert dusjbatteri og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin.

  Stue
  Stue med åpen løsning inn mot spisestuen. Den åpne himlingen gjør at rommene er lyst og luftig. Lune og pene fargevalg på veggene. Plass til sofamøbler og andre møbler etter ønske. Adkomst til terrassen.

  Kjøkken
  Stort og lekkert kjøkken med store vinduer som slipper inn rikelig med dagslys. Spiseplassen er det naturlige samlingspunktet i boligen og her er det adkomst til terrasse på utsiden med utsikt. En fin kjøkkenøy med oppbevaringsmuligheter og god arbeidsflater gir et naturlig skille i rommet. Epoq innredning med glatte fronter, laminerte skrog og benkeplater av støpt betong. Integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Boligen ligger i landlige omgivelser i Vallset i Stange kommune. Det er ca. 28 km til Hamar sentrum og ca.13 km til Stange sentrum. I Stange er det fasiliteter som butikk, kafe, post i butikk, bank, vinmonopol, apotek og frisør. Det er ca. 3,1 km til Vallset barnehage. Til Tangen barnehage er det ca.9,3 km. Romedalen barnehage ligger 10,6 km unna boligen. Tangen stasjon ligger ca. 8,4 km fra boligen. Med toget herfra er det kun 1 time til Oslo S og 30 minutter til Gardermoen flyplass. Jernbane trasé skal flyttes og ny stasjon på Tangen er planlagt.
  Til Vallset barneskole er det ca.2,9 km. Til Romedalen ungdomsskole er det ca.10 km. Stange ungdomsskole ligger 14,1 km unna og til Stange videregående skol er det 13,8 km. Til Jønsberg landbruksskole er det 16,4 km.
  Til butikken Joker i Vallset er det ca. .3,1 km. Til Coop Prix innlandsporten er det 6 km. I Vallset ligger også det populære Kvennstuguteateret med utendørsteater med Innlandets flotteste amfi.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS
  Byggegrunn av fjell, samt antatte jord- og morenemasser. Byggegropen er antatt oppkultet og/eller steinsatt. Dreneringen er fra 2015. Ikke synlig tettesjikt over terrenget. Grunnmur fra 1964 av støpt betong. Grunnmur fra 2015 av murte lettklinkerblokker. Antatte stripefundamenter av betong under
  grunnmuren. Taktekking av helsveiset papp. Undertak av trepanel og/eller plater. Yttervegger av trekonstruksjoner. Saltak konstruksjon av plassbygde taksperrer. Alle vinduer på eiendommen er i PVC antrasittgrå 3-lags.
  Terrasse i hovedplanet med konstruksjoner og gulv av treverk. Deler av terrassen har rekkverk av glass, samt rekkverk og håndlist av treverk.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).
  For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Utvendig. Takkonstruksjon loft. Det er begrenset dårlig ventilering av takkonstruksjoner. Tildels ujevn isolasjon i tilgjengelig kryploft, samt at det er enkelte større glipper i isolasjonen.
  Utvendige. Vinduer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig åpne/lukke. Et vindu i sokkeletasjen med behov for justering.
  Utvendig dører. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
  Innvendig. Etasjeskille gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ventilasjon i oppholdsrom er montert.
  Innvendig pipe og ildsted. Det er påvist at pipe har sprekker og riss. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Sotluken har en god del overflaterust.

  Våtrom. Overflater vegger og himling. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet
  er uegnet. Våtromsplater er ikke montert fagmessig.
  Våtrom. Overflater gulv bad. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
  Våtrom. Sanitære og innredning. Det er påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Våtrom. Ventilasjon på bad/toalettrom. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  Våtrom. Overflater gulv på bad/toalettrom. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav
  i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre
  enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
  Våtrom. Sluk, membran og tettesjikt på bad/toalettrom. Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk.
  Ufagmessig utførelse rundt sluket gjelder at slukmansjetten av fiberfilt ikke er helsmurt med membran.
  Våtrom. Sanitærutstyr og innredning på bad/toalettrom. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ikke etablert spalte for eventuelt lekkasjevann. Det er etablert inspeksjonsluke til vegghengt toalett.
  Våtrom. Ventilasjon på bad/toalettrom. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  Tekniske installasjoner. Vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende
  løsning. Det er irr på rør.
  Tekniske installasjoner. Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
  Tomteforhold. Byggegrunn. Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  Tomteforhold. Drenering. Opplyst at det kan komme inn noe/litt vann i teknisk rom. Grunnforholdene er fjell og vannet følger fjellet.
  Tomteforhold. Grunnmur og fundamenter. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
  Tomteforhold. Utvendige vann- og avløpsledninger.
  Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendige trapper. rekkverkshøyde er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
  Våtrom. Sluk, membran og tettesjikt på bad og toalettrom. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.
  Våtrom. Fukt i tilliggende konstruksjoner på bad/toalettrom. Det valgte konstruksjonsutforming gir økt fare for skader.
  Tomteforhold. Forstøtningsmur. Det mangler rekkverk/annen sikring på murene ut i fra dagens krav.

  Modernisering /Tilbygg.
  Boligen ble tilbygget og omgjort i 2015.
  Store deler av bygget er fra 2015 utenom opprinnelig kjeller, opprinnelige etasjeskille og noen opprinnelige vegger av treverk. Nytt bad på hovedplan i 2017.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Modernisering /Tilbygg.
  Boligen ble tilbygget og omgjort i 2015. Store deler av bygget er fra 2015 utenom opprinnelig kjeller, opprinnelige etasjeskille og noen opprinnelige vegger av treverk. Nytt bad på hovedplan i 2017.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Totalt: Bra/P-rom - 189m²/181m²
  Enebolig hovedplan: Bra/P-rom - 106m²/100m²
  Enebolig sokkeletasje: Bra/P-rom - 83m²/81m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hovedplan: Stue, kjøkken, gang, bad/toalettrom og soverom.
  Sokkeletasje: Entré/trapperom, gang, bad/toalettrom og 3 soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:

  Varmekabler i flere gulv
  Takvarme i stue

  Vedfyring:

  Nordpeis vedovn.
 • Eiertomt på ca. 1148 m². Tomten er opparbeidet med plen. Beplantning av plater/bed og busker/trær. Eiendommen er innhegnet med gjerde.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen tomt.
 • Privat veg (tinglyst vegrett). Felles borrevann med nabo (gnr.338, bnr. 41). Septiktank med spredegrøfter.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 422.033,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1.519.319,- per 31.12.2020
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 9.605,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.
  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Slamtømming: Kr 1.873,- pr.år.
  Renovasjon: Kr 2.784,-. 80 liter
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 558,-. (feiing 1 pipeløp hver 2 år)
  Eiendomsskatt: kr 4.020,-.

  Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, snøbrøyting/strøing, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg bolig i 2017.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk. For byggetegningene for fasaden er det teget inn en vindeltrapp opp til en tiltenkt takterrasse. Denne ble aldri bygget, men det er klargjort med reisverk og det er lagt terrassegulv. Det som gjenstår av arbeider for å fullføre prosjektet er å sette inn vindeltrappen og montere rekkverket.

  Det er ikke mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for øvrige byggedeler.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Feiing ble utført siste gang i 2022. Tilsyn ble sist gang utført i 2014 uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2020 uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2040.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 676888, tinglyst den 14.08.2021. Gjelder Bestemmelser om vannrett. Rettighetshaver. knr. 3413, gnr. 338. bnr. 41.
  Bestemmelse om felles vannanlegg med borehull og dypvannspumpe.
  Eiendommene 338/35 og 338/41 har felles vannanlegg med borehull og dypvannspumpe plassert på eiendommen 338; 35/52. Begge eiendommene som disponerer borrehullet har felles ansvar for eventuelt driftskostnader, vedlikehold og reparasjoner.

  Dagboknr. 676899, tinglyst den 14.08.2014. Gjelder bestemmelser om vegret.

  Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2020-2032 for Stange kommune med ikrafttredelse 17.06.2020 hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruk, natur og friluftsområder samt reindrift (LNFR).
 • Gnr. 338 Bnr. 35 i Stange kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt.1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  Bad 2.etg: Flekker synlig i microsementen under og ved WC. Det er ingen synlige merker på innside av boksen
  bygget til sisternen/WC. Hakk i microsement på hjørnet, nede mot gulv, på venstre side på vei inn til dusj. Bad 1.etg:
  Sprekk i gulv fra døråpning mot vegg.

  Pkt. 2.1. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja av faglært og ufaglært /egeninnsats/dugnad. Utført av Pål Wetten. 2. Murer Kjell Arne Olsen AS. 3. Wibra As. 4.Bademiljø, Hørsandlien AS, Arvid Hanstad AS. Membran, flislegging, microsement, tak, bad 2.etg 2. støping av gulv, bad 1.etg 3. Strøm, hele huset 4. rørleggere.

  Pkt. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Ja, Bad 1.etg er støpt gulv med varmekabler oppå støpesåle fra byggets opprinnelse.

  Pkt. 2.2. Er arbeidet byggemeldt?
  Ja, hele renoveringen og påbygg er byggemeldt til Stange kommune.

  Pkt.4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  Ja av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Deler av jobben er gjort på dugnad med faglært.
  Utført av Bademiljø, Arvid Hanstad as, Hørsandlien AS.

  Pkt.5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  Ny drenering i 2015 hvor det ble tatt høyde for vann som kan følge fjell inn i kjellerrom/bod. Fukt har forekommet
  langs fjell inne i teknisk rom og bod.

  Pkt.6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
  Drypp fra takrenne utenfor soverom i 2.etg.

  Pkt.8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Småsprekker i innvendig puss på teknisk rom og i murvegg til høyre for vindu på minste soverom i 1.etg. Skjevt gulv
  på minste soverom i 1.etg.

  Pkt.9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
  3 mus tatt på loftet undere vinteren 2019. Ettermontert musebørste.

  Pkt.11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja kun av faglært. Hele huset, under renovering og bygging sikringsskap i vedbod til borrevann.
  Utført av Wibra AS.

  Pkt.12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Kontroll fra stange kommune, wibra as utbedret feil på stikkontakt til varmtvannsbereder montert av de.

  Pkt.14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
  murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
  Finsnekring av innvendige flater som vegg og takplater. montering av dører og kjøkkeninnredning. noe strukturell
  snekring på bad.

  Pkt. 16.Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  ja kun av faglært. Renovering og tilbygg, terrasse 2.undertak og takrenner terrasse 3. fasadebeslag i zink.
  Utført av Morten tømrer AS, Bakkes blikkenslagerverksted AS, Berglund stål og blikk.

  Pkt.18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
  Renovering og tilbygg i 2015.

  Pkt. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
  Full renovering og utbygging i 2015. Arr arkitektkontor.

  Pkt. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
  avtaler)? Fossbakka 42 har tinglyst rett til vann fra Fossbakka 44. Montert opp eget sikringsskap til borrevann og varmekabel
  med strømmåler.

  Tilleggskommentar: Overbygget tak på terrasse kan bygges ferdig som takterrasse.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jane-Mari Nymoen
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev