aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til vakre Vang og Vennisvegen 597!
Velkommen til vakre Vang og Vennisvegen 597!

VANG I VALDRES Vennisvegen 597

Idyllisk beliggende eiendom nær Vangsmjøsa. Nydelig utsikt og gode solforhold. Alle fasiliteter.

 • kr 1 800 000
 • BRA 73 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 800 000
 • Omkostningerkr 61 142
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 861 142
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1983
 • Soverom2
 • ArealP-rom 56 m²
 • Tomt796 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 800 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  45 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 800 000))

  61 142 (Omkostninger totalt)

  1 861 142 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Med nydelig utsikt utover Vangsmjøsa er dette et godt sted å komme opp til. Hva er vel bedre enn å sitte på en solrik veranda i fredelige omgivelser omgitt av vakker og mektig natur? Her er det flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet! Hva med en fisketur på Vangsmjøsa, eller kanskje en sykkeltur på småveier og stølsveier i området? Vakre fjell med nydelig utsikt er det mange av, og om en samler på 2000 meters topper er hytta et flott utgangspunkt. Kvaliteter ved eiendommen: - Gode solforhold og nydelig utsikt - Pent opparbeidet naturtomt med bergkanuser - Hyggelige uteplasser på stor veranda og flott gapahuk m.m. - Koselig hytte med alle fasiliteter - To soverom - Uthus og bod - Båtplass - Vi viser til salgsoppgave for utfyllende informasjon. Velkommen på visning!
Eiendommen ligger ca. 480 m.o.h., har gode solforhold og nydelig utsikt utover Vangsmjøsa, til Grindaheim og Grindane m.m.

Vennisvegen 597, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 59 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 56 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Stue/kjøkken, entré, bad og to soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 3 kvm Bod.

  Uthus
  Bruksareal
  1. etasje: 14 kvm Bodrom.

  Bod
  Bruksareal
  1. etasje: 0 kvm Lite frittstående bygg. Ikke målbart.  Tomt
  796m²

  Beskrivelse av tomt
  Ifølge selger er det gjerdet mot nabo i østlig retning som er tomtegrensen. Oppgitt areal fra kommunen vil derfor avvike ved en oppmåling. Eventuell ny oppmåling vil bli kjøpers kostnad. Arealet er hentet fra kommunes matrikkelkart. Trivelig tomt beliggende i hellende terreng med pent opparbeidede plener og uteplasser.

  Beliggenhet
  Denne pent opparbeidet eiendommen ligger meget idyllisk til i Vennisvike, opp for Olsholmen i Vangsmjøsa, hvor den også har båtplass. Eiendommen ligger ca. 480 m.o.h, har gode solforhold og nydelig utsikt utover Vangsmjøsa, til Grindaheim og vakre fjell som Grindane. Her er en omgitt av vakker natur med flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Hva med en fisketur på Vangsmjøsa, eller kanskje en sykkeltur på småveier og stølsveier i området? Knappen, Vennisfjellet, Slettefjell, Sanddalen, Herredalen, og DNT-hytta Tomashelleren, eller stølsvegen over Slettefjell, er bare noen av mange turmål i nærheten. Mugnetind kan også gjerne besøkes, og for den som samler på 2000 meters tinder er hytta et flott utgangspunkt. Ett stykke fra eiendommen går stien opp til Leirholshøgde, som fra gammelt av ble brukt som stølsvei. Her, ved elvejuvet, er det nylig satt opp en badstue til glede for turgåere (denne kan leies via booking). Det er fortsatt levende stølsliv i området, og dette gir hyttelivet en ekstra dimensjon. Turmulighetene er uendelige og en kan stadig oppdage nye "perler" i Vangsnaturen. "Leikegøta", som ble oppført av NTNU-studenter, har også blitt et nytt samlingspunkt i bygda for store og små. En tur til Hugakollen eller Grindane er også å anbefale. Vinterstid er det ca. 5 km til oppkjørte skiløyper. Slettefjell er et eldorado for skigåing, og Slettefjell Skiløyper strekker seg fra Haukåsen, via Åsvang til Fjellsenden. Her møter man skiløypene som går over til Beito og Beitostølen. Skileikområdet på Åsvang tilbyr kuler og bakker som er populære for barna. Ca. 30 minutters kjøring til Filefjell med alpinanlegg. På Filefjell er det også mange turmuligheter sommertid. Fra eiendommen er det ca. 14 km til Vang sentrum med dagligvarebutikk, bank, bensinstasjon m.m. Selger vil gjerne fremheve beliggenheten, solforholdene og ikke minst, den nydelige utsikten utover Vangsmjøsa!

  Adkomst
  Denne trodde de ikke ble aktuell, men ville likevel ha varsel om bud. Fått beskjed om at han må si ifra i god tid før 10 om de skal by.

  Bebyggelse
  Hytte, uthus, bod og gapahuk.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Eiendommen består av ca. 796 kvm stor selveiende tomt. Tomten fremstår som en naturtomt. Beliggende ved Vangsmjøsa. Hytte: Fritidsboligen er oppført i 1983, i tradisjonell bindingsverkskonstruksjon. Med plasstøpt ringmur direkte på terreng. Utvendige fasader med liggende dobbeltfalspanel. Begge soverom og baderom, med kobla enkle vindu fra byggeår. Alle andre vindu i hytta, også terrassedør og inngangsdør nye i 2020. Innvendige overflater fra byggeår: Himlinger og vegger trepanel. Tregulv med sponkjerne fra byggeår. Saltakkonstruksjon med selvbærende takstoler. Yttre tekking med takshingel fra 2020. Stål takrenner. Stålpipe med peisovn i stue. Baderom med dusjhjørne, vask og gulvmontert toalett, etablert i 2014 av eier. I utvendig bod: varmtvannsbereder, sikringsskap, vannpumpe og en mulltoa/biodo som fortsatt kan brukes som reserveløsning i følge eier. Åpen kjøkkenløsning i forbindelse med spisestue og stue. Uthus: Oppført i 2013. Frittliggende uthus/bod bygg for ved og redskaper. 17 kvm bruttoareal ihht stedlig måltagning. Uthuset er oppført i samme fasademessige likhet som hytten, da med utvendig liggende trepanel. Saltak tekket med pappshingel. 2 lags vinduer - isolerte ytterdører, isolerte bindingsverkskonstruksjoner, deler av himling uisolert. Antatt utgravd og armert betong som fundamenter. Innlagt strøm for belysning samt elektriske uttak. Vedbod: Oppført i 2012 Enkel uisolert konstruksjon. Uisolert bodrom. Tekket med pappshingel. Gapahuk: Oppført/etablert i 2013. Enkel konstruksjon . Hytte: Besiktigelse/teknisk gjennomgang av bygget, viste avvik av etasjeskille mot grunn Det på grunn av støpt ringmur rett på grunn Videre er det påvist avvik på bad , gulv er ikke oppbygd med anbefalt fall til sluk.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger opplyser i egenerklæring: Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Nytt gulv med gulvbelegg, vegger med panel og våtromsplater. Avløp og vann Alle arbeider utført i 2013. Pkt. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja. Nytt sluk. Pkt. 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja. Gulv er skjevt, dette er fra byggeår ikke endret seg så lenge jeg har eid hytta. Pkt. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Ny takshingel lagt i 2021. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: Stue/kjøkken, entré, bad, to soverom og bod. Veranda, ca. 35 m². Uthus: Bod. Bod. Gapahuk.

  Standard
  Med nydelig utsikt utover Vangsmjøsa er dette et godt sted å komme opp til. Hva er vel bedre enn å sitte på en solrik veranda i fredelige omgivelser omgitt av vakker og mektig natur? Den flotte utsikten kan nytes fra flere fine uteplasser på tomta, som har både plener og bergknauser. En stor gapahuk med plassbygde benker er satt opp mot berget, og er et lunt og hyggelig samlingspunkt. Hyttas veranda er stor og romslig med god plass til utemøbler. Fra verandaen er det adkomst til hyttas overbygde inngangsparti og nedgang til terreng nær uthus. Den nydelige beliggenheten kan også nytes inne fra hytta. Her kan en spise gode måltider i en hyggelig stue med åpen løsning til kjøkken. I stua er det plass til både sofa- og spisegruppe, og fra begge sittegruppene kan en nyte synet av flammene i en sort peisovn. Peisovnen har stålpipe, noe som gir ekstra rask oppvarming av rommet. Fra stua er det også utgang til veranda. Kjøkkenet har enkel innredning med over- og underskap. Det er nedfelt oppvaskkum av stål. Komfyr, ventilator, micro og kombinert kjøl-/fryseskap følger med i handelen. Hytta har et fint bad med beiset baderomsinnredning med nedfelt servant. Toalett og dusjhjørne med innfellbare dører, noe som er både pent og praktisk. I hytta er det to soverom i god størrelse. På det ene soverommet er det dobbeltseng, mens det er enkeltseng og plassbygde køyer på det andre. Hytta har også en hyggelig, lysmalt entré med god garderobeplass. Utvendig bod med varmtvannsbereder, sikringsskap og vannpumpe og et mulltoalett/biodo. På tunet er det uthus med god lagringsplass. Foran uthuset er det laget en liten platting med plass til et par stoler. Selger har også satt opp en mindre, frittstående bod. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert. Fra tilstandsrapport: Fordeling av tilstandsgrader: TG0: Ingen avvik og TG1: Mindre eller moderate avvik = 22 TG2: Avvik som ikke krever tiltak og TG2: Avvik som kan kreve tiltak = 9 TG3: Store eller alvorlige avvik = 1 Balkonger, terrasser og rom under balkonger - TG: 2 Vurdering av avvik: o Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. o Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Tiltak: o Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. o Det er ikke behov for utbedringstiltak. Ikke tilstrekkelig høyde på rekkverk etter dagens krav. Gulv antatt fra byggeår. Trenger vedlikehold. Utvendige trapper - TG: 2 Vurdering av avvik: o Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. o Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Trappetrinn ned mot anneks/bod Tiltak: o Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. o Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Trapp trenger rekkverk etter dagens krav. Etasjeskille/gulv mot grunn - TG: 3 Fra byggeår. Trebjelkelag. Plasstøpt ringmur, direkte på terreng. Krypkjeller. Utsatt for tele og synkesetninger. På grunn av fundamenteringsmåte er det målt skjevheter i bygget. Merk: Det skal også bemerkes at hytta er bygd ihht det som kan betegnes som tradisjon og byggemetode på denne tiden. Dette viser seg bl.a. at grunnmuren er plassert direkte på torv, uten å gjøre tiltak mot synk og setninger. Dette viser seg som planavvik innvendig i hytta Vurdering av avvik: o Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak_ o For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. o For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. I følge eier har høydeforskjellen vært uforandret siden eier kjøpte fritidsboligen TG 3 blir satt ut i fra målbart avvik. Krypkjeller - TG: 2 Godt ventilert. Ved visuell besiktigelse godt ventilert. Vurdering av avvik: o Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Tiltak: o Ut ifra visuelle observasjoner fra de besiktigede områdene, gir det grunnlag for å forsøke å foreta grundigere undersøkelser i de mindre tilgjengelige områdene. Det kan ikke utelukkes skader i disse områdene. Ved visuell befaring gjennom lem i gulv fra kjøkken, ingen spor/avvik spor etter fukt. Ventilert krypkjeller. Overflater Gulv - TG: 2 Ca. 3 kvm stort baderom med belegg, Tilnærmet flatt gulv. målt fall på 5 mm i dusjsone (80 x 80 Cm) - Kommentar: Våtrommet er bygd av eier Vurdering av avvik: o Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. o Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Badet har tilnærmet flatt gulv, med 5 mm fall i dusjsonen (80x80) Tiltak: o Våtrommet fungerer med dette avviket. Ja, våtrommet fungerer. Våtrommet er oppbygd av eier. Sluk, membran og tettesjikt - TG: 2 Alder: 2013 Vurdering av avvik: o Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen o Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Fall på gulv: tilnærmet flatt, 5 mm fall i dusjsone (80x80) Tiltak: o Innhent dokumentasjon, om mulig. o Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Belegg og installering av sluk er utført av eier i 2013 Ventilasjon - TG: 2 Ingen luftespalte under dør Alder: 2013. Vurdering av avvik: o Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Ingen luftespalte under dør. Mekanisk utlufting i dusjsone. Tiltak: o Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det må etableres luftespalte under dør, som tilluft. Avtrekk - TG: 2 Avtrekk opp på kaldtloft og ut i møne. Isolert avtrekksrør. Vurdering av avvik: o Kjøkken mangler styrt tilluftsventilering. Mekanisk avtrekk opp på kaldtloft og luft ut i møne. Isolert avtrekks kanal på kaldtloft. Ikke funksjonstestet. Tiltak: o Det bør etableres tilluft til kjøkken. o Det må foretas tiltak for å lukke avviket. TG 2 satt ut i fra alder. Ventilasjon - TG: 2 Ventiler i yttervegger. Vurdering av avvik: o Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Ventiler mangler i yttervegger. Tiltak: o Ventilasjonsløsningen må utbedres. ikke tilstrekkelig ventilasjon på kjøkken, stue og spisestue. Byggegrunn - TG: 2 Fjell og jord, fundamentert rett på grunn. Vurdering av avvik: o Det er avvik: Tiltak o Tiltak: Fritidsboligen er fundamentert med en plasstøpt betong ringmur til terreng med luftet krypkjeller. Fritidsboligen er plassert direkte på torv/gressbakke. Det bemerkes at denne type fundamentering/byggemetode var vanlig på oppføringstidspunktet. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges umøblert, med unntak av hvitevarer som medfølger i handelen. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Bebyggelsen samlet fremstår i god bruksstand. Jevnlig ettersyn/vedlikehold samt senere oppgraderinger slik som: - Ny pappshingel i 2020 på hytte. - Hovedsakelig nye vindu og dører i 2020. - Nyere bad i 2013 - Ny infiltrasjonsgrøft og innlagt vann i 2013 - Ny vannpumpe i 2021 Det skal bemerkes at all bebyggelse er eldre og bygd etter andre konstruksjonsmessige prinsipp enn i dag, hvor det i denne forbindelse er påvist avvik fra alminnelig slitasje og elde. Det skal også bemerkes at alder er et symptom på svikt i seg selv, og referansenivå er fra den gang bygningene ble oppført, relatert til byggeforskriftene. som er gjeldende ved oppføring. Merk ordinær aldersslitasje samt forhold som anses påregnelig ut fra alder og byggemetode.

  Parkering
  Helårs parkering ved hytta.

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke kjent utført med radonsperre.

  Diverse
  Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. El-anlegget ble sist kontrollert og godkjent: 15.06.2004. Årsforbruk 2021: 8.209 kWh. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter. Vedr. budgivning: Det enkleste er å legge inn bud elektronisk via "Gi Bud"-knappen i Finn-annonsen, hvor man samtidig legitimerer seg med Bank-Id (det er krav til oversendelse av legitimasjon for alle budgivere.) Det er også mulig å benytte budskjema som oversendes megler. Husk å før opp informasjon vedr. finansiering, og helst navn og tlf. nr på din bankkontakt. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Dersom en budgiver legger inn bud tett opp mot en annen budgivers akseptfrist kan man risikere at eiendommen blir solgt før budet kommer fram til megler. Selger skal skriftlig akseptere bud overfor megler som igjen skal formidle dette skriftlig videre til budgiver før akseptfristen går ut. Vi ber derfor om at bud må være oversendt minimum 5 minutter før eksisterende bud går ut, og at alle bud har en akseptfrist på 30 minutter. Denne fristen kan avtales kortere mot slutten av en budrunde. Se forøvrig Forbrukerinformasjon om budgivning lenger bak i salgsoppgaven. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 800 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  45 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 800 000))

  61 142 (Omkostninger totalt)

  1 861 142 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Peisovn i stue. Elektrisk oppvarming. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF's normgivende liste over løsøre og tilbehør.

  Info strømforbruk
  Årsforbruk 2021: 8.209 kWh.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  4042

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Offentlige avgifter pr. 2022: Renovasjon pr. år: kr. 1.475,-. Brannsyn, feiing: kr. 322,-. Slamtømming: kr. 2.245,-.

  Formuesverdi sekundær
  171875

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader Brøyting ca. kr. 1.000,- pr. år. I tillegg kommer kostnader til strøm og forsikring.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3454/55/12: 23.05.2022 - Dokumentnr: 553051 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Valdres Eiendomskontor AS Org.nr: 979 870 167 Elektronisk innsendt 16.06.1983 - Dokumentnr: 2829 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3454 Gnr:55 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 931898 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0545 Gnr:55 Bnr:12 22.06.1983 - Dokumentnr: 2936 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3454 Gnr:55 Bnr:1 Bestemmelse om båt/bryggeplass

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan og bygningsloven § 21 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1 98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Hytta har status "tatt i bruk" hos kommunen. Lovlighet: Fritidsbolig - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger. Uthus: - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Bod: - Det foreligger ikke tegninger.

  Vei, vann og avløp
  Helårsvei. Innlagt vann fra Vangsmjøa. Privat avløpsanlegg.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplanen for Vang, vedtatt 18.12.2014. Kopi av bestemmelsene som regulerer utnyttelsen av eiendommen følger vedlagt i salgsoppgaven

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar konsesjon
  Det gjelder 0-konsesjonsgrense i Vang kommune. Eiendommen kan erverves konsesjonsfritt mot undertegning av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 800 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  45 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 800 000))

  61 142 (Omkostninger totalt)

  1 861 142 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  61142

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.900,- oppgjør og tinglysing kr. 6.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.636,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 22.900,- samt provisjon 2,60 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev