aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hensåsvegen 150!

Vang i valdres Hensåsvegen 150

Trivelig småbruk på Hensåsen med støl i nydelige Herredalen!

 • 3 200 000
 • BRA 230 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 200 000
 • OMKOSTNINGER96 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 296 142
 • EIENDOMSTYPELandbruk
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 920
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 177 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT314 500 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 3 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-))
  --------------------------------------------------------
  96 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 296 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Gårdstunet "Brekkun"

Våningshus:
Kjeller: Vaskerom og fire boder.
1. etasje: Entré, gang, kjøkken, spisestue og to stuer.
2. etasje: Trapperom, tre soverom, bad og garderobe.

Garasje med leilighet:
1. etasje: Garasjerom. Trappegang og bad.
2. etasje: Trappegang m/sovealkove, stue/kjøkken.

Deler av etasjen tilfredsstiller ikke kravene til målbart areal pga. lav takhøyde.

Driftsbygning:
Kjeller: Gjødselkjeller.
1. etasje: Fjøs, hestestall, sal-rom og garasje/lagerrom. Verksted under utvendig kjørebru.
2. etasje: Låve med mellometasje og kjørebru

Stabbur:
1. etasje: Lagerrom.
2. etasje: Lagerrom.

Skåle:
Vedskjul.

Grillhytte.

Støl i Rysndalen

Støl:
Vindfang, kjøkken, stue, tre soverom og do-rom.
Veranda.
Fra gården er det nydelig utsikt bl.a. til Vangsmjøsa og Nørsvinsfjorden, til Hugakollen, Grindafjellet, Smådalsfjellet, Rankonøsen og Ranastrongi.

Hensåsvegen 150, Innlandet

 • "Brekkun" er et trivelig småbruk med åpen og fin beliggenhet langs veien oppover mot Hensåsen. Her er det solrikt og fint med nydelig utsikt til bl.a. Vangsmjøsa og Nørsvinsfjorden, og til Hugakollen og Grindafjellet.
  Med småbruket følger støl beliggende i naturskjønne omgivelser i Rysndalen/Herredalen. Stølen ligger åpent og fritt med gode solforhold og vid utsikt. På stølsvollen ligger det et sæl fra 1975, ingen øvrig bebyggelse.

  Eiendommen har også flere teiger, skogteiger, samt rettigheter til jakt og fiske m.m.

  Gårdstunet ligger som nevnt åpent og solrikt til og har en idyllisk og pent opparbeidet tomt med plener, fargerike blomsterbed, bærbusker og en fin liten vanndam. På den flott, opparbeide tomta er det flere hyggelige sitteplasser med benker, det er grillhytte, utepeiser og drivhus. Gårdstunet er inngjerdet og det er satt opp flaggstang.

  Eiendommen har et koselig våningshus oppført i 1920 i laftet tømmer.
  Driftsbygningen er innredet med hestebokser i delen hvor det tidligere var fjøs, og melkerom er ombygd til sal-rom. Resten av bygningen egner seg til kaldt-lager, eventuelt til husdyrhold som "hobbybruk".
  Under kjørebrua er det laget et praktisk verksted.
  På gården er det også en nyere garasje med utleieleilighet i 2. etasje. Et eldre laftet stabbur ble flyttet til gården på 1990-tallet.

  Våningshus
  I boligens første etasje er det vindfang med garderobeplass, og et lyst og hyggelig kjøkken med spiseplass. Kjøkkeninnredning med malte, profilerte fronter og heltre benkeplate. Her er det godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenventilator og opplegg for oppvaskmaskin.

  Innenfor kjøkken er en hyggelig spisestue hvor de opprinnelige tømmerveggene er bevart. Her er det god plass til et stort langbord hvor familie og venner kan samles til gode måltider.
  I hovedetasjen er det også to fine stuer. En pen, hvitmalt peis med innsats sørger for god og stemningsfull varme. Det er også montert varmepumpe for lun og jevn varme.

  Det er åpent mellom stue og entré/gang, og begge rom har fine, lysmalte vegger og himlinger. I gangen er det trapp opp til 2. etasje hvor det er en romslig trappegang med fin plass til kontor, oppbevaring ol.
  I denne etasjen er det tre soverom, alle med sjarmerende skråtak. På to av soverommene er det fin plass til dobbeltseng. På det tredje soverommet, er det laget to plassbygde senger under skråtak, noe som frigir godt med gulvplass. Etasjen har også en garderobe med god lagringsplass.
  Våningshuset har et romslig bad med flislagt gulv med varmekabler. Vegger er kledd med flis og behandlet panel, samt behandlet panel i himling. Her er det innebygd badekar, toalett, bidé, vegghengt porselensvask og skap. Baderommet er opplyses modent for oppgradering/renovering,

  I husets kjeller er det et eldre vaskerom med flislagt gulv med varmekabler i gulv. Vegghengt porselenservant og dusjvegger i hjørne med skinne mot gulv. Opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet er opplyses modent for oppgradering/renovering.

  I kjelleren er det også fire boder med god lagringsplass. Fra den ene boden er det utgang til terreng. En varmtvannstank på ca. 200 liter er plassert i kjeller.

  Dobbel garasje med leilighet
  På tunet er det dobbel garasje fra 2001, og i garasjens 2. etasje er det innredet en liten hybel med tilhørende bad i 1. etasje. I stue/kjøkken er det satt inn "hybelkjøkken" med integrert kjøleskap og platetopp. Fra rommet er det utgang til en liten overbygd veranda.

  Det er laget sovealkove med plass til dobbeltseng i tilknytning til trappegang. Denne har, som resten av etasjen skråtak.
  På badet er det flislagte vegger og flislagt gulv med varmekabler. Stilig servant og dusjnisje med forheng. På badet er det også opplegg for vaskemaskin.
  Til leiligheten er det en 116 liter varmtvannsbereder montert i trappegang.

  Driftsbygning/fjøs/verksted
  Småbruket har en tradisjonell driftsbygningen hvor den tidligere fjøsdelen er ombygd og inneholder nå 11 hestebokser, hvor det er montert drikkekar. Melkerom er ombygd til sal-rom. Resten av bygningen egner seg til lager/garasje, eventuelt til husdyrhold som "hobbybruk". Det er laget verksted på ca. 40 m² under kjørebru. Det er egen, frittstående vedskåle.

  Stabbur/grillhus
  På tunet finner man også et eldre, laftet stabbur. Stabburet har to etasjer med ett lagerrom i hver. Nær stabburet er det pen beplantning og flere hyggelige uteplasser, samt et drivhus. Det er også en flott grillhytte hvor en kan trekke inn på sene høstkvelder, eller om det skulle bli litt ruskevær.

  Støl
  Stølen i Rysndalen ligger i et åpent og vakkert område. Her er det nydelig utsikt til stølene i området, til elva Ryssna og fjellene rundt. Tomashelleren ligger ikke langt fra stølen.

  Stølen ligger inngjerdet øverst på stølsvollen, og har noe behov for oppgradering og vedlikehold. Det er ført strøm fram til dette, men den er ikke koblet til.

  Inne på stølen er det åpent og luftig med mønet himling, og det er godt med vinduer som lar en nyte den fantastiske naturen. I stua er det fin plass til både sofa- og spisegruppe, og en eldre Jøtul peisovn gir god varme til rommet, hvor det også er utgang til den overbygde terrassen.

  Fra stua er det åpent inn til kjøkken med plassbygd innredning av tre. Her er det overskap og benkeskap, samt skufferekke. Nedfelt stålkum med avløp til terreng.

  Stølen har tre soverom, hvorav ett med enkeltseng og ett med køyeseng. På det tredje soverommet er det både enkeltseng og køyseseng. Eget dorom/bod med biodo.

  Areal/teiger
  Eiendommens dyrkede jord har vært bortleid og brukes til grasdyrking og beite. (Ingen skriftlig avtale, men han som leier er interessert i å fortsette leieforholdet om mulig).
  De siste årene har det ikke være husdyrdrift på eiendommen annet enn hestehold. I skogen har det ikke være aktiv drift.

  Fjellsameiet rundt stølen er ifølge gardskartet på 37.741 dekar snaufjell og flere vann. Eiendommen har en andel på 9 % og rettigheter til jakt, fiske og beite. I tillegg har sameiet inntekter/erstatninger i
  forbindelse med vassdragsutbygging.

  Jakt/fiske
  Eiendommen har jaktrett (elg, hjort, rådyr) som er basert på eiendommens arealer og som organiseres sammen med andre eiendommene i sameiet.
  Småviltjakta er bortleid på åremål.
  Reinsbeite (det leier ut reinsbeite til ett av tamreinlagene).
  Andel i sameiget: 5,3%
  Andel jakt og reinsbeite: 5,27%
  Rysndalen og Herredalen utmarkslag.

  Fiskerett i Norsvinsfjorden.

  Utleide arealer/festeavtale
  Ved Norsvinsfjorden leier Vang kommune et areal til volleyballbane og et toalettanlegg. Dette er ikke tinglyst, men det finnes en skriftlig avtale mellom kommunen og eiendommen/tidligere eier. Her
  betaler kommunen en årlig leie som blir indeksregulert

  Avtale med helsesportlaget/Vang turlag om bruk av båtnaust ved Nørsvinsfjorden.
  Vang Helsesportlag inngikk i sin tid en festekontrakt på et båtnaust litt lenger øst for aktivitetsområdet. Dette blir det ikke betalt leie for. Vang helsesportlag ble oppløst for flere år siden og bruksretten til nauset ble overført til Vang Turlag.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet tilstandsrapporter. Disse er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger flere sider informasjon fra rapporten om forhold som er vurdert.

  Fra tilstandsrapport:

  Fordeling av tilstandsgrader:
  TG0: Ingen avvik og TG1: Mindre eller moderate avvik = 12
  TG2: Avvik som ikke krever tiltak og TG2: Avvik som kan kreve tiltak = 35
  TG3: Store eller alvorlige avvik = 16

  Våningshus:
  Standard : Normal standard på bygget utifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner.
  Vedlikehold : Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Se nærmere beskrivelse underkonstruksjoner.

  - Utvendig -

  Taktekking, TG2
  Tak tekket med pappshingel og er inspisert fra bakkenivå.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  Tiltak:
  - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg.
  - Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg.

  Nedløp og beslag, TG3
  Nedløp og beslag av sortlakkert stål.
  Vurdering av avvik:
  - Det er store deformasjoner i renner og nedløp.
  - Utvendige beslag har utettheter.
  - Det er påvist avvik i beslagløsninger.
  - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  - Ved kontroll av loft, er det registrert vannlekkasje rundt pipe-område.
  Tiltak:
  - Nye renner og nedløp må monteres
  - Utettheter i utvendige beslag må utbedres.
  - Påviste skader må utbedres.
  - Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

  Veggkonstruksjon, TG3
  Yttervegger av tømmerkonstruksjon og bindingsverskonstruksjon i tilbygget inngangsparti med liggende kledning. Ståendeutenpåliggende kledning på gavelvegger.
  Vurdering av avvik:
  - Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr
  - Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen.
  Tiltak:
  - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr.
  - Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut.

  Takkonstruksjon/Loft, TG2
  Saltak av sperretakkonstruksjon. Loft er kontrollert fra lukeområde.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
  - Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten.
  - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
  - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr
  - Det er registrert vannlekkasje ved pipe. Se tiltak under punkt; Nedløp og beslag.
  Tiltak:
  - Påviste skader må utbedres.
  - Lufting/ventilering bør forbedres.
  - Lokal utbedring bør utføres.
  - Tiltak skadedyr: Antatt for visuell skade og bekjempelse. Ved eventuelt større omfang kan kostnadsestimat avvike.
  Vinduer, TG2
  Malte trevinduer med 2 lags isolerende glass fra 1986 og 1990. Det er registrert et par nye vinduer fra 2006.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne
  - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
  - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
  - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
  Tiltak:
  - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.
  - Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene.

  Dører, TG2
  Nyere hovedytterdør i formpresset materiale og glassfelt.
  Vurdering av avvik:
  - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
  - Det er registrert en liten skade i dørblad.
  Tiltak:
  - Det må foretas lokal utbedring.
  - Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2
  Veranda oppbygd med bjelkelag og terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjon med stående spiler.
  Vurdering av avvik:
  - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
  - Det er registret noe mindre fuktskader og mosegrodd trevirke.
  Tiltak:
  - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
  - Lokal utbedring/utskiftning bør utføres.

  Utvendige trapper, TG2
  Utvendig trapp i trekonstruksjon tilknyttet veranda.
  Vurdering av avvik:
  - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  - Stedvis noe fuktskader i trevirke.
  Tiltak:
  - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.
  - Andre tiltak:
  - Det bør gjøres lokale tiltak med vedlikehold.

  - Innvendig -

  Overflater, TG2
  Innvendige gulver belagt med heltre furugulv. Vegger kledd med stående behandlet panel og gjennomgåendetømmervegger. Himlinger kledd med behandlet panel.
  Vurdering av avvik:

  - Det er påvist andre avvik:
  - Ekskrement fra mus på kjøkken og i stue.
  Tiltak:
  - Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  - Tiltak skadedyr: Antatt for visuell skade og bekjempelse. Ved eventuelt større omfang kan kostnadsestimat avvike.

  Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2
  Etasjeskillere av trebjelkelag.
  Vurdering av avvik:
  - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardenskrav til godkjente måleavvik.
  - Ekskrement fra mus på kjøkken og i stue.
  Tiltak:
  - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Radon, TG2
  Det er ikke foretattradonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonforekomst i bolig er ikke kontrollert, men område er kontrollert i aktsomhetskart for radonforekomster og det er høye forekomster.
  Vurdering av avvik:
  - Det er ikke foretattradonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak:
  - Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Pipe og ildsted, TG2
  Eldre mursteinspipe. Det er tilkoblet peis med innsats i stue og åpen peis i kjeller.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist riss i overflate.
  - Pipevanger er ikke synlige.
  Tiltak:
  - Pipevanger må gjøres tilgjengelig.
  - Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader.

  Rom Under Terreng, TG3
  Hulltagning er ikke foretatt, da det er registrert råteskadet treverk og det er påvist hvitkjuke.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig
  - Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatthulltaking
  - Det er konstatert høyt fuktnivå og synlig skade i vegg.
  - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
  Tiltak:
  - Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.
  - Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene
  - Det anbefales at alt treverk i kjeller fjernes og at kjelleren har mest mulig åpne murkonstruksjoner med god utlufting.

  Innvendige trapper, TG2
  Malt tretrapp med ubehandlete trinn i tre, mellom 1 og 2 etasje.
  Vurdering av avvik:
  - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak:
  - Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.
  - Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.
  - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.

  Innvendige trapper - kjeller, TG3
  Tretrapp ned til kjeller.
  Vurdering av avvik:
  - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  - Det er ikke montert rekkverk.
  Tiltak:
  - Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
  - Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Innvendige dører, TG2
  Innvendige malte fyllingsdører i tre.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Tiltak:
  - Enkelte dører må justeres.

  - Våtrom -
  2. etasje - Bad

  Generell, TG3
  Bad har ukjent oppføringstidspunkt og teknisk forskrift fra 1997 er lagt til grunn i vurderingen. Gulv belagt med flis og varmekabel. Vegger er kledd med flis og behandlet panel, samt behandlet panel i himling. Det er montert innebygd badekar, gulvmontert toalett, bidé, og vegghengt porselensvask.
  Det er registrert avvik på baderom utover alder.
  - Sluk er antatt å ligge under innebygd badekar og et ikke kontrollert.
  - Noe muggsopp, løse fuger rundt bide/badekar og sprekker i fuger. Forhold skyldes mulig littsvikt i gulvet.
  - Det er vindu i våtsone. Baderommet er vurdert til å trenge full renovering, inklusivmembran/tettesjikt.

  Kjeller - Vaskerom
  Generell, TG3
  Vaskerom har ukjent oppføringstidspunkt og teknisk forskrift fra 1997 er lagt til grunn i vurderingen. Gulver belagt med flis og med varmekabler i gulv. Vegger er kledd med malte plater med sokkelflis og flislagte vegger. Himlinger er kledd med malte himlingsplater. Det er montert dusjvegger i hjørne med skinne mot gulv. Vegghengt porselenservant og opplegg forvaskemaskin.
  Det er registret avvik på vaskerom utover alder.
  - Vannrør som lekker i rørkobling
  - Mugg/svertesopp og skader på dusj-dører.
  - Ved måling med fuktindikator, måles det høye verdier.
  - Det er ikke registrert tettesjikt ved kontroll av sluk. Vaskerom er vurdert til å trenge full renovering, inkludert membran/tettesjikt.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner,TG3
  Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
  Vurdering av avvik:
  - Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.
  Tiltak:
  - Andre tiltak:
  - Tiltak er lagt under kontrollpunkt: Generell

  Kjøkken 1. etasje
  Overflater og innredning, TG2
  Kjøkkeninnredning med benkeskap og overskap i laminerte skrog. Profilerte malte fronter i tre og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er opplegg for oppvaskmaskin.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap.
  - Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
  - Det er registrert ekskrementer fra mus i kjøkkenskap. Se tiltak under kontrollpunkt: Innvendig Overflater.
  Tiltak:
  - Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning.
  Avtrekk, TG2
  Kjøkkenventilator antatt med kullfilter.
  Vurdering av avvik:
  - Kjøkken har ventilator med omluft(kullfilter).
  - Det er registrert skade på ventilator.
  Tiltak:
  - Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator.
  - Skade på ventilator bør repareres.

  - Tekniske installasjoner -

  Vannledninger, TG3
  Vannledninger av kobberrør.
  Vurdering av avvik:
  - Det er irr på rør.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Det drypper fra rørskjøter.
  Tiltak:
  - Utette rørkoblinger må skiftes/utbedres.
  - Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget.
  - Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Avløpsrør, TG2
  Avløpsrør av plast.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak:
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldreanlegg.
  - Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Varmtvannstank, TG2
  Varmtvannstank på ca. 200 liter plassert i kjeller.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
  Tiltak:
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldretanker.

  Elektrisk anlegg, TG3
  Elektrisk anlegg i bygning og med fast belysning via lampepunkter. Sikringsskap i trapperom og med sikringer av jordfeilautomater. Det er installert AMS måler i 2010. Spørsmål til eier er ikke besvart.
  1.Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretattarbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? - Nei
  2.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt undervarmtvannstank - Ja.
  3.Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? - Ja.

  4.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? - Nei.
  5.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?- Ja.
  6.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? - Ja.
  Kommentar: Grunnet registrerte avvik og alder på anlegget, bør det utføres en utvidet el-kontroll.

  Branntekniske forhold,- TG3
  Brannslukningsutstyr i bygning.
  1.Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? - Ja.
  Kommentar: Brannslukningsutstyr fra 2003. Apparat bør kontrolleres/byttes.
  2.Er det skader på røykvarslere?
  3.Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? - Nei.
  4.Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? - Ja.
  Kommentar: Det er ikke funnet røykvarslere i bygning. Kun innfestning i taket. Røykvarslere må monteres.

  - Tomteforhold -
  Drenering,TG2
  Det er ikke registrert utvendig fuktsikring.
  Vurdering av avvik:
  - Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
  Tiltak:
  - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Grunnmur og fundamenter, TG2
  Grunnmur av natursteinsmur med utvendig pusset/påstøpt murkonstruksjon synlig over terreng.
  Vurdering av avvik:
  - Grunnmuren har sprekkdannelser.
  - Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
  Tiltak:
  - Påviste skader må utbedres.
  - Lokal utbedring må utføres.
  - Andre tiltak:
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  - Forholdene bør holdes under oppsikt og utbedringer må vurderes om forholdene skulle endre seg

  Terrengforhold, TG2
  Eiendommen er planert rundt bygning med plen og noe belegningsstein. Ellers gruset innkjøring/parkering på eiendommen. Eiendommen er kontrollert i kart fra NVE Faresoner, og eiendommen ligger i et område med ras og skredfare.
  Vurdering av avvik:
  - Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsattområde iht. kommuneplan
  Tiltak:
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2
  Vann og avløpsledning av plast. Avløp til septiktank og vannforsyning fra privat brønn.
  Vurdering av avvik:
  - Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Tiltak:
  - Innhent dokumentasjon, om mulig.
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldreanlegg.

  Septiktank, TG2
  Septiktank er ikke funnet.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.
  Tiltak:
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldreanlegg.
  ----

  Garasje med leilighet:
  Standard : Leiligheten har en enkel standard på overflater og utstyr.
  Vedlikehold : Bygningen er normalt vedlikeholdt sett i forhold til alder, men det vil være behov for oppgraderinger (bad).

  - Utvendig -

  Taktekking, TG2
  Taktekking er pappshingel fra byggeåret. Taktekking er besiktiget fra bakkenivå.
  Vurdering av avvik:
  - Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
  - Isbordene er slitt og spiker kryper opp og gir dårlig innfestning.
  Tiltak:
  - Andre tiltak:
  - Isbord må påregnes å skiftes.

  Nedløp og beslag, TG3
  Takrenner, beslag og nedløp av lakkert stål.
  Vurdering av avvik:
  - Takrenner har punktvise lekkasjer.
  - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
  - Nedløp ved ytterdør er frostsprengt og har mekanisk skade ved utkast. Takrenner har stedvis deformasjoner og motfall, samt lekkasje i skjøter.
  Tiltak:
  - Lokal utbedring må utføres.
  - Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav.
  - Snøfangere må monteres i område som defineres som gangareal (inngang leilighet).

  Veggkonstruksjon, TG2
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist andre avvik:
  - Enkelte bord på østre langside har løsnet fra spikerslag. Dette kan bl.a. gi tilkomst for mus.
  Tiltak:
  - Andre tiltak:
  - Lokal utbedring er nødvendig.

  Takkonstruksjon/Loft, TG2
  Saltakkonstruksjon av sperrer.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Det er ikke registrert lufting av takkonstruksjon med ventiler på knelofteller luftespalte i gesimser. Kaldloftutenforknevegger har adkomst for besiktigelse.
  Tiltak:
  - Hvis det er manglende eller ikke tilstrekkelig lufting kan det monteres ventiler på kaldtloft. Dårlig lufting kan føre til gjennomslag av varme fra leiligheten og isdannelser på taktekking.

  Vinduer, TG2
  Koblede vinduer med sprosser i trerammer. Vinduer med et lag glass i garasjerom.
  Vurdering av avvik:
  - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
  - Generelt værslitte karmer, spesielt i garasje.
  Tiltak:
  - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  Dører,TG2
  Ytterdør av tre med adkomst til trappegang. Verandadør med glassfelt i stue. I garasje er det to leddporter av tre.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke
  - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
  - Ytterdør i trappegang går mot karm og det er glippe mellom karm og dørblad. Dørvrider/lås på verandadør er defekt.
  Tiltak:
  - Dører må justeres.
  - Dørvrider/lås på verandadør repareres/byttes.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2
  Vurdering av avvik:
  - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  - Rekkverkshøyde er 80 cm. Dagens krav er 100 cm.
  Tiltak:
  - Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.
  - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
  - Ved utbedring anbefales høyde opp til dagens forskriftskrav.

  - Innvendig -

  Radon, TG2
  Det er ikke foretattradonmålinger og bygning er heller ikke bygget med radonsperre. Det er gjort en kontroll av området i aktsomhetskart for radon, og området har generelt høye forekomster.
  Vurdering av avvik:
  - Det er ikke foretattradonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Tiltak:
  - Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendige trapper, TG3
  Vurdering av avvik:
  - Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
  - Det er ikke montert rekkverk.
  Tiltak:
  - Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.
  - Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
  - Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

  Innvendige dører, TG2
  Speildører av furu.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Tiltak:- Enkelte dører må justeres.

  - Våtrom -

  Overflater vegger og himling, TG2
  Vegger med fliser i dusjhjørne og trepanel i resten av rommet.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist svertesopp i silikonfuger.
  Tiltak:
  - Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Overflater Gulv, TG3
  Flislagt gulv på betong.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
  - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  - Det er ved vanntest påvist større vannansamlinger, renner ikke mot sluk.
  - I dusjhjørne er det defekte silikonfuger i overgang mellom gulv og vegg. I samme område var det indikasjon på fukt i konstruksjonene. Ved bruk av dusj renner vann ut på gulvet og til laveste punkt som er i hjørne ved WC.
  Tiltak:
  - Det må foretas utbedring av fallforhold.
  - Det må påregnes renovering av baderommet.

  Sluk, membran og tettesjikt, TG3
  Materialtype og utførelse er ikke kjent.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet.
  - Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført.
  Tiltak:
  - Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner.
  - Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning.
  - Det må påregnes renovering, jfr. beskrivelse ovenfor. Prisestimat er med tatt i samme punkt og gjelder hele badet.

  Ventilasjon, TG2
  Naturlig ventilering med veggventil.
  Vurdering av avvik:
  - Rommet har kun naturlig avtrekk.
  Tiltak:
  - Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner, TG3
  Det er ikke utført hulltaking i våtsone fordi dusjhjørne er mot yttervegg.
  Vurdering av avvik:
  - Hulltaking er ikke foretatt
  da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
  - Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.
  Tiltak:
  - Andre tiltak:
  - Jfr. beskrivelser inkl. kostnadsoverslag ovenfor vedrørende renovering.

  Kjøkken
  Avtrekk, TG2
  Vurdering av avvik:
  - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
  Tiltak:
  - Mekanisk avtrekk bør etableres.

  - Tekniske installasjoner -

  Vannledninger, TG2
  Vannrør av kobber fra byggeåret. Det er senere montert doble plastrør til kjøkken. Plastrør uten varerør ved varmtvannsbereder.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.
  - Det er ikke montert tettemuffer mellom plastrør og varerør ved tilkoblinger i kjøkkenbenk.
  Tiltak:
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldreanlegg.
  - Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget.
  - Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Varmtvannstank, TG2
  116 liter varmtvannsbereder montert i trappegang.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Det er motfall på rør tilkoblet sikkerhetsventil. Bereder står i rom uten sluk og det er ikke montert lekkasjevarsler.
  Tiltak:
  - Rør fra sikkerhetsventil må ha fall mot sluk/våtrom slik at vann ledes hit. I tillegg montere lekkasjevarsler med automatiskstenging av vanntilførsel. Anbefales utført i forbindelse med renovering av bad.

  Elektrisk anlegg, TG2
  Sikringstavle med jordfeilautomater montert i garasjerom.
  1.Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretattarbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? - Nei.
  2.Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? -
  Ja.
  3.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I så fall etterspør samsvarserklæring. - Ja. Kommentar: Anlegget er antattinstallert i 2001. Det er senere utført arbeider med bl.a. kjøkken og bereder.
  4.Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarendekontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? - Nei
  5.Forekommer det at sikringene løses ut? - Nei
  6.Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? - Nei
  7.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt undervarmtvannstank - Nei
  8.Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? - Nei
  9.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? - Nei
  10.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? - Ja
  11.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? - Ja.
  Bygningen er en kombinasjon av garasje og boenhet, og det anbefales på generelt grunnlag en el-kontroll.

  Branntekniske forhold, TG3
  Montert brannvarsler i trappegang.

  1.Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? - Ja
  Kommentar: Det er ikke brannslukker i boenheten.
  2.Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? - Nei
  3.Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav?- Nei. Kommentar: Det anbefales montering av røykvarsler i stue/kjøkken.
  4.Er det skader på røykvarslere? - Ja. Kommentar: Ved befaring var det ikke batteri i røykvarsler.

  Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Selger opplyser i egenerklæring:

  For våningshus:
  Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Ja. Fukt i kjeller etter at bekken kom inn i kjelleren sommeren 2021 + fuktskader i bad/vaskerom i kjeller da det ikke er bra nok drenert rundt muren.
  Pkt. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere? - Ja. Blir fuktiig i det ene hjørnet av vaskerommet/badet i vårløsning og når det er veldig vått ute.
  Pkt. 6: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? - Ja. Det ble utbedret sprekker i pipa etter tilsyn for noen år siden. Arbeid utført av Vang Bygg.
  Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja. Sprekkdannelser i grunnmur på baksiden av huset.
  Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? - Ja. Råte/sopp/fukt i kjeller. Egen rapport på sopp fra megler. Har og i flere tilfeller vært mus i huset.
  Pkt. 11: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Jeg vet ikke firmanavn, men vet at tidligere eiere har brukt flere lokale selvstendig næringsdrivende til ulikt arbeid der for mange år siden, samt egeninnsats av tidligere huseier og familie. Påbygd terrasse og vindfang. Byttet vinduer, byttet fra skifertak til shingel. Fra ca. tidlig 90 tallet.
  Pkt. 19. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel e.l? - Ja. Godkjent av Vang kommune i 2014.
  Pkt. 21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? - Ja. Kjelleren ble utvidet fra jordkjeller under deler av huset. Ca sent 80, tidlig 90 tallet.
  Pkt. 21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? - Vet ikke.
  Pkt. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
  avtaler)? - Ja. Avtale med Vang kommune om leie av areal ved Vangsmjøsa for toalettanlegg og volleyballbane. Avtale (punktfeste) med daværende Helsesportslag, nå videreført til Vang Turlag, om bygging og bruksrett av båthus nede ved Nørsvinsfjorden. Avtaler ligger ved salgsrapporten.
  (Nb! På spørsmål om elektrisk tilsyn siste 5 år er det krysset nei, men skal være ja. Mangler utbedret og ingen pålegg jfr. mail fra e-verk.)

  Tilleggskommentar fra selgers egenerklæringsskjema:
  "Hverken jeg eller noen av de andre arvingene har aldri bodd i huset selv. Tidligere eiere som har vært med på all utbedring osv er begge døde. Det er derfor sikkert mye vi ikke vet eller kan dokumentere".

  For garasje med leilighet:
  Kommentar fra selger:
  "Denne hybelen har jeg veldig liten kjennskap til."

  Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Eiendommen "Brekkun" ligger åpent og fritt til i Hensgardane, langs veien opp til Hensåsen. Fra gården er det nydelig utsikt til Vangsmjøsa og Nørsvinsfjorden, til Hugakollen, Grindafjellet, Smådalsfjellet, Rankonøsen og Ranastrongi.

  Eiendommen ligger åpent og fint til i et barnevennlig område hvor solen skinner nærmest dagen lang, unntatt en periode midtvinters hvor den gjemmer seg litt bak Hugakollen.

  Her er en omgitt av vakker natur med flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Turer langs Kongevegen, til Hugakollen, Tjørobyttjednet og Mjellknapp, eller stølsvegen over Slettefjell, er bare noen av mange turmål i nærheten. De mange småveiene og stølsveiene i området passer også utmerket for sykling. En tur til Mugneting anbefales gjerne.

  Turmulighetene er uendelige og en kan stadig oppdage nye "perler" i Vangsnaturen. Det er heller ikke langt opp til "Leikegøta", som ble oppført av NTNU-studenter, og er et hyggelig samlingspunkt i bygda for både store og små. Ca. 2 km fra gården, på Åsvang, er det lysløype vinteren, og fra denne er det bare å gå videre ut et flott løypenett som Slettefjell skiløyper kjører opp.

  Fra eiendommen er det ca. 8 km til Grindaheim, kommunesenteret i Vang, med butikker, servering, barnehage, barne- og ungdomsskole m.m. Her er det også flere aktivitetstilbud for både unge og eldre, en flott klatrehall, svømmehall og bmx- sykkelpark, for bare å nevne noe. Fra gården er det ca. 6 km til flott fotballbane på Tveit stadion.

  Det er ca. 33 km til Tyinkrysset, hvor området med Tyin og Filefjell byr på bla. skisenter og majestetiske fjell. Til Beitostølen er det ca. 30- 40 minutters kjøring (veien over Slettefjell er vinterstengt).

  Med gården, som har bo og driveplikt, følger det støl beliggende i naturskjønne omgivelser i Herredalen!

  Nærmere bestemt ligger stølen på Grønstølen/Rysndalen, ca. 900 moh. Her er det nydelig utsikt bla. utover Rysndalen, nedover mot Vestre Slidre, til fjellet Mjelknapp og til elva Rysna.

  Dette er et fantastisk område for alle turglade. Tomashelleren ligger rett bak stølen, og Tjørobytta, Mjelknapp, Hensfjellet og Vennisfjell kan alle anbefales.
  En kort kjøretur fra stølen finner en topper som Mugnetind og Rauhødn. Det er også kort vei til fiskemuligheter i bla. Olefjorden og Fleinsending. En sykkeltur innover Herredalen og over Slettefjell til Beitostølen gir også mange flotte naturopplevelser.

  Vinterstid kan en ta turen ut i vakker og urørt natur, gjerne på truger, eller om en vil spenne på seg ski. Nærmeste oppkjørte skiløype finner en ca. 2 km fra stølen. Det er brøytet vinterveg til Slettefjellkiosken, ca. 6-7 km fra stølen.
 • Våningshus, garasje med leilighet, driftsbygning, stabbur, skåle og grillhytte.

  Støl.
 • Fra Grindaheim sentrum, følg E16 i retning Fagernes. Kjør ca. 7 km, og ta av til venstre ved Neset (skiltet mot Hensåsen).

  Kjør over brua, og følg Hensåsvegen ca. 1,5 km. Eiendommen ligger godt synlig på venstre side av veien, og er merket med Aktiv "til salgs"-skilt.

  Stølen ligger i Herredalsvegen 212.

  Velkommen!
 • Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport:


  Våningshus
  Våningshus av laftet tømmer oppført ca. 1920. Senere tilbygget og modernisert gjennom årenes løp.

  Det er oppdaget flere avvik og forhold som kommentert under de enkelte konstruksjoner/bygningsdeler. Bygget bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Det må derfor påregnes oppgraderinger av boligen. Bygningen har forholdsvis normal bruksslitasje på innvendig overflater sett i relasjon til alder.

  Garasje/leilighet
  Garasje med leilighet er bygget av bindingsverk i 2001. Den har flere avvik som må påregnes utbedres innen forholdsvis kort tid. Det mest kostnadskrevende vil være badet hvor det er indikasjoner på fukt i konstruksjoner i dusjsone. I tillegg er det motfall til sluk at det ved bruk samler seg vann andre steder i rommet.

  Våningshus:
  Byggeår: 1920 Kilde: Ifølge rekvirent.

  - Utvendig -
  Yttervegger av tømmerkonstruksjon i hoveddel og tilbygd inngangsparti av bindingsverkskonstruksjon. Gavler er kledd med stående panel.
  Saltak av sperretakkonstruksjon tekket med pappshingel og med takrenner/nedløp av lakkert stål.

  Malte trevinduer med 2-lags isolerende glass fra 1986 og 1990. Det er registrert et par nye vinduer fra 2006. Nyere hovedytterdør i formpresset materiale og glassfelt.

  Veranda oppbygd med bjelkelag og terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjon med stående spiler. Utvendig trapp i trekonstruksjon tilknyttet veranda.

  - Innvendig -
  Innvendige gulv belagt med heltre furugulv og betonggulv i kjeller. Vegger kledd med stående behandlet panel og gjennomgående tømmervegger. I kjeller er vegger stedvis kledd
  med panel og noe åpent bindingsverk. Himlinger kledd med behandlet panel. Himling i kjeller kledd med ubehandlet panel.

  Etasjeskillere av trebjelkelag.

  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Eldre mursteinspipe. Det er tilkoblet peis med innsats i stue og åpen peis i kjeller.

  Kjeller: Hulltagning er ikke foretatt, da det er registrert råteskadet treverk og det er påvist hvitkjuke.

  Malt tretrapp med ubehandlete trinn av tre, mellom 1 og 2 etasje. Tretrapp ned til kjeller.
  Innvendige malte fyllingsdører i tre.

  Oppvarming med strøm og vedfyring.

  Garasje med leilighet:
  Byggeår: 2001 Kilde: Byggeår er hentet fra byggeløyve.

  - Utvendig -
  Tak er en saltakkonstruksjon tekket med pappshingel. Takrenner, beslag og nedløp av lakkert stål. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med tømmermannskledning som er
  uisolert i garasjerom.

  Vinduer er koblede med sprosser i leiligheten, vinduer med et lag glass i garasjerom. Ytterdør av tre med adkomst til trappegang. Verandadør med glassfelt i stue. I garasje er det to leddporter av tre.

  - Innvendig -
  Gulv belagt med laminater. Trepanel på vegger og himlinger. Etasjeskille mot garasje av trebjelkelag.

  Driftsbygning:
  Byggeår: 1948 Kilde: Bygget i perioden 1939-1948.
  Grunnmur/fundamenter inkl. gjødselkjeller av plasstøpt betong. Fjøs bygget av betong, låvedel av uisolert bindingsverk med utvendig låvepanel. Taktekking er dråpeskifer, stålplater på tilbygg med sal-rom.
  Fjøs har betonggulv og gulv/dekke av betong. Fjøset er ombygd og inneholder nå 11 hestebokser. Montert drikkekar.
  Strøm med fordelerskap montert på låven.
  Sal-rommet er isolert. Vegger og himling kledd med trepanel.

  Stabbur:
  Byggeår: Kilde: Ukjent byggeår. Flyttet på 1990-tallet.
  Bygget av laftet tømmer som står på punkt av stein på grunn. Taktekking er behandlede trebord.

  Skåle:
  Byggeår: Kilde: Ukjent byggeår.
  Bygget av laftet tømmer på steinmur som står på grunn. Taktekking er behandlede trebord.

  Støl i Rysndalen

  Støl:
  Byggeår: 1975 Kilde: Ifølge rekvirent.

  Grunn og fundamenter, generelt:
  Ringmur av plasstøpt betong satt på grunn.

  Frittbærende dekker:
  Trebjelkelag med stubbeloft over lukket krypkjeller (ikke besiktiget).

  Yttervegger:
  Bindingsverk utvendig kledd med tømmermannskledning.

  Takkonstruksjoner:
  Saltakkonstruksjon med limtre og sperrer.

  Taktekking og membraner:
  Taktekking er papp fra byggeåret. Takrenner og nedløp av plast.

  Vinduer:
  Doble inn- og utadslående vinduer med sprosser i ytre ramme. På vestsiden er det 2-lags isolerglass.

  Ytterdører og porter:
  Ytterdør av tre med adkomst til vindfang. Verandadør med isolerglass.

  Overflater på innvendige gulv:
  Lakkerte tregulv i alle rom.

  Overflater på innvendige vegger:
  Bindingsverk med trepanel.

  Overflater på innvendig himling:
  Trepanel i alle himlinger.

  Balkonger, terrasser ol.:
  Overbygd veranda av tre med adkomst fra terreng og stue.

  Piper, plassbygde ildsteder m.v.:
  I stue er det vedovn tilknyttet pipe av teglstein.

  Kjøkkeninnredning:
  Plassbygd innredning av tre med overskap og benkeskap, skufferekke. Åpen løsning til stue.

  Sanitærinstallasjoner, generelt:
  Do er utedo/biodo.

  Varme, generelt:
  Oppvarming med vedfyring.

  Elkraft, generelt
  Det er lagt strømkabel fram til stølen, men denne er ikke koblet til og det er ikke installasjoner i bygningen.
 • Gårdstun

  Våningshus:
  Bruksareal - Bra = 230 m²
  Primærareal - P-rom = 177 m²
  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré, gang, kjøkken, spisestue og to stuer.
  2. etasje: Trapperom, tre soverom og bad.

  Sekundærareal - S-rom = 53 m²
  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Kjeller: Vaskerom og fire boder.
  2. etasje: Garderobe.

  Kommentar:
  Bygningen bruksareal er oppmålt innvendig på stedet.

  Garasje med leilighet:
  Bruksareal - Bra = 63 m²
  Primærareal - P-rom = 29 m²
  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Gang og bad.
  2. etasje: Stue/kjøkken og trapperom med alkove.

  Sekundærareal - S-rom = 34 m²
  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Garasjerom.

  Kommentar:
  Deler av 2. etasje tilfredsstiller ikke kravene til målbart areal pga. lav takhøyde.

  Driftsbygning:
  Bruttoareal - Bta = 490 m²²

  Stabbur:
  Bruttoareal - Bta = 27 m²

  Skåle:
  Bruttoareal - Bta = 10 m²

  Grillhytte:
  Bruttoareal - Bta = m²

  Støl i Ryssndalen

  Støl:
  Bruttoareal - Bta = 64 m²
 • Våningshus og støl:
  Bygningene selges i utgangspunktet umøblert, men deler av møbler/inventar som står igjen kan overtas etter nærmer avtale med selger.

  (Møbler i leilighet tilhører leietager.)

  Det som står igjen på låve og i fjøs (div. gammelt hesteutstyr, høvelbenk osv.) blir stående.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv.,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven.
 • Våningshus:
  Peisovn.
  Varmepumpe.
  Varmekabler.
  Panelovner.

  Leilighet:
  Elektrisk oppvarming.

  På stølen er det vedovn.

  Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF's normgivende liste over løsøre og tilbehør.
 • Eiet tomt: ca. 314 500 m².

  Arealet er hentet fra kommunens gårdskart.

  I følge gårdkartet er arealet fordelt på:
  Fulldyrka jord: ca. 31,0 daa
  Innmarksbeite: ca. 23,7 daa
  Produktiv skog *: ca. 67,8 daa
  Annet markslag: ca. 183,9 daa
  Bebygd, samf., vann, bre: ca. 8,1 daa

  * *Produktiv skog er skog på fastmark og myr med skogbonitet lav eller bedre.

  Meget pent opparbeidet gårdstun med plener, beplantning, uteplasser og noe beleggningsstein.

  ----
  Tomt i Herredalen

  Selger opplyser at 4 grunneiere har fått tildelt nye tomter på Hellestølen/Kleivasletta pga rasfare på de tomtene de hadde.
  Brekkun har fått tomt nr 3, i svingen ovenfor den opprinnelige.

  Takst:
  Jordbruksarealene er fordelt på 4 teiger med arealer fra 1 til 14 dekar. Arealene ligger nær tunet i skrånende terreng. Teigen nedenfor driftsbygningen er bratt, men er allikevel benyttet til slått. I følge
  gardskartet er det 23 dekar beite hvorav 14 dekar er stølsvoll.

  Skog- og utmarksarealene er små og ligger spredt. Produktiv skog ligger ved tunet og dyrka jord, og er vesentlig av lauvskog i utkanter ved beite og dyrket jord. 30 dekar ligger i teigen ved
  Norsvinfjorden/Kvamskleiva som er svært bratt og stort sett utilgjengelig. Ved en tidligere heimstøl/ slåttemark er det 120 dekar annen skog. 68 dekar av dette er fjellbjørk beliggende i lia ovenfor
  tunet, 750-900 m.o.h.

  (Nb! I takst står det gnr. 67, bnr. 1 på en av teigene. Riktig matrikkel skal være gnr. 68. bnr 1)
 • Gårdstun Hensåsen
  I garasje eller på gårdsplass.

  Støl Rysndalen
  På stølen er det parkering på egen tomt sommertid.
  Om vinteren er det parkering ca. 6-7 km fra stølen.
 • Direkte adkomst fra fylkesvei.

  Privat vann fra brønn felles med naboer.
  Avløp til to tette tanker (våningshus og hybel har vært sitt avløpsanlegg)

  Vei/vann/avløp støl Rysndalen
  Stølen har sommervei, men ligger ca. 6-7 km fra vintervei.

  Vann hentes i bekken ved Torstadstølen eller nede i elva Ryssna.
  Porta-potty som doløsning.
 • Formuesverdi Gnr. 68 Bnr. 1: kr 285.022,- pr. 31.12.2020.
  Formuesverdi Gnr. 68 Bnr. 15: kr 33.000,- pr. 31.12.2020.
 • Offentlige avgifter pr. 2022:
  Renovasjon pr. år: kr. 3.490,-.
  Renovasjon støl pr. år: kr. 1.475,-.
  Brannsyn, feiing: kr. 770,-.
  Slamtømming: kr. 3.100,-
 • Faste, løpende kostnader pr. 2022:
  Forsikring.
  Strøm: Vil variere i forhold til bruk.
  Forbruk i 2021: Bolighus 19.411 kWh, driftsbygning 10.353 kWh.

  Bomavgift til støl.
 • Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen.

  Jf. plan og bygningsloven § 21 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1 98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

  Lovlighet/Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold

  Våningshus:
  - Det foreligger ikke tegninger

  Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift? - Nei
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år?- Nei
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? - Nei

  Garasje m/leilighet:
  - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
  Garasjen er gitt byggeløyve i 2001 hvor det er tegnet kun garasjerom i 1. etasje og kaldtloft i 2. etasje. Det er på fasadetegningen ikke inntegnet sidedør som går til leilighetens trapperom. Det er i 2014 gitt byggeløyve til hybel. Basert på observasjoner antas det at hybelen er etablert flere år tidligere.

  Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift?
  - Ja. Delevegg mellom garasje og gang m/bad er utført med trematerialer. Veggen er ellers kledd med gips. Himling i garasje er kledd med gips. De andre veggene i garasjen er delvis kledd med trematerialer, resten med kun åpen bindingsverkssvegg.
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år?- Nei.
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? - Nei.
 • I 2. etg. på garasjen er det en egen boenhet som leies ut. Månedlig leieinntekt er kr 3.000,- inkl. strøm.

  Alle jordene er utleid til nabo. Ingen skriftlig avtale, men ønske om å fortsette leieforholdet om mulig.

  På teig nr 7 (se teig-oversikt) er det opprettet et punktfeste med opprinnelig avtale med Vang Helsesportlag om leie av båtnaust. Vang Helsesportlag eksisterer ikke lenger, og leieforholdet er overtatt av Vang Turlag.

  Selger opplyser at de tror det ble utbetalt kr 12-14.000,- for 2022 for leie av grunn til volleyballbane og toalettanlegg til kommunen.
 • Kjøper er kjent med at eiendommen er konsesjonspliktig, og kjøper forplikter seg til straks å søke konsesjon for ervervet. Kommunens gebyr for konsesjonsbehandling er på kr. 5 000,- jf. forskrift om gebyr for konsesjons- og delingssaker.

  Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på:

  1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette.

  2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.

  3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå.

  Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap.
 • Det hviler odel på eiendommen. Alle kjente odelsberettigede har fraskrevet seg odelsretten.
 • Informasjon fra selger/Berit Nefstad i Rysndalen/Herredalen sameige.
  "Når det gjelder småviltjakta, er den bortleid på årsbasis og inntektene av det blir fordelt hvert andre år (det er snakk om "småpenger" )
  Storvilt (elg, hjort og rådyr) har grunneigarlaget selv og alle kan være med hvert år (evt ha noen til å jakte for seg)
  Når det gjelder fiske i Vangsmjøsa er det garnrett utenfor egen teig. Ellers stang og oter i hele fjorden
  Grunneiere har også fiskerett i et lite tjern som heter Klantetjernet innover i Herredalen. Der er det nok stort sett småfisk."

  Våningshuset blir ikke rundvasket, men gulv og overflater vil bli rengjort.
  Støl overtas rengjort som på visning, og det samme gjelder leilighet som er utleid.

  Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging.

  El-anlegget ble sist kontrollert:
  Bolighus sjekket 7. juni 2021. Alle avvik rettet 14.12.2021.
  Driftsbygning sjekket 11. august 2020, ingen identifiserte avvik.

  Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto.

  Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter.

  Vedr. budgivning:
  Det enkleste er å legge inn bud elektronisk via "Gi Bud"-knappen i Finn-annonsen, hvor man samtidig legitimerer seg med Bank-Id (det er krav til oversendelse av legitimasjon for alle budgivere.) Det er også mulig å benytte budskjema som oversendes megler. Husk å før opp informasjon vedr. finansiering, og helst navn og tlf. nr på din bankkontakt.

  Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Dersom en budgiver legger inn bud tett opp mot en annen budgivers akseptfrist kan man risikere at eiendommen blir solgt før budet kommer fram til megler. Selger skal skriftlig akseptere bud overfor megler som igjen skal formidle dette skriftlig videre til budgiver før akseptfristen går ut. Vi ber derfor om at bud må være oversendt minimum 5 minutter før eksisterende bud går ut, og at alle bud har en akseptfrist på 30 minutter. Denne fristen kan avtales kortere mot slutten av en budrunde.

  Se forøvrig Forbrukerinformasjon om budgivning lenger bak i salgsoppgaven.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Gnr. 68 Bnr. 1:
  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  - Dagbok nr. 900293, tinglyst 07.11.1926. Bestemmelse om beiterett.
  - Dagbok nr. 901589, tinglyst 05.01.1943. Elektriske kraftlinjer.*
  - Dagbok nr. 472, tinglyst 26.03.1954. Bestemmelse om vannrett.
  - Dagbok nr. 233, tinglyst 09.02.1957. Jordskifte.
  - Dagbok nr. 2159, tinglyst 09.12.1958. Jordskifte.
  - Dagbok nr. 1571, tinglyst 09.09.1959. Bestemmelse om veg.
  - Dagbok nr. 782, tinglyst 16.03.1963. Skjønn.
  - Dagbok nr. 1419, tinglyst 14.04.1967. Bestemmelse iflg. skjøte.
  - Dagbok nr. 4421, tinglyst 15.12.1967. Jordskifte.
  - Dagbok nr. 4338, tinglyst 31.10.1968. Bestemmelse om vannrett.
  - Dagbok nr. 3114, tinglyst 18.08.1969. Bestemmelse iflg. skjøte.
  - Dagbok nr. 3115, tinglyst 18.08.1969. Bestemmelse iflg. skjøte.
  - Dagbok nr. 5420, tinglyst 31.12.1969. Skjønn.
  - Dagbok nr. 807, tinglyst 27.02.1971. Bestemmelse om vannrett.
  - Dagbok nr. 5718, tinglyst 23.12.1972. Skjønn.
  - Dagbok nr. 990058, tinglyst 22.02.1973. Elektriske kraftlinjer.
  - Dagbok nr. 4464, tinglyst 28.09.1977. Borett, rett til utskilt tomt, samt borett (blir forsøkt slettet)
  - Dagbok nr. 6343, tinglyst 16.12.1986. Bestemmelse om vannledn.
  - Dagbok nr. 6884, tinglyst 22.12.2004. Erklæring/avtale.
  - Dagbok nr. 2106, tinglyst 28.03.2007. Jordskifte.
  - Dagbok nr. 923591, tinglyst 02.11.2012. Jordskifte.
  - Dagbok nr. 219690, tinglyst 15.03.2013. Jordskifte.
  - Dagbok nr. 572406, tinglyst 24.06.2015. Jordskifte.

  Gnr. 68 Bnr. 15:
  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  - Dagbok nr. 900256, tinglyst 08.11.1930. Forkjøpsrett, erklæring/avtale. *
  - Dagbok nr. 1360, tinglyst 21.08.1936. Urådighet, erklæring/avtale.

  For gnr. 68 bnr. 1 fnr. 1
  Festekontrakt er ikke tinglyst på denne matrikkelenhet og heftelser på hovedbruk kan ha betydning for dette festenummer.

  * Dagboken er ikke funnet i digitalarkivet, men Statens Kartverk uttaler:
  "Vi ser i gammel, manuell grunnbok at det står "Rett for bnr. 1 til kjøring over denne eiendom samt forkjøpsrett ifl. Gavebrev, tingl. 8/11-1930".
  Dette er opprinnelig tinglyst på bnr. 3. Ved en konverteringsfeil har ikke forkjøpsretten blitt synlig på bnr. 3 i elektronisk grunnbok.
  Dersom hjemmelshaver til bnr. 1 (Tove Gjevre) samtykker til sletting kan forkjøpsretten slettes i sin helhet."
  Dette betyr at det er "Brekkun" gnr. 68, bnr. 1 som har rettighet på gnr. 68, bnr 3.


  Dersom det er ubetalte kommunale avgifter har kommunen legalpant i eiendommen.
 • Vang kommune opplyser:

  " Gnr 68 bnr 1 er i hovudsak ikkje regulert meir i detalj enn i kommuneplanen. Denne vart vedteken 18.12.2014. Det er i hovudsak kapittel 4 som styrer utnyttinga av eigedommen.

  Deler av gnr 68 bnr 1 ligg innanfor aktsemdsområde for skred og flomfare, sjå figur 1. Innanfor gnr 68 bnr 1 er noko av arealet kartlagt for skredfare, NVE rapport nr. 11/2019. Det er kartlagt område med faresone S3, sjå figur 2. I denne faresonen kan det ikkje setjast opp bygg i tryggleiksklasse S3. Bygg i tryggleiksklasse S3 omfattar for eksempel byggverk der det normalt oppheld seg meir enn 25 personar, eller der det er store økonomiske eller andre samfunnsmessige konsekvenser, jf. TEK17 kap. 7-3. Byggverk i klasse S1 og S2 kan setjast opp innanfor denne sona. https://dibk.no/regelverk/byggteknisk-forskrift-tek17/7/7-3/

  I området ved gardstunet er det byggjegrense til Hensåsvegen som vist i figur 3.

  Eit gardsbruk slik som gnr 96 bnr 7 dekker over store areal. Dersom det er ynskjeleg med meir informasjon om spesielle teigar kan de ta kontakt med kommunen."

  Se vedlegg i salgsoppgaven.

  I verditakst opplyses det:
  Hele eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt som LNFR-område, bortsett av deler av teigen ved Norsvinsfjorden omfattes av reguleringsplan "E16 Kvamskleiva".
 • Gnr. 68 Bnr. 1 og Gnr. 68 Bnr. 15 og Gnr. 68 Bnr. 1 Fnr. 1 i Vang kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter nærmere avtale med selger.

  NB! Kjøper har ikke tilgang til eiendommen i perioden mellom budaksept og overtagelse.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Tilrettelegging kr. 19.900,- oppgjør og tinglysing kr. 6.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.636,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 18.900,- samt fastpris kr 79.000,- av salgssummen. Dette dekkes av selger.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Gjermund Gjevre
  Hanne Marit Nickelsen Karlsen
  Pål Anders Nickelsen
  Rune Gjevre
  Tove Gjevre
Oddny Fystro

Megler

Oddny Fystro

90 99 94 81

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev