aktiv-eiendomsmegling

Vallset Odalsvegen 251

Hel tomannsbolig med oppgraderingsbehov i fine omgivelser i Vallset.

 • 1 450 000
 • BRA 217 m²
 • PRISANTYDNING1 450 000
 • OMKOSTNINGER52 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 502 392
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 966
 • AREALP-rom 148 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 109 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 1 450 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  36 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 450 000,-))
  --------------------------------------------------------
  52 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 502 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Tomannsboligen inneholder:
1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, to soverom og bad.
2. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, to soverom og bad.
Kjeller: Gang og fem boder.

Eiendommen består også av uthus.

Odalsvegen 251, Innlandet

 • Velkommen
  Eiendommen har gode parkeringsmuligheter på gårdsplassen. Delvis overbygd inngangsparti tar deg inn til boligens entré i 1. etasje. Fra entréen er det trappeadkomst til kjelleren og 2. etasje.

  Boligens planløsning er lik i både 1.etasje og 2.etasje. Kjeller består av boder og loftet er uinnredet.

  Stue
  Lys stue i 1. etasje med møbleringsmuligheter for sofagruppe og TV-møblement. Utgang til sørvendt terrasse med direkte adkomst til hagen.

  Stuen i 2. etasje har nøytrale overflater og god plass til stuemøbler. Fra stuen er det utgang til liten balkong vendt mot vest.

  Kjøkken
  Boligen har to kjøkken med , ett i hver etasje. Kjøkkeninnredninger i heltre med over-, under- og høyskap med glatte fronter. Deler av benkene med heldekkende beslag ellers laminert benkeplate. Flislagt over kjøkkenbenk i 1. etasje og belegg over benken i 2. etasje. Plass til frittstående kjøleskap og komfyr.

  Soverom
  Det er totalt fire soverom i boligen, to i hver etasje. Alle soverom er innredet med garderobskap eller plassbygd skap.

  Bad
  Boligen har to eldre bad med oppgraderingsbehov for å tåle normal bruk etter dagens standard. Panelovn som oppvarmingskilde på begge badene.
  Badet i 1. etasje har belegg på gulvet og våtromstapet på veggene, men badet i 2. etasje har belegg på gulvet og malte plater på veggene. Rommene er utstyrt med enkel innredning, dusjkabinett og gulvmontert toalett.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Boligen ligger fint til i landlige omgivelser i Vallset. For de som er glad i tur og friluft er det fine områder like i nærheten. Kvennstugua Bygdetun og Turstier er ikke langt unna.

  Til Vallset barnehage og -skole er det ca. 3,2 km som er nærmeste. Åsbygda barnehage ligger ca. 9,3 km unna og Romedal barneskole ca. 9,6 km fra boligen. Til Stange ungdomskole er det ca.13,9 km og Stange videregående skole er det ca.13,5 km.

  Matbutikken Joker i Vallset ligger kun en liten kjøretur unna. Til Romedal sentrum er det ca. 10,2 km og til Stange sentrum er det 13,4 km med butikker, kafe, frisør, og et lite kjøpesenter. Her ligger også Stange stasjon med hyppige avganger til Oslo Gardermoen, Lillehammer og Trondheim.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Kjell Arvid Briskodden ved Takstgruppen AS.

  Tomannsbolig oppført i 1966. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Støpt gulv på grunn. Støpt grunnmur. Yttervegg i trekonstruksjon. Grunnmur pusset/slammet over terreng. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord. Kaldt loft. Taktekking av betongtakstein. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Det er montert ventiler i vinduene. Vinduene med varierende alder fra 1986-2017. Trevinduer med 1+1 lags glass.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  Taktekkingen er besiktiget fra bakkenivå og innvendig i bolig da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Undertak er utett ved gjennomføring. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takrenner har punktvise lekkasjer. Malings/folieflass registrert. Vindskier bærer preg av slitasje. Utvendige beslag og takrenner/nedløp bærer preg av slitasje og er modent for utskiftning. Tilstandsgrad er satt ut fra synlige forhold og generelle opplysninger om alder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Kledning bærer preg av slitasje. Ekstakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep.
  - Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Isolasjon dekker delvis lufting mot raft. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Behov for vedlikehold. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Utvendige trapper: Betongtrapp har mindre sprekker/skader.
  - Innvendige overflater: Det er påvist skader på overflater. Gjenstående arbeid. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid.
  - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter i etasjeskiller, dette er normalt byggeåret tatt i betraktning.
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
  - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  - Overflater og innredning - Kjøkken 1. etasje: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen unormale verdier. Kjøkkeninnredning bærer preg av slitasje. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Komfyrvakt anbefales montert. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Avtrekk - Kjøkken 1. etasje: Det mangler tilluft.
  - Overflater og innredning - Kjøkken 2. etasje: Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning
  utover normal slitasjegrad. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen unormale verdier. Kjøkkeninnredning bærer preg av slitasje. Komfyrvakt anbefales montert.
  - Avtrekk - Kjøkken 2. etasje: Det mangler tilluft.
  - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Rust/tæring på metallrør.
  - Avløpsrør: Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
  Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra opplysninger om alder og synlige forhold. Fuktsikringen har begrenset restlevetid og det er indikasjoner på svikt, tiltak anbefales. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillær sug fra grunnen. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn
  mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert løs puss på muroverflater. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Dette punktet må ses i sammenheng med "rom under terreng". Sprekker/riss ble registrert på grunnmur.
  Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Utvendige vann- og avløpsledninger: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at trerøtter kan vokse seg inn i rørene, partikkelstoffer bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Alt dette er naturlige slitasjeskader som etter en del år gjør det påregnelig med skader. Uansett vil plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har alder mye å si. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendige dører: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Fuktskjolder observert. Værslitt omramming. Dører bærer preg av slitasje.
  - Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vegger og gulv er åpen mur/betong. Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg forhøyede verdier i gulv. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Generell - Bad 1. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke foretatt da rommet må påregnes
  oppgradert og det er funnet avvik i våtsone. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg unormale verdier. En må forvente generell
  oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter
  standardens krav.
  - Tilliggende konstruksjoner våtrom - Bad 1. etasje: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier på utsatte steder. Hulltaking er unnlatt fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte. Det er i stedet gjort fuktkontroll med egnet verktøy.
  - Generell - Bad 2. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke foretatt da rommet må påregnes
  oppgradert og det er funnet avvik i våtsone. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en
  normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet.
  Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  - Tilliggende konstruksjoner våtrom - Bad 2. etasje: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier på utsatte steder. Hulltaking er unnlatt fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte. Det er i stedet gjort fuktkontroll med egnet verktøy.
  - Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Stedvis dårlig fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er
  1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur). Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

  Tilbygg og modernisering:
  2012: Oppgradering av overflater på enkelte rom og rørarbeid på kjøkken og bad. Ukjent hvem som har utført arbeidet og eksakt når.
  2015: El-arbeid, montert ny måler. Utført av firma.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 217 m² / 148 m².
  1. etasje: Bra / P-rom - 74 m² / 74 m².
  2. etasje: Bra / P-rom - 74 m² / 74 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, to soverom og bad.
  2. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, to soverom og bad.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Panelovner på enkelte rom.

  Vedfyring:
  En vedovn i hver stue.
 • Eiertomt på ca 2 110 kvm. Tomten er opparbeidet med plenarealer og noe beplantning. Ved enden av tomten er det en dyrket jordlapp som inngår i totalarealet. Denne delen av tomten holdes i hevd av eieren av åkeren som tomten grenser til. Det er opp til ny eier av eiendommen og selv bestemme om avtalen skal videreføres eller om man selv ønsker å bruke denne delen av tomten selv. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 2 109,8 m² og et oppgitt areal på 2 110 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på gårdsplassen.
 • Eiendommen har adkomst fra privat. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett. Utgifter til vedlikehold og snøbrøyting må påregnes.

  Eiendommen har privat vann med brønn.

  Eiendommen har privat avløpsanlegget med septiktank. Kommunen opplyser at avløpsanlegget på eiendommen må byttes ut. De ber om at kjøper av boligen oppgraderer avløpsanlegget snarest mulig, i de fleste tilfeller betyr det at du må bytte ut hele avløpsanlegget. Bakgrunnen for det er at forventet/påregnelig levetid er vesentlig passert, at kommunen er kjent med at det er feil på anlegget eller at det av andre grunner ikke oppfyller dagens krav til avløpsanlegg. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne noe registrert formuesverdi på eiendommen (årsaken er at Stange kommune eier boligen og betaler ikke formueskatt). Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistret per 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-rom). For ytterligere informasjon oppfordres interessenter til å ta kontakt med Skatteetaten.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 8.908,- for 2021. I disse inngikk renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt septikrenovasjon. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Renovasjon: Kr 4.176,- (mmiddels beholder 140 liter).
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 558,- (feiing 1 pipeløp 2. hvert år).
  Septikrenovasjon: Kr 1.930,- (WC tilknyttet slamavskiller) og 966,- (WC ikke tilknyttet slamavskiller).

  Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med to bruksenheter.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Stange kommune (2020-2032), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 380 Bnr. 20 i Stange kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Det kan ikke tegnes boligselgerforsikring.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon på kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Stange kommune
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev